Jag vill sluta med flytande margarin!
Koncentration skrev 2020-05-24 00:54:40 följande:
Okej! Så utesluter totalt med olivolja. Jag blev nyfiken om smaken skulle bli annorlunda. Så om jag använder olivolja till pastan eller efter att maten blir klar och häller upp en skvätt på tallriken eller i själva kastrullen, när maten är färdig som sagt. Så kan det ändå dyka upp dessa ''gifter'' som inte är bra för kroppen?
Tack snälla du!
Jag vart dock små besviken, såg framemot att använda något nytt i köket, tänkte det kanske blir annorlunda smak och så.
Tack för dina svar! :)
Olivoljan tål uppvärmning bättre man trott och mot andra oljor, men finns bättre helt klart.
Man säger en del fröoljor kan skapa inflammationer i vissa människor, och kan ge en ökad cancer risk.
Sen får man ställa sig frågan om sin mat alltid ska ha en ton av olivolja, och i de fall man inte kryddat bort den smaken.
Man har även talg och ister som ett alternativ.