Inlägg från: FuckGoggleAskMe |Visa alla inlägg
  • FuckGoggleAskMe

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    klyban skrev 2021-11-18 11:11:39 följande:

    Den hand med COVID-19, menar du att du glömt av vad vi pratar om nu, men kanske tusentals upprepningar om den hand vi fick tilldelat oss med smitta är nått du förträngt.
    Sicken tur jag påminner dig då.

    Dåliga?
    Vi med den hand fick tilldelat oss i Sverige med smitta, så har FHM tagit oss ifrån plats 8:e i världen till 54:e, det berättar en hel del om FHM gedigna arbete.
    Och lyfter man blicken ut i i världen, så är det få man ser med den framgången, inte ens hårdare åtgärder har hjälpt dom.


    Rätt udda och prata med folk som vill Sverige illa.


    Dr Nail skrev 2021-11-18 10:58:38 följande:
    Vilka är dessa "vi" också? Har du pratat med *rösterna* igen? Det är inte sunt, klyban.

    Så du vill inte tala högt om succén med att var 8:e och nu bara 54:e i världen.


    Så vi är inte du då, och eftersom och som jag förutspådde att det inte skulel talas högt om.
    Och viola där kom den.


    Men FHM har gjort något som få andra klarat, och det är att fått en högt smitta initialt med den hand vi fick tilldelat oss.
    SÅ har den strategin man använt sedan dess där man tänker på alla i samhället varit en succé.


    Och vi ser hur väl kommissionen stod sig, ingen pratar om den längre pga den var svag och applicerade uppgifter på Sverige som inte delar ens och med att det inte alls var IT och Alp-strainen som tog sig här främst, utan FR/GB/US-strainen.


    Och någon kritik mot FHM finns aldrig lusigt nog, visst är det lustigt.


    Ingen pratar längre om kommissionens rapport? Den var svag? Framgången med Sveriges strategi? Succé med 15 000 döda? Hög initial smitta? Främst smitta från FR, GB, US? Ingen kritik mot FoHM? Annan hand än grannländerna?

    Och viola, där fick du noll rätt.
  • FuckGoggleAskMe
    Anonym (felix) skrev 2021-11-18 17:42:20 följande:
    Varför skall namn och ålder visas för random personal tex. i nöjeslivet? Varför skall man inte snabbt kunna kontrollera ett coronapass på en sekund och på en meters avstånd utan att en stackars kontrollör skall kolla datum, hålla med med huvudräkning och behöva käfta med folk omkring vilka regler som gäller? 

    Man har nog aldrig tänkt att covidpass skulle användas allmänt i samhället utan bara fungera som en helt dum app som kunde downloade ett vaccincertifikat och visa fram det på skärmen inför utlandsresor. Man hade därför minimalt ambitionsnivå för den app. Den skulle inte ens kunna integrera test och tillfrisknandeintyg. Nu har man så ombestämt sig och står med en klumpig app som kommer att göra covidpass extra kontroversiella och irriterande för alla, helt i onödan. 
    Här används alltså passet på två sätt, antingen läses QRkoden av med ett program  (snabbt och lätt, ingen ser namn eller födelseår, bara om ok eller inte) och det används för större evenemang, eller också på gym, restauranger och liknande, där kan de kolla namn och datum, och fråga efter id-kort. 

    Den andra stora skillnaden mellan passet i Sverige och här, är väl att här har det använts sedan länge på ett flertal ställen. 
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2021-11-18 16:19:03 följande:

    Nä, ingen pratar längre om rapporten, då den inte säger något direkt.
    Och felen är redan berättade om.

    Ja, det är en succé att vara världsledande i per capita död, och sen inte ens vara nära.


    Ja, vi vet redan att IT och Alp-strainen inte var den dominerande, har du redan glömt?


    Nej, inga grannländer delade den initiala smitta vi fick i Sverige, varför det är så att Sverige drabbas värre i pandemier, det är en fråga du kan ha löst om du bodde i Sverige och visste vad som är vad här.


    Ne, det finns ingen kritik kvar efter FHM berättat för dig hur det faktiskt är.
    Förutom för de som kritiserar i tråden och inte har en susning om vad som är vad, de kritiserar ofta FHM i tron de har rätt, och när saklig kritik kommer tillbaka, så kommer man till en punkt där man får upprepa fakta om och om och om igen....om och om ingen...., dock inte mig emot, men nu har du gjort det igen och låtsas om att det är som du inbillar sig.


    Jag är imponerad hur ni som inte bor i Sverige, och hur ofta ni återger saker inkorrekt och ibland helt fel.


    Den sista meningen, betyder den att du tror att medlemmarna i Kommissionen inte bor i Sverige? Det är nämligen deras resultat jag skriver om, inte mina egna slutsatser.

    De undersökningar som Kommissionen gjort för att tex komma fram till att smittan initialt var lika utbredd i Sverige som i grannländerna (och att Sveriges brist på restriktioner då ledde till de stora dödstalen i Sverige jämfört med tex Norge) och att smittan främst kom från alperna, redovisas i detalj i dokumentationen som publicerats tillsammans med delrapporten.

    Var finns detaljerna som visar att en gedigen undersökning stödjer dina teorier om att smittan initialt var värre i Sverige, att smittan kom främst från GB etc? Att det skrivits om detta i denna tråden väger inte riktigt lika tungt som Kommissionens rapport. 
  • FuckGoggleAskMe
    Anonym (ABC) skrev 2021-11-18 19:08:22 följande:
    I Finland har bara en dos rekommenderats till dem som haft covid-19, och till en början dög inte det här för covid-appen. Då gjorde man någon förändring, och nu godkänns infektion + en dos. Sedan ställde tre doser till det, så att avläsarappen visade rött, det borde vara fixat nu också.
    Hoppsan, ja det låter inte så behändigt, bra de fixat detta.
    Här finns det alltså en registrering i kommunens sjukvårdsdossier av när man haft Covid19 (så man antas ha antikroppar sen), en registrering av när man testats negativ, och en registrering per vaccinationstillfälle. Alla dessa registreringar kan man sen ladda ner på sin app, först alla man har och sen kan man ladda ner igen, och då tillkommer senare registreringar.
    Ett kort tag var det lite oklart här om man skulle ta en andra dos efter Covid19-sjukdom eller inte, men sen blev det ett klart budskap om att man skulle ta dos två ändå. Det ansågs att man var fullt skyddad efter genomgången sjukdom och en vaccinering, men att det var bättre att öka skyddet genom en andra dos också, främst med tanke på nya mutationer som kom just då, och som man inte visste så mycket om.  
  • FuckGoggleAskMe
    Anonym (felix) skrev 2021-11-18 19:31:33 följande:
    Här (i Danmark) används aldrig QR koden vad jag vet. Man visar bara sin mobil med passet på lagom avstånd så att servitören eller kontrollören kan se den gröna symbolen och tidsvisaren ticka, och denne nickar efter någon sekund. Inga namn eller datum. Tror att det upplevs som mer legitimt att använda coronapass allmänt i samhället när det är så smidigt och anonymt. Just nu används det bara vid större arrangemang, men folk har vant sig till att det kan komma till att användas flera ställen. Brukar tom. vara god stil att flasha sitt coronapass vid möten i föreningsliv och liknande där det aldrig har varit krav på det.
    Ok, det låter ännu smidigare för stora grupper, här läses koden av med en annan app på mobil. Då ser man inga personliga detaljer och ingenting om tex vaccination eller inte, bara om man är ok (pga nylig sjukdom, negativt test eller vaccination) eller inte. På restauranger, gym och liknande kollar man ibland namn på appen och leg också, även om det inte är så vanligt.  

    På mitt jobb får man bara komma in om man har ett giltligt pass. Och vi måste ha munskydd utanför våra individuella kontor, sitta utspridda på möten och vid måltider etc etc. Har inte hört att pass används i föreningsliv, tror inte det, men de har ju munskydd, håller avstånd etc.  
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2021-11-22 11:38:41 följande:

    Är lite fundersam på varför inget sakligt om ämnet kom och när du fick för dig att skriva mer än oneliners.


    Allt som diskuteras om COVID-19, friska, smittande, sjuka, svårt sjuka och döda, allt i detta är självklart och underförstått att det är en tragedi med alla dessa.


    Det är bara en sidodiskussion ni tar för slippa prata om de enorma framgångarna vi faktiskt sen visat upp efter vi hanterat den hand vi blev tilldelat oss med smittan.(Som INTE vare dominerande ifrån IT och ALp.stiranen, för den tryckte vi tillbaka bra, så tog sig GB/FR/USA strainen istället, detta är redan fakta i tråden och genomen av virusen som man skickade in.)
    Men det är nu man får reda på att den man diskuterar med inte fattat det är en pandemi och vad pandemi är ens.

    Den större frågan är varför du inte vill diskutera COVID-19 med saklighet för, du verkar mer intresserad och besatt av min person istället.
    Och ingen fattar varför, då det inte låter som du gillar mig så mycket.
    Eller är ämnet så svårt och pga du aldrig diskuterar ämnet?


    Vilka enorma framgångar? 15 gånger fler döda än i Norge kan knappast räknas som en framgång.
    För 10e gången, Kommissionen har fastställt att den första smittan kom från alperna, och Sverige reagerade inte med strikta restriktioner då, och fick därigenom mycket mer problem än grannländerna. 
    Vem skickade in virus?
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2021-11-22 14:59:07 följande:

    Norge delade inte vår initiala smitta och jämförelse är omöjlig, och det är nu man börjar prata om när test inte fanns nog av och man bara testa för den medicinska nyttan för patienten.


    Det är fakta i tråden tom att det aldrig var It och Alp-strainen som blev den dominanta, utan det blev GB/FR/USA strainen, som stod ungefär för 50% av genom, IT och Alp-strainen stod endast för 25%.


    Sen kort efter detta så blev det uppenbart att vi hade fått en hand tilldelat oss som Norge eller Finland aldrig delat med oss, då de inte hade en så omfattande initial smitta som Sverige.
    Detta vet du ju om sedan tidigare i tråden, har du medvetet glömt av, eller minns du inte längre tillbaka?


    Alla länder skickar in genom på virusen, det har diskuterats i tråden och du har deltagit i den.


    Och denna berättar just vilken genom som spred sig och utveckla sig, och det var då inte IT och Alp-strainen som var den dominerande.


    Ja jag har ju knappast kunnat undgå att se dina teorin i tråden, dessa teorier som du kallar fakta. Ibland önskar man att man kunde glömma det, men tyvärr fungerar inte det.

    Jag tror på fakta, forskning, saklighet och en röd tråd för att nå consensus, så därför förlitar jag mig mer på experterna i Kommissionen än på dina spekulationer i denna tråd. Du har fel och dom har rätt. De är forskare och experter, du är inte det. Så enkelt är det. 

    Att någon skulle skicka virus till Sverige låter långsökt, skickades det genom vanlig postgång, brevduvor, lastbil eller något annat, och vem skickade det och varför? 

    Vad denna i sista meningen syftar på, är fullständigt oklart. 
  • FuckGoggleAskMe
    Tow2Mater skrev 2021-11-22 23:48:22 följande:
    IT strainen var inte dominerande tydligen, så det var nog inte vi e-mail iallafall.
    Hahaha, fast jag känner flera som fått virus på sina datorer, så man vet aldrig ?
  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2021-11-24 09:47:26 följande:
    Det var min teori från början (obs. jag kan inte läsa hela artikeln), att det skulle bli så att det jämnar ut sig ju längre pandemin pågår.
    Nu kunde jag inte alls läsa artikeln men att det jämnar ut sig? Menar du att after ett tag finns det lika höga dödsiffror i länderna, som var en populär teori för några månader sedan i denna tråd (maraton, inget sprinterlopp)? Just nu har Sverige 15 gånger fler döda än Norge, så någon utjämning där tror jag inte på. 
  • FuckGoggleAskMe
    FDFMGA skrev 2021-11-25 18:42:12 följande:
    Kan ju vara så enkelt att tyska journalister är kunnigare än svenska - ju okunnigare desto enfaldigare frågor.
    Jag tror att det ligger något i det, jag tror faktiskt att tyska journalister i allmänhet är mer pålästa än de svenska.
    Men, jag tycker frågan i Andreas text var berättigad, varför ska det vara långa köer till vaccineringen och svårt att få tider? Vet inte om ansvaret för det ligger på myndigheterna eller på regionen, eller om det bara är dålig kommunikation som vanligt, och då är det myndigheternas fel. 
    Här har man en plan för tredje sprutan, och beaktar kapaciteten för postgången med kallelser, kapaciteten för att ge sprutan etc i denna plan. Själv får jag vänta till ungefär början av februari för en tredje spruta, just nu håller dom på med folk 80-85 år tror jag. 
    På vissa håll i Sverige funkar det i alla fall bra, mina föräldrar ringde till VC (efter påminnelse från mig) och de fick tid samma dag för tredje sprutan. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin