• FDFMGA

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    FuckGoggleAskMe skrev 2020-11-01 16:47:17 följande:
    Jo dessa visdomsord har inte gått omärkta förbi. # idiotförklaring
    Men tack för Önskereprisen! Verkligen en njutning! 

    Brist på förståelse av att mycket kan vara både och - jag tolkar omvärlden utifrån ett perspektiv där det är antingen eller som gäller - ja, vilken tur att jag blir Upplyst i denna tråd av alla dessa Vise Män och Kvinnor ... (@Andrea, obs, detta var ironi!).

    HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-10-31 15:15:45 följande:

    Nu har jag sett fler bilder och filmer på trängsel i Sverige (inklusive i områden med fler restriktioner) vilken tur att jag fått lära mig här att allt sådant material är manipulerat!



    Skrattande
  • FDFMGA
    klyban skrev 2020-11-01 17:39:06 följande:

    Frågan är varför de inte startar en tråd om mig och där jag kan vara ämnet.
    Och när de är såpass besatta av min person.


    Så kan vi fortsätta diskutera COVID-19 här och hur man kan få folk och vakna igen och vara mer anpassade till situationen och följa den strategi vi faktiskt har och slippa oss se oss ställa patienter utanför sjukhuset.


     


    Intressant är att först nu igen så kan en flockimmunitets argumentation återuppstå igen.
    Och med tanke på hur fallerad flockimmunitet visade sig vara med kraftigt minskade siffror faktiskt ända sedan slutet April.
    Och under denna tid av minskning, så ökade man bara pratet om att Sveriges strategi är flockimmunitet.(Fast vi vet att FHM upprepa vad Sveriges strategi var i var PK de hade)


    Det mest komiska var hur vi skulle använda munskydd i denna kraftiga tillbakagång av viruset, och denna fokus på munskyddsanvändning bara ökade och ökade och desto mindre smittade och döda vi fick.


    Verkar som en del är i osynk med talepunkter, och väljer talepunkter som saknar alla logiska punkter.
    Jag har insett att en de har sålt in sig på en tro de har om virus, sedan när det visar sig vara fel, så kan man inte följa faktan som uppstår.


    Nått säger mig att vi kommer börja prata om den initiala höga smittan vi hade och låtsas om att den inte fanns.
    Personligen skulle jag hellre vilja diskutera hur man löser sånt här i framtiden, men det är ett riktigt tufft samtalsämne.
    Och löser är inte att vi kommer klara oss undan, utan att vi har rutiner för att sköta smittor av denna arten och bättre inom äldrevården och andra känsliga ställen.


     


    Dock var gång man får en pandemi som inte dödar massor.(vi pratar om procent och typ dödar +30%)
    Och som är världsomfattande, så kommer man hamna på exakt samma ställe som man gjort idag.
    Men med dödligt och smittsamt virus(+60%), så måste vi låsa in oss.
    Men virus som COVID-19 är nått vi får lära oss leva med, och samma gäller alla andra virus som kommer som har en låg men förhöjd dödlighet.
    Vi får lära oss leva med dom, och de kommer återkomma många ggr till.
    Rätt lustigt vi inte haft fler, och med tanke på hur mycket vi skövlar i skogen och jagar dess djur och äter.


    En sån tråd skulle bli borttagen på en gång.

    Ja, vi kommer sannolikt att få uppleva långt värre pandemier än covid-19.

    Idag passade Belgien 1000-strecket, vilket innebär att en promille av landets invånare har dött när de varit infekterade av SARS-CoV-2.


  • FDFMGA
    AndreaBD skrev 2020-11-01 19:46:28 följande:
    Innan du tjatar om det 10 gånger till: Jag ångrade verkligen det. Jag vet att det var helt fel gjort och skulle aldrig göra om det. Sedan vet ingen som inte har varit i situationen att man faktiskt kan vara väldigt flummig i huvudet av det här viruset. 
    Jag hoppas att du inser att de allra flesta av oss begår dumheter ibland och orkar leva med din dumhet och förmår bortse från självrättfärdighetens giftiga moralkakor.

    Med stor sannolikhet smittade du inte någon, såvida du inte var nära någon under en längre tid.


  • FDFMGA
    Padirac skrev 2020-11-01 22:15:06 följande:

    En del av förklaringen till de höga dödstalen i Belgien - statistik och att Belgien är litet och tätt befolkat.

    svenska.yle.fi/artikel/2020/04/19/med-narmare-6-000-dodsfall-hor-belgien-till-de-lander-som-drabbats-varst-av-covid

    Samtidigt är överdödligheten högre än statistiken över dödsfall med corona.

    Uppgifter från i våras..


    Javisst, ett land vars statistik inte kan ifrågasättas, utom möjligen att man överrapporterar.

    Dessutom är det nästan genomgående tättbefolkat. Ett land kan ju vara tättbefolkat ur ett smittskyddsperspektiv även om antalet invånare per kvadratkilometer är relativt lågt.
  • FDFMGA
    klyban skrev 2020-11-02 11:38:29 följande:

    Jag tillåter det jätte gärna, och kanske funkar sandlådan, det skulle vara en oerhört komisk tråd och man skulle se mig jaga dom med blåslampa på ett helt annat sätt än denna ämnesrelaterade tråd om COVID-19 Flört


    Rätt udda dock att de är här och kör OT nästan till 100% vissa, och att de kan slänga ur sig vad som helst, men när det är tid för att förklara vad de menar, ja, då springer de gömmer sig för de insåg det var nått de hittade på.

    Det kommer säkert en pandemi en dag som rensar på bra.
    Vi har ju andra sars som var rätt dödliga, men verkade smitta dåligt, då de inte tog fart.


     


    Vad är det som sker i Belgien som gör att de dör mer där?
    Någon som vet?
    Nu vet jag att de räknar slaviskt som vi, och det är som jag förstått inte så vanligt.
    Man kunde tro att med en tidigare svår sväng att de skulle vara mer försiktiga.


    Lite lustigt med USA, som har en så hög siffra, och ändå inte räknar slaviskt.
    Man tex räknar inte alltid de som dör utanför sjukhus/vårdinrättningar, men vad den faktiska siffran är det ingen som riktigt vet, en del menar på minst10% mer, andra säger det är än mer.(Svårt och veta i bananrepubliken nu, vilket är deras syfte)


    Men de funkar väl som oss också, och att en del tröttnar på att följa förhållningarna till 100% och börjar tumma på det hela.


    Som Padirac skrev, mycket folk på liten yta.

    Skulle hela Sverige se ut som Stockholm skulle vi ligga högre än Belgien.
  • FDFMGA
    klyban skrev 2020-11-02 12:40:25 följande:

    Såg det senare när jag läste vidare.
    Man tycker ju att de borde förstått allvaret, men de blir väl utmattade med detta som alla andra av COVID-19.


    Men det ser ut som de tar en djupdykning igen.


    Fast covid-19 verkar ju inte vara särskilt smittsam om man inte under en längre tid befinner sig i närheten av en smittbärare, inte heller verkar munskydd ha någon större effekt.

    Då får man problem i ett land som nästan har 400 invånare per kvadratkilometer - Sverige har 25.
  • FDFMGA
    AndreaBD skrev 2020-11-02 13:18:32 följande:
    Jag gör verkligen så gott jag kan annars. Dessutom kan man också få en slags panik, svårt att beskriva, när man inser att man nu ska vara hemma och klara sig ett tag. Jag fick väl då nån slags impuls att jag nu måste ha allt på plats och klara mig själv. 
    Det är jag övertygad om att du görSolig
  • FDFMGA
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-11-02 20:40:38 följande:
    Ja jag hade nog blivit virtuellt stenad, och antagligen du också. ..
    Hmm, själv är jag inte mycket för att bli kränkt över att tänka på vad som skulle hända mig om jag brutit mot en rekommendation jag inte brutit mot - men det finns ju kluster till allt.

    Jag betvivlar att någon skulle ha bemött dig med att tänka sig in i din situation och påstått att hen inte skulle ha kunnat leva med vetskapen om vad hen gjort.

    Pangdemismen är en obarmhärtig religion.
  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2020-11-03 08:14:05 följande:
    Det hade jag absolut gjort eftersom det är så jag känner. Det är ingen skillnad för mig om det är AndreaBD eller FGAM som bryter mot rekommendationerna. 

    Hur som helst så agerar jag personligen så långt det över huvud taget är möjligt på ett sätt som gör att jag ska slippa känna just så. Jag tycker att det finns tillräckligt mycket som kan hända ändå som ligger utanför min kontroll och möjlighet att påverka. 

    Jag rättar mig därmed efter de regelverk som finns och som man får, i åtminstone de flesta fall, förmoda finns för att främja säkerhet och andras välmåga. Jag håller till exempel hastighetsbegränsningarna och tillhör inte de som "har bråttom" eller något annat likvärdigt idiotiskt skäl för att köra för fort förbi en skola. 

    Så själv är jag mycket för att göra vad jag kan för att inte utsätta andra för risker som kan undvikas. För mig är det viktigare än att sitta med huvudet på sned och tycka synd om den som struntat i att göra rätt. 

    Men alla är vi ju olika och som du brukar upprepa och upprepa - det finns folk till allt!
    FGAM, var en ny variant - annars brukar FL:s namnvoodoosektion mest kalla mig för Gagga eller bokstavskombinationenSkrattande

    Nåväl, jag har inget behov av att sprätta omkring i min egen inbillade förträfflighet i och med att jag tillhör de ofullkomliga. Visserligen höll jag mig hemma när jag var sjuk, men hade jag smitit ut så skulle jag till skillnad från dig ha kunnat leva vidare med vetskapen om min synd.

    Jag syndar förresten mot rekommendationerna alltsomoftast. Det finns inte en chans att jag skulle orka säga till alla som passerar mig att de inte håller tillräckligt avstånd och det förekommer nog också att jag ibland smiter förbi någon i någon hyllgång på Ica på ett avstånd som är mindre än 1,5 meter.

    November nu och solen lyser med sin frånvaro. Tack för att du lyser som en starkare sol än den frånvarande och visar oss ofullkomliga den upplysta stigen med rekommenderat avståndSolig

    Skämt åsido. Jag tror inte på fanatism, vare sig när det kommer till pockande namnvoodoobehov eller att kräva 100-procentig hängivenhet. Jag hoppas och tror att alla vi som försöker så gott vi kan - men ibland syndar - trots våra felsteg och brister kan vara den faktor som innebär att vi så småningom kan komma att få pandemin under hyfsad kontroll.
  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2020-11-03 09:07:26 följande:
    FGAM är FuckGoogleAskMe. 

    Ja, det håller jag i alla fall med dig om.

    Du får vara precis hur förlåtande och ha hur mycket överseende du vill, jag blev bara förvånad eftersom det tidigare lyst med sin frånvaro. Jag tycker att jag mest läst raljerande och hånfulla inlägg om munskydd som stått som strutar och hur smittspridningen i Europa indikerar att den drivs av de med munskydd. 

    "Till skillnad från Tegnell tror jag att munskydden sammantaget befrämjar smittspridning av ovan nämnda skäl."

    "Men det faktum att jag försöker hålla avstånd till maskförsedda innebär inte att jag accepterar påståenden om att munskydd minskar smittspridningen.

    Jag tror tvärtom att motsatsen gäller, vilket också den kraftiga smittspridningen i länder med masktvång indikerar."

    Men när det gällde AndreaBDs "synd" så tyckte du i stället då här:

    "Med stor sannolikhet smittade du inte någon, såvida du inte var nära någon under en längre tid."

    Men så är det väl med flaggor, de viftar lite hit och dit beroende på hur vindriktningen ligger och hur de rimligen för stunden vill framstå. 
    Haha, då ber jag om ursäkt för det. Det var ett ovanligt ful förkortning.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin