Inlägg från: FuckGoggleAskMe |Visa alla inlägg
  • FuckGoggleAskMe

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    FDFMGA skrev 2021-09-23 17:18:00 följande:
    Jag antar att det var mitt inlägg du kommenterade.

    Jag syftade inte på vad enskilda skribenter tycker utan på Sveriges renommé, alltså vad folk tyckerSkrattande

    Sverige klättrar i rankingen över de länder som anses ha hanterat coronapandemin bäst. Av 60 länder placerar sig Sverige på sjunde plats - när 60.000 personer från 20 länder har tillfrågats om sin syn på hur olika nationer hanterat pandemin

    Detta enligt Nation Brands Index (NBI), som  är en studie som mäter styrkan i olika nationers varumärken och hur väl länderna hanterar viktiga globala frågor.

    Solig
    Eftersom jag bl.a. länkade till artiklar om forskning som påvisade hur dåligt Sveriges strategi fungerat, syftade inte jag heller till vad enskilda skribenter anser. 

    Är inte bekant med Nation Brands Index, men min vän Google hittade texten nedan. Så det finns en massa människor som tycker Sverige har gjort rätt. Kul. Samtidigt finns det forskning som påvisar att Sveriges strategi var åt helvete och många liv kunde ha sparats med en annan strategi. Ledsen, men jag ger större vikt åt vad forskarna kommer fram till än vad personen på gatan tycker. Är säker på att Klyban håller med mig, för han hyllar fakta och forskning. 

    Marknadsundersökningsföretaget Ipsos genomför årligen i oktober Ipsos Anholt Nation Brands Index (NBI). NBI mäter sedan 2008 styrkan i länders nationsvarumärken. Studien bygger på enkätundersökningar med 60 000 respondenter i 20 panelländer ? däribland Sverige. Respondenterna svarar på frågor om hur de uppfattar 60 länder utifrån sex kategorier. Sedan 2018 har Sverige rankats som nummer 9. Sedan 2020 publicerar NBI även ett index som studerar nationsvarumärken kopplade till hanteringen av hälsokriser. 2020 hamnade Sverige på plats 15.
  • FuckGoggleAskMe
    FDFMGA skrev 2021-09-24 09:03:25 följande:
    Okej. ja, man kan säkert välja ut personer med en viss åsikt och därefter påstå något om anseende.

    Kanske något för opinionsinstituten att ta efter. Förresten så var det för några år sen ett sådant som ringde upp min dåvarande på uppdrag av KD. Frågeställningen hon fick ta ställning till var hur hon bedömde KD-ledaren Alf Svenssons insatser. Hon fick tre alternativ. Samtliga positiva omdömen.

    Man skulle ju kunna tänka sig en liknande undersökning avseende Tegnell - men där samtliga alternativ är negativaGlad

    Nåväl. Sverige fick ett högt betyg avseende hur vi hanterat pandemin i en undersökning där 60.000 slumpmässigt utvalda personer i 20 länder tillfrågats.
    Så nu avfärdar du forskare och forskningsresultat som personer med en viss åsikt? Vad folk känner inför ett visst land är väl kul att veta, men mycket mindre betydelsefullt än forskning som visar att landet fick mycket höga dödstal pga underlig strategi. 
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2021-09-24 11:04:39 följande:

    "...Nåväl. Sverige fick ett högt betyg avseende hur vi hanterat pandemin i en undersökning där 60.000 slumpmässigt utvalda personer i 20 länder tillfrågats."


    Där är vad som berättades där och vad slumpmässigt utvalda personer har sagt den undersökningen.
    Var inte det uppenbart?


    Ditt inlägg tyder på att du inte riktigt förstått de senaste inläggen tyvärr. 
  • FuckGoggleAskMe
    FDFMGA skrev 2021-09-24 13:42:52 följande:
    Vad gäller frågan om huruvida varumärket Sverige skadats eller inte av vårt sätt att hantera pandemin så är varken den forskning som skett här i tråden bland Vinbarens vänner eller seriös epidemiologisk forskning relevant.

    Men det vore mig främmande att avfärda en opinionsforskare som kunde påvisa att Sverigebilden internationellt har lidit skada, men nu tycks det ju snarare förhållandet vara det motsattaSolig

    Visst minns jag att du ett flertal gånger skrivit att folk i allmänhet har fått en mycket mer negativ bild av Sverige. Men med all respekt för dina upplevelser - jag har större tilltro till de 60.000 från 20 olika länder som tillfrågats än för dina betraktelser.
    Du började skriva om att Sverige strategi anses som en av de bästa, och sen framkom att du menar att dessa slumpvist utplockade människor ser positivt på varumärket Sverige. Ok. Själv bryr jag mig mer om vad forskarna och experterna säger, och jag inte sett någon forskning som visar att Sveriges strategi var bra, utan tvärtom.

    Och du har helt rätt, när jag skrivit att jag pratat med många som haft en negativ bild av Sveriges pandemihantering, har jag inte menat att jag pratat med runt 60 000 personer eller gjort någon slags undersökning. Skönt att du förstått det korrekt, min bekantskapskrets är faktiskt inte riktigt så stor. Jag tror inte heller att min bekantskapskrets är representativ för folk i allmänhet, som du verkar ha fått för dig att jag påstått. 
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2021-09-24 14:54:54 följande:

    Ändrar inte denna undersökning vi pratar om här.


     


    Vi haft stora framgångar med vår strategi, så enkelt är det, men ja, jag vet, den initiala tidiga smittan ska glömmas av, men hur ska du kunna det, jag har ju bara upprepat den flera hundra gånger.
    Och kommer upprepa tills det sitter.


    Definiera stora framgångar!
  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2021-10-01 10:53:10 följande:

    Är det någon som hörde presskonferensen igår, inklusive Lena Einhorns fråga och som vet lite mer om bakgrunden? Hon anklagde Johan Karlsson för att ha brytit mot smittskyddslagen, det handlade om att man måste anmäla alla fall av allmänfarliga smittsamma sjukdomer och att Karlsson hade inte hade varit vissa där det inte var säkert.


    https://www.altinget.se/artikel/experter-sveriges-smittskyddslag-har-inte-efterfoljts

    V
    erkar som om det handlar om detta. Förut var det även kritik mot att smittspårning fick skötas av de smittade själva. 
  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2021-10-01 12:53:32 följande:
    Tack, det var precis det hon syftade på. Det är fortfarande lite svårt att avgöra om det var bra beslut som Johan Carlsson tog där eller inte. Att han inte får göra så, det är förstås möjligt. Men de flesta länder har ju agerat mot sina grundlag och mot sina smittskyddslag, om de har några, helt enkelt för att det inte funkade annars. Nu när vi har sett hur det kan bli, kan man säkert skapa lagar som också fungerar i såna situationer.
    Det är väl aldrig bra beslut om det tas mot rådande lagar. Herregud, om lagar ska bytas är det väl knappast klädsamt om politiker och myndighetspersoner börjar. 
  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2021-10-02 10:10:12 följande:
    Du vet väl lika väl som jag att det här var en situation där det hade kunnat vara väldigt farligt om man hade väntat tills man hade kunnat allt exakt enligt bestående lagar. Där är just därför Sverige - och många andra länder - behöver några slags katastroflagar. 
    Ser inte riktigt hur det skulle kunna vara väldigt farligt att inte överlåta till smittskyddsläkare att bestämma om man ska rapportera COVIDfall eller inte. Det är väl farligare om det slarvas med rapporteringen. 

    Har du några källor på att andra länder frångått grundlagen under pandemin eller är det bara dina fria spekulationer? 
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2021-10-02 12:15:36 följande:

    Kolla ovan, där jag information om ett läkemedel som insjuknat i COVID-19.
    Och du har kritiserat detta intressant nästan varje gång innan och när jag gav information om nått som var intressant.


    Ja det var nyheter för mig, visste inte att läkemedel kunde bli sjuka. 
  • FuckGoggleAskMe

    Enligt senaste snilleblixten från FoHM rekommenderas det alltså att man som regel inte behöver testa sig om man är fullvaccinerad men får symptom på COVID19. Man ska vara hemma tills man känner sig bättre och varit feberfri ett dygn, dvs som man bör göra vid förkylning. Jag skulle ju ha förväntat mig att rekommendationerna skulle skilja sig från förkylning och COVID19. 

    Och en glasklar rekommendation, man behöver som regel inte testa sig. Ingen info om när man trots allt ska testa sig, så alla får väl gissa sig till vad som ska göras och förvirringen fortsätter, som det brukar gå till efter deras rekommendationer. 

    Andra länder uppmanar folk att testa sig, men Sverige uppmanar till att inte testa sig. Mycket märkligt. 

Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin