• FDFMGA

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Pope Joan II skrev 2020-10-27 16:45:01 följande:
    Ja, då misstänker du säkert rätt. Men inte mycket till skärpning hos den som går ut med symptom och mask, tycker jag. FHM och andra har gång på gång sagt att man ska isolera sig i väntan på provsvar, så det är ju nedslående att inte ens något så enkelt efterlevs. 

    Du får väl fråga dem som varit där. De som vet att trängseln som målats upp i media är överdriven och felaktig. Det fanns ju några sådana i tråden.

    Själv är jag inte intresserad av - låt oss kalla det för - utbudet jag förstår finns i Ullared. Jag handlar där jag bor. Däremot gick jag med i en Ullaredsgrupp på Facebook efter att ha läst diskussionen här och de som är med i den är ivriga förespråkare för lågprishandel och GeKås-"fynd" och har därför varit där och enligt dem så är det ofta väldigt trångt och besvärligt att hålla avstånd både i varuhuset och i köerna in och ut. Det verkar dock inte avskräcka dem, eller - det verkar avskräcka dem så tillvida att de beklagar sig över det, men verkligen inte på ett sätt som förmår dem att avstå konsumtionstrippen. 
    Nu tror jag att jag läste ditt inlägg uselt.

    Ullaredsdiskussionen i den här tråden har gått mig helt förbi.
  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2020-10-27 17:11:37 följande:
    Ja, du har lite lättare för att tolka och förstå vad klyban skriver. 
    Javisst, men inte bara vad klyban skriver.
  • FDFMGA
    pyssel skrev 2020-10-27 19:09:10 följande:
    Åjo. Men att du intar en förlåtande, eller snarare negligerande hållning till sanningshalten i hans inlägg, det ser vi. Sanning, liksom substans, är visst försumbar när man är på lag med FLs största trådmarodör. Så där ja, nu kan du vara /kors/riddare igen.
    Jag anser inte att konflikter har något egenvärde, i synnerhet inte sådana som får ljudet från en gammal vinylskiva som hakat upp sig att te sig som varierat.

    Jag hade en annan uppfattning än klyban då han beskrev att munskyddsbärarna blivit fler och att de hanterade munskydden bättre - men det var hans bild inte min.

    Det var liksom hans hörn av verkligheten sedd genom ett temperament - för att anknyta till en känd fransman som skrev en pamflett med titeln "Jag anklagar".
  • FDFMGA
    Padirac skrev 2020-10-27 19:46:52 följande:
    Så varför tror du att jag det borta på min kant svängs med ord som gammelmedia o.d?
    Fast borta på din kant svängs det ju verkligen med ord som gammelmedia, åsiktskorridor och PK-maffia. ja, från dem du brukar debattera med alltså.

    Jag såg att en av dessa också uppfattar det som att det finns ett motståndarlag och att hen börjat klocka tiden det tar innan hens inlägg, hens korståg mot feminism, vänstern och gammelmedia möts av en replik från "motståndarlaget".

    Apropå läsförståelse hade jag faktiskt inte förrän idag förstått vad alla dessa inlägg där det bara stod 22 minuter, fem minuter, etcetera betyddeSkrattande
  • FDFMGA
    pyssel skrev 2020-10-27 19:55:07 följande:
    Det var uppmärksamheten på din felriktade anklagelse som var den uppenbara kopplingen till vad du får för feed-back. Men jag noterar att dessa dubbla, trippla skikt, gick dig förbi. Lite som vi diskuterade tidigt i tråden. Det där som du och kumpanen inte tycker "gör sig i text", helt enkelt för att ni inte uppfattar den. Inte ens i en spegel.
    Aha, det är så du ser detGlad
  • FDFMGA
    pyssel skrev 2020-10-27 19:59:44 följande:
    Då är det en gåta varför du eldar upp under agitatörens påhitt, tråden igenom (även om oppositionella svar är lika mkt bensin på elden, jag säger inte annat). Nu är det ju så med Klyban, att gå en runda om att något skulle vara "hans bild", det har vi alla försökt.
    Jag ser det inte som att jag eldar på något eller någons påhitt.

    Jag ingår inte i något lag, för dig tycks diskussion vara en lagsport, men det är det inte för mig.
  • FDFMGA
    pyssel skrev 2020-10-27 21:16:14 följande:
    Varför backar du då upp någon som har som hobby att vantolka inlägg och sedan ställer näbbiga frågor på sin egen hårresande tolkning? Det är ju inte enstaka gånger de här vantolkningarna hänt, utan hundratals. Noll respekt får noll respekt.

    Det är som att du ständigt skulle konfronteras med frågan varför du låter din hund bita folk, för att du skrivit att den ibland är lös där den ska vara kopplad.
    Jag ser det inte som att jag backar upp personer överhuvudtaget utan i så fall åsikter som helt eller delvis sammanfaller med mina.

    Nu har ju den här tråden blivit synnerligen personfixerad, men jag anser mig inte skyldig till detta.

    Om någon har missförstått något jag skrivit så är det väl delvis mitt problem om jag uttryckt mig slarvigt, annars inte.
  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2020-10-27 20:25:09 följande:
    Så det är bara en gång som du inte delat klybans uppfattning? 
    Nej.
  • FDFMGA
    Tow2Mater skrev 2020-10-28 12:24:56 följande:
    Ar COVIDF-19 en mutation?
    Oftast är det inte särskilt svårt att förstå vad klyban skriver - här ökar förståelsen om man tar en titt på tangentbordet där d och f ligger intill varandra. 


    Tow2Mater skrev 2020-10-28 12:27:55 följande:
    "Att om"? Vet du inte vilken den svenska strategin är? Har inte myndigheterna och experterna förklarat tillräckligt tydligt?

    Att om - är heller inte särskilt svårt att förstå om man inte har fått sin språkkompass tiltad. Du kan testa att stryka "att" så kanske du förstår, annars går det bra att tänka formuleringen som "Om flockimmunitet skulle vara den svenska strategin så vore den fullständigt misslyckad.

    Nu har ju målet att uppnå flockimmunitet aldrig varit en del av den svenska strategin - men däremot behöver säkert vissa pangdemister ha något som motiverar dem till att marschera var och en för sig till sina slutna rum - då passar det bra att påstå att man i Sverige har som mål att alla ska bli sjuka.
  • FDFMGA
    Aniiee skrev 2020-10-28 14:16:29 följande:

    Fråga: Har Sveriga avskrivit några coronadödsfall den här veckan?


    Ja, igår gjorde FHM det. Händer ju rätt frekvent att antalet avlidna justeras i efterhand, oftast uppåt.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin