Inlägg från: Pope Joan II |Visa alla inlägg
  • Pope Joan II

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Anonym (realist) skrev 2021-01-08 11:05:54 följande:

    Den undermålige statsministern erkänner att han är för gammal och slö för att kunna lära sig nya saker. Ingen anpassningsförmåga alls tydligen. I coronatider vore det bra ifall man anpassade sin konsumtion och sina vanor till rådande restriktioner men Löfven har tydligen fortsatt som vanligt.

    ? Jag har aldrig handlat något på nätet, jag tillhör väl den generationen möjligtvis, säger Stefan Löfven

    Förkastligt att inte klara av att lära sig de enklaste åtgärderna som underlättar social distansiering. Avgå Löfven, Avgå regeringenKräks
    www.aftonbladet.se/nyheter/a/Al79AA/lofven-om-kritiken-jag-har-aldrig-handlat-pa-natet


    Att han fortsätter på den inslagna penibla vägen är totalt obegripligt! 
  • Pope Joan II

    Nu hoppas jag att pandemilagen kan få någon sorts positiv inverkan som leder till inbromsning av spridningen så att sjukvården (och de som är i behov av den) kan klara av och orka med situationen. 

  • Pope Joan II
    FDFMGA skrev 2021-01-09 14:38:34 följande:
    Jag blev inte varse något, bara irriterad eftersom jag anser att Löfvens klavertramp var fundamentala och helt oberoende av om huruvida han bröt mot FHM:s rekommendationer eller inte. Alltså precis samma inställning som Påven Johanna gav uttryck för.

    Tja, förrresten - vad jag möjligen kom till insikt om är att jag har noll intresse av att vara en av rätt många åskådare eller deltagare som bidrar till att underhålla konflikten.

    Det får ni göra själva!
    Padirac skrev 2021-01-09 15:11:40 följande:
    Om du tycker att ett fördummat omhändertagande är samma sak som att inte hoppa på karavanen av hackade och personliga påhopp... så.. ja.. visst verkar du tycka att det är en gåta , jag tror dig då du skriver det.
    pyssel skrev 2021-01-09 15:12:14 följande:
    För den som inte läst det som är av "föga intresse" för honom själv ter det sig ju uppenbarligen så. När jag ber crazy lämna mig ifred, lämnar allt okommenterat i en månad så fortsätter det ändå. Obehagligt att du krokar arm med en man som ofta trakasserar kvinnliga nick här på forumet där flera har bett honom ignorera deras inlägg (till andra) när det stått klart att det varken går att diskutera eller slippa förvrängningarna.
    Ja, jag ser inte att jag har något annat val snart än att antingen byta mitt nick, som jag är mycket förtjust i och aldrig har bytt av någon annan anledning än tekniktrubbel och en gång för att forumet hackades och då har jag bytt till varianter av samma, eller börja skriva dubbelanonymt de trådar jag deltar i vilket inte är min stil och vilket jag tycker är bedrövligt ska behövas. 

    Men det verkar ju inte bättre än att det måste bli så. Jag fick dessutom nyss ett meddelande angående ett annat kvinnligt nick som nu får samma behandling i en helt annan tråd. Det är för övrigt det som jag personligen kan se som den enda röda tråden i sammanhanget. Kvinnliga nick, kunniga kvinnliga nick, kunniga kvinnliga nick som har lätt för att uttrycka sig verkar vara vad som får igång den här evighetsmaskinen. 

    Och tänka sig att jag tackade för förståelsen och stödet! Jag ser det som att den enfaldiga hållningen definitivt diskvalificerar mig från de kvinnor jag pratar om här. Så urbota dumt. Burr.
     
  • Pope Joan II
    klyban skrev 2021-01-09 16:42:42 följande:

    "? Vi är osäkra på leveranserna av vaccin. Men i takt med att vi ser att leveranserna är stabila får vi omvärdera detta, säger regionens vaccinsamordnare Kristine Rygge.


    Region Skåne har fram till första veckan i januari tilldelats runt 10.000 doser. Hälften av dessa har gått ut för vaccination. Den andra hälften sparas till något regionens vaccinsamordnare Maria Landgren kallar för ?dos två-lager?.


    ? Vi gör som andra regioner. Hälften av doserna vi får till oss går ut och hälften läggs i ett lager till den andra dosen. De sparas inte odefinierat, utan de är reserverade till samma individer som fått den första dosen, säger Maria Landgren och fortsätter:"

    Verkar som det är denna osäker som driver detta beslut.
    Kan se lite logik i detta, men de kan väl inte på allvar tro att inte mer doser kommer så de inte kan ha en andra dos tillhanda.

    Och även om vi leker med tanken att vaccinet kommer få stora svårigheter i leveransen, så kan det knappast vara nödvändigt att spara lika många doser som man har vaccinerat och för andra dosen.
    En 100% reservering låter väldigt tokigt, för det finns idag inget tecken på att doserna skulle dröja så länge(Eller har jag missat nått där?)


    pyssel skrev 2021-01-09 16:29:38 följande:
    Jag får förekomma den falska historieskrivningen här ovanför ser jag. Det är alltså inte "åratal bort" utan ngt pågående "i åratal". (Även om stalkerns första angrepp i tråden räcker alldeles tillräckligt för att svara med flera mynt).

    Så du blir så extremt aggressiv direkt när någon ger dig kritik för nått?
    Undrar då jag inte ser det på andra användare du diskuterar med.
    Du verkar gett mig en särställning där, och därför åratal kommer in.


    Varför frågar du inte FDFMGA vad han vill lyfta med sin länk och varför berättar du inte för honom att det är kutym att göra så? 

    Nu blir jag dessutom avstängd för att jag länkade till ditt dåliga uppträdande mot Embla Twopointoh. Men du, du är kvar du.

    Go figure. 
  • Pope Joan II

    Hälften av Sveriges regioner är positiva till att man börjar använda en smittspårningsapp, liknande den som används i Finland och Norge, visar en enkät som Sveriges Radio Ekot har skickat ut.


    Ingen av regionerna var negativa till appen och ungefär hälften tror att appen skulle underlätta för smittspårningen.


    Folkhälsomyndigheten har tidigare uppgett att de är skeptiska till smittspårningsappar.


    I Australien används en liknande app och där måste dessutom personer registrera sig när de besöker butiker och restauranger för att det sedan ska bli lättare för smittspårare att kontakta dem som har befunnit sig på en plats där en smittad har varit. De som vistats där under samma tid som den smittade får då ett meddelande samt en uppmaning om att testa sig och isolera sig tills ett provsvar är klart. (TT)

  • Pope Joan II

    Sjunkande förtroende för de berörda myndigheterna, egna regionen och för regeringen och fler inlagda än någon gång tidigare under pandemin. Forcerad genomgång av situationen som vanligt. 

  • Pope Joan II
    AndreaBD skrev 2021-01-13 10:45:59 följande:
    Det ÄR ganska bortkastat tid att jämt behöva förklara för en person att saker och ting visst finns, att hon bara missar det för att hon inte bor i landet. 

    Hur mycket folk har skrivit är ointressant. 
    Tänks sig precis så där tycker jag om dig och då bor du tydligen i det här landet. Men eftersom det mycket riktigt är väldigt bortkastat att förklara något för dig så brukar jag avstå.

    Ja, så tycker du förstås som brett ut dig över 169 sidor i din iver att upprepa vad FHM sagt och dessutom lagt till och förklarat vad de menat egentligen i mängder av inlägg. 
  • Pope Joan II
    FDFMGA skrev 2021-01-13 12:58:02 följande:
    Det är väl inte svårare än att ni gör egna observationer.

    Ni bör dock inte glömma att ta met något lugnande om det visar sig att ni också möts av bussar och tunnelbanevagnar där det inte råder någon trängsel.

    Att inte få anledning att gnälla kam få vilken kverulant som helst att gå in i den djupaste av depressioner.

    Eller gör som Anonym (man) gjorde tidigare i tråden, fotografera ur ett sådant perspektiv att även en glest befolkat buss ter sig som värsta tätorten.Skrattande

    För övrigt så brukade min gamla mormor ofta bemöta personer som gömde sitt jag bakom ett vi med  frasen "Vi sa svinskiten" alternativt med frågan "Du och dina löss?"

    Idag är det kanske mer relevant med frågan "Du och dina virus?".
    Skulle du säga att det är irriterande när personer gömmer sitt "jag" bakom ett "vi" alltså? Det finns ju i alla fall minst ett annat exempel på det i tråden men det superspameventet brukar passera dig utan att få liknande viruskommentar. 
  • Pope Joan II
    FDFMGA skrev 2021-01-13 13:22:56 följande:
    Ja, den dag klyban och jag har olika uppfattning om något och han svarar mig med sitt jag dolt bakom ett vi så kommer jag att svara på exakt samma sätt som jag svarade anonym.

    Jag har inte sett dig svara på de mest befängda påståendena från somliga kritiker, det innebär inte att jag därmed menar att du är en del av "Vinbaren där det serveras vin ur flaskor som aldrig varit förslutna med kork".
    Nej, det har jag inte gjort men så har jag ju inte lierat mig med dem och uppmuntrat deras dumheter heller. Det hade jag inte gjort ens om de lismat aldrig så mycket. 

    Men det var ju i alla fall klargörande att du och klyban tydligen delar uppfattning i allt han "vi"-ande har handlat om i den här tråden. Det hade jag faktiskt inte på allvar trott. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin