Inlägg från: Pope Joan II |Visa alla inlägg
  • Pope Joan II

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    FDFMGA skrev 2020-12-30 17:39:48 följande:
    Nej, vad ska han egentligen säga - för honom finns det inget försvar.

    Men samtidigt måste han ju förr eller senare kommentera varför han inte ansåg sig vara berörd av sina egna förmaningar om allas ansvar.
    Ja, rimligen måste han ju det. Märkligt beslut var det i alla händelser, jag har väldigt svårt att förstå att det alls kunde inträffa efter alla "Håll i, håll ut!"
  • Pope Joan II
    klyban skrev 2020-12-30 17:49:05 följande:

    Ja, håll i och håll ut, det är så vi kommer igenom en pandemi bättre.
    Så kanske du ska följa dessa regler och förordningar?


    Jag har följt dem till punkt och pricka. Det är ju statsministern och några andra ministrar samt en generaldirektör som gjort avsteg från dem - inte jag. 
  • Pope Joan II
    klyban skrev 2020-12-30 17:57:29 följande:

    Hur vet du att det inte är gjorts på ett smittosäkert sätt?
    Återkom gärna när du vet.


    Jag vet inte om Stefan Löfvens besök i gallerian gjordes på ett smittsäkert sätt, men jag tycker inte att det finns någon anledning att tro att det gjordes på ett smittosäkert sätt (smitt-osäkert) men det är ju heller inte det som diskussionen rör. Det anmärkningsvärda är att regeringschefen gjort avsteg från de regler och förmaningar han bett och uppmanat medborgarna att hålla sig till. 

    Jag är ju inte ensam om att tycka så, som du säkert sett och läst både här i tråden och i pressen idag.
  • Pope Joan II
    klyban skrev 2020-12-30 19:16:34 följande:
    Återkom när du vet, innan dess är det rätt ointressant.
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-30 19:04:22 följande:
    Självklart kan jag avgöra vad som är viktigt för statsministern. Vill du försöka igen? Det verkar viktigt för statsministern att bryta mot sina egna råd.

    Kritiken mot mig för alla besök i vinbarer var skoningslös. Då fanns inget intresse att rådda i huruvida besöket var smittsäkert. Vad tror du om mig? Självklart utförs besöken i barerna på ett säkert sätt. Råden går dock ut på att man inte ska åka till fjällen, gå på AW eller besöka restauranger.

    Jag vet att jag bryter mot råden när jag går på vinbar och står för det. Jag är alltså mer rakryggad än självaste statsministern.

    Jag är inte politiskt motiverad. Det är en tendens som är mer tydlig bland vänsterorienterade skribenter. Jag kritiserar alltid makthavarna såsom regering, riksdag, kommun region, media och storföretag. Detta oavsett partifärg.

    TYCKER DU ATT REGERINGEN SKA UNDGÅ KRITIK BARA FÖR ATT DEN ÄR S-märkt?

    Du efterfrågar fakta. Fakta är att regeringen inte ens klarar av att följa sina egna (dåliga) råd.

    Regeringen borde avgå eftersom den nu bevisat ännu en gång att den inte är trovärdig. Och om Tegnell avskedades så skulle INGEN protestera. Jag föreslår att en kompetent regering ersätter.

    Vad du inte begriper klyban är att Sverige borde ligga i världstoppen och vara landet som alla frågar sig: hur har de lyckats så bra?

    Återkom när du vet att det inte var säkert genomfört, innan dess blir det menlöst att diskutera.

    Svart och vitt och världstoppen, ja, en del är ointresserad att diskutera fakta och att vi går mycket bättre än länder som gick mycket bättre än oss innan.

    Äskar när politisk agenda försöker göra att det går så dåligt för Sverige, vi är på medel i Europa/EU.


    Det är ju du som återkommer till mig hela tiden? Jag behöver inte alls diskutera den här saken med dig, det gör jag så gärna och mycket hellre med andra.
  • Pope Joan II
    Padirac skrev 2020-12-30 21:31:33 följande:

    Det verkar vare en hel rad huvuden som uppger att de följt FoHMs rekommendationer  - att undvika trängsel, men en del har inte heller följt regeringens rekommendationer ..

    www.svt.se/nyheter/inrikes/sa-svarar-partiledarna-om-de-varit-ute-i-julhandeln

    "SVT Nyheter har ringt till partierna och frågat om partiledarna besökt köpcentrum i samband med julen efter statsminister Stefan Löfvens och justitieminister Morgan Johanssons (S) uppmärksammade besök.


    Enligt Jakob Lundgren, pressekreterare för vice statsminister Isabella Lövin (MP), har inget av Miljöpartiets två språkrör besökt några gallerior.


    ? De har agerat enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Däremot har de handlat mat till exempel, säger Lundgren.


    Per Bolund ska även ha besökt andra butiker, men vilka är oklart.


    ? Jag kan inte svara specifikt. Däremot har han inte besökt några stora köpcenter eller gallerior.


    ...

    Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni hänvisar till ett inlägg på Facebook där hon skriver att hon har varit på Täby centrum, men tillägger att gallerian ligger ?ett par minuter? från hennes hem och att det är där hon sköter sina vardagliga ärenden.


    Varken Ebba Busch (KD) eller Annie Lööf (C) har varit ute i butiker under julhandeln, uppger Kristdemokraternas respektive Centerpartiets presstjänster.


    Vänsterpartiet vill över huvud taget inte kommentera om partiledaren Nooshi Dadgostar besökt några köpcentrum i syfte att handla inför julen.

    ...

    ?Ulf Kristersson har följt Folkhälsomyndighetens rekommendationer?, skriver M:s pressekreterare Helena Walentowicz i ett sms.


    SVT Nyheter har under tisdagen och onsdagen, upprepade gånger, ställt frågan till Sverigedemokraterna om partiledaren Jimmie Åkesson varit ute och julhandlat.


    ?Vi avböjer kommentar? skriver SD:s informationssekreterare Deniz Norgren i ett mejl på onsdagseftermiddagen."

    De som kanske önskar att statsministern skall avgå  kanske ska vara försiktiga med sina önkningar, de kan slå in och bli sanna.  I tur efter SL kommer fler S-politiker som är statsministerns företrädare.


    Menar du efterträdare? Eller vad menar du?
  • Pope Joan II
    Anonym (Ella.) skrev 2020-12-31 02:43:58 följande:

    Anders Tegnell, du är en klippa. Du står stadigt i stormen.


    Själv känner jag större tacksamhet mot men också oro för sjukvårdspersonalen som är dem som på dygnet-runt-basis lever i den verklighet som på presskonferenserna brukar visas upp som den blå kurvan. 
  • Pope Joan II
    FDFMGA skrev 2020-12-31 12:37:57 följande:

    Jag har egentligen inte så särskilt mycket att säga om Sabuni, Bolund, Johansson, Andersson och deras uppträdande - de har inte spelat några framträdande roller i Löfvens dramatiserade uppsättning av Folkhälsomyndighetens rekommendationer, om de ens deltagit.

    Men det har Löfven som såväl regisserat som spelat huvudrollen. Jag antar att föreställningen hade två syften, dels att visa hur handlingskraftig och ansvarstagande Löfven är och dels att förklara hur viktigt det är att vi alla lyssnar till honom och följer hans budskap.

    Mot den bakgrunden är det klart att föreställningen förvandlades till ett hejdundrande fiasko i samma stund som det framgick att Löfven inte tar den på allvar - åtminstone inte personligen.


    Märkligt också att han kritiserade Johansson för samma sak som han själv ägnat sig åt. 
  • Pope Joan II
    pyssel skrev 2020-12-31 17:15:26 följande:
    Ur Steffes tal till nationen för en månad sedan: "Alla saker som du skulle vilja göra, men inte är nödvändiga:

    Ställ in. Boka av. Skjut upp. Det dröjer tills vi är igenom det här. Och till dess är det här den nya normen för hela samhället, för hela Sverige."

    Ur samma tal: "Men nu ser vi hur folk börjar ta ansvar igen. Hur resandet minskar och hemmajobbandet ökar. Fortsätt så - och håll ut. Men alla måste göra mer. Det är på dig och mig det beror."

    Bra jobbat.
    Läste du hans Instagramkommentar till sitt agerande? Pinsamt värre.
  • Pope Joan II
    pyssel skrev 2020-12-31 18:07:50 följande:
    Har inte IG just nu, vad stod det?

    Verifierat
    "Att önska ett gott nytt år har sällan varit enklare. 2020 blev inte ett gott år, om det tror jag att vi allesammans är överens. Visst finns det ljusglimtar i människors liv även i år ? många har blivit föräldrar, gift sig eller fått sitt drömjobb ? men i historieböckerna kommer 2020 tecknas dystert.

    De allra flesta har gjort sitt allra bästa för att ändra sitt beteende och följa de råd och rekommendationer som finns för att rädda liv, stoppa smittspridningen och underlätta för den vård- och omsorgspersonal som arbetar mycket hårt och gjort det så länge. Det gäller även mig. Så jag förstår att folk har reagerat när de läser att jag har uträttat ärenden i december. Jag har handlat mat, reparerat en klocka, letat efter reservdelar till min rakapparat, varit på Systembolaget och handlat en julklapp till min fru Ulla. Vid dessa tillfällen har jag säkerställt att det inte har varit någon trängsel. Och även jag försöker, precis som så många andra, att i övrigt alltid följa Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer. I efterhand funderar jag så klart på om exempelvis julklappen till Ulla kunde ha beställts på nätet istället, i god tid.

    ?Ring ut bekymren, sorgerna och nöden och ring den frusna tiden åter varm? heter det i Tennyssons nyårsdikt. Nu lämnar vi tillsammans det här mörka året och ger oss in i ett nytt. Prövningarna är inte över och krisen är inte över. Men Sverige kommer att klara det, om vi håller fast vid insikten att ingen människa är en ö och att vi allihop har en plats och en uppgift i det samhälle som är vårt gemensamma. Och nog syns det en ljusning på horisonten, inte minst i form av vaccinen mot covid-19.

    Ha nu en riktigt fin nyårsafton så ses vi igen 2021. Gott nytt år!"
  • Pope Joan II

    Otroligt konstigt att dels kommentera det på IG och dels att prata om att följa FHMs råd och rekommendationer och inte med ett ord beröra de strikta regler han själv utfärdade och som han förordade skulle gälla för oss alla andra. 

Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin