Inlägg från: Anonym (Fasanen) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Fasanen)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    AndreaBD skrev 2020-11-18 00:05:25 följande:
    Din bevisbörda! Om du anser att det finns övertygande såna studier så skulle jag vilja se den.  Efter att Tegnell har sagt att det inte finns, så verkar det ju rimligt att man vill se det då.
    Ja och Tegnell brukar ju ha rätt eller? Det finns så många studier som visar på att det är effektivt att det skulle ta veckor att googla fram alla dem! 

    Men du kan väl visa dem som talar emot det. För jag tror inte det är så många, om ens en enda.
  • Anonym (Fasanen)
    Padirac skrev 2020-11-18 07:03:26 följande:
    Det är _vår_uppgift att minska smittspridningen, att göra allt _vi_ kan för att minska smittspridningen.

    Så jag ser det i alla fall, med tanke på att det i mångt saknas lagar som ger myndigheter rätt att med tvång begränsa de fri och rättigheter människor och företag har i Sverige.
    Självklart är det i slutändan beroende på hur bra vi sköter oss och följer rekommendationer som avgör hur det går. Men folket styr inte landet. Det är FHM och regering som måste informera på ett tydligt sätt och få folket förstå allvaret i det hela och ha bra ledarskap så folk lyssnar på dem. T ex hur kan de få tonåringar och ungdomar att ta det på större allvar? Är det ungdomarnas fel eller är det snarare FHM och regering som inte lyckats nå fram så bra till denna gruppen? För du kan väl inte mena att varje inte vid ska sitta på nätet och googla fram relevant information om pandemin. 
  • Anonym (Fasanen)
    AndreaBD skrev 2020-11-18 09:20:29 följande:
    Man kan i ett sånt komplicerat sammanhang inte lära upp hela befolkningen i epidemelogi  (det var visst felstavat, men jag orkar inte kolla). Man kan bara meddela slutsatserna. Det är ju så i alla sammanhang, man får inte heller någon intensivkurs i ekonomi eller i detalj hur ett kärnkraftverk fungerar, bara för att man tycker att man måste får förstå alla detaljer Då får man ju läsa på själv.
    Det har jag absolut inte påstått. Men att informera folk hur allvarligt det är på ett sätt som får folk att lyssna, och inte använda luddiga uttryck som ?Nu är det en fråga om folkvett? som Lövfen sa. Folkvett? Vad menas med det egentligen? Har yngre ens hört ordet? Var och en har nog sin definition på det. Så jag tycker informationen till folket om hur viktigt det är att följa restriktionerna har varit dålig, och har inte upprepats tillräckligt mycket. "Hålla avstånd" har sagts mycket förstås, men även där tycker jag man missat att informera om vad som menas med avstånd enligt dem. Folk har olika uppfattningar, en del tänker en halv meter andra 2 meter eller mer. Många andra länder säger exakt vilket avstånd man bör rikta in sig på.
  • Anonym (Fasanen)
    AndreaBD skrev 2020-11-18 08:59:48 följande:
    Tre stycken av dem som står på FHMs länksida. Tegnell sa ju också att de flesta visar varken eller. De stämmer helt enkelt inte in på situationen. Jag minns att vi hade minst en av dem uppe här i tråden tidigare. 

    Men det ger inte mycket att visa en eller två studier, inte ens tre. Det som vore värt att visa är om det fanns några som verkligen visade tydligare och mer entydigt.
    Han har också sagt en hel del som inte stämt. Jag litar inte på vad han säger. Vi har ju sett hur det gick i våras och vi ser hur det går nu. Lärde de sig inget från i våras tro? Det är bra att de nu börjat ta i lite mer, men det var ju inte länge sen som man planerade ha 300 som gräns och att de släppte på rekommendationerna för äldre att de skulle isolera sig. 

    Om det är många som visar varken från eller till men många som visar positivt så varför inte rekommendera munskydd? Man förlorar inget på det. Sjukvården har det och tester bevisar ju hur mycket viruset bromsas av munskydd. Dessutom kanske Sverige får lite bättre rykte om sig angående pandemin än vad det har nu. 
  • Anonym (Fasanen)
    AndreaBD skrev 2020-11-18 14:45:34 följande:
    När det är ett nytt virus som vi inte vet mycket om ännu - kan vi då förvänta oss att allt som experterna spekulerar om stämmer? Så klart inte! Du har helt orealistiska förväntningar där Och förresten så brukar de inte ens påstå att de vet, utan de uttrycker sig väldigt försiktigt. 

    Att man planerade ha 300 som gräns är inget konstigt när smittoläget tillåter det. Och det gjorde det då. Sedan ändrades det, så man fick backa. Men det kan man inte veta i förväg, och därför kunde man inte heller "lära sig från i våras". Smittutvecklingen kan vara helt olika, och det vet de faktiskt. 

    Jo, man kan förlora på det. Om folk trängs och inte bryr sig om dem andra rekommendationerna, så förlorar man på det. 

    Och rykten är inte alltid sanna.....
    Nej och när det gäller ett nytt virus så bör man inte ta såna risker och chansa som FHM och regering gjort. Man borde ha agerat med försiktighet och respekt inför ett okänt hot. Inte bara anta att det inte smittar om man inte har symtom, och att vården inte behöver så mycket skyddsutrustning för det smittar inte så lätt. Eller anta att det går att nå flockimmunitet (som ju sas i början) och då hålla igång smittan. Man borde ha stängt ner i tid (det som grundlagen tillåter) och se hur viruset beter sig, och då samtidigt spara tid på att få fram mediciner som kan rädda fler. 

    De flesta förstår att viruset ökar under hösten och vintern. Det visste även de på FHM. Ändå ändrade de på såna regler. Man kan visst veta i förväg att det skulle bli stor smitta, och nu vet man mycket mer. Med tidiga åtgärder och ett folk som lyder går det att förhindra. 

    Men det är ju det som är FHMs uppgift att informera om att munskydd bara är ett komplement och att man måste fortsätta följa rekommendationerna. "People are not stupid" som Giesecke säger, eller han kanske hade fel där?

    Vilka rykten?
  • Anonym (Fasanen)
    Padirac skrev 2020-11-18 13:30:36 följande:
    Vet du hur mycket avstånd du ska hålla? Var har du lärt dig det?
    Jag har fått läsa mig till det genom andra länders experters information. Som tur är har vi samma virus att tampas.
  • Anonym (Fasanen)
    AndreaBD skrev 2020-11-18 17:29:41 följande:
    Det här är verkligen ren felinformation. INGEN har hållit igång smittan. Däremot hade det varit bra om de faktiskt hade varit ärliga med att de inte hade tester, inte hade skyddsutrustning. Kanske var man rädd för panik. 
    Det är precis det som de har sagt är strategin - att hålla en låg spridning så att sjukvården inte överbelastas.
  • Anonym (Fasanen)
    Padirac skrev 2020-11-18 22:14:18 följande:
    Du tänker alltså att 'hålla en låg spridning' betyder att underhålla och elda på spridningen så att den inte stannar?

    Jag tror inte att många uppfattar det på det sättet - utan snarare att hålla nere spridningen så mycket det går för att inte samhället ska kollapsa.

    Har du någon källa till din ovanliga tolkning av strategin?
    Eftersom de/Tegnell valde strategin flockimmunitet i början utifrån 3 alternativ, enligt ett mejl. 

    Man kan också uttrycka sig, för att inte få folk ta det så lättsamt, nåt i stil med att nu gäller det att trycka ner kurvan och spridningen så mycket som möjligt.Då blir det inga missförstånd, för det är inte bara jag som undrat kring "låg spridning" som de ofta nämnt.
  • Anonym (Fasanen)
    Pope Joan II skrev 2020-11-18 22:06:09 följande:
    Nä, nä. Tegnell säger att ökningen är inte alls lika stark längre och det ser ut som om det håller på att lugna sig. 

    Ändå skönt!
    Har han sagt det eller var du sarkastisk?
  • Anonym (Fasanen)

    sverigesradio.se/sida/artikel.aspx&artikel=7601096&fbclid=IwAR2soWee0gToPbP5MwXEavbmecWZ-ucTJJka13rclL5ov6OYoHsjgI9RQTQ

    Så pinsamt! Sverige är det enda landet av 30 i Europa som inte följer WHOs råd om munskydd. Varför ska de spjärna emot så mycket i den här frågan? Nu finns det väldigt mycket som visar att det fungerar för att minska spridningen.

Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin