Inlägg från: Anonym (ABC) |Visa alla inlägg
  • Anonym (ABC)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    klyban skrev 2022-01-02 22:14:47 följande:

    Svarar du en fråga med en fråga?


    Ja, för jag hittar ingen annan förklaring till att man frågar efter just precis det som texten berättar.

    Känner du till Google translate? Den funkar faktiskt bra nuförtiden. Använd den, så förstår du vad de engelska texterna handlar om.
  • Anonym (ABC)
    klyban skrev 2022-01-02 21:59:38 följande:

    jaså, är Omikron farligare menar du?

    Och att det är mer smittsamt, det visste vi redan då.


    Om omicron är hälften så farlig, men smittar dubbelt så många, så har man samma antal inlagda på sjukhus i alla fall.

    Om omicron är bara en fjärdedel så farlig som delta, men tio gånger flera smittas, så kommer omicron ändå att leda till en större belastning på vården en delta.
  • Anonym (ABC)
    FuckGoggleAskMe skrev 2022-01-02 22:28:59 följande:

    OT, funkar Google translator bättre nu? För ett par år sedan funkade den bedrövligt, sonens fotbollstränare brukade använda den för meddelanden, och det blev nästan alltid hysteriskt roligt och helt oförståeligt. Jag brukade skicka förtydligande i chat gruppen så att ingen åkte till fel ställe vid fel tidpunkt för match. 


    Jodå, sakligt skrivna texter blir översatta så att man förstår budskapet. Däremot kan det bli problem med hemsnickrade termer, som till exempel räkäindeksi = snorindex.

    www.iltalehti.fi/koronavirus/a/c4cb21a2-17c2-432c-9bfc-fa89940072e0
  • Anonym (ABC)
    klyban skrev 2022-01-25 16:26:27 följande:

    Samma sekund de inte tog utmaningen Tegnell gav dessa 22 forskare, var samma sekund allt de sade blev irrelevant.
    Då de inte kunde stå upp för sina påståenden.


    Såklart det är en sammanfattning och en god sådan och med tanke på vart dom kom ifrån och hur Tegnell utmanade om fakta och sen inget, sen inget och sen lite mer av inget.


    Vilken fakta tänker du på? T.ex. den om man smittar innan man får symptom eller inte? Är du medveten om att FHM har ändrat sig på den punkten? I intervjun frågar sig Lena Einhorn varför det räckte så länge för FHM att ändra sig. Vad är din förklaring?

  • Anonym (ABC)
    FDFMGA skrev 2022-01-25 14:55:14 följande:

    Sydsvenskan har för övrigt an läsvärd recension av drapan från en av de 22 i sällskapet för inbördes beundran - en slags akademisk motsvarighet till Vinbarens vänner i den här tråden.

    Einhorn skriver heller inget om hur den förening ?de 22? sedermera bildade, Vetenskapsforum covid-19, ägnat sig åt foliehattande på sin Youtube-kanal och publicerat videor med rubriker som ?Använder Sverige barn för att uppnå flockimmunitet?? och ?Hjärntvätt & sovjetisering?. Skadade det er trovärdighet, månntro? Och trots att Einhorn lyckats trycka in omikronvarianten i boken nämns inte den senaste statistiken som visar hur låg den svenska överdödligheten varit jämfört med andra länder i Europa. Det svart-vita narrativet måste ju gå ihop.

    www.sydsvenskan.se/2022-01-25/lena-einhorn-gor-upp-med-arkefienderna-pa-folkhalsomyndigheten


    ?FHM gjorde många fel? ingår också i texten. Vad jag vet har FHM ännu inte offentligt erkänt några fel. Förutom räknefel då.


     


    ?Förstod de talanglösa tjänstemännen inte att covid spreds presymptomatiskt??


    Nu förstår man ju det.


     


    ?beräknade att 16 000 svenskar skulle ligga på iva?


    ?in the unmitigated scenario? står det i artikeln som han länkar till. Eftersom alla skulle jobba hemifrån och man isolerade de äldre, så borde Jalalvand ha använt siffran 5000-9000. Den är också alldeles för hög, men det lät ju ännu bättre med 16000.


     


    ?hur låg den svenska överdödligheten varit? 


    Javisst, efter den första vågen började det gå relativt sett bättre för er. Sverige gjorde mer som resten av världen, och resten av världen gjorde mer som Sverige. Men de som förlorade sina anhöriga våren 2020 tröstas knappast av det.


     


    ?Det är hennes krig: bara för att de frälsta grävt ner sig i skyttegravar behöver inte vi andra ställa oss mellan dem och bli nerkladdade av pajkastningen.?


    Vad gör han själv då? Att använda ordet ?foliehatt? i det här sammanhanget är rätt så kladdigt tycker jag.

  • Anonym (ABC)
    klyban skrev 2022-01-25 20:53:59 följande:
    Enda vi ser här, är någon som vill parta om nått annat.
    Och detta ändrar inget om de påståenden de 22 forskarna gjorde, som de aldrig klarade av att försvara.
    FDFMGA skrev 2022-01-25 17:46:42 följande:
    Ja, han skriver att FHM gjorde många fel - men han anser samtidigt att Einhorns stridsskrift är en värdelös för andra än sådana som vill odla sitt hat mot FHM och i förlängningen kanske också mot regeringen.

    Tankefelet du gör är att du utgår från det som är tesen för kritikerkotteriet i den här tråden - om man inte fördömer FHM och regeringen så dyrkar man dem.

    Jag kan bara instämma med artikelförfattaren - det är ett måste för att det svart-vita narrativet ska gå ihop.
    Och ett till och sluta prata om hur svårt de hade att påvisa sin "forskning" och dessa 22 forskare som verkar även vara ljusskygga.www.sakerhetspolisen.se/ovrigt/pressrum/aktuellt/aktuellt/2022-01-19-desinformation-och-propaganda-i-pandemins-spar.html
    FuckGoggleAskMe skrev 2022-01-25 20:32:42 följande:
    Nja, 138 människoliv per 1 million innevånare skiljer det mellan Tyskland och Sverige nu, 1 380 människor räknat på 10 millioner. Det tycker jag är väldigt mycket. Och tja, varför inte jämföra med de andra nordiska länderna Men visst, det går bättre i Sverige än tex i Moldavien eller Montenegro. För 8 länder i Västeuropa, undantaget plutteländerna, har det gått sämre.

    Antal IVA-platser per capita i Sverige ligger väl i botten av EU-länderna, vilket är en skandal (och nej, jag påstår inte att det är enbart sossarnas fel eller ens Tegnells).
    Ändå har aldrig IVA-platserna tagit slut, värt och notera i desinformationen, och nått som är avhandlat sedan innan.


    Ett av påståendena från de 22 forskarna var att man smittar innan man får symptom. Minns du vad Tegnell sade om det?


    På förra veckans pressträff informerade FHM om att man smittar innan man får symptom.

  • Anonym (ABC)
    Padirac skrev 2022-01-28 13:09:39 följande:
    Jag uppfattade att materialet forskarna använt kom från hela Europa - så det är inte specifikt norska tester och absolut inte smittspridning enbart i Norge som det handlar om .

    Coronakommissionens rapport tar egentligen inte upp det som FoHMs sekvensering av smittan våren 2020 visade i fråga om vilka strains som spreds och från var dessas resa in i Sverige började.  Kommissionens rapport handlar om andra saker, men tas som belägg för saker den inte säger någonting säkert om och med det dras den felaktiga slutsatsen (i fråga om vad coronakommissionen skriver i sin rapport) att smittan kom in med alpresenärerna (vars strains försvann iom de råd som gavs då och att andra strains som inte var direkt muterade från alpstrainen i fråga spreds i stället) och alla dumheter om Tegnell och regioner och gudarna vet vad i denna tråd... Men detta har ju inte hindrat någon att hålla fast vid sin kritik så att de nya forskningsrönen skulle förändra någonting verkar osannolikt då kritiken i huvudsak är att Sverige gjort fel - fel oavsett resultat eller att andra länder gjort på samma sätt och att det finns olika legala. organisatoriska och strukturella villkor... 

    Men om nu forskare i Norge har prov som visar att smittan fanns utbredd i någon mening redan långt innan de första kända konstaterade fallen bekräftades i Europa så betyder det någonting.. exakt vad behövs det mer data om. Vilka strains är det som de hittat, var har de hittat dessa, var har personerna med denna smitta befunnit sig innan de smittats, vilka har smittat dem. vilka har de smittat...

    Läs artikeln i stället för att hitta på en egen historia. Alla bodde i Norge, och det finns inga virusprover att sekvensera, eftersom man sökte efter antikroppar i blodet.


     


    https://www.cambridge.org/core/services/aop-cambridge-core/content/view/0178544CC4F04FC0A55C7B0BD5F28AB8/S0950268822000073a.pdf/prevalence-of-antibodies-against-sars-cov-2-among-pregnant-women-in-norway-during-the-period-december-2019-through-december-2020.pdf


     


    We studied SARS-CoV-2 seroprevalence among pregnant women in Norway by including all women who were first trimester pregnant (n=6520), each month from December 2019 through December 2020, in the catchment region of Norway?s second largest hospital. We used sera that had been frozen stored after compulsory testing for syphilis antibodies in antenatal care. The sera were analyzed with the Elecsys® Anti-SARS-CoV-2 immunoassay (Roche Diagnostics, Cobas e801). This immunoassay detects IgG/IgM against SARS-CoV-2 nucleocapsid antigen. Sera with equivocal or positive test results were retested with the Liaison® SARS-CoV-2 S1/S2 IgG (DiaSorin), which detects IgG against the spike (S)1 and S2 protein on the SARS-CoV-2 virus.


     


     However, the women who were seropositive before March 2020 had residency in Norway, and they were born in the following parts of the word: Norway, Eastern Europe, Africa, or the Middle East.

  • Anonym (ABC)
    Padirac skrev 2022-01-28 20:27:26 följande:
    Endera uppstod viruset i Norge innan det blev känt i Wuhan eller så smittades kvinnorna genom internationella kontakter innan viruset blev känt i wuhan.

    Låter det rimligt? Det ena eller andra? Den intervjuade författaren (en av flera) till studien håller det senare för troligt om jag förstår detmaterial du länkade till och nyhetsartikeln jag hittade och länkade till.

    Kanske har du en annan vinkel på varför antikroppar för viruset fanns i blodprov från gravida kvinnor i Norge innan viruset blev känt i Wuhan?

    Hört talas om antikroppar som korsreagerar? Det kan det ha varit fråga om också.

    https://www.cidrap.umn.edu/news-perspective/2020/11/prepandemic-coronavirus-antibodies-may-react-covid-19


    Testet de använde har enligt tillverkarna själva visat positivt på ett litet antal prover insamlade före december 2019.

    https://diagnostics.roche.com/content/dam/diagnostics/Blueprint/en/pdf/cps/Elecsys-Anti-SARS-CoV-2-factsheet-2020-JUL.pdf

    Forskarna borde ha testat prover äldre än december 2019 också.

  • Anonym (ABC)
    Padirac skrev 2022-01-28 23:44:11 följande:

    DN rapporterar om nya rekommendationer i grannlandet Finland

    www.dn.se/sverige/det-nya-coronaviruset-folj-utvecklingen-live/

    "


    Huvudstadsregionen i Finland har infört nya rekommendationer för invånarna. De innebär att symtomfria personer kan gå till jobbet, även om de har gjort ett positivt hemtest ? så länge som arbetsgivaren ger grönt ljus, skriver Yle. 


    Orsaken är den snabba smittspridningen som gör att det inte anses vara någon vits med att bedriva samma typ av smittspårning som tidigare. 


    ? Det handlar inte om att man ska gå till arbetet om man är sjuk, det ska man absolut inte. Egentligen är det ganska enkelt, är man sjuk stannar man hemma. Men det handlar om att vi går mot att se covid som en sjukdom bland andra, säger Anna Holmström, avdelningsskötare vid epidemiologiska verksamheten i Helsingfors.


    Även barn får gå till skolan bara de är symtomfria. 


    ? Man får leva sin vardag som man också annars borde i de här tiderna, använda munskydd, vara noga med host- och handhygien och undvika onödiga sociala kontakter.


    Man behöver heller inte testa sig för att ta reda på om man har covid-19 om man har symtom som överensstämmer med sjukdomen."


    De råden var inte långvariga, i tisdags ändrades de till att man ska stanna hemma i fem dagar. 

    https://yle.fi/uutiset/3-12286174
  • Anonym (ABC)
    Padirac skrev 2022-01-30 12:17:53 följande:
    Test av blod som samlats av andra medicinska skäl har gjorts i Italien, dessa tester verkar bekräfta att viruser fanns och var spritt i Italien senast i oktober 2019

    journals.sagepub.com/doi/full/10.1177/0300891620974755

    "Evaluation of anti-SARS-CoV-2 functional neutralizing antibodies (NAbs) was performed for all 111 SARS-CoV-2 RBD-positive samples using a cytopathic effect (CPE)?based live virus microneutralization assay in a high-containment biosafety level 2 laboratory. Six of the 111 SARS-CoV-2 RBD-positive patients were positive in the qualitative CPE-based microneutralization test. Of these, four samples were collected in October (two on the 7th, one each on the 8th and the 21st), one in November, and one in February. Three of the positive NAb samples were from Lombardy, one from Lazio, one from Tuscany, and one from Valle d?Aosta. The presence of functional anti-SARS-CoV-2 NAbs at the beginning of October 2019 further supports the early unnoticed circulation of the virus in Italy, particularly in Lombardy."

    och i USA i december 2019

    www.npr.org/sections/coronavirus-live-updates/2020/12/01/940395651/coronavirus-was-in-u-s-weeks-earlier-than-previously-known-study-says

    "

    However, new findings published in the journal Clinical Infectious Diseases suggest that the coronavirus, known officially as SARS-CoV-2, had infected people in the U.S. even earlier.


    "SARS-CoV-2 infections may have been present in the U.S. in December 2019, earlier than previously recognized," the authors said.


    This discovery adds to evidence that the virus was quietly spreading around the world before health officials and the public were aware, disrupting previous thinking of how the illness first emerged and how it has since evolved. It also shows the virus's presence in U.S. communities likely didn't start with the first case identified case in January.


    Researchers came to this conclusion after the U.S. Centers for Disease Control and Prevention analyzed blood donations collected by the American Red Cross from residents in nine states. They found evidence of coronavirus antibodies in 106 out of 7,389 blood donations. The CDC analyzed the blood collected between Dec. 13 and Jan. 17.


    The presence of antibodies in a person's blood means they were exposed to a virus, in this case the coronavirus, and that their body's immune system triggered a defensive response.


    Researchers found coronavirus antibodies in 39 samples from California, Oregon, and Washington as early as Dec. 13 to Dec. 16. They also discovered antibodies in 67 samples from Connecticut, Iowa, Massachusetts, Michigan, Rhode Island, and Wisconsin in early January ? before widespread outbreaks in those states."

    Det kan synas uppenbart att smittan i någon mening fanns utbredd i delar av världen redan hösten 2019

    men , jag antar att det var alla andra länders goda smittskyddsarbete (redan 2019) som gjorde att det i Sverige dröjde ända tills FoHMs misslyckades med sitt arbete att skydda befolkningen från alp-resenärer innan smittan kom in och spreds ohejdat i Sverige Solig 

    Före det hade de ju FoHM inte gjort några dumheter och då fanns det till skillnad från andra i andra länder ingen smitta i SverigeTomte


    Den amerikanska studien beaktar möjligheten att vissa individer bär på antikroppar som korsreagerar.


     


    The presence of these serum antibodies indicate that isolated SARS-CoV-2 infections may have occurred in the western portion of the United States earlier than previously recognized or that a small portion of the population may have pre-existing antibodies that bind the SARS-CoV-2 S protein


     


    Den italienska studien däremot använder man ett test, där man aktivt valde bort serum som korsreagerade när testet validerades. 


     


    To confirm the analytical specificity of the in-house RBD of the in-house RBD-ELISA test, commercial human serum samples with confirmed non-SARS-COV-2 Coronavirus cross-reactivity (positives towards different HCoVs) were tested and the selectivity of this test to discriminate between IgG/IgM and IgG only responses in COVID-19 positive samples was evaluated. Among these samples 5 were confirmed positives for IgG and IgM, while 3 samples were confirmed IgG positives and IgM negatives. For all the remaining 18 samples, positives towards different HCoV strains, (from n.9 to n.26) no cross-reactivity was confirmed and these panel of sera were tested by In-house RBD ELISA (Table 2).


     


    wastewater samples collected between October 2019 and February 2020? viral RNA first occurring in sewage samples collected on December 18 in Milan and Turin.


     


    I september-november hade 10% av de testade en pågående infektion. Då fanns det inget virus i avloppsvattnet. I december var man nere på 3-4%, då hittar man virus. Och hur kommer det sig att andelen smittade minskade? Märkliga siffror i den här studien.


     


    Since November?December 2019, many general practitioners began reporting the appearance of severe respiratory symptoms in elderly and frail people with atypical bilateral bronchitis, which was attributed, in the absence of news about the new virus, to aggressive forms of seasonal influenza.


     


    Det här däremot, tyder på att något faktiskt var på gång. 


     


    Enstaka individer som reagerar positivt på olika håll i världen, utan att man kan hitta några spår av ökad sjuklighet i området, tyder snarare på korsreagerande antikroppar än utbredd smitta.


     


    FHM hade ju inget intresse av att skydda befolkningen från smittan som alpresenärerna bar med sig hem. ?Gå till jobbet och lev som normalt om du inte har symptom? löd ju rekommendationerna då. Man till och med avrådde folk från att stanna hemma. Och hushållskarantän som begrepp existerade inte ens.

Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin