Inlägg från: FuckGoggleAskMe |Visa alla inlägg
  • FuckGoggleAskMe

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Pope Joan II skrev 2021-02-13 20:37:00 följande:
    Men tycker du alltså att det är mindre förfelat när en person angriper några utvalda och gör det över tid och i princip varje inlägg de skriver - också när inläggen är riktade mot/till helt andra personer? Är det prov på ryggrad och anständighet?
    Och, om jag får tillägga ett exempel, när det tjatas i flera inlägg tex om att jag frågar efter saker som jag redan känner till och vad jag kan tänkas ha för motiv till detta ... när jag redan förklarat mer än en gång precis hur det ligger till. Är det vettigt att tjata om huruvida jag hittat vissa länkar tidigare eller inte? Verkligen en icke-fråga!
  • FuckGoggleAskMe
    Padirac skrev 2021-02-13 20:50:18 följande:
    Varför ska jag spegla mig i andras glans, den är deras.

    De gånger jag gjort något uselt skäms jag och de gånger jag gjort någonting fint känns det bra, om jag gjort någonting fint för någon annan som lett till att de gjort någonting stort glädjs jag med deras stolthet över det de åstadkommit och överkommit.

    Om jag skulle lyckats göra någonting stort och överkommit stora hinder kan jag vara stolt för det jag vuxit och klarat av. Men ta åt mig äran.. det är många som en gång i tiden passerat mina klassrum och de ska ha credit för sina bedrifter. En del har jag hjälpt långt på vägen, men det är deras egna förmågor som vi hittat vägar att låta blomma ut. Mitt är mitt, ditt är ditt och var och en får stå för och få credit för sin egen del. Inte spegla sig i andras glans.

    Likaså är barnens framgångar deras, deras svårigheter hjälps det till med för att överkommas och att de inte ska känna skam för saker som inte är deras att känna skam för.
    Nej jag förstår inte heller varför du skulle spegla dig i andras glans, eller ta åt dig äran för det som andra gjort. Och det gör i alla fall inte jag. 
    Men jag kan känna mig stolt över vad andra presterar.
    Är du stolt över det sätt du bemöter andra här i tråden, beroende på vem som gjort inlägget? Om jag gjort ett språkligt slarvfel tjatar du om det, om Klyban skrivit osammanhängande haranger som knappt går att förstå är du tyst. Mig pressar du beträffande vilka nationaliteter jag haft vissa samtal med, medan du inte undrar över vilka fackfolk som är Klybans källor.
  • FuckGoggleAskMe
    Pope Joan II skrev 2021-02-13 22:23:17 följande:
    Nej, det menar jag inte. Jag menar däremot att svaret - att den som dubbelmoralen för ögonblicket låter löpa är som givet av den värsta sortens religiös. 

    Du tycks mig som en person som anser sig vara altruistisk - men bara så länge det gynnar dina behov av att känna dig just altruistisk. Således ingen större psykologisk gåta men icke desto mindre irriterande och patetisk.

    Du har ingen som helst trovärdighet i mina ögon, pekoral-Padirac. Men det tindrar ju i vissa andras så...
    Ja men det är ju alltid lättare att vara altruistisk i teorin, svårare att vara det i praktiken. Och lättare att vara altruistisk när någon tindrar med ögonen och har samma synpunkter. 
  • FuckGoggleAskMe
    Faile skrev 2021-02-13 23:26:45 följande:
    Det här måste ju vara bland det konstigaste jag läst på länge. Jag håller med dig om att kvinnor ska sluta trakasseras enkom för att de är kvinnor. Kritiserad kan man bli, och då pga sina åsikter och inget annat. 

    Men vad menar du med att kvinnor inte står för sina åsikter som människor? Vad är vi, aliens, katter eller vad? Naturligtvis står jag för mina åsikter som kvinna OCH som människa. Att jag ( bla ) ibland påpekar ojämnställdhet har inget med min mänsklighet att göra, utan är fortfarande mina åsikter som kvinna och människa. 
    Ja men det är ju detta med att vissa anser att kvinnor har offerkoftor på sig när de påtalar att de trakasseras av män.
  • FuckGoggleAskMe
    FDFMGA skrev 2021-02-14 17:10:26 följande:
    Vad skulle krävas för att du lägger ner vapnen i din del av konflikten med Påven Johanna och pyssel?
    Och med mig ...
  • FuckGoggleAskMe
    FDFMGA skrev 2021-02-14 19:27:58 följande:
    Jag har ett svagt minne av att det någonstans i den här tråden framgår att du inte är en del av ursprungskonflikten, alltså det måste ju rimligen finnas en gammal tråd där konflikten tog sin början. pyssel har ju länkat till en tråd - men jag tror inte att det var den första.

    Men rätta mig om jag har fel.
    Nej alltså jag har inte haft nöjet att stöta på Klyban här tidigare, vad jag kan påminna mig, men tycker jag har fått nog redan. Att påstå och tjata om att jag frågar efter information som jag redan har, att jag har någon slags agenda, att upprepade gånger påpeka för mig att Sverige inte har ministerstyre när jag skrivit ett inlägg som handlat om något helt annat osv osv ... fruktansvärt irriterande. Och även när jag detaljerat förklarat någon skitsak som han tjatar om, verkar han inte förstå det, eller läser kanske inte förklaringen, helt hopplöst. Frustrerande!
    Sen kan jag även reta mig på den överlägsna attityden från vissa som yttrar sig i förklaringar om Sanningen och Verkligheten, eller idiotförklaring, eller automatisk dumförklaring av de som inte skriver under med FL nick (trots att jag verkligen gillar boken 1984). Fast värst var anklagelserna om högerextremism, skönt att det verkar ha lagt sig. 
    Skönt, nu har jag klagat lite!
  • FuckGoggleAskMe

    Vad tycker ni om de som trängt sig före i vaccinationskön?
    Jag tycker att man absolut inte ska slänga bort några doser, men hur svårt kan det vara att ragga upp några gamlingar i närområdet och vaccinera dem i stället för ett antal chefer eller andra med administrativt arbete?
    Det beror väl lite på situationen, men jag kan tycka att ett antal personer borde nog bli avskedade för detta fusk. 

  • FuckGoggleAskMe
    FDFMGA skrev 2021-02-14 23:09:39 följande:
    Jag är inte särskilt insatt i klybanologin, dessutom brukar jag hoppa över en hel del av de klybanolistiska inläggen, både sådana med klyban som avsändare och de med hans antagonister som avsändare, så min tolkning kan naturligtvis vara fel.

    Jag uppfattar det som pågår i den här tråden som ett skyttegravskrig där den ena sidan är beväpnad med personangrepp och den andra sidan lockar till sig personangrepp.

    Det påminner mig för övrigt att jag ska läsa om "På Västfronten intet nytt". En klassiker som beskriver första världskrigets mångåriga skyttegravskrig.
    Tycker inte att jag lockat till mig mycket personangrepp, men det kommer ändå. För dig räckte det i början med att jag var kritisk mot Sveriges handhavande av epidemin, för att du skulle börja svamla om likheter med retorik bland SDanhängare, högerextremister etc. Perplexerande om något. Bra att du slutat med den infallsvinkeln. 
  • FuckGoggleAskMe
    FDFMGA skrev 2021-02-14 23:16:26 följande:
    Jag tycker de borde hänföras till en särskild testgrupp. De har ju fått sin första dos och sen kan de få vänta till sist på den andra dosen.
    Lockande, men då kanske den första dos de fått, anses bortslösad ändå. Fast ja, om FoHM går med på detta så.
  • FuckGoggleAskMe
    FDFMGA skrev 2021-02-15 07:41:24 följande:
    Ja, det är förstås ett dilemma att retoriska finter och/eller mindre god textförståelse kan innebära att i princip det mesta kan tolkas som personangrepp.
    Speciellt när det tjatas och tjatas och tjatas om samma sak, och inläggen innehåller - nu glömde du - desinformation - varför kan du inte förstå - varför kommer du med osanning - du har en agenda - retorik som SDare - du förstår inte verkligheten etc etc etc som svar på allt man skriver. Ja, det kan tolkas som personangrepp. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin