Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Jo, men det svarade "ABC" på i andra tråden också, att ingen mask hjälper mot aerosoler men att det däremot kan stoppa droppar. Och det är förstås sant. Det kan göra en viss nytta om någon nyser, hostar, pratar lite väl fuktigt, och liknande. 

    Iofs är jag insatt i hur det fungerar exakt om nu droppar hamnar på masken - utifrån eller inifrån - om de då kan "ta sig vidare". Jag tror vi hade den diskussionen tidigare, lite kort, men det går ju inte att hitta det nu. Har för mig att dropparna inte kunde ta sig vidare, men jag förstår inte det helt. Man kan ju tänka sig att det skulle kunna gå att små partiklar av dessa droppar åker med ut- eller inandningsluften. Också som aerosol ungefär. Men det kanske inte är tillräckligt med krafter? 

  • AndreaBD
    Dr Nail skrev 2020-08-21 13:30:07 följande:

    När det gäller masker så har Folkhälsomyndigheten aldrig varit neutrala i frågan, i stil med "mer forskning behövs".

    De avråder och har gjort det från början. Det vore intressant att veta värför, så låt oss läsa deras mejl kring detta......nej attans! De är ju raderade.


    VA???? De har ju sagt nästan på varenda presskonferens exakt detta. Ordagrant : "Mer forskning behövs!"  Men eftersom du inte tittar på dessa, så vet du förstås inte. Men då bör du inte heller påstå sånt. 
  • AndreaBD
    Dr Nail skrev 2020-08-21 13:19:23 följande:
    Det är vad FHM säger när de avråder från munskydd, ja.

    Men man behöver kanske inte låna ut sin hjärna till tjänstemän.
    FHM har sagt klart och tydligt att de INTE avråder, utan att de varken avråder eller tillråder (heter det så?), eftersom man ännu inte vet säkert och behöver mer forskning. 
  • AndreaBD
    klyban skrev 2020-08-22 15:20:39 följande:

     


     


    Man upprepat den Svenska strategin i varje PK jag sett, hur kan du missat detta?(det är nu man försöker dra in röster som inte är FHM, då man inbillar sig de pratar för FHM  )


    För att han inte lyssnat på nån PK på länge. Han slutade lyssnade på dem för länge sedan. Det skrev han förut.
  • AndreaBD
    Dr Nail skrev 2020-08-24 01:21:09 följande:
    Vadå "tittar"? Ja, brukade lyssna regelbundet som Kalle Anka på Julafton, men tröttnade.

    Jag vet bara att de är verkligen anti. 100% . Det har de alltid sagt (ibland indirekt).
    Spelar roll om man tittar eller lyssnar, man gör väl båda delarna!  Kalle Anka är inte viktigt att titta på, hur kan man jämföra det!  Om du inte vore ett dugg orolig för viruset - då skulle jag förstå om du inte lyssnar på pressträffar (det viktigaste upprepas ju sedan också i nyheterna, men de verkar du inte lyssna på heller!) .  Men att vara kritisk, och uppenbarligen orolig, och sedan inte ens informera sig - det tycker jag är märklig. Vill man då vara orolig och älta det eller vad? 

    Och sedan diskuterar du, utan att veta vad som sagts. Och dessutom påstår du att du vet bättre än folk som har hängt med! 

    Och om du "vet" att de är 100 % anti, så vet du fel! Det finns inte ens någon anledning varför de skulle vara det - och de har förstås aldrig sagt så heller - men framför allt finns det ingen logik i det. De vill helt enkelt ha belägg för att det hjälper, och de ser att det kan finnas negativa effekter, så då vill man ha mer belägg. Vilken expert inom naturvetenskap skulle inte tänka så? Det är ju nästan det enda sättet som man kan tänka. 
  • AndreaBD
    Dr Nail skrev 2020-08-24 01:22:51 följande:
    Avråder gör de visst!
    Då missförstår du. De har i alla fall sagt tydligt att de inte avråder. Men det kan du ju inte veta, för det var på presskonferensen. 

    Det finns inget indirekt avrådan här. FHMs rekommendationer ÄR direkta. Därför vill de ha tillräckligt underlagen innan de gör en sån. Tills dess är det varken eller. 
  • AndreaBD
    FDFMGA skrev 2020-08-24 15:19:27 följande:

    Forskare i Hongkong påstås ha identifierat en person som blivit smittad två gånger av coronaviruset. Andra gången uppges han ha varit helt symptomfri.

    Skulle fenomenet bli mer allmänt så kommer de som förespråkar panikåtgärder att tvingas bli än mer panikslagna medan de som förespråkar sunt förnuft och distanshållning inte behöver ändra strategi i väntan på att viruset ska anpassa sig till oss och bli ett vanligt coronaförkylningsvirus.

    https://www.dn.se/nyheter/varlden/forskare-forsta-covid-19-fallet-dar-en-person-smittats-tva-ganger/

    För övrigt så finns det en mutation av sarscovid2 som uppges vara mer smittsam men ge lindrigare symptom.


    Nja... är de helt säkra att det inte var kvar hela tiden? Det är ju svårt att säga. 
  • AndreaBD
    klyban skrev 2020-08-24 23:07:35 följande:

    Men varnade man inte initialt när vi innan pratade om att Sydkorea tror jag det var och kanske även Kina antydde att någon hade blivit återsmittad.
    Och att man då sade att det bör ta minst 6månader innan det är möjligt har jag för mig.


    Men kanske genetiken gör så att kroppen inte fattar att det är ett gammalt virus, men vi får dyka djupare i detta och reda ut begreppen om det går.


     


    Udda inslag av Kristensson idag, och att vi ska gömma undan de smittade och låta de äldre få gå ut.
    Ja, Kristensson, om det vore så enkelt, så vore det en fantastik bra idé.(Jag bara antar att man nu kommer glömma de med få eller inga symtomer)
    Populism är hemskt i såna här fall, självfallet vill vi de gamla ska kunna röra sig fritt i samhället.
    Men tro man kan gömma undan alla smittade, låter extremt udda.
    För vi vet redan nu att det aldrig kommer funka.


    Förresten, hur står det till med detta underlag, för Tegnell sa ju för länge sedan att när man intervjuade smittade som påstod de ingen symtom hade, så visade det sig de visst hade det.(om än låga)
    Själv har jag en huvudvärksperiod ett bra tag tillbaka(det var en grym huvudvärk utan klara anledningar), som får mig att undra om man hade COVID-19.


    Kommer dock aldrig testa för antikroppar eller T-celler av anledning att bara få reda på det, det måste ha ett syfte också om det ska bli såna test.


    Jo, jag kommer ihåg att Tegnell sa det.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin