Inlägg från: Anonym (ABC) |Visa alla inlägg
  • Anonym (ABC)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    klyban skrev 2021-11-18 11:11:39 följande:

    Den hand med COVID-19, menar du att du glömt av vad vi pratar om nu, men kanske tusentals upprepningar om den hand vi fick tilldelat oss med smitta är nått du förträngt.

    Sicken tur jag påminner dig då.

    Dåliga?

    Vi med den hand fick tilldelat oss i Sverige med smitta, så har FHM tagit oss ifrån plats 8:e i världen till 54:e, det berättar en hel del om FHM gedigna arbete.

    Och lyfter man blicken ut i i världen, så är det få man ser med den framgången, inte ens hårdare åtgärder har hjälpt dom.

     

    Rätt udda och prata med folk som vill Sverige illa.

    Så du vill inte tala högt om succén med att var 8:e och nu bara 54:e i världen.

    Så vi är inte du då, och eftersom och som jag förutspådde att det inte skulel talas högt om.

    Och viola där kom den.

     

    Men FHM har gjort något som få andra klarat, och det är att fått en högt smitta initialt med den hand vi fick tilldelat oss.

    SÅ har den strategin man använt sedan dess där man tänker på alla i samhället varit en succé.

    Och vi ser hur väl kommissionen stod sig, ingen pratar om den längre pga den var svag och applicerade uppgifter på Sverige som inte delar ens och med att det inte alls var IT och Alp-strainen som tog sig här främst, utan FR/GB/US-strainen.

     

    Och någon kritik mot FHM finns aldrig lusigt nog, visst är det lustigt.


    Det är väl självklart att det började gå bättre i Sverige efter att man sent omsider införde åtgärder som lite mer liknande dem som andra hade redan från dag 1.

    När man diskuterar framgångar och succéer, så måste man hålla åtskilt den första vågen och de därpå följande. Vad väljer man för åtgärder för sitt folk när man ingenting har och ingenting vet, vilket var situationen under den första vågen? Under de följande vågorna har det funnits verktyg av olika slag i alla länder. Ju längre pandemin har framskridit, desto mera avgörs ?framgången? av i hur stor utsträckning folket väljer att följa de restriktioner som finns. Testar man sig? Stannar man i karantän? Ordnar man stora hemmafester? Laddar man ner smittspårningsappen? Använder man munskydd? Söker man kryphål i regelverket kring covidpassen?

    Sveriges misstag under våg 1 var att köra hårt och hoppas på det bästa. Man tog inte höjd för att man skulle kunna smitta innan symptom, eller för att viruset skulle kunna spridas via aerosoler. Det här ledde i praktiken till att man tvingade människor att utsätta sig för smitta, samtidigt som det inte fanns skyddsutrustning. Andra länder tog time out och väntade på att man skulle få tag på tester och skyddsutrustning och få igång en effektiv smittspårning så att man sedan skulle kunna fundera på hurudan pandemihantering man ville ha.

    Så nej, inget land kan mäta sig med Sveriges framgång, för inget land började med så få åtgärder.
  • Anonym (ABC)
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-11-18 18:55:47 följande:

    Här används alltså passet på två sätt, antingen läses QRkoden av med ett program  (snabbt och lätt, ingen ser namn eller födelseår, bara om ok eller inte) och det används för större evenemang, eller också på gym, restauranger och liknande, där kan de kolla namn och datum, och fråga efter id-kort. 

    Den andra stora skillnaden mellan passet i Sverige och här, är väl att här har det använts sedan länge på ett flertal ställen. 


    I Finland har bara en dos rekommenderats till dem som haft covid-19, och till en början dög inte det här för covid-appen. Då gjorde man någon förändring, och nu godkänns infektion + en dos. Sedan ställde tre doser till det, så att avläsarappen visade rött, det borde vara fixat nu också.
  • Anonym (ABC)
    Padirac skrev 2021-11-27 16:16:16 följande:

    Visst har lagar ändrats under de snart två år som gått sedan mars 2020 fram till november 2021, men grundlagar som ger människor långtgående fri- och rättigheter  i fråga om rörlighet, bedriva näringsverksamhet eller undantar allt som inte är krig eller krigsliknande lägen från krislagarna har inte ändrats, inte heller har ministrars, myndigheters, regioners, kommuners eller andras enskilda ansvar ändrats.

    Tegnell? Tror du att Tegnell skriver lagar eller ens rekommenderar hur lagar skall se ut och vad FoHM inom lagarnas ramar har möjlighet att göra?


    Citat 1 hösten 2021. Citat 2 våren 2020.

    www.expressen.se/nyheter/oron-kan-redan-finnas-i-flera-europeiska-lander/

    ?Alla resenärer som har vistats i Sydafrika, Lesotho, Botswana, Zimbabwe, Moçambique, Namibia eller Eswatini (Swaziland) de senaste sju dagarna uppmanas av Folkhälsomyndigheten att testa sig för covid-19, så snart som möjligt efter inresa i Sverige. 

    Rekommendationen gäller alla och man ska även stanna hemma i sju dagar efter ankomst till Sverige.?

    omni.se/tegnell-medger-miss-i-virusbedomning-trodde-att-kina-skulle-fa-stopp-pa-det/a/pLkM9E

    ?Folkhälsomyndigheten står fast i sin bedömning att även de som varit i norra Italien eller Iran kan gå till sina arbetsplatser om de inte känner av några symtom. Det är nämligen enklare att smittspåra när människor lever sina liv som vanligt, enligt Tegnell.?

    Varför kan inte folk också nu gå till jobbet om de är friska, det är ju lättare att smittspåra då? Eller kan det vara så att man nu äntligen har accepterat att också symptomfria kan sprida smitta? Fast det finns ju inga vetenskapliga bevis för att den nya varianten skulle vara farligare än delta. Är det inte lagstridigt i så fall att be folk stanna hemma? Om inte, vilken lag har förändrats sedan våren 2020, och på vilket sätt?
  • Anonym (ABC)
    FDFMGA skrev 2021-11-27 22:34:11 följande:

    Hur är det med Finnair - har man ställt in flighterna till och från Sydafrika?


    www.is.fi/kotimaa/art-2000008435951.html

    Det finns inga direktflyg till södra Afrika, passagerarna därifrån kommer via München och Frankfurt. De sållas ut för obligatorisk testning och karantän när de anländer till Helsingfors.
  • Anonym (ABC)
    Padirac skrev 2021-11-27 23:14:57 följande:

    Så vitt jag vet har man i Finland inte stoppat ett endaste direktflyg med passagerare från södra Afrika.

    Salminen och Marin har klappat igenom och kan inte ta beslut längre.

    Läget är mycket allvarligt

     


    Det är regionförvaltningsverken som fattar beslut i den här frågan, och alla 7 beslöt igår om testning och karantän.

    https://avi.fi/tiedotteet#
  • Anonym (ABC)
    klyban skrev 2021-11-28 13:31:08 följande:

    Detta är en pandemi, och detta är väntat att nya mutationer kommer.

    Detta har mer än en berättat i tråden innan.

     

    Och det kommer säkerligen nån mutation till, men antar man är lika "förvånade" då som alla andra mutationer.

    Detta är ju ingen ny fakta om mutationer byts ut, så vad är sensationen med detta VÄNTADE?


    Och det kommer säkerligen nån jordbävning till, men antar man är lika "förvånade" då som alla andra jordbävningar.

    Detta är ju ingen ny fakta om jordbävningar byts ut, så vad är sensationen med detta VÄNTADE?
  • Anonym (ABC)
    klyban skrev 2021-11-28 14:48:29 följande:

    Som sagt vad, det är ingen sensation, dock tycker utlandssvenskarna detta.

    Jag krasst inser ni inget vet om pandemier, då detta är nått som är F Ö R V Ä N T A T med nya mutationer!!!

    Att en mutation är mer eller mindre farlig, det vet vi också sedan innan.

    Och varför man inte skulle kunna vara orolig för en mutation är än mer lustigt, låter som något argument för svart och vitt.

     

    Den större frågan är varför ni inte vet om detta om pandemier, vi har ju berättat för er mer än en gång innan.


    Jag vet en sak som är F Ö R V Ä N T A T med nya mutationer, utöver att de kommer att uppstå alltså. WHO vet det, FHM vet det, alla som jobbar med pandemier vet det. Vet du?
  • Anonym (ABC)
    klyban skrev 2021-11-28 16:53:40 följande:

    Vill man göra nått åt belastningen på sjuklvården, så bör man gå vaccinera sig om man inte redan gjort det.

     

    Det jag opponerar mig över är denna sensation om en mutation, mutationer sker alltid i en pandemi.

    Och de varierar i farlighet och smittsamhet.

    Som du förstår var jag tvungen och posta samma inlägg igen, du du valde och ignorera det inlägget.

    Vi pratar om mutationer, och att dessa är väntade i en pandemi och detta är till de som inbillar sig annat om mutationer.


    Vet du vad en mutation är för något, rent konkret alltså? Förstår du kopplingen mellan ?mutation? och ?antikropp?? Du är så väldigt uppspelt kring det här med mutationer, att jag gissar att det begreppet har du lärt dig under den här pandemin, stämmer det?
  • Anonym (ABC)
    FDFMGA skrev 2021-12-10 19:21:14 följande:

    För närvarande är rimligen ett av FHM:s fokus att få folk att följa rekommendationerna. Mot den bakgrunden skulle det vara snudd på tjänstefel av en FHM-representant att gå ut och säga att mycket tyder på att omikronvarianten inte bara är mer smittsamt än föregångaren delta, utan också betydligt skonsammare för den som smittas.

    Man behöver knappast fundera särskilt länge på vad ett sådant uttalande skulle innebära för folks vilja att följa rekommendationerna - och än så länge är det ingen som vet om omikron kommer att ta över efter delta eller hur pass skadlig den nya virusvarianten kommer att visa sig vara.

    Och nu till något helt annat: Såvitt jag kan bedöma så befinner du dig i större utsträckning än jag i samma trådar som klyban.

    Lite självrannsakan kanske vore på sin plats. vem eller vilka är det egentligen som bosatt sig i Älta?

    Själv tar jag inte på mig ett uns av ansvar för vad du skriver eller vad klyban skriver eller vad någon annan skriver - möjligen att jag kan känna ett visst ansvar för vad jag själv skriver.


    Menar du att FHM försöker få folket att bete sig på ett visst sätt, och för att det ska lyckas måste man censurera den information man går ut med? Och att det till och med är rätt att göra så?
  • Anonym (ABC)
    FDFMGA skrev 2021-12-11 11:40:40 följande:

    Ja och nej. Ja, jag menar att FHM försöker få folk att följa rekommendationerna. Nej, jag menar inte att de censurerar när de undviker att spekulera offentligt.

    För mig verkar det som du och Påven Johanna inte förstår skillnaden mellan att delta i en tråd på FL och att framföra ett budskap i sin yrkesroll. Alltså, FHM kan inte som vi här i tråden spekulera om ditten och datten, då skulle de bli sågade jäms med fotknölarna av andra än de som har gnäll som defaultinställning till allt.


    FHM spekulerade väldigt vilt i början av pandemin, om hur den absoluta majoriteten av de smittade var asymptomatiska och att Sverige var på väg att uppnå flockimmunitet. Du tror inte att just precis de här spekulationerna har lett till att många i Sverige inte tar viruset på så stort allvar?
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin