Inlägg från: Anonym (.) |Visa alla inlägg
  • Anonym (.)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Anonym (man) skrev 2020-05-15 13:39:37 följande:

    Ehm, annars visar ju undersökningar från flera länder att immuniteten är betydligt lägre än vad man trott, så att det bara skulle bli "en liten rännil" kvar till sommarn är ju inte så troligt.

    Att man inte lyckades skydda de äldre är såklart synd, men jag tycker inte det räcker med att bara konstatera att det var synd. Jag undrar snarare hur fan man öht trodde man skulle kunna skydda dem med de förutsättningar som fanns?

    Det tyder på extremt dålig koll på verkligheten och det är inget annat än ren inkompetens.


    Nej, ingen undersökning säger att kommuniteten är lägre än man trott. Har du en sådan får du gärna länka.

    Att äldreboenden skötts på ett dåligt sätt kan vi inte förneka. Det ligger dock på regionerna och inte på FHM som en del vill få det till.
  • Anonym (.)
    Anonym (haha) skrev 2020-05-15 15:47:06 följande:
    Har andra länder inexakta mätmetoder? Spaniens undersökning av 60 000, har den gjorts med inexakta mätmetoder? Har Sverige bättre mätmetoder? 

    Jag tror att Stockholm kommer att ha ungefär samma procent som Madrid. 
    Vg se länken ovan. Om du inte orkar öppna och läsa kommer en del här:

    Siffran fem procent är ett nationellt snitt. I storstäderna är den högre.


    Siffran visar hur det såg ut för några veckor sedan, inte hur det ser ut nu.


    Snabbtestet som används kan missa så mycket som 20 procent av alla fall med antikroppar.

    – Det viktiga är att titta i storstäderna där spridningen är som mest intensiv. Där ligger man enligt testet på 11,5 procent och så får vi lägga på minst 20 procent och kanske lite mer. Så de är nog uppe över 15 procent i storstäderna och då börjar man kanske se en immunitet har en liten effekt om inte reproduktionstalet är för högt.

    – Smittan i Spanien är såklart väldigt lokal. De här testerna visar vad som har hänt för två-tre veckor sedan. Skillnaden då och nu är antagligen ganska stor.


    – Det var ett ganska förväntat resultat som i dag förmodligen har dubblerats. I Madrid hade drygt 11 procent antikroppar i studien. En fördubbling skulle därmed betyda minst 22 procent i dag.


    – Det är en summa som stämmer ganska väl överens med Stockholm där vi tror att drygt 20 procent varit infekterade. Det kanske till och med börjar närma sig 30

  • Anonym (.)
    Anonym (haha) skrev 2020-05-15 16:19:10 följande:
    Jag har naturligtvis läst. Jag tror att vi hamnar på samma procentsats som Madrid och till skillnad från dig så tror jag inte på några 20-30%.
    Då TROR du väl inte heller att det spelar någon som helst roll om vi har karantän eller inte, eftersom Madrid haft det, men inte vi?
  • Anonym (.)
    Anonym (haha) skrev 2020-05-15 16:33:23 följande:
    Kan missa. Det är inte samma sak som att det har missat. Men även så så är Spaniens studie väldigt stor, underlaget är avsevärt större än någon av de andra studierna som gjorts. 
    Ja, men:

    Siffran fem procent är ett nationellt snitt. I storstäderna är den högre.


    Siffran visar hur det såg ut för några veckor sedan, inte hur det ser ut nu.

    Inga studier visar hur spridd smittan är just nu, eftersom antikroppar mäts några veckor efter sjukdom.
  • Anonym (.)
    Anonym (man) skrev 2020-05-15 17:43:41 följande:

    Tove Fall, epidemiolog vid Uppsala universitet, är imponerad av den spanska studien men befarar att den kan tyda på att Sveriges strategi kan tvingas att omvärderas.


    Det är inte bra nyheter för Sverige. Spanien är ett av de värst drabbade länderna i världen och att de ligger på så pass låga andelar av personer som uppskattas infekterade är inte bra, säger Tove Fall i Aktuellt."


    Som sagt, studien har mätt ett genomsnitt på hela Spaniens befolkning. I stora områden har man varit förskonade från så kraftig smitta, vilket självklart ger ett mycket lägre medelvärde än om man tittat på tex Madrid. En studie på Madrids befolkning skulle ge en högre andel smittade, och då måste man även jämföra med dödssiffror som sammanfaller med när de i studien var smittade, för att få ett relevant värde på hur dödligt detta är. Därefter är det naturligtvis många fler faktorer bakom just dödligheten.
  • Anonym (.)
    Anonym (Inte ett fan) skrev 2020-05-16 16:39:22 följande:
    Värst vad alla har hamnat offtopic. Jag orkar inte dividera så mycket mer, då inget ger något som inte upprepats otaliga gånger. Det har förvandlats till ytterligare en polariseringstråd likt SD och S trådar. Tråkigt men ack så förväntat.

    Jag avslutar med en länk man skulle kunna tro är komedi, men i så fall är sanningen komisk. Den speglar mitt förtroende för stunden rätt bra. Jag var till en början inte helt kritisk, men detta eviga försvarande av i princip allt de tar sig för orsakade för min del det motsatta.

    www.expressen.se/tv/politik/veckan-med-viktor.../
    Den länken var i och för sig mest fånig. Ja, vi väljer att lyssna på svenska experter när vi avgör vad som förhoppningsvis är bäst för just Sverige. Nej, man kan inte lyssna på alla experter i hela riket, varav en stor andel är "experter". Man måste således besluta sig för att hålla sig tex till de statligt anställda experterna. Inget märkligt alls. Opponerande "experter" har visat sig ha rätt dåligt underbyggd fakta i många fall, och reagerar en aning mer känslosamt än vetenskapligt. Den sista biten var väl löjligast. En enskild person som blir tillfrågad angående ett helt annat ämne, och inte rakt ut vågar ge ett tydligt svar. Rätt politiskt att vilja tänka över noga vad man säger innan man hamnar på löpsedlarna.
  • Anonym (.)
    Anonym (sant) skrev 2020-05-16 19:46:47 följande:
    Asiater i Asien har dem ju för att skydda andra, eller för att inte bli igenkända.

    Tror inte det är så svårt för folk att förstå varför man har munskydd om de kan förstå hur man tvättar händerna.
    Tyvärr har vi folk överallt som inte tar till sig hela bilden med munskydd. Jag trodde det var rätt klart och tydligt att en vanlig tygbit inte hjälper varken mot att få smitta, eller att skydda andra.
    Trots det är det vanligt att folk sätter just en bit tyg framför ansiktet. Tex de som protesterar mot FHM:
    www.aftonbladet.se/nyheter/a/MRVe10/de-protesterar-mot-svenska-strategin-star-har-tills-de-andrar-sig
    Eller skolelever i Finland som sytt munskydd av lakan:
    www.aftonbladet.se/nyheter/a/g7qeo5/tillbaka-i-skolan--med-hemgjort-munskydd
    Det finns andra intressanta saker som pågår... ett café i Tyskland har föredömligt gjort stråhattar med skumpinnar till sina gäster för att de skall hålla avstånd. Jag undrar om man får ta med sig sin hatt hem efter sin kopp kaffe, eller om den desinficeras.
    www.aftonbladet.se/nyheter/a/WbVPv2/tyskt-kafe-tvingar-gaster-till-social-distans
  • Anonym (.)
    TwoThousands skrev 2020-05-16 20:44:48 följande:
    Det är därför du ska sluta att skriva något om det här ämnet, för du är varken insatt eller delaktig på något sätt i forskningen kring vapnet.
    Vilken är din agenda?
  • Anonym (.)
    TwoThousands skrev 2020-05-16 21:20:42 följande:
    Förr i tiden ansågs häxan sprida sjukdomar runt omkring sig.
    Ja, det stämmer. Det ansåg man förr i tiden. Folk ville hitta syndabockar och var rädda för allt möjligt så konspirationsteorin om häxor uppstod.
    Vilken är din anledning att tro på alternativa förklaringar?
    Vad får du ut av det?
    Politiskt? Ekonomiskt? Rädsla? "Det är kul"?
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin