Inlägg från: Pope Joan II |Visa alla inlägg
  • Pope Joan II

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    FDFMGA skrev 2020-12-17 08:44:17 följande:
    Det är nog inte särskilt ofta du och jag deltar i samma tråd, samma diskussionssammanhang, inte klyban och jag heller för den delen. Jag skrev tidigare att han och jag hade en "konflikt" för några år sen, den inkluderade även synen på en skribent här på FL och vilket syfte hon har med det hon skriver här.

    Men det är ju några år sen nu och jag irriterar mig inte på klyban eller något annat fast nick i den här tråden. Hur han ser på mig, hur du ser på honom och vice versa bekymrar mig inte särskilt.

    Däremot tycker jag att det är trist att det inte finns några tekniska möjligheter för Familjeliv att upprätthålla principen en person en röst.
    Varför anmäler du inte de personer som du misstänker skriver under flera nick i tråden då? Det gör jag alltid när jag upptäcker sådant och Familjeliv plockar raskt bort dem. 

    Nej, varför skulle du irritera dig på klyban? Han försöker ju ställa sig in hos dig, och det är visserligen genant men troligen betydligt enklare att utstå än det han utsätter mig och andra i tråden för. 
  • Pope Joan II

    Hur dåligt är egentligen Stenhammars slott?


     "Svenska folket har lidit kolossalt under svåra förhållanden.


    Precis som för alla andra har pandemin inneburit stora förändringar även för kungafamiljen. Kungaparet isolerades och flyttade till Stenhammars slott efter virusutbrottet i mars och återvände inte till Drottningholm förrän i september."

  • Pope Joan II
    klyban skrev 2020-12-17 11:33:34 följande:

    Vi är bägge faktadrivna om COVID-19, och har inget övers för populism.
    Och vi håller inte med varandra i andra ämnen, men varför ska man ta med sig in i detta ämne för?
    Det låter ju sjukt tokigt att låta gamla trådar dras in i denna.

    Gillade hon den där antivaccin fånen fastna på kameran och prata som en nanzist och förnekar att miljoner judar dödas av nazisterna.


    Så du skulle säga att du förstår, tolkar, bearbetar och urskiljer fakta på samma sätt som FDFMGA gör? Du kanske rentav också har vikarierat som lärare? Ni är, vad dig beträffar och i den här tråden, som two peas in a pod?
    AndreaBD skrev 2020-12-17 12:57:21 följande:
    Vem säger det? Du! Du vet inte om andra tänker så. 
    Det där borde du själv försöka efterleva, du vet nämligen inte heller hur andra tänker. Trots det håller du väldigt ofta på och förklarar hur andra menat, avsett och dessutom hur de egentligen tänkt. Det är väl lika förmätet och fel när du gör det som när andra gör det, eller?
  • Pope Joan II
    Pope Joan II skrev 2020-04-29 17:29:29 följande:

    Det här med att gravida nu uppmanas att vara försiktiga är ju också resultatet av en skamlig nonchalans från myndigheternas sida. Det naturliga hade förstås varit om de sagt "Det här är en ny sjukdom, vi vet för lite om den för att egentligen kunna säga mer än att vi tycker att alla bör iaktta stor försiktighet och särskilt människor som redan är riskutsatta och till dem måste vi i det här hänseendet förstås även räkna gravida. I alla fall tills dess att motsatsen är bevisad."

    Men det sade de inte. De gick istället tidigt ut och berättade att gravida inte var någon riskgrupp och att de inte hade något att oroa sig för vilket var väldigt konstigt inte minst med tanke på att andningen under senare delen av graviditeten redan är ansträngd och med tanke på att ganska många kvinnor lider av högre/högt blodtryck under antingen hela eller delar av graviditeten. 

    Som vanligt är de tvärsäkra först och osäkra sedan när det redan är för sent för en del. 


    Tänkte på det här inlägget när jag hörde FHM prata om de gravida idag. 
  • Pope Joan II
    klyban skrev 2020-12-17 16:00:49 följande:

    Inte alls, helhetsbilden och detaljerna är i synkronisering, populisten har ingen sådan synkronisera.
    Utan denna fokuserar på en detalj, och sen tror man allt annat skulle vara rätt som de säger.


    Men ja, vi är båda faktadrivna, men heller backar vi inte för de som tror man kan fara med osanning.


    Speciellt lika kan jag omöjligen säga vi är, mer än just faktadrivan på COVID-19.
    Och vill man diskutera fakta i sin helhet och som detalj, så måste en synkronisering uppstå för helhetsbilden på COVID-19 och även i detaljerna, för det är så konsensus uppnås inte genom populism och återge saker fel.


    Om jag förklarat fel, så får man påvisa detta, men hur ofta har det skett?


    Och vad är problemet med att FDF och jag delar trådens COVID-19 ämne på ett liknande sätt, du har ju Pyssel hos dig.


    FDFMGA: klyban verkar inte hålla med dig om din solitära ställning (trots att du väl borde ha tolkningsföreträde om den saken), han verkar istället göra bedömningen att han "har dig hos sig", känner du igen dig i den beskrivningen?

    Själv upplever jag inte att jag "har pyssel" hos mig, tror inte att jag tänkte på det sättet om människor ens när jag gick i mellanstadiet. Dessutom är det min uppfattning att hon är långt mycket mer intelligent och välformulerad än vad jag är.  

    Nu lyssnar jag på statsministern igen. Börjar bli en vana det här. 
  • Pope Joan II
    klyban skrev 2020-12-17 16:51:51 följande:

    Är redan förklarat, men det var så extremt självklart att jag gav dig chansen att komma på det själv.
    Dock så klarade du inte det med facit i hand.


    Och för er andra som inte vet vad svaret var, så är det värme som alltid dödar viruset över en viss temp.


    Så varför tjatade du härom veckan om "problematiken med maten" då? Jag talade om för dig att det inte finns någon problematik med maten men se det kunde du inte gå med på. 
  • Pope Joan II

    FHM sade väl på presskonferensen idag att de inte kunde säga något datum för när vaccineringen kommer igång, eller förstod jag det fel? För så sade inte statsministern, han hade tvärtom exakta datum, och Tegmark Wisell var ju också på plats utan att protestera. 

  • Pope Joan II
    FDFMGA skrev 2020-12-17 20:01:25 följande:
    Nja, det var min text du kommenteradeGlad

    Kanske din plastmamma kan lugna ner dig och ge dig lite stöd?

    Ur mitt perspektiv kan det inte vara nyttigt att så till den milda grad tappa koncepterna att man kallar någon för papegoja.

    Det blir så fundamentalistiskt då - så skulle aldrig Samuel Paty ha uttryckt sig.
    Vad har du tappat då, som kallar mig för pyssels "plastmamma" och därtill raljerar över Paty i samma inlägg? 
  • Pope Joan II

    Vad sade de igår på Corona-special om att det inte sker någon, eller i alla fall mycket liten, smittspridning under flygresor? Vad hade det med att göra? Munskyddsanvändningen?

  • Pope Joan II

    Ja, det hade ju varit rätt mycket bättre att göra det här innan smittspridningen  skenade och sjukvården kantrade. 

Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin