Inlägg från: Pope Joan II |Visa alla inlägg
  • Pope Joan II

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Anonym (ABC) skrev 2020-12-04 20:44:39 följande:
    Här berättar chefredaktören för Dagens Nyheter för finländarna att Sveriges strategi gick ut på att uppnå flockimmunitet.

    arenan.yle.fi/audio/1-50671106
    Wolodarski kan väl inte tillgodogöra sig FHMs "svåra språk". 

    Bra podavsnitt, tack för länken. 
  • Pope Joan II

    Jag håller med wolodarski om det mesta i den analys han gör, men han har så vitt jag vet fel i att det skulle vara över tusen barn som drabbades av narkolepsi av vaccinet mot svininfluensan. 440 svenskar har fått narkolepsin klassad som en läkemedelsskada. 

  • Pope Joan II
    pyssel skrev 2020-12-05 21:15:56 följande:
    Jag kan inte med den bästa av viljor se att den där översättningen var korrekt, dock var den välvillig. En för alla, alla för en, när klyban tagit en för laget. Men det är ändå roande att du aspirerar på professuren i klybanologi.
    Befordringsprofessor och inte stolsprofessor då utgår jag från. 
  • Pope Joan II

    Håller tummarna för att FHMs bedömning/förhoppning om att smittspridningen nu har lagt sig på en platå och att de skärpta rekommendationerna (numera föreskrifterna) har gett effekt. 

  • Pope Joan II

    I Storbritannien har en 90-åring nu fått Pfizers och Biotechs vaccin, så det håller jag också tummarna för ska gå väl. 

  • Pope Joan II

    Det var hjärtskärande att lyssna till region Stockholms presskonferens igår och höra Björn Eriksson beskriva det förtvivlade läge som råder och hans vädjanden till människor om att låta bli att göra saken ännu värre. 

    Det är inte respiratorer det är brist på den här gången, det är personal! Eriksson har gjort en hemställan om att få personal från andra delar av landet. 

  • Pope Joan II
    FDFMGA skrev 2020-12-10 09:32:19 följande:
    Ja, det är ju ett klart fall framåt att de olika sjukhusdirektörerna under flera månader har kunnat avhålla sig från att offentligt redogöra för vilken uppsägningsstrategi som är lämpligast för att bli av med vårdpersonal.
    Personalen är sjuka i covid-19. Det visat sig vara lite bekymmersamt att hålla nere kurvan så att "sjukvården hinner med", i synnerhet när personalen insjuknar. 
  • Pope Joan II
    Anonym (ABC) skrev 2020-12-10 10:05:57 följande:
    Jag har möjligheten att jämföra svenska FHMs och finska THLs spådomar, och de skiljer sig åt. När smittan mest spreds bland unga var Tegnell inte orolig, ?Det behöver inte betyda att dödstalen kommer att öka.? När det blev ett enormt utbrott i Vasa bland studenterna, då stängde man staden, för att slippa få en spridning till den äldre befolkningen.

    sverigesradio.se/avsnitt/1631007

    Därför kan du smitta utan att veta om det - Vetenskapsradions coronaspecial

    Man ser mer och mer rapporter om detta. FHM säger fortfarande att smitta från symptomfria har liten betydelse.
    Plus att FHM säger att det spelar ingen roll om människor är pre- eller asymptomatiska eftersom deras rekommendationer täcker för alla eventualiteter - alla ska hålla avstånd. Samtidigt har de väldigt få, egentligen inga, råd om hur människor ska bete sig i situationer där det är omöjligt att hålla avstånd. De kan mitvilligt gå med på att kanske munskydd under specialla omständigheter men det sitter ju också väldigt långt inne för dem att säga det. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin