Inlägg från: FuckGoggleAskMe |Visa alla inlägg
  • FuckGoggleAskMe

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    pyssel skrev 2021-01-14 21:37:46 följande:
    Och här har vi ännu en källa som motbevisar det som benhårt hävdats från vissa okunniga håll som fortsätter dumma ut sig. Jag bad dessutom vederbörande lämna mig ifred och struntade en stund i alla framstötar med korkade bröl som inte respekterade det, men nu är det dags att adressera dumheterna med lite fakta igen:

    www.google.com/amp/s/www.bbc.com/news/amp/world-latin-america-53150808
    Precis. Stackars Peru. 
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2021-01-15 21:27:30 följande:

    Berätta gärna hur det gått för Peru i deras smitta vid och topparna, och hur liten verkan munskydd har haft där.


    Dina frågor kommer ta år att svara på, så du får helt enkelt vänta på facit.


    Dock har inte munskydd fungerat som man försöker påvisa och att det hjälper.


    Konstigt man inte kommer med exempel där munskydd har fungerat, för det skulle ju bevisa andra sidan av solfjädern i forskningen.


    Anonym (Proctor) skrev 2021-01-15 21:14:27 följande:
    Jag skulle säga att matematiken alltid har rätt. Tegnell har nästan alltid fel.

    Utan påvisa den matte som berättat nått för att den är rätt, så säger du inget genom inte ge den.


    Nu tänkte jag enbart på att du svarade sig själv, och verkar glömt trycka anonym.
    Om du vill ha en diskussion om COVID-19, så kanske det är dax att prata om COVID-19 som ämne?


    Vart har jag diskuterat med mig själv och gömt mig bakom "anonym"?
    Har inte ett inlägg som anonym här.


    Du som verkar vara en expert på Peru, berätta gärna vilket inflytande bankväsendet haft på Corona i Peru, hur folks inhandling av livsmedel och majoritetens sätt att försörja sig, samt sjukvården, bevisat vad om solfjädersforskningen i Peru. 
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2021-01-15 23:57:37 följande:
    Är ingen expert på Peru, dock så har det visat sig att munskydd inte haft de effekten mer än att fel sida av solfjädern av forskningen berättar att munskydd saknar den effekten i Peru.
    pyssel skrev 2021-01-15 23:53:37 följande:
    Var ser du att jag "gjort en stor sak" av den tendentiösa modereringen?

    Exakt vad har detta med COVID-19 och göra.
    Är det nått du kan expandera och göra förståeligt?


    Eftersom du uttalat dig mycket om Peru, trodde jag du var expert på Peru och corona. Inte bara på munskyddsfaktorn utan även på andra faktorer. Du har väl tagit alla faktorer med i beräkningen? Så som vad solfjädern säger om befolkningens sätt att handla mat, försörja sig och göra bankärenden. Möjligheter till att hålla avstånd. Det känner du väl till!
  • FuckGoggleAskMe
    Padirac skrev 2021-01-17 12:02:58 följande:
    pyssel skrev 2021-01-17 11:25:34 följande:
    Vi har ju sett genom hela tråden hur det helt okritiskt gödslas med "Fast Tegnell sa..." som något motargument till precis allt annat vetenskapligt underlag och givetvis alla andra åsikter.

    FoHMs strategi bygger på WHOs riktlinjer - är detta någonting ni förnekar?
    Du menar förutom råden att bära munskydd i alla situationer nära människor (inte bara vissa tider och platser), ventilera utrymmen väl och desinfektera ytor? Och att upplysa folk om att man smittar mycket två dagar innan man själv får symptom?
  • FuckGoggleAskMe
    Padirac skrev 2021-01-18 01:29:28 följande:
    Jag vet verkligen inte varför du inte hört att FoHM hela tiden sedan vårvintern 2020 sagt att vi i Sverige inte ska träffa andra människor än de vi måste ha kontakt med.

    Detta är alltså helt okänt för dig! Jisses!!
    Mmm ... som tex inte mer än 500 andra, eller 50 andra eller ... det är ju verkligen en konstant linje av budskap om vilka vi måste ha kontakt med. 
  • FuckGoggleAskMe
    Padirac skrev 2021-01-18 21:59:11 följande:
    Kanske för abstrakt för vissa - men det finns säkert många som inte var eller är lika .. ska jag säga perplexerade
    Du menar att andra tycker det låter normalt att man måste träffa 500 andra personer samtidigt? Jag tycker att 500 är väldigt konkret. Intressant om andra finner det abstrakt. 
  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2021-01-18 22:31:51 följande:
    Just det har Anders Tegnell sagt emot i stora TV-intervjun igår. Han sa, man smittar mycket dem första dagarna som man är sjuk och man smittar också (men inte mycket) under ungefär två dagar innan symptomen bryter ut. Och det har han sagt förut också. 

    Och det är också det som jag har läst tidigare, så om du har annan information så får du länka den. 

    Och dem övriga råden har han ju inte heller påstått att man inte skulle göra, det har dock inte ansetts vara en av dem åtgärderna som kan göra MYCKET skillnad. 
    Laboratory data suggests that infected people appear to be most infectious just before they develop symptoms (namely 2 days before they develop symptoms) and early in their illness. People who develop severe disease can be infectious for longer.

    https://www.who.int/news-room/q-a-detail/coronavirus-disease-covid-19-how-is-it-transmitted

    H
    är säger WHO att perioden när man smittar mycket börjar 2 dagar innan man själv får symptom. Min son träffade en kompis 1 till 2 dagar innan kompisen hade symptom. Min son blev smittad. Skitkul. 

    Beträffande WHO andra råd, nej, Anders har inte avrått, men han har ju verkligen inte rekommenderat det som WHO rekommenderat. För Anders vet tydligen bättre än världsorganisationens experter på WHO. 
  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2021-01-19 11:10:05 följande:
    Inte alls. Det är precis samma sak som jag tyckte då - alla vet att smittsamma sjukdomar så som förkylningar smittar även någon dag eller två innan. Men att de skulle vara MYCKET smittsamma då, lika mycket som de första dagarna när man har akuta symptom - DET betvivlar jag. Och det är också det som Tegnell säger att det inte är så. 

    Men när jag tänkt igenom det lite nu, så tycker jag att det visserligen låter rimligt att det kan vara så att smittsamheten är hög även i två dagar innan, men det är då i teorin, i labbet. I verkligheten sprider man ett virus mycket mer när man har symptom, helt enkelt för att man nyser (sällan, men ändå) och hostar.
    Så Anders och du tror inte att det smittar så mycket innan symptomen kommer, men det tror WHO ... ni får ursäkta, men jag tror mer på WHOs samlade expertis än på er två. Jag tror t.o.m. att WHO har funderat på det där med vad som händer inne i labbet och utanför. För övrigt kan man ha andra symptom än att nysa och hosta.
  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2021-01-19 09:25:48 följande:
    Tegnell bl.a. har sagt att de ju måste täcka för alla länder, att de får ta med allt.
    Att ett FN organ som heter World Health Organization tar alla länders hälsa med i beräkningen, tror jag att många anade redan innan Anders uttalade sig om detta. 
  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2021-01-19 08:50:06 följande:
    Det är första gången jag ser det, att det står att det smittar mycket. Jag har nämligen sett på andra ställen att det står att man smittar mest dem första dagarna och att man KAN smitta redan innan.

    Helt överens är man uppenbarligen inte, och WHO verkar alltid vara extra-försiktig och tänka på att det måste passa ALLA länder. Så de tar med det mesta. Sedan är det väl inte så konstigt att det inte kan vara likadant i alla länder och att man utformar reglerna i det egna landet efter omständigheterna? Som sagt, WHO är i en annan position. De tänker på hela världen och målar därför upp värsta möjliga. 
    Hur kan det skilja från land till land, att viruset smittar ett par dagar innan man får symptom? Varför skulle denna upplysning om resultat av studier passa mer för vissa länder än för andra? Passar denna upplysning inte för Sverige? Hur definierar du extra försiktig, när det rör sig om en dödlig pandemi? 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin