Inlägg från: Anonym (ABC) |Visa alla inlägg
  • Anonym (ABC)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    KillBill skrev 2020-06-28 18:55:26 följande:

    Hur menar du? Den svenska strategin har gått ut på att intensivvården skulle klara sitt uppdrag och det har den gjort utan en total lock down.


    Covid-19 har jämförts med influensa otaliga gånger. ?Varför stänger man inte ner när folk dör i influensa?? Du själv jämförde antalet döda i influensa under perioder då alla har levt som vanligt med antalet döda i covid-19 då folk håller avstånd, tvättar händerna, undviker kollektivtrafik, jobbar hemifrån osv.

    Väldigt många larmrapporter har jag sett. Det senaste handlade om att man inte hinner testa alla. Och hur är det med all annan sjukvård?

    www.aftonbladet.se/nyheter/a/vQ2ye5/planerad-vard-i-stockholm-skjuts-upp-igen
  • Anonym (ABC)
    KillBill skrev 2020-06-28 20:56:42 följande:

    Vård som inte är akut skuts upp men det är väl inget större problem? En total lock down hade inneburit att massa saker i samhället hade behövts skjutas upp.

    När det gäller testandet så har det ökat hela tiden. Sjukvårdsregionerna har inte kommit upp i Regeringens målsättning när det gäller testandet men är i i princip uppe i Finlands nivå.

    Jag förstår fortfarande inte hur du kunde koppla behovet av en lock down till akutvårdsplatserna. Sverige har klarat akutsjukvården utan lock down.

     


    Vissa länder klarade inte av akutvården. Och andra ville inte riskera att hamna i den situationen.

    Det blir långa vårdköer när vården skjuts upp. Åtminstone i Finland anses det vara ett problem.

    Finland har kapacitet att testa alla med symptom. Just nu är det inte så många som behöver testas.

    Sverige har inte öppnat nöjesparkerna, det har Finland kunnat göra. För just den branschen lönade det sig med nedstängningen.
  • Anonym (ABC)
    Anonym (.) skrev 2020-06-28 22:47:23 följande:

    Hur skulle vårdköerna bli ett mindre problem med total stängning? Nu görs i alla fall vissa icke akuta operationer.

    Om Finland har ett problem inom det området är det väl inte just där dom har tjänat på att inte ha så många smittade?


    Stockholm, som inte stängde ner, skjuter upp icke akut vård. Finland, som stängde ner, har börjat jobba bort vårdköerna. Sjukvården stängs ju aldrig helt, ju färre smittade det finns, desto mera annan vård kan man erbjuda.
  • Anonym (ABC)
    Anonym (Så klart) skrev 2020-06-29 14:24:58 följande:

    Jag tror du tolkade fel, jag tolkar ABC som att Finland anser det vara ett problem att vårdköerna blir långa och därför agerar man i Finland så att de inte ska bli långa, man stänger ner och minskar på smittan så att man snabbt igen kunde ta upp normalare förhållanden och börja avkorta vårdköerna. Nu har Finland visst enstaka personer i intensivvård pga Corona så det är väl ganska nära normalnivå?? Enstaka nya fall uppdagas, och vården hinner med en massa annat vid sidan om. I Sverige tar Corona fortfarande en för stor del av vårdresurserna tänker jag, och operationer o.dyl. skjuts fortfarande upp, så vårdköerna blir bara längre fortfarande.


    Idag ligger 23 personer på sjukhus med covid-19 i Finland, ingen på intensiven.

    svenska.yle.fi/coronavirus
  • Anonym (ABC)
    AndreaBD skrev 2020-06-30 17:04:49 följande:

    Ytterligare ett exempel för hur folk går på det som journalister har sållat ur helheten. 

    Han pratade om hur det kan bli om några år, långt efter den här pandemin. Han var nämligen med på en presskonferens och förklarade detta. Och flockimmunitet behöver man - oavsett hur. Dvs. det kan också vara genom vaccination. 


    Lyssnade du på vad han sade? Man ska inte bromsa smittan för mycket. Och det skulle vara bra om yngre människor hyfsat snabbt skulle gå igenom infektionen.
  • Anonym (ABC)
    AndreaBD skrev 2020-06-30 17:52:48 följande:

    Kom inte med såna gamla dumheter. Alla vet varför andra länder VILL missförstå detta. I Tyskland går folk och demonstrerar och vill ha samma strategi som Sverige. Det ville man förstås egentligen undvika. 


    Kan du länka till något som visar demonstrationerna?

    www.legoland.de/planen/info-saisonstart/

    Legoland i Tyskland t.ex. verkar ju vara öppet nu, medan nöjesparkerna i Sverige är stängda, den biten vill väl man knappast ha i Tyskland? Vad är det man demonstrerar emot? Munskydd? Smittspårningen?

    www.hbl.fi/artikel/sa-olika-hanteras-corona-i-europa-se-listan-over-restriktioner-i-olika-lander/

    Tyskland

    Regionala skillnader.

    1. Ja, om du är symtomfri. Munskydd krävs.

    2. Tillåtet att resa inom EU/Schengen. Obligatorisk karantän vid inresa från vissa länder i flera tyska delstater. Avrådan från övriga länder.

    3. Obligatoriskt i butiker och i kollektivtrafiken.

    4. Många har öppnat, men med regler om distansering. I Gütersloh i västra Tyskland har man återinfört lokala restriktioner efter ett nytt utbrott.

    5. Folksamlingar på över 10 personer förbjudna till den 29 juni. Stora arrangemang förbjudna till den 31 oktober.

    6. 1,5 meter (gäller till den 29 juni).

    7. Mycket har öppnat, men med regler om distansering. Regionala skillnader. Stränder inte öppna för turister från andra delstater som inte övernattar.
  • Anonym (ABC)
    Anonym (. 3) skrev 2020-07-01 15:42:14 följande:

    Ska du referera till artiklar på främmande språk måste du behärska språket. Självklart är det så. Självklart måste DU förstå vad det är du refererar till. Det är ditt ansvar och ingen annans.

    Det är så självklart att det inte borde sägas men men..

    Du missar att de bara räknar avlidna på sjukhus.

    Hela din argumentation" faller därmed.


    Sätt ut länkar som visar att det du påstår är sant. Vilket jag inte tror. För Finlands del stämmer det i varje fall inte.

    thl.fi/sv/web/infektionssjukdomar-och-vaccinationer/aktuellt/aktuellt-om-coronaviruset-covid-19/lagesoversikt-om-coronavirusetödsfall_relaterade_till_coronavirussjukdomen

    Närmare information om var de avlidna har vårdats omedelbart före sin död finns om alla 328 personer:

    19 procent av de avlidna var inom den specialiserade sjukvården, 34 procent inom primärvården, 45 procent inom dygnet runt-socialvård och 2 procent hemma eller någon annanstans.
  • Anonym (ABC)
    Anonym (. 3) skrev 2020-07-01 16:47:46 följande:

    Nja, nu kan ju inte du norska automatiskt bara för att du behärskar svenska språket. Dina citat blir alltså innehållslösa eftersom du inte förstår till fullo vad det är du citerar och refererar.

    Men jag tycker du ska gräva vidare i norsk statistik.

    De redovisar inte äldreboende tex. Dina påståenden stämmer helt enkelt inte. Och det finns inget som styrker din tes i de norska citat och referat du har. Men leta gärna upp dem.


    Lite dansk statistik:

    files.ssi.dk/COVID19-epi-trendogfokus-30042020-61ls

    For de første 277 personer i Danmark, som er døde enten af eller med COVID-19, er dødsårsagsattesterne blevet gennemgået. ... Kun én af de 277 patienter var oplagt død af anden årsag. ... De fleste patienter døde på et hospital, 234 ud af 276. 38 døde på deres bopælsadresse, heraf boede 32 på et plejehjem. For de sidste 4 patienter er 3 registreret døde på en kendt anden adresse, og 1 er registreret død i en ambulance.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin