• Dr Nail

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    klyban skrev 2020-06-03 11:54:56 följande:

    Fake news tidning, intressant.

    Vi läser inte siffrorna annorlunda, vi har bättre koll på dom dock.

     


    Jag tänker inte prata siffror med dig, men här får du en spännande utmaning:

    Förklara för alla här hur Wired är en fake news tidning?
  • Dr Nail

    Inget dåligt coronaparty i sthlm idag: över 1500 nya fall rapporterade.

  • Dr Nail
    AndreaBD skrev 2020-06-03 12:07:18 följande:

    Allvarligt? Det skulle inte ens behöva förklaras, men uppenbarligen behövs det. Det är väl självklart att man inte kan testa alla om man inte har tillräckligt med tester. Och jag vet att det inte bara var tester som saknades utan också nödvändiga kemikalier.

    Och vem som helst kan föreställa sig att det inte är möjligt att smittspåra när det är för många som är smittade. Hörde nån läkare som intervjuades som sa: Vi försökte, men vi hann inte med. Självklart, egentligen. 


    Hade de sagt det rakt ut "ursäkta, viljan är stark men resurserna suger" då hade jag haft förståelse. Istället för att hitta på spännande teorier. Kommunikation - det är där skon klämmer.
  • Dr Nail

    En stor demonstration igår i sthlm som handlade om något som kallas för "black lives matter"....svarta liv räknas??

    Demonstrationen handlade om att sprida en sjukdom som har en överrepresentation av just svarta i dödsstatistiken. Många i folksamlingen hade cyniska affischer med orden "jag kan inte andas".

    Varför är denna fascism tillåten?

  • Dr Nail

    WHO rekommenderar från och med idag att ALLA ska ha på sig munskydd på ställen där det tenderar vara mycket folk.

    Tegnell säger att de har en poäng, speciellt med tanke på att asymptomatisk spridning kan visst vara en grej, och att svenskarna hittills visat sig vara rätt dåliga på social distansering, så att FHM gör sig nu redo att komma ut med en stark rekommendation...............i en bättre värld. I våran fortsätter han att mumla om att stanna hemma om man är sjuk.

  • Dr Nail

    Snart blir det svårt att fortsätta sjunga refrängen "lyssna på experterna", helt enkelt för att man inte har många experter kvar på sin sida. Därför måste man hitta en ny fras. Jag föreslår: lyssna på ett par "experter".

  • Dr Nail
    KillBill skrev 2020-06-07 13:14:42 följande:

    Nu har det i efterhand kommer fram att Tegnell anser att Ekot Drog felaktiga slutsatser utifrån vad han sa och då är det inte så konstigt att folk som lyssnade inte förstod vad som menades.


    Ok, det kan jag ha missat. Vad exakt tycker han misstolkades av det han sa, så att t.o.m. regeringen undrar?

    Sen om man blir misstolkad av journalister (speciellt på SR, som ändå håller en inte så låg nivå) bör man kanske försöka uttrycka sig lite.....bättre?
  • Dr Nail

    När kommer vi få ett riktigt svar ang. varför munskydd inte kan rekommenderas? Inte ens inom vården, till att börja med? Nu när WHO rekommenderar till alla?

    "Falsk trygghet" - argumentet har man slutat med, förmodligen efter att ha insett att det är en direkt förolämpning mot genomsnittssvenskens intelligens. Nu säger Tegnell bara att vårt land har goda möjligheter för social distansering. Det kanske ser så ut från hans privata helikopter, men har inte FHM själva konstaterat att folk börjat strunta i rekommendationerna?

    En annan grej man fått höra är att det "inte ingår i Sveriges strategi", men när får vi ett riktigt svar?

    Missförstå mig rätt, allt det här är underhållande, men folk dör. Denna bisarra föreställning är inte gratis.

  • Dr Nail
    AndreaBD skrev 2020-06-07 14:16:59 följande:

    Men det är ju bara det typiskt svenska sättet att vara lite ödmjuk, inget mer. Och hur ska han kunna dra slutsatser redan nu? Lite senare går det säkert mycket bättre. 


    Kanske.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin