Inlägg från: Pope Joan II |Visa alla inlägg
  • Pope Joan II

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    AndreaBD skrev 2020-11-27 08:54:16 följande:
    Precis! Jag börjar anpassa mig. 
    Jag tog bort det jag skrivit som svar. Jag tänker det istället.
    AndreaBD skrev 2020-11-27 08:58:23 följande:
    Jepp, vi vet. Men OECD är den enda som faktiskt kunde ha kollat så att de får rätt siffror, även om det så klart är mycket att hålla reda på, men det går. Britton och FHM däremot - de kan inte sia i framtiden. På sin höjd kan de göra prognoser, och det har ju FHM också slutat med. Vilket iofs är klokt för folk verkar inte förstå att det inte går förutsäga sånt säkert.
    FHMs felräkning handlade inte om något av deras scenarier - de har varit tydliga med att de inte kan göra prognoser, det har du säkert hört - utan om faktiska siffror som de av någon anledning inte hade kontrollerat innan de lät Wallensten presentera dem. 
  • Pope Joan II
    klyban skrev 2020-11-29 18:49:31 följande:

    Den lättförståeliga Tegnell &co har ju berättat vad vår strategi är(Hundratals gånger också och med tanke på hur lättförstådd Tegnell är.), och den har till ~100% varit framgångsrik och efter den initiala ökningen av IVA-platser.


    Vi har ingen flockimmunitet som strategi.


    Vilka fel och vad har det med att vi ingen flockimmunitet har?


    Ibland säger människor, politiker, myndigheter saker som de antingen inte menar eller som de menar något helt annat med än det som tycks uppenbart. Föredettingen säger ju att han inte är rasist - det är ett lättförstått budskap på inte alltför svår svenska - men tror du på det? Och, om nej - tror du att det BARA är Sverigedemokrater som tänjer på sanningen? Hur är det med de myndigheter som genom åren hamnat i blåsväder för oegentligheter och felaktigheter? Hur är det med företrädare för myndigheter som ljugit? Generaldirektörer som begått brott? 

    Jag bara undrar hur du ser på sådana saker när du lyfter blicken?
  • Pope Joan II
    Padirac skrev 2020-11-29 21:04:57 följande:
    Ah. du tänker på TV-intervjun, jag tänkte på en fråga som kom under en pressträff. Jag vet inte vilken som var först.

    Men vi verkar överens om att det inte är fråga om desinformation i alla fall. Det tycker jag låter bra. Men konspirationsteorin om att strategin går ut på flockimmunitet verkar leva kvar i tråden hos många av de som är kritiska mot strategin. Det verkar vara själva innehållet i konspirationsteorin som man är kritisk mot. 

    Andra i tråden har beklagat sig att sarkasmer och påhopp inte tagits emot väl som om det var själva kvintessensen i att diskutera eller debattera. Och det kan det ju vara, allt beror ju på vad man vill uppnå med sitt deltagande i tråden.
    Vad vill du uppnå? 
  • Pope Joan II
    Padirac skrev 2020-11-29 21:24:12 följande:
    Jag vill uppnå att diskussionen grundar sig på faktiska omständigheter och tex inte konspirationsteorier eller annan desinformation.  Det är skälet till att jag tex lyft fram premisserna  - i form av lagar och förvaltningsformer - för vilka åtgärder som kan sättas in och var olika delar av ansvar ligger.

    Din tur, vad vill du uppnå med ditt deltagande i tråden? Solig
    Oj, jaha. Ja, det hade jag ju aldrig kunnat gissa ens om jag levt tills jag blev hundra år.

    Vad jag vill med mitt deltagande i tråden? Det är ju min tråd? En tråd jag startade för att kunna ventilera mitt missnöje med och min oro för att Sveriges valda strategi var/är betydligt sämre än den kunnat vara. 
  • Pope Joan II
    klyban skrev 2020-11-29 23:40:56 följande:

    Tegnell var så lättförståelig, vad har ändrat sig?


    Ja, föredettingen åkte till till Turkiet och dela ut flygblad istället för delta i krisövningen i Riksdagen.
    Där har du nått som i alla fall som handlar om COVID-19.


    Ja, Tegnell är det förstås inga problem att förstå. Hur du kan svara det du svarar på mitt inlägg däremot - det är komplett obegripligt. Men det är ju så du "diskuterar sakligt". 
  • Pope Joan II

    Vilken fin gest av FHM att nedlåta sig till att "stilla människors oro" genom att låta symptomfria barn stanna hemma från skolan när någon i hemmet är sjuk i Covid-19. 

  • Pope Joan II

    FHMs sävlighet skapar oro:

    www.dn.se/ledare/varje-vecka-med-vaccin-raddar-liv/

    Tegnell lät för övrigt mycket nedslagen under presskonferensen idag. Det var nog roligare att vara honom under den korta period som det såg ut som om Sverige överraskande nog och trots stora förluster skulle ha en skönare höst och vinter än precis alla andra.

  • Pope Joan II

    Det är kanske fluktuerande som avses. 

    Hoppas att den här försiktiga antydan till något som eventuellt skulle kunna betraktas som en platå och som saluförs av den inte längre så belåtna myndighetspersonen tillhör de en av få gissningar som visat sig stämma. 

  • Pope Joan II
    Anonym (S bygger ett tryggare Sverige) skrev 2020-12-02 15:16:21 följande:

    Imorgon passerar vi 7000 avlidna av COVID-19.

    Bara att tacka regeringen och FHM för ett bra arbete


    Ja, det är bara coronanationalister med obefintlig medmänsklighet som kan känna sig nöjda, glada och tacksamma över det. 
  • Pope Joan II
    Anonym (ABC) skrev 2020-12-02 22:23:42 följande:
    www.expressen.se/nyheter/gatan-forst-milda-besvar-sedan-blir-flera-langtidssjuka/

    Det här är ju oroväckande. Vad kommer att hända med de här patienterna på lång sikt? Humant papillomavirus visade sig öka risken för cancer, tänk om risken för att drabbas av något lika allvarligt nu har ökat i den här patientgruppen? De är visst väldigt många fler än 7000, och de var inte gamla och sköra.
    Ja, det är verkligen oerhört riskabelt och oroade att de lät så många smittas och fortfarande bli smittade när ingen vet vilka konsekvenserna blir. Det är klart att det kan få väldigt långtgående negativa effekter både för de enskilda drabbade men även för samhället i stort. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin