Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Anonym (ABC) skrev 2020-07-18 13:28:05 följande:
    Som vanligt = Likadant som alla andra i samhället, enligt gällande rekommendationer.

    Karantän innebär att man inte får gå ut. Det är inte att leva som vanligt, som alla andra.
    ??? Förstår faktiskt inte vad du menar. Folk här lever INTE som vanligt. De gör inte sakerna som de brukar göra. Det innebär att man inte lever som vanligt.
  • AndreaBD
    Dr Nail skrev 2020-07-18 12:03:08 följande:
    Eller så är det han som står för strategin i sin renaste form och råkar vara lite för ärlig. Eller vågar han trotsa FHMs stenhårda linje att testa, spåra, isolera?
    Nej. Det kan hända att han trotsar. 
  • AndreaBD
    Anonym (ABC) skrev 2020-07-18 16:06:41 följande:
    Jag upprepar mig:

    Som vanligt = Likadant som alla andra i samhället, enligt gällande rekommendationer.

    Karantän innebär att man inte får gå ut. Det är inte att leva som vanligt, som alla andra.

    www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/fragor-och-svar/

    Hur ska vi bete oss när någon i hushållet är sjuk i misstänkt eller konstaterad covid-19?

    Så länge syskon eller andra familjemedlemmar inte har symtom kan de göra som vanligt och gå till förskola, skola eller jobb men samtidigt vara särskilt uppmärksamma på tillkomst av symtom och då vara hemma.

    Du får gärna länka till någon sida som säger att närkontakter till en konstaterat smittad ska bete sig på något speciellt sätt, att t.ex. restaurangbesök ska undvikas om en familjemedlem är sjuk i covid-19.

    Förutom beordrad karantän har vi i Finland också något som kallas Frivillig karantän. Det gäller om man har rest t.ex. i Sverige. Då får man gå på jobb och till mataffären, men allt annat ska undvikas. Den karantänen kostar inget för samhället.
    Jag tror inte något land har råd med detta om antal smittade blir fler än några stycken. Orsaken att Finland har kunnat göra det är ENDAST att de inte har haft många smittade. 
  • AndreaBD
    Anonym (ABC) skrev 2020-07-18 16:17:33 följande:
    Kanske man i Sverige har räknat ut att det blir billigare i längden att använda pengarna på vård av insjuknade än på att förebygga smitta. I Finland har man tydligen kommit fram till att det lönar sig att hålla folk friska. Och alla som blir satta i karantän får ju inte ersättning, om man har möjlighet att jobba på distans så löper både lön och skatter som vanligt under karantänstiden.
    Nej, så är det inte. Det är självklart att det är billigare om folk aldrig blir sjuka. 
  • AndreaBD
    Anonym (ABC) skrev 2020-07-18 19:33:42 följande:
    Som vanligt = Gå till jobbet, handla mat. Göra samma saker som grannen gör.

    Karantän = Inte gå ut alls.

    ?Som vanligt? i samma betydelse som Folkhälsomyndighetens

    ?Så länge syskon eller andra familjemedlemmar inte har symtom kan de göra SOM VANLIGT och gå till förskola, skola eller jobb men samtidigt vara särskilt uppmärksamma på tillkomst av symtom och då vara hemma.?

    Förstår du nu?
    Okej. Det var lite förvirrande för att det ju just nu inte är som vanligt. Men du menar "så som man skulle göra om man utgår ifrån att man inte är smittad". 

    Jag har skrivit det ungefär 6 eller 7 gånger - inget land har råd med att ha tusentals människor hemma ifrån sina jobb och betala dem för det. Så länge det bara är ganska få - så som i Finland - kan man göra det. Om det blir många, så kan man nog inte göra det. 
  • AndreaBD

    ">



    T
    vå epidemiologer som säger sånt som att maskerna kan göra mer skada än nytta.

    Eller att det är en politisk grej att alla ska ha fler åtgärder och att det kan göra lika mycket skada som det gör nytta - att göra fler saker. 

    Det var ju precis det som Tegnell sa? 

    De hade en annan intressant punkt. Uppenbarligen var misstaget som gjordes i England inte att stänga ner för sent (även de här två experterna var kritiska mot lockdown) utan att blanda potentiellt smittsamma personer med andra sjuka på t.ex. sjukhus. Det kan spela in i Sverige också.

    Intressant punkt också: Man bör inte ha smittsamma patienter på en av dem övre våningarna (virus i hissen), och man bör inte heller flytta dem till en annan våning. 
  • AndreaBD
    Anonym (. 3) skrev 2020-07-19 19:29:13 följande:
    Du argumenterar med fakta som inte finns och aldrig kommer att finnas. Sådana inlägg kan man inte ta seriöst.

    För saken är att många stater i USA har krav på munskydd men inte att de ska fungera mot smittspridning. Det duger med en scarf eller ett tygstycke och det VET man att det sprider mer smitta än hindrar den.

    Så hur menar du att USAs krav på munskydd är ett vinnande koncept?
    Precis!  Varför göra saker, där man inte bara är osäker om det hjälper, utan också göra det som man vet inte hjälper, utan snarare skadar? 
  • AndreaBD
    Tow2Mater skrev 2020-07-19 17:50:00 följande:
    Usa och sverige kan inte jämforas - en stad i usa kan ha större befolkning än hela sverige, så det är helt andra förutsättningar. Aven en liten fördel med mask kan i tätbefolkade städer göra stor skillnad.
    ??? Större befolkning spelar ingen roll, det är då bara att räkna mot antal invånare. Och det finns en himla massa folk även i USA som inte bor i storstäder. 
  • AndreaBD
    Tow2Mater skrev 2020-07-20 18:42:14 följande:
    Tätbefolkning spelar visst roll; det är enorm skillnad om ett antal miljoner människor bor utspridda i Sveriges anlanga land eller t ex trängs pa Manhattan.
    USA har uppenbarligen 331 miljoner invånare. Det är inte bara N.Y. som har flera hundratusen fall. Kalifornien und Florida förstås, men även Texas, New Jersey, Illinois, Arizona, Georgia, Pennsylvania, South Carolina..... alla över 100.000, vissa flera hundratusen. Det är inte bara en massa storstäder i dessa stater..... 
  • AndreaBD
    FDFMGA skrev 2020-07-20 18:55:13 följande:
    De har alla lyssnat på Cohen men inte kommit längre än till First We take Manhattan.

    Så småningom blir det trångt i Berlin i stället.


    ">

    Hm... jag gillar låten, men jag har alltid undrat om den har någon djupare mening. Förutom kalla kriget, öst-väst, amerikansk stormaktsvansinne och sånt.... 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin