Inlägg från: Pope Joan II |Visa alla inlägg
  • Pope Joan II

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    klyban skrev 2020-11-22 16:32:58 följande:

    igen det är inte vad jag efterfrågade, utan detaljer.
    Har nu upprepat detta många ggr och inser du inte har dessa.


    Jag förväntar mig att forskningen är delad, dock inte så delad som på munskydd.


     


    Min agenda är att ta reda på fakta, och du svarar mig hela tiden och aldrig ger det jag efterfrågar.
    Kan det vara så enkelt att forskning här är liten?
    Vad resultatet är är av ointresse som så, och det mest intressanta vore hur de resonerar kring hur man tagit reda på detta.


    Den hand du blivit tilldelad är att solfjädern är ihopfälld och det är den för att forskningen inte är delad. 

    Om din agenda är att ta reda på fakta, varför börjar du då inte med att lyssna på ett tre (3) minuter kort inslag om saken?
  • Pope Joan II
    klyban skrev 2020-11-22 16:42:13 följande:

    Då är det ingen solfjäder om forskningen inte är delad, så varför ha två konfliktande påståenden?
    Dock förväntar jag mig den är det ändå till viss del, men utan rätta saker så vet vi inte vad.


     


    Det ger inte de detaljerna jag är ute efter, och har upprepat detta många ggr nu och verkar ha lite svårt och nå fram.
    Men kanske om jag upprepar samma fråga om och om igen, så kanske det går fram frågan.


     


    Jag ser Bradleyeffekten som ett problem här också, men frågan är hur stor eller lite den är.
    Svårt och veta utan dessa detaljer jag har svårigheter att nå.


    Solfjädern är ihopfälld. Om jag upprepar samma svar om och om igen så kanske det går fram. 
  • Pope Joan II
    Anonym (Proctor) skrev 2020-11-22 17:05:06 följande:
    Det är deras förbannade uppgift att hålla sig informerade. Det duger inte att säga att på våren visste vi inte och på hösten gjorde vi fel. Klantarsen är vad de är och folk har dött till följd av deras makalösa inkompetens.
    Men här i tråden har de en makalöst stark fanbase. 
  • Pope Joan II
    klyban skrev 2020-11-22 18:20:35 följande:

    Varför hade du konfliktande påståenden för?
    Och sen berättar jag nått för dig och om att det är inte vad jag efterfrågar riktigt, utan om detaljerna.


    Så du upprepa nått jag inte ens frågar efter, det blir ett ganska ensamt samtal för dig, då du inte ens bemöter det jag efterfrågar.
    Men det är okey Pope att du inte ger mig detta, för jag har också problem att få grepp på detta.
    Så du är förlåten, dock upprepa nått jag inte ens finns i min fråga säger att du inte vill delta men vill så gärna vara med.

    Det som är av intresse är statiska tester i första hand, så man vet vad har att arbeta med.
    Och sen får man se vad vart det tar vägen i detaljerna.


    Jag har inga "konfliktande" påståenden. Jag berättar för dig att vi redan har fått handen och den visar tack och lov att maten inte har någon problematik, solfjädern är ihopfälld. 

    Hur du tänker dig att "statiska tester" skulle kunna användas inom det här området för att få fram det du nu påstår dig vilja veta? "Så man vet vad man har att arbeta med"? Också bra om du kan utveckla det. "Vart det tar vägen i detaljerna" - vad betyder det för dig? Vilka detaljer är det du tänker dig?
  • Pope Joan II
    FDFMGA skrev 2020-11-23 07:04:02 följande:
    Om man tar sig själv och det man skriver på största möjliga allvar multiplicerat med 99 så måste man läsa alla inlägg och replikera på alltGlad
    Och det är pyssel du kommer att tänka på när du skriver det där?  
  • Pope Joan II
    FDFMGA skrev 2020-11-23 23:12:55 följande:
    Ingen jag umgås med använder mask. Men om jag t ex går till Ica så kan jag dessvärre inte alltid hindra att illaluktande maskbärare tränger sig i mellan hyllorna.

    Därmed inte sagt att alla maskbärare missköter sin hygien eller det omvända att alla omaskerade är odoftande.

    Dessutom kan ju en mask fungera så att halitosis inte blir till något större besvär, utom möjligen för maskbäraren - men jag försöker ju hålla distans så det är egentligen inte något som jag har några synpunkter på.
    Varför tog du upp det då? Om det inte var för att insinuera att de människor som valt att bära mask är mer illaluktande än andra? 
  • Pope Joan II
    pyssel skrev 2020-11-24 07:27:01 följande:

    Lustiga och återkommande argument här i tråden från några stycken, att människor som är kritiska mot FHM är det för attTegnell skulle ha ett så svårt språk, och de egentligen inte förstått. Det var den mest vilt famlande försök till idiotförklaring jag sett, bättre kan ni.


    Ja, det är mer än märkligt att den invändningen alls dyker upp med tanke på att det är väldigt sällan som Tegnell eller Carlson alls uttrycker sig i annat än väldigt enkla ordalag. Tegmark Wisell använder betydligt oftare (och fler) facktermer, men inte heller hon är svår att förstå tycker jag. 
  • Pope Joan II
    FDFMGA skrev 2020-11-24 08:57:15 följande:
    Jag brukar försöka anpassa mig till den nivå den jag replikerar på håller, såvida det inte handlar om personangrepp eller den typen av påhopp.

    Skulle jag t ex ha svarat sossehataren som nyligen anslöt anonymt till tråden - hen som menar att sossar anser att OECD är nazistiska när de har synpunkter på Sverige, så skulle jag kanske ha svarat med en variant på "Prästens lilla kråka" men byta ut "prästens mot "pangdemismens".

    För övrigt så råkade jag igår ut för en munskyddsförsedd som avseende hygien och distanshållning inte precis låg i framkant.
    Jag läste att de tittat på vilka i Sverige det är som bär munskydd och det visade sig vara människor som har (ofta svåra) sjukdomar, invandrare och äldre. Grupper av människor som redan på olika sätt är sårbara. Jag tycker för min del inte att de behöver någon som gör gällande att de skulle lukta illa. Min egen anekdotiska bevisföring överensstämmer verkligen inte med din, jag har aldrig känt att någon som bär munskydd luktar illa. 
  • Pope Joan II
    FDFMGA skrev 2020-11-24 15:02:41 följande:
    Jag tycker till skillnad från vissa andra att man inte behöver frisera sanningen när den/de men syftar på är fullständigt anonymiserade. Men efter vad jag har förstått så finns det ett kluster i den här tråden som tycker detta är okej under förutsättning att personen man åsyftar nämns explicit.

    Nåja, det finns ju folk till allt - och vad är ett personangrepp värt om man inte får peka ut personen man angriperSkrattande

    Hursomhelst - var det intressant att notera att du delar min erfarenhet att somliga munskyddsförsedda till och med kommer så nära att man känner hur de luktar - eller som i ditt fall, att de kommer så pass nära att du kan avgöra att de inte gör det.
    Jag har aldrig någonsin påstått annat än att det finns för många människor som kommer för nära. Tvärtom, så är jag ju missnöjd med strategin som gett precis de här effekterna. Det är ju du och andra som är nöjda med att folk under eget ansvar kan knata omkring och - tydligen - stinka ner din tillvaro. Och du/ni har ju också många gånger låtit meddela att folk sköter sig fint på den fronten. pyssels erfarenheter av motsatsen blev väl, vad jag minns, ordentligt nedskjutna. 

    Det jag vänder mig emot och, som sagt, inte har samma erfarenheter av som du tydligen har är att personer som valt att använda munskydd skulle lukta sämre än de som kommer för nära mig och som inte bär munskydd. Sådan är inte min upplevelse alls. 
  • Pope Joan II
    FDFMGA skrev 2020-11-24 15:16:35 följande:
    Jag tänker nog på en hel del personer/nick, ingen nämnd, ingen glömd.
    Det var hur som helst ditt svar på frågan:

    Vem tvingar dig att läsa ALLA inlägg? 

    Den frågan var ställd till pyssel, eller i alla fall retoriskt framkastad. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin