• klyban

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Anonym (man) skrev 2020-07-09 15:15:51 följande:
    Förstår du att aerosoler kan innehålla virus? Du vet som i två olika saker som kan enas till en?

    Förstår du öht att det kan finnas anledning att misstänka att covid-19 KAN spridas via aerosoler när flera studier pekar på det och över 200 forskare har varnat WHO för det?

    Du vet väl att det finns en värld utanför FHM och Sverige va ?

    Aerosol är inte luftburen smitta per definition, utan aerosoler är en droppsmitta per definition.
    Ingen retorik eller semantik i världen klan ändra på detta, då det är vedertagna begrepp i vetenskapen om virus och hur det smittar, man ser stor skillnad på de två.


     


    Det är bra man ställer frågan, kanske svaret är ett annat än det brukliga.
    Men har du ens tålamodet och vänta på svaret?
    Och kommer svaret avvika ifrån tidigare forskning om droppsmitta ala aerosoler.


    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
  • klyban
    Anonym (man) skrev 2020-07-09 16:45:41 följande:
    Precis FHM ansikte utåt, har jag sagt nåt annat?

    Du blandar nog ihop det jag sagt med andras fantasier om vad jag sagt, läs om läs rätt, och läs vad som står inte vad du tror står.

    Ett av flera ansikten, så man har riktat in sig på ett ansikte och Tegnells av någon mystisk anledning.
    Viket är mycket intressant och berättar man är inte intresserade av vad FHM säger, utan bara hitta en syndabock som man kan hata.
    Vilket vi också ser på dessa högerextrema forum som bytt ut Greta som hatobjekt mot Tegnells, fast han är bara ett ansikte av många.


    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
  • klyban
    Anonym (.) skrev 2020-07-09 19:09:52 följande:
    Riktigt så enkelt är det tyvärr inte. Jag skulle tro att IVA personal för det mesta har riktiga skydd, som skyddar bäraren mot alla smittvägar, men övrig personal har det inte. Vanligt är (tex på infektionskliniker) att man har ett mindre bra munskydd (kirurgiskt skydd), i kombination med visir. Detta hindrar inte luftburen smitta, men samtidigt är det inte heller ett stort problem. Jag har själv vistats i över en timma i ett rum med två smittsamma hostande Covid-19-sjuka patienter. Jag hade ärmlöst förkläde, kirurgmask, visir och handskar. Med dessa skydd undgick jag smitta, vilket knappast hade gått om det rört sig om tex mässlingen.

    Och mässlingen är en luftburen smitta får vi tillägga.
    De som pratar om luftburen smitta har inte en susning vad skillnaden är på den och droppsmitta.
    De tror semantik skiljer inte fasta vetenskapliga punkter.


     


    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
  • klyban
    Dr Nail skrev 2020-07-10 14:49:17 följande:
    Ja, och att inte ha kapacitet/resurser i sådana situationer ska väl isf vara brottsligt i sig? Varför har/hade vi inga resurser? Är det för att:

    A. Vi är fattiga?
    B. Vi trodde inte på pandemier?
    C. FHM trodde inte att det är viktigt/effektivt/genomförbart att testa på en större skala och därför gjorde inga förberedelser initialt?

    A fattiga, vad betyder det här?
    B FHM varnat för pandemier i åratal.
    C FHM håller inte på med praktiskt arbete i samhället, utan det faller på de riktlinjer de lagt och de faror de ser, vilket politiker har struntat i på bägge sidan av gången.

    Man kan inte smittspåra tusentals människor, det var därför vi sadla om nästan omgående til den nya strategin som man berättar om varje PK jag sett.


    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
  • klyban
    Padirac skrev 2020-07-11 13:46:55 följande:
    Kommissionen kommer förhoppningsvis att peka på om/var organisationen av smittskyddshanteringen i Sverige brister eller om det är brister i ledarskap/befogenheter eller bemanning eller om det helt enkelt var för stor omfattning och för stor brist på material och människor.

    Då jag läser planerna så ser det ut som att man arbetat efter planerna - att det sen finns brist på tester (för att dessa inte existerar eller för att dessa inte finns tillgängliga) och att personal behövs inom vården och inte till testverksamhet..   När de som FDFMGA kallar pangdemister ropar på rättvisa och ansvar så är det mycjet de bortser från - tex hur verkligheten är beskaffad - som jag ser det.

    Denna grupp är ointresserad av verkligheten om den inte är bra för deras argumentation.
    Vilket mitt eviga tjatande om viruset var här tidigt och i en stor omfattning innan vi ens greppa det var här.
    De hade en poäng i början och när vi trodde viruset hade kommit nån vecka före restriktionerna och om sadlingen.
    Men allt eftersom datumet flyttades tillbaka, desto mindre var de intresserade av den verkligheten och gärna ifrågasäötta den fast än bevisen var till det närmaste man kan komma fakta.


    Sett denna typen av argumentation hos hardcore SD och högerextrema, därför jag frågar dom om de är politiskt motiverade, de slår alltid ifrån sig, men ändå regnar det in samma kortsiktiga, kompartmentaliserande och populistiska politiska poängerna som denna grupp alltid använder.
    Detta i en fråga som inte går härleda till ett parti eller för den skull Tegnell som är FHM främsta ansikte ut åt, som de tror styr och ställer ensamt på FHM.


     


    Och det roliga är hade vi stängt ned, så hade det varit tvärtom.
    Men såklart då hade jag varit på deras sida en bit in pandemin, och nu helt övertyga att stänga ned är fel väg att gå.
    Då det finns inget som tyder på att viruset kommer försvinna, utan vi kommer få leva med detta i all evighet.
    Framstressade vaccin känner jag en stor tveksamhet till, och jag är verkligen för vaccinationer normalt.


    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
  • klyban
    Anonym (sant) skrev 2020-07-11 22:20:36 följande:
    Vill bara återigen klargöra att jag inte är högerextrem, och aldrig har diskuterat något högerextremt på något forum. Konstigt argument som flera tar upp hela tiden med jämna mellanrum som inte har något att göra med sakfrågan.

    Det följer samma mönster i argumentationen, där tex fakta som stör ens argumentation ska döljas, förnekas eller helt enkelt strunta i det, och allt för ge en kortsiktig politisk poäng.
    Tänk bara om det hade bara handlat om viruset, så kanske det hade gått och trott på er.
    Och detta är på tal om sakfrågan, då det beteendet åsidosätter sakfrågan.


     


    Jag hade hellre haft en diskussion hur man ska lösa detta nu och för framtiden i tex äldrevården och skyddandet av människor, än ha en diskussion om populismen och där man söker en syndabock där inte en syndabock ens finns.
    Det mest tragiska är hur man ger sig på Tegnell, precis som han vore Hitler på FHM och bestämde precis allt.


     


    Detta beteende ser vi oftast på en kant i politiken idag, och det är den som tycker fakta, forskning och saklighet med en röd tråd för uppnå konsensus är hemska svärord.
    Dock så är samtliga mycket selektiva och kompartmentaliserar och sen inbillar sig sen att man sagt nått genom strunta i viss fakta som gör att argumentet inte håller för kritik.


    Och vad personifierar detta bättre än att vi hade en tidig och omfattade initial smitta i Sverige, som hela tiden ska förnekas, och för var gång datumen flyttas tillbaka, så ska detta ignoreras.
    För om det inte ignoreras så är ju eran diskussionspoäng borta, och det är där högerextrema och hardcopre SD kommer in, de gillar inte fakta som stör deras populism och kortsiktiga politiska poänger.
    Sen är det en mycket bra fråga varför just Sverige och andra länder fick en stor smitta tidigt, mot andra länder.
    Där har du en riktig fråga, och det inte vad vi gjorde i mars som avgör den, utan vad hände i November/december som gjorde det fick en så stor omfattning ju här och i andra hårt drabbade länder och varför samma inte skedde i andra.


    Det är en tuff fråga att få svar på, men den är viktig fråga.
    Ja, om man nu ens har intresset att förbättra något.
    Och en sak till, äldreboenden går aldrig stänga ned ens, så lösa den fråga vet jag inte ens hur det ska gå till och med all den personalen.
    Men visst sure, vissa saker kan vara enkla och lösa, men personalen som smittar är mycket svårlösligt.


    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
  • klyban
    Anonym (sant) skrev 2020-07-12 17:43:14 följande:
    Och jag tycker mest det känns som ett sätt att skjuta ner åsikter som inte är ens egna. Jag skulle kunna resonera om din politiska tillhörighet, men jag tycker det är rätt ointressant i förhållande till covid19. Det är dock lite intressant att vissa tänker att det måste finnas en politisk agenda med saker man säger i forum på nätet. 

    Finner det värdigt märkligt att argumentationsteknikerna är som en karbonkopia av varandra.
    Det är inget du själv har tänkt på och nu du ska hävda du inte är extrem?


    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
  • klyban
    Anonym (man) skrev 2020-07-12 17:57:37 följande:
    Lol, ur ett psykologiskt perspektiv är dina slutsatser så oerhört sjuka så det blir bisarrt..

    Vi har en grupp mämnniskor som tycker att man ska skita i allt någon annan än FHM säger, inte jämföra, inte lyssna på något annat än det FHM säger. FHM är den enda källan till sann information som existerar och kan aldrig vara fel.

    En annan grupp tycker tvärtom att man inte ska ta för givet att allt FHM säger är rätt och att man ska även ta in information från andra källor och göra en objektiv bedömning.

    Och av det så kommer du till slutsatsen att det är den andra gruppen, dvs de som tycker man inte bara ska lyssna på FHM utan ha ett bredare scope som inte är intresserade av "verkligheten"...ungefär som att "verkligheten" enbart är det som FHM säger.

    Jadu, vad kan man säga, det är så oerhört snett och bisarrt så det nästan blir svårt att förklara det. Lite som att diskutera psykologi med någon som sitter på hispan...var börjar man ens?

    Om man har en sån extremt snäv bild av vad "verkligheten" är, dvs att ett pluttland med 10 miljoner invånare och en liten myndighet är allt som finns och  resten av planeten inte existerar. Så är det ju kanske inte så konstigt om man tycker att människor med en lite vidare syn  på världen som även inkluderar allt utanför Sveriges gränser "inte ser verkligheten"... lite sådär som man i bibeln tror att "världen" var deras lilla område.

    Är dom?
    Varför är då Tegnell hatobjektet på högerextrema forum och nu före Greta?
    Självbesvarande vad sånt här kallas.


    Du kommer nog till insikten en dag att COVID-19 är här för att stanna.


    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
  • klyban
    Dr Nail skrev 2020-07-12 18:05:07 följande:
    Lite spännande hur man är högerextrem i Sverige om man inte är covidnationalist, samtidigt som det är just högerextrema som applåderar vår hantering i omvärlden.

    Om du tror detta så har du inte en susning om vad det är vi tagit upp.


    Fakta, forskning och saklighet med en röd tråd för nå konsensus, det är vad dessa människor är livrädda för.
    Och du är en som verkar inte gilla fakta som inte stödjer din argumentation.


     


    Om nu Sverige är så hyllade av högerextrema, varför är då Tegnell deras hatobjekt? Skrattande


    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
  • klyban
    Dr Nail skrev 2020-07-12 18:38:56 följande:
    Haha :D lite onödigt dock att anmäla Tegnell personligen.

    Själv så anmäler jag ingen, utan ställer bara en fullt legitim fråga: när slutade smittskyddslagen att gälla? Vilka andra lagar gäller ej längre? Ska vi fortfarande använda bilbälten, eller är det flockvett som gäller även där?

    Ja, nog tror jag att de inte tyckte att det var viktigt med "testa, spåra, isolera" - principen i utformningen av Sveriges strategi vid eventuella pandemier. Resursbristen är ett direkt resultat av det.

    Samma sekund vi kom till insikt att viruset var redan här i en stor omfattning att smittskyddslagen inte ens gick upprätthålla.
    Och jag som trodde du visste hur det låg till.


    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin