Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Dr Nail skrev 2020-07-08 00:17:03 följande:
    Har du inte följt tråden? Jag har pratat om T-celler. Nu pratar vi dock om antikroppar, eftersom det är de som ÄR "flockimmunitet", de är de som både artikeln och studien har fokuserat på. Allt annat är en efterkonstruktion och vi pratar inte mer om det just nu.
    Äh, du verkar inte förstå. Vi vet inte hur stor del i immuniteten antikropparna har och hur stor del T-cellerna har. Självklart ingår t-cellerna i flockimmuniteten. Att bara titta på antikroppar säger inte mycket - det finns förresten minst två olika sorters antikroppar och i början visade testen bara en sort. Numera testar man visserligen för båda, men man vet ju fortfarande inte hur stor del antikropparna har. 

    Kan hända att någon expert vet mer, så om någon har närmare info...
  • AndreaBD
    Dr Nail skrev 2020-07-08 00:31:40 följande:

    Så där har vi det. Korten på bordet. Allting var en slump, mannar! Sånt som händer.

    www.svd.se/carlson-coronadrabbat-sverige-var-en-slump


    Jo, det är faktiskt det mest sannolika. Vi fick in många smittade på en gång och det spred sig snabbt. De andra nordiska länderna fick inte det. Det ÄR den mest sannolika förklaringen. 

    Det är så himla knepigt med virus. Men det hade jag klart för mig innan. Det är det som många inte förstår. Virus är ganska oberäkneliga. Man kan göra en massa saker, men det är inte säkert att man lyckas ändå. 
  • AndreaBD
    Dr Nail skrev 2020-07-08 01:19:16 följande:

    Om någon kunde länka till när FHM pratade om t-celler före ~ mitten av maj, när de första studierna (från USA) kring T-celler i samband med c19 började komma som manna från himlen så skulle det uppskattas mucho, mmkay.


    Varenda läkare vet att det finns T-celler. Fråga en läkare! Min man är bio-kemist, han vet också sånt. Poängen är att det verkar vara ganska sällsynt att en sjukdom knappt ger antikroppar. Det verkar vara så med det här viruset. Man räknade med det vanliga, inte med något undantag. 
  • AndreaBD

    Ja, åtminstone krävs det en del ödmjukhet och insikt att man just inte har hela bilden. 

  • AndreaBD
    Molly27 skrev 2020-07-08 11:04:23 följande:
    Ni fick in många smittade på en gång, och det spred sig snabbt? Är det då en orsak att bara sätta sig ner och se på när det sprider sig? Varför inte göra vad man kan för att hindra den? Varför skulle Sveriges situation vara så mycket annorlunda än andra länders att just ni inte skulle ha kunnat bromsa smittan?
    Man gjorde vad man kunde. Varför Sveriges situation skulle vara annorlunda? Det skrev jag ju  i förra inlägget. I jämförelse med Finland, Norge och Danmark fick vi in mer smitta samtidigt och det spred sig snabbt. 
  • AndreaBD
    Sogol skrev 2020-07-08 11:21:41 följande:

    Tycker det är väldigt arrogant av Tegnell och regeringen att tro att Sveriges strategi är den bästa. Att vi vet mer än resten av världen och WHO. När statistiken pekar på det motsatta. Men det är ju iofs ingen nyhet att politiker aldrig erkänner när de haft fel.


    Det har han väl aldrig sagt heller! Han kanske har sagt att det passar Sverige bäst? Alla länder har olika förutsättningar, man kan inte göra likadant överallt. Den tanken, att den svenska strategin skulle passa ALLA länder är så naiv, så jag kan vara säker på att någon som Tegnell inte skulle säga något sånt. 
  • AndreaBD
    Anonym (man) skrev 2020-07-08 12:38:12 följande:
    Och du tror inte att anledningen till att det spred sig snabbt var pga att man inte gjorde något?
    Det finns faktiskt dokumenterat vad man gjorde, om du gör dig besväret att leta. Så det är nog inte en tros-fråga.
  • AndreaBD
    Padirac skrev 2020-07-08 12:45:06 följande:
    Den snabba och utbredda smittspridningen beror på fler olika faktorer - och visst gjorde man någontong, men kanske just inte (man) Flört 

    exponentiell smittspridning.
    smitta från länder där smittspridning var okänd
    smittspridning innan alpresenärer kom tillbaks
    och smitta efter alpresenärer. Enligt Johan Carlsson FHMs VD var alla virusstammar som kom därifrån ändå borta en månad senare. 

    https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/BRo9AG/carlson-smi-hade-inte-haft-en-chans-att-hantera-den-har-fragan
  • AndreaBD
    Dr Nail skrev 2020-07-08 13:07:14 följande:
    Säg vad du vill, studien jag länkade kvarstår. 5 procent. I alla fall i Spanien.
    Men du vet inte hur stor del av immuniteten antikroppar utgör. Tänk om t-cellerna skulle visa sig har mer betydelse än antikropparna? Du är ingen expert på området. Inte jag heller. Men jag inser i alla fall att jag inte är det. Och jag har inte ens hört något om att antikropparna skulle behöva ha mer betydelse än t-celler. 
  • AndreaBD
    Dr Nail skrev 2020-07-08 13:02:41 följande:
    Just. Det finns inget unikt med Sveriges hantering. Vi hade bara otur.
    Faktiskt så gör ju alla länder ganska lika, de allra flesta åtgärder är man ju överens om. De sakerna som ställde till det har nog knappast med strategi att göra, utan mer med virusets luriga natur. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin