Inlägg från: Anonym (man) |Visa alla inlägg
  • Anonym (man)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Padirac skrev 2020-12-02 18:07:18 följande:
    Jaså, jag trodde det var olagligtoch straffbart att medvetet utsätta andra för den smitta du har kännedom att du bär på.

    Det verkar finnas en hel del i tråden som anser att enda sättet att inte de smittar andra är att staten låser in dem.
    Är det inte precis det typ halva befolkningen gör när man skiter i rekommendationer?

    Det verkar finnas finnas en hel del i tråden som hellre snöar in sig i detaljer och ignorerar verkligheten.
  • Anonym (man)
    AndreaBD skrev 2020-12-03 09:12:04 följande:
    Nej, det är vi så klart inte. Såna epidemier/pandemier har ett visst förlopp - smittan ökar, når en topp och sjunker sedan igen. Och eftersom vi ligger några veckor efter övriga Europa och det sjunker där nu, så kommer det att sjunka här också, lagom till jullovet antagligen. 

    Och när man tittar på dem andra europeiska länderna, så verkar det inte göra så stor skillnad vilka restriktioner man har exakt eller om man har lockdown, utan det verkar vara viktigare hur alla individer sköter sig. 
    Nja, vi har ju en helt annan strategi än övriga Europa. De stänger ner samhället och då börjar smittspridningen såklart sjunka. Det gör inte vi, här är det fritt fram att smitta andra och med den annalkande julledigheten så kan vi absolut inte förvänta oss att vi kommer följa samma kurva som resten av Europa.
  • Anonym (man)
    FDFMGA skrev 2020-12-03 11:33:22 följande:
    Tja, ska man tro populistklustret så är vi svenskar urusla på att hälla avstånd, vi använder inte munskydd, genomför inga lockdowner och folk väller in i de öppna butikerna och trängs med varandra. Dessutom har vi en handlingsförlamad regering och en folkhälsomyndighet som konsekvent fattar fel beslut och som endast är mån om den egna prestigen.

    Inte desto mindre är vi ur ett EU-perspektiv inte mer än ungefär genomsnittligt drabbade. Ett mysteriumSkrattande
    Det är väl snarare så att det är nationalistklustret som i sin nationalistyra missar att se verkligheten även när den stirrar dem i ansiktet eftersom det inte riktigt lirar med vad de vill tro om sitt land och sitt folk som deras hjärta bultar så starkt för.

    Menar du på fullt allvar att bussar och tåg inte alls är överfulla?

    Menar du på allvar att alla rapporter om trängsel i kollektivtrafik och affärer bara är påhittade?

    Menar du på allvar att den smittspridning vi har öht skulle vara möjlig om alla följde råden som du verkar tro?

    Japp, vi har en handlingsförlamad myndighet och regering som hanterar andra vågen på exakt samma inkompetenta sätt som första med exakt samma dåliga resultat. Men denna gång kan de inte längre skylla ifrån sig med samma patetiska ursäkter som vid första vågen. För denna gång har de haft gott om tid på sig att förbereda sig.
  • Anonym (man)
    FDFMGA skrev 2020-12-03 12:14:25 följande:
    Nja, beskrivningen av personer som har fokus på att fria individer tar ansvar som nationalister bottnar antingen i kunskapsbrist eller också i svårigheter med den språkliga orienteringen - eller bägge, för all del.

    Det som är typiskt för nationalister i Sverige och många andra demokratiska länder med individens ansvar och frihet i fokus är närmast hur illa man tycker om kulturen och styrelseskicket i det egna landet, hur man drömmer om ett auktoritärt styrelseskick genomsyrat av lagar och regler.

    Såtillvida avviker inte pangdemismen från andra svenska populistföreteelser och det är väl därför den här tråden utövar en sådan lockelse för personer som i andra trådar hyllar  Orban och Trump.

    Pangdemismen har ju en förklaring som tilltalar svenska nationalister. Allt är regeringens och FHM:s fel och lösningen ligger i att dessa ersätts av personer som kan förklara för folket vad som gäller och vad som händer om man inte tar på sig munskyddet och står i givaktSkrattande
    Ja som sagt, verklighetsfrämmande snack om frihet och fria individer.

    Tror du din frihet kommer stoppa smittspridning?
    Frihet innebär ju oxå frihet att smitta vem man vill.

    Fria individer tar ansvar... låter ju jättefint. Men tar alla dessa fria individer sitt ansvar. Nej de gör det inte. Så vad hjälper det då att sitta och babbla om frihet?

    Som du ser har du inte svarat sakligt på någon av frågorna jag ställde... det enda coronanationalister verkar vara kapabel till är att flumma runt med humanistiska floskler om frihet som om det kommer göra någon skillnad på smittspridning. Samtidigt som ni tydligen fullkomligen skiter i att folk dör på löpande band... och hur humanistiskt är det?

    Jag vet inte hur påläst du är, men virus skiter fullkomligen i om du är fri eller inte, de smittas ändå Drömmer
  • Anonym (man)
    Padirac skrev 2020-12-03 12:24:08 följande:
    Typ halva befolkningen? Har du något underlag på att typ halva befolkningen är bekräftat smittad och samtidigt är ute och trängs för att smitta andra?

    Nähä.. det var inte verkligheten du beskrev.- vare sig de faktiska förhållandena eller de lagar som gäller hur smittade är skyldiga att förhålla sig till sin smitta eller de rekommendationer som ges till de som inte är smittade.

    Lagen gör stor skillnad på bekräftat smittade och osmittade - smittskyddslagen kan du komma åt från folkhälsomyndigehens hemsida om du vill läsa lite om detta.

     
    Ok så de menar att folk inte alls skiter i rekommendationerna?

    Hur menar du då att smittspridnigen går till då? Sprids viruset bara helt magiskt trotts att 100% är jätte jätteduktiga?

    Som sagt, mycket snack om lagar och paragrafrytteri men total bortseende ifrån verkligheten. Tror du smittspridningen kommer avta för att du rabblar upp lagar eller förnekar verkligheten?
  • Anonym (man)

    Jag tycker coronanationalisterna borde kontakta WHO, ni kanske har kommit på den ultimata botemedlet mot pandemier. Bara man är riktigt riktigt nationalistisk, blundar för verkligheten och rabblar upp lagar och floskler om frihet så kommer allt lösa sig....Tomte

  • Anonym (man)
    Padirac skrev 2020-12-03 13:21:30 följande:
    Vet du hur det var med norrmännens resemönster till europa, usa och andra delar av världen under jul/nyår och vinterferien? De avlidna är företrädesvis inte de som åkt till fjällen, europa, usa eller andra delar av värden utan de är äldre människor vars kroppar inte klarat av sjukdomen eller äldre människor som av olika skäl inte fått vård.

    Ja, alla påhopp i tråden på deltagande personer och på representanter för regering, myndigheter, regioner, kommuner och vårdgivare syns som småaktiga och patetiska i ljuset av de människoliv som förlorats och fortsätter att förloras inte bara i Sverige utan i hela världen.

    Istället för att kritisera personer behöver orsaker lyftas fram och förstås så att felaktigheter kan åtgärdas och förstås av oss alla.

    Med all tydlighet vill en del hellre ha några att kasta skit på än att bidra till minskad smittspridning - ja, det finns ju folk till allt.
    Men oj så bekvämt det måste vara att skylla Sveriges dåliga resultat i jämförelse med Norges på på något riktigt flummigt och svårdefinierat som "resemönster".
    För det är ju såklart det allt hänger på,  hur man hanterar resande har ju såklart ingenting med saken att göra. Jag menar det är väl klart att sätta folk i obligatorisk karantän när de anländer är ju precis lika bra som att låta dem göra som de själva vill... så är det ju.
  • Anonym (man)
    FDFMGA skrev 2020-12-03 13:19:36 följande:
    Javisst.

    Halva befolkningen struntar enligt dig i att skydda sig själv och andra.

    Det är du inte ensam om att tycka här i tråden och det kanske är skönt att få tillhöra ett åsiktskluster som har munskydden riktade åt samma håll.

    Enligt mig är den här tråden delvis en tummelplats för de som vurmar för det auktoritära, ofta  i så stor utsträckning att förmågan till se nyanser försvunnit.
    Inte enligt mig, vi hade inte haft den smittspridning vi har om alla var så duktiga som du verkar tro att de är d i din fantasivärld.... som sagt din förmåga att blunda för verkligheten är enastående.

    Jo vi har förstått att du är helt ok med at folk dör som flugor så du kan ha din "frihet". Det är bara det att vissa av oss tycker det är jävligt  oempatiskt.

    Förnekelse och strutsmentalitet är inte detsamma som nyanser. En nyanserad bild är att öht ta hänsyn till vad resten av världen säger och gör. Att dra på sig skygglappar, blunda för verkligheten och ha en religiös tro på vad FHM säger är knappas en nyanserad bild. 
  • Anonym (man)
    Padirac skrev 2020-12-03 14:03:28 följande:
    Aha, du har inte läst smittskyddslagen och vet under vilka premisser myndigheter och regering får agera.

    Nåja, det är inte lätt att veta allt, men jag tror du har några själsvsfränder i tråden som säger sig veta det mesta och ha rätt jämt. Så om du inte vill läsa smittskyddslagen eller behöver tolkningshjälp så finns det säkert fler som kan assistera läsningen{#emotions_dlg.flower}
    Ah du babblar återigen upp lagar.... du kan väl kolla om det ger dig immunitet mot covid. Läs så många lagar du kan, sen slickar du på någon som är smittad och ser vad som händer {#emotions_dlg.flower}
  • Anonym (man)
    Padirac skrev 2020-12-03 14:14:04 följande:
    Ser också att du tror att en fråga är ett påstående och inte bara ett påstående utan också att skylla på någonting.   Det är kanske inte helt enkelt att orientera sig i världen då frågor snarstucket och anklagande tolkas som påståenden.  Det finns ju folk till allt som det skrivs i tråden. {#emotions_dlg.flower}
    Padirac skrev 2020-12-03 13:21:30 följande:
    Vet du hur det var med norrmännens resemönster till europa, usa och andra delar av världen under jul/nyår och vinterferien? De avlidna är företrädesvis inte de som åkt till fjällen, europa, usa eller andra delar av värden utan de är äldre människor vars kroppar inte klarat av sjukdomen eller äldre människor som av olika skäl inte fått vård.

    Ja, alla påhopp i tråden på deltagande personer och på representanter för regering, myndigheter, regioner, kommuner och vårdgivare syns som småaktiga och patetiska i ljuset av de människoliv som förlorats och fortsätter att förloras inte bara i Sverige utan i hela världen.

    Istället för att kritisera personer behöver orsaker lyftas fram och förstås så att felaktigheter kan åtgärdas och förstås av oss alla.

    Med all tydlighet vill en del hellre ha några att kasta skit på än att bidra till minskad smittspridning - ja, det finns ju folk till allt.
    Jag ser med all tänkbar tydlighet hur du verkar tro att kunskap om lagar är ett vaccin mot covid.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin