Inlägg från: Anonym (man) |Visa alla inlägg
  • Anonym (man)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    klyban skrev 2020-11-25 16:13:59 följande:

    Ja, vi har haft 4 anonyma som skrivet med exakt samma stil, två av dom är helt borta.
    De två andra dyker upp ibland, och maler samma fel och sen drar.


    FDFMGA skrev 2020-11-25 15:08:30 följande:
    Fast jag tycker det är bra ned mångfald. Att du bildar dig genom att läsa kvällstidningar borde inte vara ett hinder för att andra kan ha fokus på lite mer komplexa resonemang.

    Grundlagar och annat besvärligt kan liksom få en annan betydelse för den som befinner sig bortom kvällstidningarnas rubriker.

    Men visst kan verkligheten vara tråkig sa hen som klättrade upp i ett tråd för att plocka ner månen.

     


    Tja, med tanke på att du själv kör med dina egna konspirationsteorier och anklagar meningsmotståndare för att vara "högerextremister" så förstår jag absolut att du håller med... konspirationsteorier när argumenten tryter verkar ju vara något ni har gemensamt 
  • Anonym (man)
    FDFMGA skrev 2020-11-25 15:08:30 följande:
    Fast jag tycker det är bra ned mångfald. Att du bildar dig genom att läsa kvällstidningar borde inte vara ett hinder för att andra kan ha fokus på lite mer komplexa resonemang.

    Grundlagar och annat besvärligt kan liksom få en annan betydelse för den som befinner sig bortom kvällstidningarnas rubriker.

    Men visst kan verkligheten vara tråkig sa hen som klättrade upp i ett tråd för att plocka ner månen.
    Nja, mångfalden har i detta fall visat sig vara väldigt dumt för de blir svårt att få igenom snabba förändringar när alla pekar finger på alla och skyller ifrån sig. Dessutom blir den sk mångfalden och kvalitén väldigt ojämnt fördelat i landet och virus skiter ju i gränser och smittas ändå. För de gamlingar som fick självdö i äldreboenden utan att ens få ett läkarutlåtande ter nog sig den sk mångfalden som ganska värdelös.

    Japp finns mycket som kan vara besvärligt, men det är väl kanske oxå så man kan skilja mellan handlingskraft och handlingsförlamning. De handlingskraftiga hittar sätt att komma runt hindren oavsett hur svåra de är och handlingsförlamade sitter med tummen i röven och inte gör något för att det är ju svårt juh...

  • Anonym (man)
    klyban skrev 2020-11-25 16:13:59 följande:

    Kan inte skrivit det bättre själv.
    Man bildar sig inte en rättvis bild genom titta genom ett litet fönster.(högerextrem media har inte ens ett fönster och titta igenom längre.).
    Utan man tittar igenom flera fönster åt olika håll, och sen sätter sig in i vad som sker.
    Idag för vissa, så sätta sig in i världen en av de värsta sakerna man kan göra, och ha en bred syn lika så.


    Lustigt nog är de som attackerar oss som har denna breda och viljan se mer än en sak samtidigt, de som inte verkar veta hur myndigheter fungerar, vad en minister får göra.
    Och där man säger sig säga att jag vet visst vad Tegnell säger, det är enkelt att förstå, sen nästa ögonblick säger vi har en flockimmunitet.
    Det är nog därför högerextrema är så aggressiva mot COVID-19 fakta och forskning, det stör deras agenda och narrativ.

    Skoj och läsa om B-cellerna, alltid lika roligt och lära sig nått nytt om COVID-19 problematiken.
    Sen gäller ju det bara för läkare/forskare förstå betydelsen bättre, och vad som är vad.
    För det kan ju nya uppslag hur man ska tackla viruset och framtida virus också för den delen.


    Att enbart fokusera på hinder och skita i problemet är inte bildning, det är handlingsförlamning.

    Ni "attackeras" inte för att ni anser er vara mer bildade än andra, ni får gärna tro det om ni vill. Ni "attackeras" för att enbart fokusera på hinder och ignorerar problemet. Smittspridningen kommer INTE gå ner för att man rabblar upp hinder.
    Det kommer gå ner när man GÖR något åt hindren. 
  • Anonym (man)
    FDFMGA skrev 2020-11-25 17:07:43 följande:
    Med mångfald syftade jag på en mångfald av samhällsbeskrivningar, allt från enkla kvällstidningsrubriker till komplexa lagtexter. Det är väl därför det egentligen inte finns någon konstruktiv dialog dig och Padirac emellan, ni befinner er på helt olika nivåer. Du borde kanske testa att lyfta blicken från Aftonbladets braskande rubriker.

    Men visst är en decentraliserad demokrati som Sverige oerhört mycket mer sårbar för en pandemi än totalitära stater som Kina och Vietnam. Jag har för mig att Kina har tre döda per miljon invånare, dvs en tvåhundradel av Sveriges dödlighet.

    Det innebär inte att Kina bör vara någon förebild för Sverige i synen på hur man kan förbereda sig på bästa sätt inför nästa pandemi, som förmodligen inte alls kommer att vara så relativt sett beskedlig som covid-19.

    I Belgien som kanske är det värsta drabbade landet i världen,åtminstone av dem vars statistik man hyfsat kan lita på, har nu 1,3 promille av befolkningen dött av coronarelaterade orsaker och de allra flesta av dessa var redan innan sjuka och mycket gamla.
    Jag förstod det men jag ser inte upprabblande av hinder som mångfald utan snarare som att stoppa huvudet i sanden.

    Japp. decentraliseringen av vården precis som skolan som var en förutsättning för efterkommande privatisering var ingen bra idé har det visat sig. Visst några blev nog väldigt rika men för allmänheten fick det en ganska bitter eftersmak. Många fina ord och finslipad yta men ganska tom på insidan när man sonderat lite djupare.

    Ja, kina är nog ingen förebild för Sverige, men vi är heller ingen förebild för någon. Eller jo kanske en förebild för hur man INTE ska göra :)

    Ja Belgien är ett exempel, men Norge och Finland är nog bättre exempel att jämföra med eftersom de liknar oss mycket mer än Belgien.
  • Anonym (man)
    klyban skrev 2020-11-25 18:33:59 följande:

    Dock är det svårt och jämföra med Finland och Norge, då deras initiala smitta var så såå sååå mycket lägre än vår.
    Det går ju inte ens jämföra en stad med en annan i Sverige utan stöta på problem i jämförelsen.


    Jo vi har hört den ursäkten ofta, men det är som sagt teorier. Belgien är heller ingen bra jämförelse för deras demografi är nog inte riktigt som i norden.
  • Anonym (man)
    FDFMGA skrev 2020-11-25 18:33:08 följande:
    Jo, jag har förstått att du anser att grundlagarna och den svenska decentraliserade verkligheten är krafs som man kan bortse från.

    Nej, jag anser inte att Norge och Finland liknar Sverige, det är mer relevant att jämföra med länder som kulturellt och politiskt mer påminner om Sverige.
    Hur du väljer att förvanska saker får står för dig... det jag sagt är snarare att oavsett hinder (lagar, decentralisering eller utomjordlingar) så kommer att bara rabbla upp dem gång på gång inte minska smittspridningen.

    Jo jag har förstå att du helst väljer de länder som passar dig bäst att jämföra med, jag menar varför jämföra med våra grannar som likar oss mest och som det gått bäst för när man kan jämföra med valfritt land det gått riktigt illa för så vår sk taktik inte ska se lika katastrofal ut i jämförelse...Drömmer

  • Anonym (man)
    AndreaBD skrev 2020-11-27 12:39:59 följande:
    Nej, det har jag inte heller sagt. Däremot började det ju senare här, och det kan vara pga den mera långsiktiga strategin. Tanken är ju att det inte ska gå så mycket upp och ner. Det har ju ökat mycket överallt. Varför skulle det undanta just Sverige. Och det hänger alltid på hur folk sköter sig. 
    Ja och det är ju ganska uppenbart att folk inte sköter sig i Sverige. Annars hade vi ju inte haft skenande smittspridning.
  • Anonym (man)
    klyban skrev 2020-11-27 11:36:08 följande:

    Visste du om att vi inte stängde ned samhället?
    Och att vi har en strategi som väljer se mer än bara ett problem i pandemin.
    Statistiken återspeglar exakt den strategi vi har, då andra kostnader uppenbarar sig om man inte hade gjort.


    Ser en ovilja att lyfta blicken och se mer en sak, undra varför det blir så selektivt.


    Ja våran strategi verkar vara enormt vidsynt, den ser allt UTOM smittspridning Drömmer

    Ja statistiken återspelar verkligen strategin, lamhet och fritt fram att sprida hur man vill....återspeglas i... snabb smittspridning, många döda och långsam avtrappning.
  • Anonym (man)

    Jaha, jag ser att "låt folk dö så vi kan rädda ekonomin" argumentet är på tapeten igen... ny våg, samma gamla argument Drömmer

    Men.... våra grannar verkar ha klarat att rädda både liv och ekonomi... hmmm

  • Anonym (man)
    Kermit1561 skrev 2020-12-02 13:55:06 följande:
    Frågan är dock hur de har gjort det, att massor av andra länder använt samma strategi som våra grannar men ändå lyckats sämre än sverige säger oss ju att strategin inte spelar nån avgörande roll. 
    Japp., och flera oberoende undersökningar visar klart och tydligt att nedstängning fungerar... och det verkar ju ha funkat bra för våra grannar. Men vi valde att ge upp innan vi ens försökt för det är bekvämast så.

    Så istället borde man kanske fråga sig hur illa det hade varit i hårt drabbade länder om man INTE stängt ner? Och hur hade det sett ut i Sverige om man hade stäng ner?
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin