Inlägg från: Pope Joan II |Visa alla inlägg
  • Pope Joan II

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Nio regioner har bett om skärpta allmänna råd, idag får två av dem det de begärt. Resten får hålla i och ut ändå tydligen.

    Inte klokt. 

  • Pope Joan II
    AndreaBD skrev 2020-11-04 23:41:39 följande:
    Precis. Jag ser inte heller tecken på att man skulle ha varit över-optimistisk inför hösten. Det är inte vad jag minns. 
    AndreaBD skrev 2020-09-01 18:42:03 följande:
    Tegnell sa ju idag på presskonferensen att man räknar med såna utbrott, speciellt nu på hösten. Han säger dock att smittspridningen på våren var lite mera utspritt, medan man för hösten förväntar sig mer lokala klusterutbrott.


  • Pope Joan II
    AndreaBD skrev 2020-11-05 16:12:33 följande:
    Jag tar inget ansvar för kompisen. Han har inte min kompis heller. Jag försökte ge honom en mask, han ville inte ha den. Jo, han sprang ute flera gånger under tiden han var sjuk. Men vad ska jag göra? Ringa polisen? 

    Nej, min man har inte gjort det, hans kommentar var på min observation att jag inte borde ha gått i affären och att vi får ta och handla online i fortsättningen. 

    Jag tycker dessutom att du verkligen inte har prioriteringarna rätt. Det här är en pandemi som kommer att ta något år eller två. Jag har svårt att tro att någon här klarar att alltid göra 100 % rätt under denna tiden. Det gäller att göra så gott man kan.

    Och man kan satsa lite extra, om man nu tycker att man inte har gjort tillräckligt. Så jag tog och satsade lite extra också. T.ex. så hämtade jag min man från sjukhuset, så att ingen stackars taxi-chaufför utsätts för risk. Och då var jag ändå ganska sjuk själv. Så jag känner att jag gör mitt och jag tänker inte diskutera detta mera nu. 
    Men herregud, valet står ju inte mellan att du ska stappla ut sjuk i Covid-19 och köra bil eller att din man ska åka taxi hem med bekräftad smitta! Då ska han givetvis åka sjuktransport.

    Ja, vad gör man när det handlar om en allmän- och samhällsfarlig sjukdom, som ju Covid-19 är klassad som, vad hade du gjort om han lämnat ditt hem och haft en annan av de sjukdomar som klassats som allmän- och samhällsfarliga?

    Det är verkligen inget fel på mina prioriteringar. Jag tycker helt enkelt inte att det är att göra så "gott man kan" när man beter sig så där. 
  • Pope Joan II
    AndreaBD skrev 2020-11-05 16:18:35 följande:
    För att han inte hörde "självgodhet"? Det  gjorde jag inte, men det är ju en väldigt personlig och egenvillig tolkning. 
    Ni har sannerligen ett absolut gehör er emellan. Det kan man ju i och för sig förstå...
  • Pope Joan II
    AndreaBD skrev 2020-11-05 16:21:43 följande:
    Är inte det FULLSTÄNDIGT SJÄLVKLART att det inte går att förutsäga sånt säkert? De kan göra kvalificerade gissningar, inte mer. Det är bara såna som förväntar sig något omöjligt som då blir besvikna. 
    Jo, det är fullständigt självklart att det inte går att förutsäga sådant med någon säkerhet. Därför är det idiotiskt att uttrycka sig på det sätt FHM gjorde och gör kring det här. 
  • Pope Joan II
    klyban skrev 2020-11-05 17:52:38 följande:

    Du menar nu sjuktransport som INTE utförs av taxi?
    För här är det den vanligaste sjuktransporten för de som är sjuka och kan röra sig åtminstone lite och inte dödligt akut.
    Även kollektivtrafiken är en del sjukresor, då det är så enkelt att det inte finns bestämmelser hur den ska funka.
    Vilket kanske kan vara en idé att starta och tänka på och när det komemr till pandemier och smittor.
    Även tåg, flyg och fartyg kan vara sjukresor och även egen bil.


    Det kan inte gälla Covid-19. Sjukresor kan hanteras av taxi- eller kollektivtrafiken och innebär att patienter kan få sina konstnader för resan/resorna ersatta. Människor som fortfarande är smittsamma när de blir utskrivna ska transporteras av personal som har kunskap om sjukdomen och skyddsutrustning för att hantera det smittsäkert. 
  • Pope Joan II
    AndreaBD skrev 2020-11-05 18:26:46 följande:
    De gjorde dock inga tvärsäkra uttalanden. Det är just min poäng! De pratade om vad som är sannolikt, vad man förväntar sig. Sånt kan alltid ändra sig.
    För tvärsäkert för min smak. Självbelåtet och felaktigt. 
  • Pope Joan II
    Padirac skrev 2020-11-05 18:27:27 följande:
    Varför kan det inte gälla covid-19 sjukresor menar du? 

    Första träffen på google angående sjukresor och covid-19 anger helt mot det du påstår att taxibolag också utför covid-19 sjukresor.

    regionuppsala.se/samverkanswebben/for-vardgivare/patientadministration/sjukresor/

    "Rutiner för sjukresa för smittade eller misstänkt smittade  Om patienten har luftvägssymtom (exempelvis hosta) ska patienten få ett munskydd av vårdande enhet innan avfärd från avdelning eller mottagning.  Om patienten bedöms behöva litet stöd för att ta sig från taxin till hemmet, exempelvis uppför trappor, ska vårdande enhet skicka med ett munskydd och ett vanligt plastförkläde till taxichauffören. Chaufförerna har i övrigt fått information via Smittskyddsenheten om basala hygienrutiner.  Om sjukresetaxi ska hämta en patient in till sjukhus kan vården vara behjälpliga med samma utrustning som ovan som de i så fall kan hämta på vägen. Vården kommer dock inte att förse taxichaufförerna med större mängder av material och inte heller med handsprit eller ytsprit annat än i mycket särskilda fall. Detta är taxibolagets ansvar att tillhandahålla enligt instruktion från Smittskyddsenheten.

    (källa Anna-Karin Lidström, VO Infektion)"


    Inte konstigt att det ser ut som det gör då. Själv läste jag här:

    vardgivarguiden.se/administration/patientadministration/prehospital-vard/planerad-ambulanstransport/

    Men då hade jag fel. Och då var det ju väldigt fint av AndreaBD att offra sig på att själv hämta sin make. Det kompenserar inte det hon gjorde innan eftersom det inte är så det fungerar men att det ena tar ut det andra, men ändå. 

  • Pope Joan II
    AndreaBD skrev 2020-11-05 18:28:17 följande:
    De uttrycker sig som alla med högre utbildning inom naturvetenskap gör! Typisk forskare. Kanske har du inte träffat på så många såna tidigare?
    Jag menade mellan dig och klyban, men du har ju kallat honom för naturvetenskaplig expert tidigare så varför inte nu. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin