Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    FuckGoggleAskMe skrev 2020-06-29 00:21:10 följande:
    Ja? Iran, med 83 millioner innevånare, hade 144 dödsfall senaste dygnet. Och? Ser du inte att Sverige har ett oproportionellt stort antal dödsfall? Och andra vågen i Israel, med 1 dödsfall per dygn, jämfört med Sverige ...
    Jag pratade om andra våg nu, inte om antal döda. Det ena har inte alls med det andra att göra. Poängen är att antal aktiva fall hade varit nere på 12.000, och är nu uppe i 31.000 igen. Då kan man nog prata om en andra våg. I Israel är det ganska lik, från 1900 smittade till 6300. Sverige är fortfarande i första vågen, och vi kan inte heller veta om antal smittade har gått upp eller ner, för att vi inte har kunnat testa tillräckligt. Men antalet dödsfall har ju gått ner långsamt men säkert hela tiden. 
  • AndreaBD
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-06-29 18:33:43 följande:
    Tack för förklaringen, nu förstår jag. Jag skrev om att så många dött och smittats i Sverige, i relation till några andra länder. Du svarar med att det är en andra våg i ännu ett annat land. Jag skulle låtit mitt svar till det ha stannat vid Ja?.
    Det låter kanske konstigt, men om du skriver att det är en andra våg i Iran, tolkar jag det som att du vill uttrycka att det är en andra våg i Iran. 
    Eftersom du citerade ett inlägg från mig beträffande hög dödsfallssiffror etc, var jag dum nog att återkoppla till det.
    Jag är inte så imponerad över att dödsfallen i Sverige har långsamt gått ner. I många andra grannländer ligger siffrorna på kanske 1 eller 4 nu, inte 50. Det är den skillnaden jag menade. Jag är ju imponerad om någon bantar 10kg, men kanske mindre imponerad om personen vägde 140kg till att börja med, och levde på tårta men gick över till husmanskost.
    Jag vet, jag bytte ämne lite där. Sorry om det var förvirrande. Om det är imponerande eller inte hänger även på andra faktorer än på antalet. Vi kommer nog först att veta efteråt. Det ska ju utredas noggrant av neutralt folk. 
  • AndreaBD
    Anonym (ABC) skrev 2020-06-30 16:41:57 följande:
    www.svt.se/nyheter/lokalt/norrbotten/nastan-alla-norrbottningar-drabbas

    Mål => flockimmunitet

    Så står det i presentationen på väggen bakom smittskyddsläkaren.
    Ytterligare ett exempel för hur folk går på det som journalister har sållat ur helheten. 

    Han pratade om hur det kan bli om några år, långt efter den här pandemin. Han var nämligen med på en presskonferens och förklarade detta. Och flockimmunitet behöver man - oavsett hur. Dvs. det kan också vara genom vaccination. 
  • AndreaBD
    Anonym (ABC) skrev 2020-06-30 17:18:04 följande:
    Lyssnade du på vad han sade? Man ska inte bromsa smittan för mycket. Och det skulle vara bra om yngre människor hyfsat snabbt skulle gå igenom infektionen.
    Ja, den delen tyckte jag också var lite konstig. Det kan ju vara så att han personligen tycker det. Det är ju inte FHMs linje. 
  • AndreaBD
    Anonym (man) skrev 2020-06-30 17:42:12 följande:
    Ja och att halva om inte hela världen (utom FHM) bara råkar tro att Sverige valt flockimmunitet som strategi är ju såklart bara reeeent missförstånd/slump/illvilja..  för det säger ju sig självt att om 150 pers uppfattar något på ett sätt och en på ett annat sätt så är det ju såklart majoriteten som har fel så är det ju Drömmer
    Kom inte med såna gamla dumheter. Alla vet varför andra länder VILL missförstå detta. I Tyskland går folk och demonstrerar och vill ha samma strategi som Sverige. Det ville man förstås egentligen undvika. 
  • AndreaBD
    Anonym (ABC) skrev 2020-06-30 18:48:33 följande:
    Kan du länka till något som visar demonstrationerna?

    www.legoland.de/planen/info-saisonstart/

    Legoland i Tyskland t.ex. verkar ju vara öppet nu, medan nöjesparkerna i Sverige är stängda, den biten vill väl man knappast ha i Tyskland? Vad är det man demonstrerar emot? Munskydd? Smittspårningen?

    www.hbl.fi/artikel/sa-olika-hanteras-corona-i-europa-se-listan-over-restriktioner-i-olika-lander/

    Tyskland

    Regionala skillnader.

    1. Ja, om du är symtomfri. Munskydd krävs.

    2. Tillåtet att resa inom EU/Schengen. Obligatorisk karantän vid inresa från vissa länder i flera tyska delstater. Avrådan från övriga länder.

    3. Obligatoriskt i butiker och i kollektivtrafiken.

    4. Många har öppnat, men med regler om distansering. I Gütersloh i västra Tyskland har man återinfört lokala restriktioner efter ett nytt utbrott.

    5. Folksamlingar på över 10 personer förbjudna till den 29 juni. Stora arrangemang förbjudna till den 31 oktober.

    6. 1,5 meter (gäller till den 29 juni).

    7. Mycket har öppnat, men med regler om distansering. Regionala skillnader. Stränder inte öppna för turister från andra delstater som inte övernattar.
    Och vad vill du säga med reglerna, som jag ju ungefär känner till? Om man tittar på hela Europa, så tillämpar länderna ju ganska långt samma regler. Variationerna är ganska små. Och Tyskland är inte striktare heller, det är bara maskerna, som ändå inte ska göra någon nytta.
  • AndreaBD
    Dr Nail skrev 2020-07-01 01:05:21 följande:
    Just!

    Flockimmunitet är inte strategin. Det är bara ca. 100% av våra handlingar som visar att flockimmunitet är strategin, men strunta i våra handlingar och lyssna på våra ord som vi säger istället, era åsnor: flockimmunitet är INTE strategin!!
    Men är det så svårt att förstå?! Man vill ha det där med flockimmunitet som sista utväg om de inte kan hitta ett vaccin. 

    Sedan visste man ju inte i början om det kanske går ganska lätt att uppnå flockimmunitet. Man visste ju för lite om hur många som kan ha haft det, kanske helt utan symptom. Så om det går lätt att nå det, så kunde man ju göra det, men man vågade inte satsa på det helt och hållet. 

    Det är inte konstigt att de svänger lite fram och tillbaka i förhoppningar om flockimmunitet och förhoppningar om annat, eftersom det är en del vi inte vet. FHM HAR sagt från början att de tänker anpassa strategin vartefter. Och det är ju vettigt när man inte vet så mycket än. 
  • AndreaBD
    Dr Nail skrev 2020-07-01 16:14:17 följande:
    1. Nämn en forskare/epidemiolog/läkare i utredningen som inte representerar Folkhälsomyndigheten.
    De flesta! Hur tänker du här egentligen? 
  • AndreaBD
    Anonym (ABC) skrev 2020-07-02 15:00:41 följande:
    Nej, det är ju inte bara antalet överlevande som räknas. Ekonomin är viktig, och hur mycket splittring/enighet man har i samhället under pandemins gång har ju också betydelse för om strategin kan anses vara lyckad eller inte.

    Alla ni som tycker att Sverige gör rätt, håller ni också med om att det är rätt att inte informera öppet om vad som är på gång i samhället?

    www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/anhorig-verkar-som-om-kommunen-morkar-coronasmitta-pa-aldreboende

    - Vi går inte ut med någon allmän information till anhöriga på äldreboende angående smittspridningen. Vi har valt den linjen för att inte skapa onödig oro, säger Annika Backström.

    Konstigt resonemang. Onödig oro är väl just den man har när man inget får veta.
    Ja, det är visserligen lite dumt att inte informera anhöriga - även om de inte kan göra något åt det direkt. Jag menar - de kan varna sin anhörig att vara försiktig, men det har man väl säkert då redan gjort. Det är onödigt att förtiga detta, men det utgör inte någon riskfaktor för mer smitta. 

    Så - jo, det är fel gjort. Det gör dock inte att fler skulle dö eller så. 

    Och ekonomin är viktigare än man tror. Dålig ekonomi gör nämligen också att folk dör. Kanske långsammare, men ändå.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin