Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Anonym (haha) skrev 2020-06-25 08:07:52 följande:

    Vilket litet kluster av obehagliga översittare och mobbare som uppstått här! 

    Jag vet förstås vad överdödlighet innebär och när det gäller Peru vs Sverige är det alltid dödligare att bo i Peru än det är att bo i Sverige. De har högre mödradödlighet, barnadödlighet, dödlighet orsakad av fattigdom, våld, undernäring och överdödlighet. Det senare vid jämförbara orsaker som utbrott av mässling och annat!!

    "I vanliga fall" som var vad jag skrev (och inte "normalt sett" som någon dryg människa skrev) bör läsas som det var avsett "innan utbrottet av Corona"!!

    Jag har inte missförstått något alls, men mobbare vill ju alltid peka finger. Inte åt sina medlöpare förstås, dom rättas inte, blir inte mästrade och överöses inte med skit oavsett hur felaktigt och oförståeligt dom uttrycker sig. Meningsmotståndare däremot...!!!!


    Sorry, jag menar inte alls mobba, utan bara hjälpa med förståelsen. Man måste inte veta vad överdödlighet betyder. Jag hade själv inte exakt koll på det före den här pandemin.

    Men du påstår flera gånger att Peru "vanligtvis har en högre överdödlighet" än Sverige. Och om man säger så så har man missförstått ordet. Peru har en högre DÖDLIGHET, det kan man säga. Jo, det är klart att du menar före utbrottet av Corona. Men överdödlighet är en annan sak än dödlighet, och det går därför mycket väl att jämföra dem två länderna.
  • AndreaBD

    Lugna dig och när du har gjort det, kanske kan du kolla igen - du pratar om dödlighet, vi pratar om överdödlighet, och det är två olika saker. 

  • AndreaBD
    Dr Nail skrev 2020-06-25 15:51:49 följande:

    Varför är det obligatoriskt med bilbälten i det här landet? Vi är en diktatur av Nordkoreas proportioner, om inte värre.

    www.expressen.se/debatt/ska-vi-ha-svensk-strategi-inom-fler-dodliga-omraden/


    Vi är en diktatur, för att vi just vägrar att tvinga folk? Hä? Borde det inte vara tvärtom? 

    Och jag tycker att hela samhället har modifierats, anpassats till att undvika smitta. Det är inte lite, det är ganska mycket. Jag var igår i en hamburgar-restaurant (min man ville absolut dit). Och då såg vi ett stort skylt utanför att man inte längre kan köpa vid disken. Att det är drive-in eller bordsservering som gäller. Och på varje maskin där man kunde beställa mat hängde det regler, allt man ska göra enligt folkhälsomyndigheten. 

    Inte bara i mataffärerna utan överallt har man satt upp avståndsmarkeringar, plexiglasväggar, m.m. Det är det HÄR som ger effekt, det är jag helt säker på. Andra länder har gjort sina missar, det funkar inte alls så perfekt där heller.
  • AndreaBD
    Dr Nail skrev 2020-06-25 18:16:23 följande:

    Inser nu att jag faktiskt tycker synd om Folkhälsomyndigheten. De tjatar och de tjatar, och nu tjatar de om att folk har slutat bry sig och måste börja bry sig igen, men inte en chans har de mot Sveriges flockvett.


    Du verkar ha en annan verklighet än jag! Alla platser där jag har varit - i Stockholm - där har det verkat som om folk sköter sig. Alla undviker att komma nära, man håller avstånd. Folk reser inte heller mycket och om de gör det, så tar de försiktighetsåtgärder. Visserligen åker jag inte in i stan, men så ser det ut i min förort och i några andra där jag varit. 
  • AndreaBD
    Anonym (ABC) skrev 2020-06-25 18:20:35 följande:
    I Finland smittspårar man och sätter alla närkontakter i karantän. De som inte kan jobba på grund av karantänen får ersättning för inkomstbortfall.

    I Sverige har ni ingen karantän för närkontakter, och av det jag har läst verkar det som om det inte är obligatoriskt ens för smittade att isolera sig. Eller?
    Det var en kvinna som fick sparken ifrån sitt jobb direkt,  för att hon hade jobbat med corona. Det är klart det är obligatoriskt. Och nu när det finns test och mer kapacitet, så testar man också där det verkar vara läge. 
  • AndreaBD
    Dr Nail skrev 2020-06-25 19:33:01 följande:
    Men lagligt att sprida smittan. Och där har vi hela diskussionens kärna.
    Om man visste HUR man skulle få helt stopp på smittan, så skulle man så klart göra det!  Jag tycker inte att det är så svårt att förstå att man inte vet exakt vad som är bäst. Tror du man gör något dåligt med flit, eller vad? 
  • AndreaBD
    Dr Nail skrev 2020-06-26 00:41:33 följande:
    Jo men nånting visste man väl? Man visste 100%: Italien = dåligt ställe. Det står svart på vitt. Folk kom från Italien. De flög två timmar, återvände till samhället, till sina jobb. Några blev ordentligt sjuka senare och inte en jävel har koll på hur många de hann smitta.

    Hade kunnat göra skitmycket men gjorde inte ens det lilla man faktiskt kunde göra? Så mycket för smittspårning (som av nån anledning ska vara enklare ute i naturen så att säga, står det).

    Strax därefter (i ett avgörande stadium av krisens utveckling i Sverige) fattades det något mystiska beslutet att sluta testa. Ja, så länge man inte håller på att bita i gräset i princip. Så mycket för smittspårning. Du kan inte smittspåra utan att testa
    Tar du in vad folk skriver? Han hade ju besvarat det som du nu undrar över igen. 

    Han säger att det INTE BARA kom från Italien. Och det var det som var problemet. Det som kom från Italien hade man kunnat testa och smittspåra. DÄRFÖR slutade man testa, det blev för många, man hann inte med.

    Sedan var det säkert också fler svenskar som hade varit i alperna än vad man hade räknat med. Man hade räknat med ett betydligt mindre antal. Plus att det kom in från andra länder.

    Så tanken var väl ursprungligen: Vi testar dem som kommer tillbaka från Italien. De som inte har symptom får arbeta som vanligt, men vi observerar dem också. Kanske får vi då viktig kunskap om hur viruset fungerar. Men sedan blev det så många fler än vad man hade räknat med och då hann man inte med att testa och smittspåra. Och det kan mycket väl finnas en poäng i att inte bara testa vilka som helst, när man bara kan testa några få. Då ska man kanske prioritera att testa sjukvårdspersonal och äldreboende-personal. 
  • AndreaBD
    Anonym (ABC) skrev 2020-06-26 06:50:05 följande:

    www.aftonbladet.se/nyheter/a/op4kLg/tegnells-markering-mot-grannlanderna

    ? I de andra nordiska länderna reser man mer än i Sverige i dag, en viss illustration till att den svenska strategin är hållbar, säger Tegnell.

    På tal om desinformation:

    Finland har slopat alla reserestriktioner, eftersom det knappt finns några smittade i landet. Det är självklart att folk reser mera då.

    Varför informerade Tegnell inte om den saken? Visste han inte, eller valde han medvetet att utelämna den detaljen?


    Inte bara Tegnell vet det, det vet väl vanligt folk också. Även Danmark och Norge har bara 400 - 600 aktiva fall ungefär. Finland färre. Men nu går du på vad Aftonbladet har gjort av det hela. Det är ingen "markering mot grannländerna", utan Tegnell skulle bara visa att svenskarna håller sig till rekommendationerna ganska bra. 
  • AndreaBD
    Anonym (ABC) skrev 2020-06-26 08:10:29 följande:

    www.expressen.se/tv/nyheter/anders-tegnell-om-forskarnas-kritik/

    Det är alltså inte ett vettigt alternativ att sätta familjemedlemmar till smittade i karantän? Varför inte?


    Kanske för att det inte går att bekosta, när det är många? Har du tänkt på vad det kan kosta? Det är inget problem om det är några stycken, men Sverige har 63.000 smittade. Om då alla anhöriga skulle stanna hemma och får betalt för att stanna hemma - det skulle Sverige inte klara av ekonomiskt. Det går bara inte. Det skulle knappt bli nån kvar som jobba och då skulle allt rasa ihop. Finland kunde göra det för att det var några få. 

    Problemet var ju också att smittan spridde sig väldigt snabbt i Sverige, så att vi kom upp till några tusen ganska snabbt. 
  • AndreaBD
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-06-28 23:17:53 följande:

    50 nya dödsfall i Sverige senaste dygnet. I Israel, där en andra våg är på gång, 1 nytt dödsfall. Sverige har nu fler smittade än tex Belgien och Nederländerna, där dom också trappat upp testningen en massa. Deprimerande...


    Iran har definitivt en andra våg. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin