Inlägg från: Anonym (Fasanen) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Fasanen)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    AndreaBD skrev 2020-11-11 10:38:51 följande:
    Hur vet du att det strategins fel? Tänk om det hänger på samhällsstrukturer, på organisationen av äldreomsorgen. Vet att du 75 % av dem som dog i våras antigen bodde på äldreboende eller hade hemtjänst? 

    Norge har ett annat system med mindre enheter av äldreboende. Sverige har många olika personal och stora enheter. 
    Om så var fallet, varför kollade inte experterna på FHM upp sånt här redan i jan/feb när man visste att det var en smitta på gång. Varför förminskade man det och agerade inte i tid? Man kunde ha sett till så att det fanns skyddsutrustning för all vårdpersonal och utgått från att viruset sprids även om man är symtomfri för att vara på den säkra sidan. En folkhälsomyndighet är väl tänkt att skydda folket från en sån här smitta så mycket det bara går. Varför tonade man ner det så mycket i början. Finns ju flera artiklar där de säger att det inte kommer komma hit och att de nått peaken nu och att allt är lugnt. Man ska inte skapa panik men man borde varit mycket mer förberedda, särskilt efter man såg vad som hänt i Italien.
  • Anonym (Fasanen)
    AndreaBD skrev 2020-11-11 17:35:27 följande:
    Som jag skrev nyss: Det har hänt tre gånger tidigare att det ändå inte blev någon pandemi. De hade verkligen fått skit för det om de hade gjort en massa och det hade inte blivit någon pandemi. 
    Det är väl bättre att få skit för det än att katastrofalt misslyckas med att hålla smittan borta. Man kan iaf förbereda sig mer, kolla upp med kommunerna hur väl förberedda de är osv, planera hur man ska informera befolkningen på ett klart och tydligt sätt. Och man behöver inte gå ut med att man nått en peak vid dryga 100 fall, för att lugna ner befolkningen eller vad det handlade om, när det samtidigt gått åt skogen i t ex Italien. Även nån som inte är expert kan räkna ut att det är hög risk att smittan kommer hit på ett eller annat vis. 
  • Anonym (Fasanen)
    Anonym (Proctor) skrev 2020-11-11 22:54:53 följande:
    Det är väl på det hela taget det enda han haft rätt i.

    Trots att vi var överlägset värst drabbade i norden i våras så fortsätter ickeåtgärderna nu i höst. Nu när bred spridning är ett faktum kommer åtgärden att sluta sälja alkohol kl 22. Vilka krafttag, herr Löfven. Jag nästan ryser. Hur ska vi nu klara oss?

    Det är otroligt få människor som spenderar en relevant del av sin vakna tid på krogen efter kl 22. Så vad tror sig Löfvén lösa med detta?
    Ja det kommer nog bara ha en minimal effekt. De som verkligen vill festa och dricka kommer väl anpassa sig och dricka desto mer tills de stänger försäljningen. Och restriktionen att man får vara max 8 personer på en restaurang, vid ett bord! Oj vilken kraftfull åtgärd. Det är ju samma där, inte så vanligt att man går mer än 8 personer, och man kan ju komma runt det genom att gå i två grupper då om man så gärna vill ut och äta fler än 8. 

    Det kommer nog inte gå så bra det här i vinter... Man får skydda sig så gott det går och hoppas att folket tar det mer på allvar nu. Men när jag går och handlar ser jag tyvärr många som inte verkar bry sig eller har glömt av att det pågår en pandemi.
  • Anonym (Fasanen)
    AndreaBD skrev 2020-11-11 23:25:18 följande:
    Tittar på "uppdrag granskning" från idag!

    Och nej, det var INTE uppenbart då att det skulle bli en pandemi. Det såg väl ut på liknande sätt med tidigare virus, och det blev ändå ingen pandemi. 
    Svininfluensan var en pandemi så de hade helt klart varit med om liknande innan. Men svininfluensan hade dödlighet på bara 0.02% och man fick fram ett vaccin ganska snabbt. 
  • Anonym (Fasanen)
    klyban skrev 2020-11-12 06:39:36 följande:

    Och varför fick man ett vaccin snabbt Solig
    Jo, pga man redan visste hur man skulle göra ett.
    Vad är poängen?


    Och en sak är säker, svininfluensan är inte COVID-19, det msåte väl även du förstå?
    Men om du tror svininfluensan ändrar nått, så varför inte ta ett svininfluensa vaccin och se hur väl det fungerar nu.


    Det var svar på Andreas inlägg som skrev att tidigare virus inte blivit pandemier. Jag skrev att det svininfluensan var det. Jag antog att många inte tänkte på att det var en pandemi för den blev inte så stor i media som denna, och det mycket pga vaccin och låg dödlighet.

    Det är bra om du försöker sätta dig in i tidigare skribents inlägg när du svarar på något som inte var riktat till dig, så blir det inte missförstånd.
  • Anonym (Fasanen)
    AndreaBD skrev 2020-11-12 12:00:12 följande:
    Ja, men de fick kritik för det. Man tyckte att man hade lagt en massa pengar på vaccin i onödan. Som dessutom orsakade narkolepsi i några fall. 
    Men det är inte rimliga skäl till att FHM ska förminska nästkommande pandemi, bara för att de är rädda för att göra bort sig igen. Det var ju rädda för att skapa panik i samhället, kanske lite för rädda...
  • Anonym (Fasanen)
    AndreaBD skrev 2020-11-12 11:58:56 följande:
    Min man blev irriterad över att journalisten var så "elak" mot Tegnell, Carlsson och Hallengren i "uppdrag granskning".  Men jag tycker att det kanske var lika bra. De kunde ju svara på det! 

    Så nu vet vi att det inte var FHM som inte ville testa mer (och smittspåra), utan det var regionerna som inte "kunde levrera" som Carlsson sa. 

    Sedan kan det ha varit missförstånd med att man först inte skulle testa allmänheten och sedan skulle man ändå gå över till att testa i större omfattning - och då hade regionerna väl förväntat sig att FHM skulle säga till. Svårt att säga om de borde ha "påmint", sagt till att det nu är läge att testa även utanför dessa grupper. 
    Ingen vill, eller ingen kanske ens vet, vem som ska ta ansvar för att det gått så fel. Har varje region ansvar så är det väl troligt att flera inte tar det på lika mycket allvar som andra. Hur mycket har de legat på regionerna, och hur tydlig har informationen varit kan man fråga sig. 

    Ett tidigt misstag var ju att bara testa de som hade symtom av de som kom hem från Italien. Och även de med symtom åkte ju i många fall kollektivt eller taxi hem. Så redan där började det antagligen spridas till allmänheten.
  • Anonym (Fasanen)
    AndreaBD skrev 2020-11-12 14:45:39 följande:
    Alla dessa saker är förstås inte stora, uppenbara misstag, utan snarare något som rimligtvis kan hända. Hade FHM eller regeringen kunnat hämta dessa resenärer ifrån flygplatsen och hindrat dem från att åka taxi? Så klart inte!

    Och om du tittar på uppdrag granskning, så får du också veta att mycket kom ifrån Österrike, inte Italien och att de (Österrikarna) dolde den omfattande smittspridningen i t.ex. Ischgl.
    De borde ha testat alla som kom från dessa områdena, inte bara den med symtom. Varför gjordes inte det?

    Sen hade Sverige även ett superspridarevent Melodifestivalen, godkänt av FHM. Varför tonade de ner riskerna så? 
  • Anonym (Fasanen)
    klyban skrev 2020-11-12 17:02:08 följande:

    En svagare uppenbarligen.


     


    Frågan är om du satt in dig, och med tanke på ditt svar till andrea.


    Varför är du så otrevlig för?
  • Anonym (Fasanen)
    Pope Joan II skrev 2020-11-12 18:22:34 följande:

    Högsta dödstalet på ett dygn sedan i juni och Sverige har återigen högre dödstal och fler smittade per capita än våra grannländer. 

    Jonas Björk, professor i epidemiologi vid Lunds universitet anser att vi borde ha haft en mer förebyggande strategi inför hösten, i stället för att införa skärpningar i takt med att läget förvärrades.

    Källa: SvD

    Det håller jag verkligen med honom om!


    Ja det är märkligt att de inte haft det. Nu har man ju sett hur det gick i våras, då borde man väl ha förberett sig väldigt bra inför hösten och vintern som garanterat kommer bli svår pga vädret och att man håller sig inomhus. I stället lättar de på rekommendationerna för äldre, planerar för att ha 300 pers gräns på event i stället och fortfarande inga krav på munskydd i publika inomhusbiljöer. Förstår inte hur de tänker!?
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin