Inlägg från: Anonym (sant) |Visa alla inlägg
  • Anonym (sant)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    TwoThousands skrev 2020-05-01 17:41:00 följande:
    Tror du på allt dom säger om denna pandemi?
    Du verkar förvirrad. Jag pratade om två rapporter publicerade av WHO. Vad pratar du om?
  • Anonym (sant)
    AndreaBD skrev 2020-05-01 18:30:13 följande:
    Är du medveten om dem ekonomiska konsekvenserna  av en lock-down? Olika ekonomer i olika länder har sagt att två månader är det mesta som ett land klarar av. Efter det börjar all välfärd bli förstörd. Om man skulle ha lock-down något år tills vi har vaccin (det sägs att det ska ta ett år), så skulle vi vara ett u-land efter det. Ungefär som Yemen eller dem fattigaste afrikanska länderna. 

    Det är DET jag inte vill ha. Semester kan jag avstå ifrån, och mycket annat också, det är inga problem. 
    Jag pratade inte ens om lockdown. Jag pratade om karantän vid inresa i landet. Nu är ju det dock ganska meningslöst.
  • Anonym (sant)
    AndreaBD skrev 2020-05-01 23:39:07 följande:
    Och du kan vara säker på att han sa det EXAKT så som Aftonbladet trycker det? Jag tycker Aftonbladet är ganska känd för att omformulera det som folk har sagt, och det brukar då bli mycket mer ... extremt. 
    Anders, är det du?
  • Anonym (sant)
    AndreaBD skrev 2020-05-01 21:02:43 följande:
    Okej, sorry. De kallar ju det för karantän också. Vid inresa till landet - visst, det kan man göra. Jag tror dock att det skulle varit effektivt bara i början. Numera sprids det mesta inom Sverige. 
    Har man en kortare lockdown så kan man ta kontroll över virusspridningen, till och med nu. Det handlar om kortare tid än en månad. Men det har aldrig varit regeringens mål att ha kontroll. Smidigt sätt att bli av med kostnaden det innebär att ha sjuka och svaga människor i samhället.
  • Anonym (sant)
    Anonym (Bra) skrev 2020-05-02 12:13:36 följande:

    Tycker även att det är fel att studenterna inte får åka på flak på sin studentdag. Pga att det blir folksamligar på gatorna. Man borde bara ha som regel att man ska stå 2 m ifrån varandra (förutom familjer) om man tittar på studenterna. Det är ju inte studenternas fel om folk inte följer det. Dom har redan fått avstå från mycket. 


    Egentligen är det rätt konstigt att det inte är tillåtet, med tanke på andra riktlinjer där liknande saker blir helt okej.

    Har aldrig sett några folksamlingar som tittar på studenterna heller, mer försöker man undvika dem så gott man kan. Kanske för jag bor i en större stad? 
  • Anonym (sant)
    klyban skrev 2020-05-02 04:33:06 följande:

    När vi fick reda på detta, så var det redan kört.
    Karantän i det läget hade inte gett nått direkt.


     


    Dock som det ter sig, så är denna linje man valt den som är hållbar.
    Hållbar pga att vi förstår att detta är inget vi svälter ut, utan man biter i det sura äpplet och ser till spridningen inte blir överdriven och att vi har sjukvården i en kapacitet att inte avvisa patienter.(men det sker ju ändå)


    Och en sak som är dåligt här, det är folk slutar söka för sina andra hälsoproblöem eller indikationer på hälsoproblem.
    Bra i det, det är ju att sjukvården har större möjligheter pga minskad tillströmning av andra patienter.


    Anonym (sant) skrev 2020-05-01 23:45:48 följande:
    Anders, är det du?

    AndreaBD har existerat som medlem bra längre än COVID-19.
    Andrea låter även som ett kvinnligt namn.


    Och Anders låter inte som en person som tillbringar tid på Familjeliv, varken i en pandemi eller utan pandemi.


    "När vi fick reda på det"? Jag visste om smittan redan i december, och det tror jag FHM gjorde också. Troligtvis ännu tidigare. 

    Självklart ger karantän något i det tidiga stadiet, hade vi haft det hade inte smittan funnits här. I det här stadiet hade det först krävts en ordentlig lockdown, inte särskilt långvarig, bara för att de som smittats ska hinna bli icke smittbärande. 

    Men som sagt har det aldrig varit syftet. 
  • Anonym (sant)
    AndreaBD skrev 2020-05-02 13:05:05 följande:
    Jo, vi visste redan i december att det fanns något nytt virus. Men ingen trodde ju då att det skulle komma hit. Det gjorde ju inte SARS heller. 
    Fast ändå känner man lite att om jag kunde lista ut det så kunde nog fhm det också förstå att risken var rätt stor, med tanke på hur snabbt situationen eskalerade i Italien och Kina.

    Tror inte det handlar om att fhm är naiva faktiskt. Vad det handlar om är jag osäker på. brist på handlingskraft kanske.
  • Anonym (sant)
    AndreaBD skrev 2020-05-02 13:02:59 följande:
    DET tror jag inte ett dugg på, att man ville ta död på vissa! Det är ju dumheter. Visst, man kunde ha haft en lock-down, men antagligen tänkte man lite långfristigt där - att man ändå inte kan ha lock-down länge, och att det då kanske kan vara ett alternativ att bara köra med dessa regler som alla ska följa. Ärligt sagt - jag tror att det skulle ha varit exakt samma resultat. 
    Jag är lite sarkastisk, men vad de säger går inte ihop med vad de i verkligheten gör. Det är ju det som är så frustrerande. 

    Exakt samma resultat skulle det inte bli om riskgrupper tilläts stanna hemma mot någon form av ersättning, däremot skulle det bli mycket dyrare.
  • Anonym (sant)
    klyban skrev 2020-05-02 16:36:33 följande:

    Vi hör detta varje år att en smitta kommer ifrån Kina, fråga bara Tegnell.


    För Sverige var det över redan före vi insåg det hade startat.
    Och höra ett ord om smitta, är inte samma som veta.

    Och vi får ju höra nu hur smittan letade in sig i Sverige ifrån andra ställen mer än just Kina och sen IT.
    SÅ vad har du att backa upp dina påståenden om att du visste detta i December, har du inlägg som styrker?


    Annars sorterar jag ned denna i den runda saken som brukar stå på golvet.


    Varför behöver jag styrka något? Jag har ingen anledning att ljuga i en tråd på familjeliv där jag är anonym. Jag såg läget i Kina, när jag såg hur de agerade förstod jag att det var allvar. Sällan kineser tappar fattningen på det extrema sättet. Iaf så någon ser. 

    Skälet att jag hade extra koll var för att jag själv varit i Asien i nära anslutning, i december. Huvuddelen av smittan i Sverige kom från skidturisterna på sportlovet. Det syns på när dödstalen började öka och stämmer i tid. Då var man definitivt medveten om vad som skedde i Italien och i Kina.

    Med karantän vid inresa hade vi förstås inte fått någon smitta. 

    Stör mig på när folk säger att de inte visste, gör det lätt för regeringen att senare eventuellt säga "vi såg det inte komma", när till och med befolkningen inrättar sig helt frivilligt i ledet.
  • Anonym (sant)
    AndreaBD skrev 2020-05-02 19:30:22 följande:

    Jaha.... och fågelinfluensan då? Svininfluensan? SARS? Minst tre virus som alla var rädda för och som aldrig blev någon pandemi. Och om man inte hade TROTT då att det KUNDE komma hit, så hade man inte vaccinerat mot det. 


    Det är klart alla virus KAN komma hit. Men det har inte dem tre senaste gjort. Då är det ganska naturligt att tro att det kanske blir så den här gången också.  


    Svininfluensa har vi dock som säsongsinfluensa.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin