Inlägg från: Pope Joan II |Visa alla inlägg
  • Pope Joan II

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    klyban skrev 2020-10-06 10:54:09 följande:
    Jo, det är ju vad som man förutspått med viruset, och om det blir en såkallat andra våg, ja det återstår och se.
    Håll i och håll ut på ett faktadrivet sätt!
  • Pope Joan II
    pyssel skrev 2020-10-12 22:33:03 följande:
    Jag gjorde ett par försök med ett språk du enligt uppgift förstår, men nähä, du var visst mer komplicerad än så. Eller det är kanske tilltal i plural som även gäller där.. Det är mkt bildspråk, klyban, dock lite skevt använt, mkt påståenden vad som tros av andra om COVID-19, och mkt hemlig information som "ni" fått till "er", utan att det ännu nått experterna i FHM. Lite UFO-klubb över det hela. Spännande "hand vi får tilldelade oss" här i tråden. När klyban brer ut korten "som en solfjäder", då vet man aldrig om det finns med en liten joker med COVID-19. Ett faktadrivet guldkorn i gruset. Det är "en tuff uppgift" att bara våga dra ett kort till, utan handskar, och plötsligt sitta där med ett infekterat munskydd på hand, istället för ett ess. Hujedamej! Det är ett stort experiment.
    Du är så bra. Du är bättre än bra. 
  • Pope Joan II
    pyssel skrev 2020-10-14 19:11:12 följande:
    Jag ställer mig väldigt frågande till hur något så klart kan te sig oklart för dig.
    Spegling verkar inte betyda något särskilt för mannen av många ord. Var kom förresten hans egna "beräkningar" från? 
  • Pope Joan II
    FDFMGA skrev 2020-10-15 14:32:31 följande:
    Nej, det vore mig främmande att inte ta hänsyn till att kritikerklustret här på FL inte precis ligger i framkant med avseende på läsförståelse.

    Men detta innebär knappast att jag tillmäter en lässvag tolkning av en text någon annan betydelse än just att den är lässvag.

    Hur många av dessa personer - dem du kallade toppepidemiologer tror du anser att den svenska strategin är flockimmunitetSkrattande
    Vilka i tråden är det som du tycker har dålig läsförståelse? 
  • Pope Joan II
    FDFMGA skrev 2020-10-15 17:34:01 följande:
    Det finns åtskilliga exempel på hur information har missförståtts i den här tråden. I vissa fall är missförstånden förmodligen avsiktliga - men det är snällare att skriva att någon inte har förstått än att någon avsiktligt försöker förvränga information.

    Expressens artikel är riktigt usel kvällstidningsjournalistik - men oavsett, om man utifrån den påstår att toppepidemiologer världen över är kritiska till Sverige och den svenska strategin flockimmunitet så har man antingen inte förstått artikeln eller också medvetet missförstått den.

    När jag läser artikeln så ser jag dels att Ebba Busch och hennes kritik där hon anser att man medvetet låtit människor dö av covid-19 tas upp och dels att man namnger två av undertecknarna varav den ena säger att Sveriges strategi inte är att uppnå flockimmunitet.

    Ebba Busch skulle jag inte klassa som toppepidemiolog, däremot tycks hon ha goda anlag för att krama sina vänner på Stureplanskrogar i samband med att de beställer in shots i ett antal som närmast kan beskrivas som epidemiskt.

    www.expressen.se/nyheter/coronaviruset/sverige-utpekat-inte-gett-mer-an-dod-och-elande/
    Du kan väl räkna upp vilka i tråden du klassar som svaga vad gäller läsförståelse.
  • Pope Joan II
    FDFMGA skrev 2020-10-15 17:58:25 följande:
    Jag kan försöka ge dig ett ärligt svar men i så fall vore det inte helt fel om du svarade på mitt första exempel.

    Kan man utifrån Expressens artikel påstå att toppepidemiologer världen över i en gemensamt undertecknad artikel i Lancet förklarar att de är kritiska till den svenska satsningen på flockimmunitet?
    För min del tycker jag att det är rimligare att du svarar på den fråga jag ställde och som - med tanke på hur ofta du nämnt just "kritikklustrets svaga läsförståelse" - borde vara mycket enkel för dig att besvara än det är att jag ska bemöta ditt exempel. Om du anser mig vara en av dem som knappt kan staka sig igenom en text mycket mindre förstå innehållet av den hyser du väl knappast något genuint intresse för att ta del av svar från min sida.
  • Pope Joan II

    Ännu en människa som missförstått vad som är Sveriges strategi. Han säger så här i en intervju:

    ? And then, you know, you have a country like Sweden that decides. ?Well, we think we?re going to try to approach this through herd immunity.?

  • Pope Joan II
    AndreaBD skrev 2020-10-21 23:10:07 följande:
    Varför skulle de säga något som varenda 5-åring vet??? Det är väl självklart att det är ännu viktigare om någon faktiskt är smittad. På andra sidan kommer man ju inte att hamna i den situationen för att personen är hemma då och kommer inte i kontakt med andra. 

    Det handlar inte om att man inte TROR på att presymptomatiska smittar mycket, utan om att man INTE VET. 

    Jag tror verkligen inte att man inte har tänkt på det i Sverige, utan jag antar att man hade gjort det om man hade hunnit och haft resurser. 
    Du menar till skillnad från "tvätta händerna"? 
    Anonym (ABC) skrev 2020-10-21 21:49:40 följande:
    Jag upprepar min fråga:

    Har FHM någonsin sagt att det är speciellt viktigt att avstå sociala kontakter ifall kollegan eller tränarkompisen är smittad?

    Sverige gör inte en lika omfattande smittspårning som Finland, för att man inte har resurser, om jag har förstått saken rätt. Den andra orsaken är tydligen den att man inte tror att presymptomatiska smittar så mycket, det är inte så viktigt att hitta dem.

    I Finland tror man att presymptomatiska smittar, varenda expert säger så, därför anser man det vara viktigt att hitta de exponerade INNAN de blir sjuka.
    Nej, det har de inte gjort. Det var först nu i oktober som familjekarantän för hushållskontakter kom på plats, och anledningen till det menade FHM var att det nu fanns så lite smittspridning att även den lilla åtgärden var meningsfull (Tegnell sade iofs något helt annat på en av de senaste presskonferenserna). Det du talar om här har de inte tagit upp, under lång tid var rekommendationerna enbart att så länge man själv var symptomfri kunde man jobba, träna och vad det nu var man hade lust att göra. Åka kollektivt var ju heller inga problem eftersom FHM inte sett att det förekom någon särskild smittspridning på allmänna färdmedel. 
  • Pope Joan II
    pyssel skrev 2020-10-22 18:15:53 följande:
    Nä, nu har du missförstått kapitalt igen.
    Klart som consommé!
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin