• klyban

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Padirac skrev 2022-02-21 06:40:31 följande:
    Jag ser inte att du i dina länkar ger referenser eller belägg för påståendet att begreppet 'död med covid19' har myntats för att 'bortförklara det stora antalet döda i Sverige' eller att myndigheter försökt dölja att pandemin skördat ett stort antal dödsoffer i Sverige genom 'nyspråk'
    Det är desinformation du sprider. 

    När du inte kan ge belägg för ditt påstående byter du dessutom fokus i din replik. Svaret på frågan du nu ställer kommer inte på något sätt att påvisa att begreppet 'död med covid19' har myntats för att 'bortförklara det stora antalet döda i Sverige' eller att myndigheter försökt dölja att pandemin skördat ett stort antal dödsoffer i Sverige genom 'nyspråk'.

    Desinformation som sagt.

    Och en konfirmationsbias, för få enskilda fall när vi har +16000, det berättar inte mer än om de enskilda fallen.

    Det verkar som efter Eurostatstatistiken kom, så vändes världen upp och ned för vissa.
    Och jag som trodde det var positivt för Sverige att man ser hur det ligger till och att det inte alls är så dåligt som de påstår.
    Varför gläds man inte över att det inte alls var så illa som de förstå påstod och den kritiken?
    Jag blir väldigt perplexas över att detta inte ses som bra nyheter nu när fakta börjar trilla in, antar det är av samma anledning de vill ha bort SVT lika med ingen anledning.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Pope Joan II skrev 2022-02-21 10:03:55 följande:
    Du svarar inte själv på sakliga frågor som exempelvis de som Anonym (haha) ställde. Då svarade du att hen fick söka själv, rörmokarens apa, metallarbetare, pizzabagare. Då svarade du att du "hört beräkningar" under decennier men inte hur, var eller av vem/vilka du hört detta. Då svarade du att du var en (fot)svamp. 

    Så det är väldigt enfaldigt att tänka sig att andra ska ha någon som helst lust att diskutera något som helst med någon som dig. Ja, förutom Padirac och sådana då, men de har ju också sina skäl för att ge dig en högst oförtjänt hugsvala. 

    Arma människa. smile2.gif

    Eurostat berättar en sak som vi inte ska prata om märker jag.
    Vad är det i denna statistik som skrämmer så att man inte ens snuddar ämnet med den?

    Tack smile2.gif


    Pope Joan II skrev 2022-02-21 10:06:50 följande:
    Du borde bli permanent bannad för dina obehagliga och felaktiga anklagelser om desinformation. Erpament abnnad örrkomarens paa. 

    När man skriver ett fel första gången av denna kalibern och vägrar ta in statistiken från Eurostat.
    Det är bar en felskrivning, o0ch sen när man upprepar samma fel fast man är medveten om denna statistik, ja, då är det desinformation och än mer om man fortsätter och upprepa ologisk och osaklig kritik mot Eurostat.

    Det hade varit en helt annan sak om man hade kommit och berättat felen som ändrar helheten, men det ser vi inte ens en udd av.

    Det är inte av en tillfällighet SÄPO har varnat oss för detta och desinformation osv...


    Men hade du istället varit saklig och påvisat att statistiken är så fel att helheten blir fel, så hade vi ju insett problemen.
    DET GÖR VI INTE NU!!!!
    Och den som upprepar fel som ovan, den bär desinformation med sig.
    Kanske man tror en åsikt är mer värd än fakta och detta facit.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Padirac skrev 2022-02-21 11:54:02 följande:
    Menar du att det är sant att begreppet 'död med covid19' har myntats för att 'bortförklara det stora antalet döda i Sverige'?

    Hoppas dom inte menar det.
    Det är rätt intressant hur den sakliga diskussionen havererade med Eurostat statistiken, de säger den är fel, men kommer aldrig med vad som är.
    Det är väl som FMF säger, landskapet ändrats, och sen vägrar de ta in detta.


     


    Betyder det då att vi som räknar så extremt mot andra länder, innebär vi har räknat för lite?
    Vad har då inte andra länder gjort?
    Eller får man inte lyfta blicken här och se sig omkring hur det är i andra länder?
    Belgien vet jag har en liknande räkning som oss, finns det mer?


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Padirac skrev 2022-02-21 12:50:30 följande:
    Länken jag lade in i svaret till ABC uppgav att Canada räknade på samma sätt också. Det står också att en del andra sätt att räkna ger för låga siffror.

    Som jag ser det är begreppet 'död med covd19' en fråga om att samlia ihop alla kända fall som kan ha dött av covid19 eller av andra sjukdomar i samband med covid19

    En av länkarna ABC lade in berättade om en undersökning av hur många av de som dött med covid19 faktiskt hade dött av covid19 i de dödsfall smo undersökningen berörde.  OM undersökningen har någon sorts generell giltighet så är det material som ABC förde fram ett belägg för att färre än 16000 personer dött av covid19 - ändå är den oficiella siffran i Sverige just 16000 personer som dött med covid19 - ingen annan siffra gäller för dödsfall relaterade till covid19.

    Sen är ju undersökningarna om överdödlighet ett annat sätt att mäta pandemins konsekvenser i fråga om dödstal - hur många kunde inte skyddas utan dog en för tidig död i fråga om föräntad tid i livet för gruppen som Sveriges befolning utgör. 

    I det ena fallat handlar det om antalet enskilda människor som dött och i det andra fallet är det hur många i gruppensom dött en för tidig död.

    felix var på väg att vilja göra distinktioner och diskutera de olika sätten att mäta dödlighet och vad detta innebär, betyder, belyser.

    Hur som helst verkar det inte vara sant att begreppet 'död med covid19' har myntats för att 'bortförklara det stora antalet döda i Sverige' - det har jag inte sett något belägg för.

    Nu kan detta påstående kokas ned till att skribenten tycker att det är så - men det betyder inte att det i verkligheten är så. Men då påståenden liknande detta skärskpdas brukar det efter lite sågande sluta i just att det handlar om tyckande (någonting som vinbarens första vän och den nöjde mannen brukade ta till när det benats ut tillräckligt) som var och en får ha efter egen önskan och uppfattning.

    Jag tror inte att det falska påståendet kommer att  backas upp alls, utan istället kommer fler personliga påhopp och försök att förlöjliga andra skribenter. - lite sandlåda helt enkelt.

    Oki, ty För Kanada, säg till om du hittar nån mer i framtiden, så ska jag göra det också om jag trillar på någon.


    Eurostats statistiken vi är presenterade och när "Shit hit the fan", den är väl baserad på dessa +16000 och var år de kom?
    Om det är så, vad betyder det då ABC säger?
    Jag har svårt att se det betyder nått alls, är du av samma slutsats?

    Och dessa som dör tidigt i en pandemi, dessa vill dom inte ens prata om hur man kan skydda för framtiden, den sidan diskussionen är stendöd ifrån klustret.
    Så om man tänker nästa steg, så blir man väldigt fundersam vad de ens vill, då intresset verkar inte alls ligga på de svaga i samhället, utan istället verkar den politiska agendan vara viktigare.

    Vi får se om det återgår till någon saklighet efter deras chock ifrån Eurostat statistik.
    Det är sällan jag sett saklighet försvinna så satans snabbt som nu, det var som att KillBill tryckte på en knapp med Eurostat statistiken och sen "poff".
    Nu vet jag att det krävs mer ingående koll än så och för att få nått matnyttigt för framtiden och hur man ska istället engagera sig över rädda människors liv, än springa agendor som saknar betydelse.
    Men den diskussionen kan aldrig ske innan sakligheten återkommer för en del, frågan är om de ens vill längre.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Tow2Mater skrev 2022-02-23 13:57:31 följande:
    Jaha, vad kan man forvänta sig, utredning som tar 3+ år....

    "Beredskapen inom den svenska sjukvården behöver öka när det gäller alltifrån olyckor till smittoutbrott, enligt regeringen."

    "I ett delbetänkande som presenterades i mars 2021 föreslog utredningen flera åtgärder som kan vidtas för att stärka den svenska sjukvårdens krisberedskap"

    "Utredningen har pågått i tre år."

    www.expressen.se/nyheter/handlar-om-beredskap.../

    Detta är extremt komplexa saker, såna tar tid och går på remiss många ggr.
    Men nu vet jag ju att det inte handlar om detta, utan bara om osaklig kritik.
    Vad man vill ha sagt med det vet ingen.


     


    Även har man utredningar om äldrevårdslagen och för läger vi haft med COVID-19, och det är nog nått mer som är startat och att lösa.
    Det som är mest perplext dock, det är hur en del inte förstår att det är otroligt komplext och tar tid att lösa.
    Det är nästan man får känslan om att man är ointresesr5ad av att göra nått bra från början, och det vet vi att inte ens det klarar man efter lång utredning alltid.
    Då verkligheten följer inte alltid vad man tror, och man får ändra saker.
    Detta har skett så många ggr innan, hur kan någon ens glömma av nått sånt, eller ovilja kanske? agenda kanske?


    Padirac skrev 2022-02-22 23:40:05 följande:
    och här är länken som kanske hjälper dig




    Jag tror inget hjälper abc desinformation, det har vi sett innan och även när du mycket grundligt förklarat sak.
    Detta försöket denna gången, så blev du tvungen och påminna abc, och nått säger mig det kommer ske många ggr till, då viss fakta är hopplöst svårt för vissa att smälta.


     


    Och denna Eurostat verkar vara det mest svårsmälta för klustret någonsin, udda.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    FuckGoggleAskMe skrev 2022-02-23 23:34:03 följande:
    Om man utreder sjukvårdens behov under tre år, kan det ju hinna ändras under tiden. Låter verkligen inte så effektivt. Hur mycket utredning kan det behövas för att konstatera att antalet sjukvårdsplatser, läkare etc är få i förhållande till folkmängden, om man jämför med andra europeiska länder?

    Vad exakt har ABC skrivit som är desinformation? Om hen har en åsikt om något, räknas det inte som desinformation.

    Siffrorna om överdödligheten har redan bemötts i tråden av Felix, ABC etc. Antalet döda i Covid19 är väldigt högt i Sverige, hur kan det förklaras bort och hur kan statistiken över överdödlighet vara svårsmält, vad menar du?

    Varför berättar du att du inte förstår syftet med en utredning av vården?
    Låter som du tror vården är bara ett plåster, och att detta går snabbt och utreda.
    Det lustiga är att detta argument komemr alltid ifrån samma håll och de som inte förstår sig på saker hur de fungerar.

    Padirac berättade detta för dig, men ser nu att du glömde av att läsa det.
    Medvetet?

    Och sen kommer du efter och stödjer desinformationen, visst är det lustigt hur det kan bli.
    Kanske du trodde ingen kunde se det?

    Och enda chansen du har är att försöka påvisa Padirac har fel, med det ser vi du inte ens försöker.
    Och där är svaret i att du inte gör, och verkar som det är medvetet du vägrar ta in detta med Eurostat.

    Det är så extremt sällan man ser en part bara ger upp i en tråd som ni gjort efter denna fakta om Eurostat.


    Vi kan bara tacka KillBill för faktan, och sen kan vi bara gissa vad ni pratar om, en sak är klar inget som reflekterar Eurostats statistik, och det komiska är att ni inte ens försöker att hitta ett fel med den, utan bara komemr med desinformation istället.


     


    Som man säger, extremt talande och perplexande att man har så svårt och ta in fakta och facit som jag talade om för flera år sedan kommer varken ni/jag ville eller inte.
    Och detta är ditt svar, ja, man inser att ni är agenda drivna med detta och att ni aldrig har varit intresserade att diskutera pandemin i sig, utan det är bara regeringens fel och fast än de inte ens skött frågan.


    Kanske abc skulle kollat länken före postandet, för det enda abc gjorde var att konfirmera uppgifterna.
    Och sen är det ridå.


    FDFMGA skrev 2022-02-24 00:05:44 följande:
    Jaha, då var jag en kunskap rikareGlad

    Låter helt galet extremt dyrt att göra så, slutar ju med dyra nya inköp ofta.


    Sen sure, frisera den till en frisyr, men sen låter det bara konstigt, men såklart någon är väl rik nog att bara köpa nya peruker.
    Men vad har denna peruk med COVID-19 att göra kan man undra, men antar det är just det som är saken och ad hominem och att det är regerings "fel" att vi ligger så lågt med underdödligheten.


    Jag har aldrig sett en tråds diskussion fallera så kraftigt efter Eurostat statistiken kom till kännedom.
    Det var som att golvet bar försvann för vissa, och de rikta om sin blick på allt annat än pandemi och denna Eurostat.
    Tror dom ingen såg detta tro, eller vad triggar detta konstiga beteende att man helt plötsligt ska ignorera så fakta.
    Kan det var så att de tycker det är jobbigt att ha fel, eller är det bara agenda och att man ska låtsas om detta facit inte existerar?

    Hur kan en framgång för Sverige bli så upprörande för de politiskt motiverade?
    Och vi har ju sett detta mer än en gång nu, och jag för en direkt känsla av att de vill det ska gå dåligt för Sverige.
    Och varför vill man det?


    Eller kan dom förklara sitt beteende i att var så kritiska till 8:E platsen efter den initiala smittan och per capita död och skyllde på Regeringen, och sen när vi kom igång och drog ned oss till 56:e, så kan man inte ens se nått positivt i detta ens.
    Och sen kom Eurostat och allt föll samman för dom, som det inte vore bra nyheter för Sverige.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    FDFMGA skrev 2022-02-24 08:58:54 följande:
    idag känns det mer futtigt än vanligt att diskutera peruker och frisyrer - men i dagens DN finns det en artikel om demokratins villkor och vilka värderingar som gynnar en demokratisk utveckling och vilka som missgynnar en sådan. Artikeln avslutas med WWS kulturkarta där Sverige står i en särställning.

    Jag tror inte att det är en tillfällighet att en del av dem som i den här tråden argumenterat för att Sverige borde ha haft ett mer auktoritärt förhållningssätt till pandemin också är de som fokuserat på personers frisyr eller kön.

    Jag skulle nog vilja placera en del av kritikerna väldigt långt till vänster på WWS vrderingskarta, alltså det som i artikeln kallas patriarkala värderingar, fast som bättre borde uttryckas som auktoritetsfokus, tycker jag.

    www.dn.se/insidan/varfor-blir-vissa-demokrati.../

    Det är nog därför de tog upp det, då ämnet blev för jobbigt.


    Och nu efter Eurostat, så har det blivit helt galet och det mest osakliga sett i mitt liv.
    abc försökte med lite desinformation, gick inget vidare när det är så lätt identifierat.

    De har ju sagt de inte är högerextrema, men att de har en svår politisk agenda i en fråga som inte ens sköts av regeringen.
    Det råder ju det noll tvivel om.
    Hur kan saklighet vara så galet svårt för vissa och hade de varit sakliga och objektiva dessa år med COVID-19.
    Så hade dom aldrig hamnat i denna situation med facit av Eurostat, och det intressanta är att jag berättade för dom redan tidigt att facit kommer varken ni vill eller inte.
    Även det intressanta är att facit är inte mer än fakta och faktan berättar att vår saklighet vi haft var korrekt.
    Det är nog därför det blev som det blev nu, och att de inser att detta gick åt skogen och nu byter vi ämne men aldrig lämnar tråden.


    Det som är mest störande, det är hur glada de var över punkter det gick dåligt för Sverige ett tag och det upprepandet av något som ingen ens ifrågasatte.
    Och sen när vi gjort det bra väldigt länge, så ska vi låtsas om att vi låg på 8:e i världen på per capita döda.
    Och det intressanta är att de har inte upprepat vår plats på evigheter i per capita död, undra varför Flört
    Och varför vill man Sverige illa, den frågan är större.
    Men det är väl bara frukten av politisk agendan som imploderade mitt i händerna på dom.

    Intressant länk, har själv sedan länge insett att polerna är politik som är havererad, det är endast politik som hamnar precis mellan som funkar.
    Och i denna politik kan inte populism existera, för populism är inget politik, utan bara ord på en rad utan mening eller önskan om att faktiskt göra nått.


     


    Men detta med Eurostat, det dödade den sista lilla bit av saklighet som existerade i tråden ifrån klustret.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Anonym (ABC) skrev 2022-02-24 18:05:37 följande:
    Tegnell sade: "den stora huvuddelen av dödsfallen i Sverige är med covid, inte av covid" Du lyssnade alltså inte på pressträffen? Eller är det ordvalen du har svårt att förstå?

    "Huvuddelen av dödsfallen", det betyder ungefär samma sak som "de flesta" eller "nästan alla". Det är inte det samma som att människor inte alls skulle dö av covid.

    Enligt socialstyrelsen stämmer inte Tegnells uttalande. Den stora majoriteten av alla som finns i FHMs statistik dog enbart pga covid-19, eller så bidrog covid-19 till dödsfallet. Se siffrorna jag återgav tidigare.

    Artikeln i Läkartidningen som du tycker att så bra förklarar dödstalen är skriven av Benjamin Kalischer Wellander, ST-läkare i internmedicin, Hudiksvalls sjukhus. Han är killen från Bulletin. Den andra författaren är Jan Lötvall, professor, klinisk allergologi, Göteborgs universitet. Han är aktiv i Vetenskapsforum covid-19.

    Första gången jag hörde Bulletins "journalist" ställa frågor insåg jag att det här är en kille som förstår vad han talar om. Vetenskapsradions journalist brukar också ha koll på fakta. Resten av gänget vill mest veta hur orolig man ska vara.
    Inte ett enda ord du skriver där ändrar nått om Eurostat, kanske du ska skifta om fokus till rätt saker?
    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Anonym (felix) skrev 2022-02-24 21:45:06 följande:
    Håller med om att det med att i retoriken göra distinktionen mellan döda-med-covid eller döda-av-covid till något avgörande intressant, är ett specifikt svensk semantiskt fenomen som jag inte hört andra ställen.  Genom att göra det till döda med covid blir det mer distanserat och antyder att dom riktiga talen för döda av covid är markant lägre.

    Jag har dock bara sett exempel på denna döda med/av covid diskussion bland FHMs amatörsupportrar på internetfora och liknande, inte bland myndighetspersoner eller experter eftersom dessa vet bättre. Är därför lite förvånad om Tegnell själv skulle argumentera för att för att det skulle vara stor skillnad mellan dom två talen, i varje fall inte fram till allra senaste tiden.

    En annan specifik svensk språklig detalj jag lagt märke omkring coronan, är att man kan göra något "smittsäkert" till exempel resa till fjällen eller besöka en galleria. Andra ställen reducerar man bara en risk, om man följer myndigheternas råd, men i Sverige blir det faktiskt "smittsäkert". Vet inte varför man gillar det ordet.

    Ändrar inget om Eurostats statistik, det är värt och notera.


     


    Och det är en lätt komik att ena stunden så berättar man otroligt många dör av COVID-19, och sen argumenterar man för mindre har dött av COVID-19.
    Och det gör bara Eurostat statistiken än mer markant i att berätta att Sverige gjort det otroligt bra i jämförelsen och även mot de som inte räknar lika slaviskt som vi har gjort, Belgien och Kanada.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Anonym (Pengar) skrev 2022-02-25 01:40:33 följande:
    Sverige vill att de som kräver mycket pengar i vård dör. Och kostar inget. HUR är det så svårt att se? De gamla;svaga dör- Jippie hela vägen till banken för staten. Sen släpper man ENBART siffror hur mycket allt kostar. MEN. Hur mycket har man sparat...? Miljarder i energikostnader. Mjölkkon ställer upp. HUR mycket kostar elen privatpersoner? HUR mycket tjänar staten...? Sen lovar man pyttelite tillbaka och alla HURRA! Dom knullade mig i röven men jag får FEM kronor för det?! Jösses människor. Ni får verkligen vad ni förtjänar. Men jag tycker synd om er när kvastskaftet i röven går av och ni förblöder ännu fortare till döds.

    Och naturligtvis är ALLT ert eget fel! DET Fattar ni väl!? Ni köpte en liter bensin för mycket och FÖRTJÄNAR att frysa ihjäl med den enda filt ni har råd med kramad runt om er.

    Om vi ska prata om pengar, så kan vi prata om vad vi ENBART lagt på testning.


    Som handlar om upp mot ~1000:- per test, med testets kostnad och all personal kostnad,


    Och ska vi prata om irrelevans för COVID-19 och el, så beslutade precis Riksdagen om mer pengar till konsumenten än vad vinsten var för de statliga elbolagen.


     


    Och vad eget fel var, så pratar du bara om dig själv och missa allt detta.
    Förstår du inte visste detta, men upprepar du samma fel, så pratar vi helt plötsligt om desinformation du ger istället.
    Och vad vill du säga med med detta?
    För inget av det du sade där har ens det allra minsta med COVID-19 att göra.


    Och det ser ut som ditt enda syfte med ditt inlägg, eller, du har nu chansen att vara saklig utan att prata om annat än COVID-19.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin