• klyban

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Anonym (haha) skrev 2022-02-14 13:58:26 följande:
    Nej, jag kan inte gissa vart dom kommer ifrån. Så du kan väl berätta vart du fått dom ifrån? Jag ser dom heller inte som exakta fakta, jag ser det som om du under väldigt lång tid fört fram just dessa siffror som om dom vore fakta och då hör det ju till att redovisa vart det du påstått kommer ifrån. Jag säger heller inte att du ljuger, jag ber dig bara berätta vart du fått dom inofficiella och enligt dig rätta siffrorna ifrån?

    Även du kan gissa vart det kommer ifrån.


     


    Jag är en svamp, och lärt mig detta under decennier.


     


    Men nästa fråga, det borde finnas ett lite större intresse att ha koll på detta.


    MEn jag har insett att man inte bryr sig mer än den medicinska nyttan, och de äldre som redan är skraltiga och dör av infektion, det ser man som normalt och hur dessa adresseras i statistiken är en bra fråga, men troligtvis multipla diagnoser används.
    Det vill säga inte heller där samlas de på samma ställe.


    Det är väldigt svårt och förstå varför dessa normala år med virus upprör så mycket, det är ju inte speciellt många av alla som dör varje år.


     


    Och ska man bara gå på de officiella siffrorna, så får man en extrem dödlighet helt plötsligt.
    Och det vet du också inte stämmer, efter denna punkt borde din sakliga logik komma in och inse att så är ju det inte att det är så extrem dödlighet på dessa virus normalt.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Anonym (haha) skrev 2022-02-14 14:08:30 följande:
    Jag säger ju att jag inte kan gissa vart du har dom inofficiella och enligt dig rätta siffrorna ifrån, varför tror du mig inte? Jag tvivlar inte på att du är en svamp och att du har lärt dig detta under deciennier, jag ber dig tvärtom att berätta vart och från vem/vilka du har lärt dig detta så att jag också kan ta del av materialet som ligger till grund för siffrorna 2500-5000.

    Varför berättar du för mig att du inte vet vad beräkningar är och vad det innebär?
    Det är skitroligt man inte vill adressera den extremt höga dödligheten med dessa virus historiskt.
    Det berättar att det ni tagit fram är ENDAST de officiella siffrorna, du verkar inte ens fatta man inte räknar in döda i säsongsvirius om man inte har direkta bevis, och det har man inte alls så ofta i äldre vården tex.

    Kanske om vi hade ett syfte att ta reda på exakt hur många som dör av säsongsvirus som du kan få ett mer exakt svar, du vet som nu med COVID-19.
    Men när man inte ens räknar mer än de man träffar på i vården och bevisar, det berättar om dessa mörkertal jag pratar om och är uppskattade.
    Men ingen är villig att lägga dessa pengar är min gissning, så exakta svar komemr du aldrig få, utan bara dessa uppskattningar.

    Kanske rätta siffrorna kommer ifrån metallindustrin, låter väl logiskt?
    Tycker du inte det?
    Eller kanske det kommer ifrån pizzabagarna?

    En sak som undgår mig helt och hållet, varför upprör det att man gjort dessa uppskattningar?
    Det verkar i mina ögon att en hel del inte ens förstår hur äldre dör, och detta med att vissa äldre tappar sin förmåga att ta hand om virus verkar vara nått ni inte ens snuddar på att förstå och greppa.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Tow2Mater skrev 2022-02-15 18:41:44 följande:
    Hans konstanta desinformation måste man lära sig ignorera, det är ingen ide att gora annat.

    Logiken berättar redan att de officiella talen är inte korrekta för den verkliga bilden.
    Desinformation kan det aldrig bli, men COVID-19 bevisat att de är mer än ~600-700, och allt man behöver göra är att tänka efter en kort stund.
    Och ja, det är den uppskattningen man har, och ingen är intresserad att verkligen ta reda på svaret, för svaret ger oss inget och kostar bara en massa pengar.

    Men jag vet, jag vet, jag vet, du var inte här för den sakliga biten.


    Och perplexande att man är så arg över denna uppskattning, finner noll logik i detta.(Och vet att jag inte kommer få någon heller.)
    Och skrämmande många verkar inte ens förstå att vissa äldre får till slut problem med sitt immunförsvar.
    Och mer tydligt med dom, det var det när ~99% som dog var ovaccinerade och endast ~1% var vaccinerade och detta u MULTIPLA länder och under ett helt gäng månader, skulle gissa typ 4 innan de äldre kom och börja belasta statistiken igen.
    Det är så ett vaccin berättar att det är mycket effektivt.


     


    Sen har du försökt detta med säga desinformation innan och gått åt skogen, ser inte det5 går bättre nu för dig pch med tanke på att om man bara ska gå på de officiella siffrorna, så berättar det att COVID-19 var en smekning, och andra säsongers virus varit mer dödliga på flera procent tom.
    Det är vad objektiv logik tar oss till, en punkt av fakta som berättar nått, om än inte allt.


     


    Men jag vet, jag vet jag vet, du är inte här för sakligheten.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    FuckGoggleAskMe skrev 2022-02-15 20:44:54 följande:
    Jag har redan skrivit att jag inte kunde svara något eftersom jag inte förstod ditt inlägg och inte uppfattade att det fanns någon fråga att svara på. Missade du det?

    Varför tror du att det är upprörande? Är bara förvånad över dina hittepåsiffror om hur många som dör årligen av influensor, har du hittat på siffrorna själv, eller har du någon källa på dessa uppskattningar? Varför misstror du Socialstyrelsens siffror? SÄPO varnar för konspirationsteorier som dina, som går ut på att misstro och misstänkliggöra myndigheterna. 
    Varför skriver du ni i stället för du? Varför älskar du att jag använder bekräftade döda (vilket jag f.ö. inte gör). 

    Ja det är logiskt att titta på statistiken över antalet bekräftat döda av influensa. Allt annat är vilda spekulationer, men jag tror på fakta, saklighet, vetenskap och forskning för att nå en röd tråd av consensus. 

    Apropå logik så är det väl logiskt att använda versaler inskjutna i en lång text, för att särskilja vem som skriver vad. Är inte ett dugg arg. Du skrev DU i versaler, betyder det att du är arg? Andrea skriver ofta ord med versaler, betyder det varje gång att hon är arg? 

    Det där med att vidga vyerna och inte tro på den officiella statistiken, det får du upplysa Socialstyrelsen om. 
    www.sakerhetspolisen.se/ovrigt/pressrum/aktue...

    Ja jag accepterar bara officiella siffror, litar inte på hemknypplade siffror, utan tror på fakta, saklighet och forskning. Du kanske inte vet hur det fungerar i Sverige, men man skriver inte på en dödsattest att någon dött av hög ålder. 
    Det är lustigt att du inte vet detta.
    Och vilka är VI? Obs, jag skrev med versaler för att särskilja ordet, citationstecken fungerar inte för mig när jag skriver på FL. Jag är inte arg. 

    LoL, har inte en enda gång i dessa uppskattningar glömt av Socialstyrelsens officiella siffror.
    SÅ vad du inbillar dig säga där är hopplöst och veta.
    Som sagt vad, jag vet inte vad som är så upprörande med dessa uppskattningar och att man inbillar sig att de officiella siffrorna har räknat alla, för det vet vi de har inte gjort när man inte ens vet om de har ett virus, eller bara är för skraltiga att överleva.


     


    Och accepterar du bara officiella siffror, så vill du att alla ska testas varje år och året om.
    Och vem ska betala det?
    DU är lätt gullig att inte låta logiken ta över och låta den berätta lite och inse att de officiella siffrorna berättar bara om de fall man funnit i den medicinska nyttan.
    Och en abnorm dödlighet berättar det då att dessa virus har, men det låtsas du bara om inte existerar.


     


    Men ja, det är uppskattningen man gör och att det är 2500-5000 som dör årligen av säsongsvirus, och de flesta är såna som inte längre klarar av den allra minsta infektion.
    Att du inte vill lära dig nått, det är knappast mitt problem, utan bara ditt.


    Tow2Mater skrev 2022-02-15 20:15:57 följande:
    ignorera

    Okey, det gör jag då.
    Men det kunde du tagit på PM eller nått.


    Dock tycker jag det är oerhört gulligt att man tror man räknar vart enda död i dessa virus som under COVID-19 pandemin, det är så hysteriskt komiskt att jag inte riktigt vet om jag överlever det komiska i detta.


    En sak som ingen berättar, och det är varför denna upprörd kommer av denna uppskattning jag hört under decennier och som sällan når långt i nyheterna.
    Så jag antar det är ad hominem bara som driver och inte en tro att återberätta nått om uppskattningen.
    Måste säga denna upprördhet fascinerar mig svårt nu och är rätt perplexande, så att det är om ämnet är nog en säker svar att säga nej på.

    www.sakerhetspolisen.se/ovrigt/pressrum/aktuellt/aktuellt/2022-01-19-desinformation-och-propaganda-i-pandemins-spar.html


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    FuckGoggleAskMe skrev 2022-02-16 18:55:30 följande:
    Ok, då vet jag. Du har ingen källa till dina siffror, det är bara något obekräftat rykte du hört under decennier som du tror på och försöker att presentera som fakta. Att dessa siffror, gripna ur luften, inte har presenterats i media, är ju knappast förvånande. 

    Ja, jag accepterar bara officiella siffror och inte de siffror som bygger på sägner och byskvaller. 
    Jag tror nämligen på fakta, saklighet, vetenskap och forskning, till skillnad från dig. 

    Det är inget upprörande med dina siffror, det är bara otroligt löjligt att du försöker påstå att ditt byskvaller har någon som helst relevans. Det finns säkert ett antal dödsfall som inte klassificerats rätt, men att de är så dåliga på detta i Sverige att det skulle vara runt 5ggr fler dödsfall av influensa än de officiella siffrorna, det tror jag verkligen inte. Din konspirationsteori håller inte.
    Glöm inte att SÄPO varnar för konspirationsteorier! 

    Varför berättar du igen att du inte förstår vad beräknade/uppskattade siffror är?
    För det blir rätt komiskt att du bara pratar om den höga dödligheten andra år, som passerar flera procent.
    Det är här logiken kommer in och berättar nått.
    Nu kommer jag inte ihåg hur exakt man var med svininfluensan, men med COVID-19 har man varit mycket noga med räkna, andra år har man bara brytt sig om de som kommit till sjukhusen, och detta är ditt svar sen.
    Det berättar för mig att intresserat existerar inte på nämna, men samtidigt ve43t vi alla att dessa officiella siffror inte ens nära räknat in alla döda andra år.
    Och jag förstår detta är EXTREMT tufft för dig att ens förstå frågan med dessa beräkningar/(uppskattningar.
    Den stora komiken är dock när du väljer ignorera fakta som berättar att dessa virus är mycket mer dödliga än C OIVD-19, pga detta kan du ALDRIG NÅGONSIN få rätt.
    Och jag förstår du vill inte veta av andra år, men det är dom som man har uppskattat det handlar om 2500-5000 döda årligen i dessa virus och detta har man upprepat i decennier och när aldrig nyheterna då folk är ointresserade är min gissning.

    Och när du bara accepterar officiella siffror i nått man bara räknat på sjukhusen, vad vill du berätta med det?
    För det krävs inte mycket logik och inse att det inte funkar om man vill ha en bild om hur många som dör av influenser.
    Inte heller har det funnits ett intresse att ens räkna utanför sjukhusen inser man med COVID-19, sen vet vi också under och överdödligheten, som stärker dessa 2500-5000 existens.
    Men jag förstår att du väljer en linje där du slutar diskutera det jag diskuterar.

    JAg vet inte vad som gör er så upprörda över dessa beräkningar/uppskattningar, för det enda du berättar för mig sen är att du inte förstår vad beräkningar/uppskattningar är.
    Och vad du vill ha sagt med det i ämnet vet jag inte, saknar betydelse i alla fall.
    Glöm inte av allt som finns redan, logik kan jag inte hjälpa dig med, men att en sådan inte finns av dig råder ingen tvivel om när vi "diskuterar".


     


    Det är bra du informerar om SÄPO´s varningar, tack!
    Det är viktigt med alla konspirationer, desinformation och extrem högers daltande i ämnet, sen delar inte heller de i några diskussioner.
    Jag trodde jag skulle vara ensam, och nu hjälper du mig att sprida denna MYCKET viktiga information och det är bra.


    FuckGoggleAskMe skrev 2022-02-16 19:29:28 följande:
    Visst, det finns säkert ett mörkertal. Då uppskattar hon att det ligger på den lägsta siffran Klyban skriver. 
    Men man kan ändå inte hävda att 2500-5000 döda i influensa är sanningen.

    DU måste lära dig vad beräkningar/uppskattningar är, innan dess kommer du ingenstans.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    FDFMGA skrev 2022-02-16 22:28:48 följande:
    Såvitt mig bekant jobbar hon på FHMGlad

    Jag betvivlar att man någonsin gjort en omfattande undersökning av hur stor andel av dem som dött under en influensasäsong som dött samtidigt som de varit smittade av influensavirus. Det skulle väl iofs vara möjligt att göra en sådan studie i teorin - men knappast i praktiken.

    Men om du känner för det kan du väl tipsa Säpo om att de borde sätta tumskruvar på SKR samt regionerna så att de börjar testa alla som dött mot alla tänkbara smittor.

    Det har sällan blivit någon nyhet heller, utan det är en notis och sen tar det nått år till innan jag ser en liknande beräkning.


     


    Men är det inte lätt perplexande att de inte förstår skillnaden mellan officiell statistik och uppskattningar/beräkningar, för var gång kör de "populisten" och säger de ska ha exakt, detta samtidigt jag säger det är beräkningar/uppskattningar.
    Även den logiska biten berättar att det är mer än den officiella statistiken, men sånt är inte välkommet i diskussionen har jag märkt.


     


    Det mest mysko dock, det är varför siffran upprör så, de säger den inte upprör nått, så antar det är mig och min person IGEN de riktar sina "Sakliga argument".
    Men efter sagt detta många många ggr innan, så är min person helt irrelevant för ämnet.


     


    FDFMGA skrev 2022-02-16 22:43:14 följande:
    Ja, men hur stort det är kan tror jag saknar betydelse, åtminstone om man bara ser till coviddödsfall i Sverige utan att jämföra med andra länder.

    Om jag har förstått det hela rätt, vilket stundtals inträffar, så skiljer det mindre än 10 procent mellan Socialstyrelsens statistik över dödsfall i covid och FHM: över dödsfall med covid.

    15522, där läkaren angett covid som dödsorsak (Socialstyrelsen)

    16681, Worldometer/FHM

    7,5 procent.


    Jag misstänker de inte gjort justeringar som de själva gör efter sina körningar och på Worldometer.
    En teori i alla fall.

    Men en sak vet vi, denna gången har man försökt räkna i alla som dött i COVID-19.


    Det är svårt och säga om andra år, och när de faktiskt inte bryr sig om att ens ta reda på mer exakt vad de äldre dött av.
    Hur det var svininfluensan vet jag inte, för den brydde jag mig inte om speciellt mycket och av enkla anledningen att den var inte ett speciellt potent virus.(Men mer potent än en normalt år av virus, sen får man tillägga att vi sedan svininfluensan har vi haft ett virus som dödat fler än Svininfluensan.)


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    FuckGoggleAskMe skrev 2022-02-17 22:30:05 följande:
    Apropå mästrande, otrevlig kommentarer. 

    Det är liksom upp till dig och förstå vad det är, men du blir ju så upprörd varje gång dessa beräkningar/uppskattningarna kommer på tal.
    Och när du tror endast de officiella siffrorna är de enda rätta, och på nått man inte ens brytt sig om att mäta utanför sjukhusen pga det har ingen funktion som så.
    Så väljer du populistens väg och glömma av saker, än lyfta blicken och försöka förstå vad det handlar om.
    Och att du har efterfrågat EXAKTA siffror, berättar du inte är intresserad av att veta hur många dessa kanske kan vara.

    Och efter den punkten så insåg att det bara handlade om mig IGEN, och inte om dessa beräkningar/uppskattningar.
    Denna besatthet av min person i ämnestrådar är fascinerande och rätt perplexande.
    För man kan tycka ämnet är mer intressant än jag, som är extremt ointressant och då pga jag kör saklighet istället.(Dock har jag inget emot och svara sånt tillsammans med saklighet.)


     


    Sen är det inte ens en otrevlig kommentar och när du bevisligen inte anpassar dig efter faktumet att det är beräkningar/uppskattade siffror, det var där du berättade för mig att det handlade om min person igen.(Tips = Min person är irrelevant för ämnet!!!!)


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    FuckGoggleAskMe skrev 2022-02-17 23:55:27 följande:
    Igen! 
    Nej jag är inte upprörd. Nej jag är inte populist.
    Nej jag glömmer inte, nej jag förstår, nej mina inlägg berättar inte vad du tror, du missförstår som vanligt.
    Ja du är verkligen irrelevant, inte bara för ämnet och jag är verkligen inte besatt av dig, vilken tidsspillan det skulle vara. Men du är vansinnigt irriterande eftersom du är otroligt otrevlig, respektlös och mästrande. 
    Saklighet från dig skulle ju vara en nåd att stilla bedja om, då skulle du avstå från kommentarer såsom att nu glömde du, du förstår inte, populist, klyscha, klyscha etc etc.
    Jag är glad att jag aldrig träffat en människa IRL som är hälften så otrevlig och aggressiv som du. 

    Vad beror det på att du glömmer av flera parametrar och fast än JAG har påmint dig om dessa mer än en gång.


    Man kan inte låtsas om att den officiella siffran är den korrekta, och när vi redan vet om flera parametrar.
    tex som man bara räknar de som är positiva.
    Och om man bara ska räkna de positiva, så inser man snabbt att de är väldigt få och när man enbart testat för den medicinska nyttan och att dödsprocenten blir extremt hög.
    Och redan där vet vi om att den officiella siffran har mycket stora problem, och det låtsas du om inte existera och blir arg över detta.(För andra alternativet som finns att tillgå där, är bara mer ad hominem som inte är sakligt.)


    Och det finns mer som berättar att dessa beräkningar/uppskattningar har en grund de står på, men att vi bara inte vet.
    Det är faktiskt först nu med COVID-19 vi fått en mer korrekt siffra för första gången, då jag har inget minne att svininfluensan var så exakt(Inte för det har någon som helst betydelse för dessa beräkningar/uppskattningar.)
    Rätt tragiskt att du diskuterar nått med en sådan frenesi, och sen vägrar delta i att förstå vad jag säger och vad det handlar om.

    Och ja, en populist pratar exakt som du och som du gjort det senaste, därav påpekan om detta.
    Menar du att du inte är ens medveten om detta?
    Kanske dax att se över det nu då och nu när du vet.

    Jag är en av de snällaste människorna på jorden, ända tills folk tror de kan börja hantera mig.
    Ja, jag vet att jag är irrelevant för ämnet(Kanske du missade att jag skrev det i det citerade?), är det därför du vill diskutera mig i ämnet COVID-19 och inget sakligt säga´? Skrattande
    Men vad vill du med dessa ad hominem, jag är ju irrelevant för ämnet, missat det fast än du sade samma själv?


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Padirac skrev 2022-02-19 13:21:51 följande:
    Från kritikerklustret har det tydligt uttalats att det inte är resultat som är av intresse utan att det är en fråga om vilka symboliska åtgärder som vidtagits; som förtroendefulla presskonferenser (på tydlig tyska smile2.gif )  eller hårda lockdowns eller andra åtgärder och annan kommunikation som visar på ett starkt högsta ledarskap.

    Borde inte ledarskapet vara starkare om man klarar av att lyssna på fakta och agera efter fakta, eller är jag ute och seglar då Flört


    Vi vet ju sedan länge att det handlar inte om COVID-19 för en hel del, utan bara politisk agendor.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Padirac skrev 2022-02-19 13:41:53 följande:
    Det är för en del lätt att förväxla styrka med fasthet. Det finns en del psykologiska karaktärsdrag som predisponerar människor till att föredra fasthet i ledarskap framför den styrka som en mjukare hållning kan erbjuda. - det finns också en politisk koppling till alarmism, vurm för den 'starke ledaren' och en del andra obehagliga politiska agendor.

    Pressen på myndigheter och ansvariga från kritiker att agera med fasthet istället för att agera baserat på fakta har i det stora hanterats väl som jag ser det - Tegnell och Carlsson har varit föredömliga och en del av pressens representanter, framör allt Bulletins och Vetenskapsfurums representanter, har defintivt inte varit det.

    Dom har ju också låst fast sig i att de säger de sällan/aldrig har fel heller, och tänker då även utanför FL.
    Men jag är ändå rätt perpelxad i hur en del har så sjukt svårt och ta in viss fakta om COVID-19 och dess hantering.(Och komiken är att det finns saker man kan kritisera, men det är dom helt ointresserade av, udnra varför.)
    Det är som KillBill´s graf om COVID-19 och facit, den kommer man bara ignorera och låtsas om inte existerar i andra änden.


    Ja, och det är väl därför de spytt galla över Tegnell främst.


    Såg Bulletinen gått i KK, så kanske vi slipper dom hålla på med sina konstigheter.

    Undrar hur man resonerar sig fram att fakta, forskning och saklighet med en röd tråd för uppnå konsensus är nått man inte ska röra.
    Undra vad de tror sig säga med att ignorera viss saker, vi kommer aldrig få svar på den.


     


    Och det som är lite konstigt,d et är varför just dessa personer upprepa kolla vi ligger på Worldometer och vi är värdelösa, och nu när vi ligger bra till så vill man inte längre prata om hur bra det faktiskt gått där.
    Det är där jag tror de är arga och irriterade över att fakta, forskning och beprövad erfarenhet har  haft såpass stora framgångar.
    Och där får jag också en mycket stark känsla av att de vill Sverige illa, för varför skulle det inte vara bra att det gått bra för oss efter den initiala smittan?


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin