• klyban

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    FuckGoggleAskMe skrev 2021-12-31 13:25:22 följande:
    Sjukt komiskt att det är mycket smitta? Verkligen sjuk kommentar.
    Här berättar du att du glömt av sakligheten och har en agenda. 

    Denna vägen tar ni varje gång när ni inser att oops nu blev det fel, och istället kommer med en ad hominem attack.
    Vad vi istället inser är att scenario med den högre smittspridningen inte ens uppnått än.
    Är du så extremt politiskt driven att du inte  ens bryr dig om fakta om vad FHM sagt längre?

    Eller hoppades du bara detta och genom prata om annat och att vi då skulle missa denna extrema fadäs, detta är lite som när du slog på bongotrumman om Omikron i Sydafrika och ge Omikron egenskaper vi nu vet Omikron saknar i nån omfattning.


    Och nej, det berättar det inte alls, men du hoppades att skifta fokus ifrån detta pinsamma fel om smittan inte ens nått upp till det sista scenariot och förarbetet man gör hos FHM.
    Min agenda är fakta, kanske du skulle pröva över politiska driven agenda i en fråga som man hanterar fakta inte åsikter som saknar grund.


    Är inte det rätt konstigt du missade detta, och samtidigt försökte projicera att du saknade saklighet på den som var saklig.
    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    FDFMGA skrev 2021-12-31 13:54:55 följande:
    Till skillnad från somliga finns det andra som anser att den här tråden handlar om pandemin inte om klyban.

    En kvantitativ analys av den här tråden ger vid handen att en klyban motsvarar tre - ibland fyra - personer från kritikerbänken. Vid några tillfällen har han sysselsatt så många som sex kritiker.Skrattande

    Undrar om det kommande året kommer att innebära inflation eller stagflation i klybanologi.

    Jag ser dessa utstickare och prata om mig som konstigt, och varför de inte istället är sakliga med fakta, forskning för uppnå konsensus.
    Istället får man ad hominem som vi alla vet är avsaknad av argument och om inga argument som är sakliga existerar.

    Att min person kan vara som trollbundet för dom, konstigt är det för min person är totalt ointressant för ämnet.
    Och det är därför de väljer mig istället för diskutera ämnet, för ämnet klarar dom inte av och vad bättre är en ad hominem än vara sakliga i ämnet.
    För då slipper dom argumentera för de fel de sagt, eller ja, ända tills någon påminner dom om oops = Ad hominem!

    Och du ser hur detta exploderat nu när scenariona "small upp i ansiktet".
    Ibland är verkligheten bara för brutal emot dessa desinformationer.


    Tow2Mater skrev 2021-12-31 14:01:17 följande:
    Och nu kommer ju fler frågor med boosterdoser, om de är bra eller kanske är tvärtom, Ingen vet ju vad som kommer efter omicron. Hur ska man tänka? Första boostern verkar ju dessutom bara skydda några enstaka månader som det ser ut.

    "Offit is describing a phenomenon immunologists call ?original antigenic sin? in which the body?s immune system relies on the memory of its first encounter with a virus, sometimes leading to a weaker immune response when it later encounters another version of the virus."

    "Ali Ellebedy, an associate professor of pathology and immunology at Washington University School of Medicine in St. Louis, pointed out that for influenza as well, having too many antibodies against previous strains can interfere with vaccinations against other flu variants.'

    www.nbcnews.com/health/health-news/omicron-va...

    (Klyban gör dig inte besvär och citera mig, snälla snälla snälla!)

    Men vi vet ju redan om att vaccinensskydd är tidsbegränsat, detta har man redan berättat i de ursprungliga studierna och de testresultat man har där och gått över.


    Sen är det justerinmgar för var och en av vaccinen och mutationer.


     


    Dock vet vi en sak, vaccinationerna är mycket effektiva att rädda liv, men det är nu man vill prata om de gamla som tagit fulldosvaccin, och inte längre kan bilda antikroppar.
    Och detta som är en mycket känd sak i flera decennier, och att influensavaccinen skyddar inte de som inte längre kan bilda antikroppar.
    Dock vet dom en sak, de har i alla fall försökt, svårt och säga om en antivaccers undvikande av verklighet, fakta och forskning.


    pyssel skrev 2021-12-31 14:03:23 följande:
    Du vågar inte bjussa på ett scenario eller en prognos? (Du kommer inte hållas ensamt ansvarig för utgången.)

    Det är FHM som gjort dessa scenarios, så vad FDF säger är irrelevant inför detta faktat och vad de säger, h*n kan dock återge dom.


    FDFMGA skrev 2021-12-31 14:08:15 följande:
    Ja, det brukar vara ett osvikligt sätt att se till att man blir citerad och/eller får den uppmärksamhet man strävar efter.

    Jag hade en lärare på högstadiet som inte var så förtjust i mig. Hon sa - Xxxxx du behöver inte göra dig besvär med att räcka upp handen. Du kommer ändå inte att få frågan någon mer gång av mig.

    Det innebar ju förstås att jag nästan fick träningsvärk i högerhanden. Men hon var konsekvent, jag blev aldrig mer tilltalad av henneGlad

    Jag tar ingen större hänsyn till användare som vill kontrollera en i ett öppetforum.


     


    Och denna sensationslänkar om vaccinen korta verkan, det är det man adresserar....
    Men det förstår ju alla kan man alltid hoppas.


    Padirac skrev 2021-12-31 15:59:31 följande:
    Historien kommer säkert att upprepa sig nästa år - kritiskheten från kritikerna består (oavsett).

    Det finns alltid någonting att vinkla för att få kverulera lite över Sverige och Sveriges tillstånd - och om inte annat så finns alltid enskilda skribenter eller Tegnell att uppröra sig över.

    Gott nytt år klyban,

    Jo, då det mesta är av en politisk agenda som de aldrig vill berätta vad den komemr ifrån, för fakta stirrar en del rätt i ansiktet och de bara låtsas om att den inte existerar,
    Sånt beteende finner jag lite udda.
    Men en del försöker inte ens att återge det som sker i Sverige korrekt, ta din "polare" abc, som du ger fakta på fakta, och allt h*n gör är att ignorera och skriva samma fel igen och om och om igen.


     


    Jag vet inte ens hur man kan reta sig över Tegnell, men jag antar det är segment som inte är det allra minsta intresserad av myndigheten säger om pandemin.
    Och då är det jobbigt att få fakta på fakta tillbaka som berättar de har fel, och då måste man som vanligt när argumenten är borta och de går ad hominem istället för diskutera sakfråga.


     


    Sånt är alltid mycket talande att nått inte står rätt till med deras sätt att "argumentera" och pga de finner person viktigare i en saklig diskussion.
    Och komiskt nog vet vart enda en i hela universum att diskutera person inte säger nått om sakfrågan.
    Och det verkar vara hela syftet med vissas inlägg.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    FDFMGA skrev 2021-12-31 16:00:52 följande:
    Det är klart att det vore önskvärt att klyban läste igenom sina inlägg ordentligt innan han postar dem och det efter att han gjort detsamma med de inlägg han replikerar på - men det vore minst lika önskvärt att de som retar sig på honom funderade på varför de reagerar som de gör och hur det kan uppfattas av andra.

    Jag skriver som jag gör och trasigt, det är därför jag gärna förklarar om någon undrar.
    Men istället väljer dom diskutera min person istället för sak.


     


    Nått jag inte skulle palla med att diskutera på det udda sättet, då fakta, forskning och saklighet med en röd tråd för uppnå konsensus, är viktigare i en saklig diskussion än min person.
    Min person är irrelevant och totalt ointressant.


     


    Men de vill ju inte diskuteras dessa scenarion längre, eller ja, innan de faktiskt gått över FHM siffror gissar jag de väntar p, precis som de väntade på 15000 döda, och fast det var många MÅNGA månader innan de kom över, såg lite lustigt ut helt plötsligt får dåndimpen över att så mycket förre dör.
    Det är därför jag är ämnet i tråden konstigt nog, svårt och förstå hur de resonerar fram ad hominem skulle vara sakligt.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Tow2Mater skrev 2022-01-01 15:34:31 följande:
    Sluta citera mig i ditt blabbrande. Jag är intresserad av boosterns specifikt, hur man ska tänka kring dem, och postade därfor ett inlägg om det. Du hade noll och intet att bidra med som vanligt.

    Boostern vet man ju om att den är tidsbegränsad, och man tänker väl att boostern ska ge ett ökat skydd igen och för de som kan bilda antikroppar.


     


    Och Israel borde ju ha mest info på området, då de ligger mer eller mindre först i världen med vaccinationer, och då tidsmässigt.
    Och att de nu är inne mot den fjärde pga detta.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    pyssel skrev 2022-01-01 19:42:42 följande:
    Lägg av dig FL:s största offerkofta. Patetiskt.

    Lite svårt och förstå sakligheten om COVBID-19 med detta inlägg, och detta pga du inte svarade på nått.
    Vill du försöka igen?


    pyssel skrev 2022-01-01 19:49:49 följande:
    Beräkningar som gäller för olika scenarion bör stämma bättre, anser de väl insatta. Vilket var det kritiken gällde. Det är ingen som säger det du påstår ha sagts om ett scenario.

    Du berättar där att du inte förstår syftet med scenarion, scenarion handlar inte om att räkan varje människa som får COVID-19 och att man skulle ha berättat detta före och i scenariona.
    Utan scenarion handlar om ett förarbete, men såklart vill man inte diskutera ämnet, så är man inte intresserad av att förstå så här simpla saker.
    Dock det mest komiska var att man ropade om scenariona var fel, så hade man inte ens nått det värsta scenariot.
    Är inte det rätt komiskt att missa så?


    Och det än mer komiska är att även om det går långt över det värsta scenariot, så ändrar sig inte arbetet bakom.
    Men såklart ni har berättar i flera år nu att ni inte är intresserade ad FHM säger och gör.


    Anonym (ABC) skrev 2022-01-01 20:10:25 följande:
    Du missförstod precis allt gällande frågan om boostern. Länken i inlägget handlade om fenomenet Original antigenic sin.

    Vi vet redan om att det är tidsbegränsat, vad är sensationen i detta?
    Undrar då detta kom redan i studierna att detta var att förvänta, och nu spelar man teater och låtsas om att så har det aldrig varit.


    Vem skulle gå på det?
    Du?


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    pyssel skrev 2022-01-01 21:25:54 följande:
    Suck.. Nu gjorde du bort dig lite till med att inte ha förstått något av kritiken som lyfts. Inget av det du svarar hör ihop med det du citerar eller några artiklar. Hur känns det att ha så lite förstånd? Du skriver som ett argt barn om "teatrar" och "låtsas", så urbota korkat, för att du inte själv förstår. Obegripligt vad du gör i diskussioner.

    Varför tycker du så synd om dig själv när det påtalas hur fel du har?

    Borde inte rimligtvis det värsta scenariot överstigas innan man klagar?

    Jag och min person har inget med ämnet och göra, inte ens det allra minsta.


     


    Märkte du glömde av att berätta om de fel jag har, betyder då det inte var några fel då du inte kunde kvantifiera det Solig


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    pyssel skrev 2022-01-01 21:37:33 följande:
    Sluta med din självömkan.

    Dina fel har pekats ut över ett antal år av ett antal användare. Senast på den här sidan. Felen består ändå. Senast på den här sidan.

    Du har inget att bidra med.

    Men vi har ju inte ens nått det värsta scenariot än, så varför förekomma nått sånt?

    Vilka sakliga fel i ämnet pratar du om nu, för även denna gången glömde du av att berätta vad.
    Eller är det nått som du aldrig kommer till?
    Du vet då om att ingen fel existerar om du hela tiden glömmer av att berätta vad.
    Och kom ihåg min person är irrelevant för ämnet, så slipper vi en ny runda av osaklig ad hominem.


     


    Men sant, jag bidrar inte med dessa scenariot, utan det är FHM som står bakom dessa, visste du inte om detta?
    Eller vad var orsaken att blanda in mig i med FHM, som jag uppenbarligen inte jobbar hos.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    FDFMGA skrev 2022-01-01 22:00:20 följande:
    - Om omikron visar sig vara snällare men mer smittsam kan varianten dra fram genom befolkningen och höja immuniteten, så att viruset inte längre utgör en lika stor fara /.../ Det är självklart en bra situation om man har ett virus som inte längre gör en lika sjuk, säger Tysklands Tegnell, virologen Christian Drosten.

    www.dn.se/varlden/tysklands-tegnell-nasta-vin.../

    Undra hur länge det tar innan man kommer fram till om Omikron är den som avslutar pandemin eller inte.
    För det har ju ända sedan de tog upp det ifrån Sydafrika varit väldigt tydligt med att Omikron har delat en hel del egenskaper med andra mutationer i tidigare pandemier och som då avslutade dom pandemierna.


    Man hoppas på det nästa givetvis, utom de med politiska agenda har vi lärt oss.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Anonym (ABC) skrev 2022-01-01 22:11:59 följande:
    Du förstod inte vad Original antigenic sin innebär.
    Men borde inte värsta scenariot ha överstigits innan man börja klaga på fel?
    Anonym (ABC) skrev 2022-01-01 22:13:55 följande:
    Vilka pandemier tänker du på? Och vilka mutationer?

    Det står där, och mutationer som Omikron har avslutat tidigare pandemier, men givetvis inte Omikron då Skrikandes

    Och om du är intresserad av pandemihistoria, så får du väl läsa upp dig då, detta är dock gamla erfarenheter man har sedan mycket länge.
    Är det detta ni ska nu låtsas om inte existerar nu?(Lycka till med att ändra historian på detta.)


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    FDFMGA skrev 2022-01-01 22:28:46 följande:
    Ja, man kan ju alltid hoppas. Jag har länkat till den här artikeln tidigare i tråden där man refererar till en studie där det påstås att mutationerna innebär att omikron mer påminner om ett vanligt förkylningsvirus.

    www.washingtonpost.com/health/2021/12/04/omic.../

    Jag håller tummarna, även om inte pandemin stör mig alls nästan, så vore ju det skönt att lägga detta bakom sig nu.
    För det börjar bli lite tradigt nu.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin