• klyban

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    FDFMGA skrev 2021-12-27 14:39:42 följande:
    Vad man säger om omikrons relativa farlighet beror nog en hel del på vad man själv har för formellt ansvar relativt andra.

    Jag kan tillåta mig att spekulera - till och med att omikron kan innebära slutet på det vi kallar pandemi - men ska det kunna bli så måste nog folks vilja att vaccinera sig vara fortsatt hög.

    FHM - till exempel - kan knappast tillåta sig att göra detsamma av ett flertal skäl, inte minst för att det sannolikt skulle vara kontraproduktivt sett till vaccinationsviljan.

    Det är en god spekulation, då Omikron delar en del egenskaper man sett historiskt i pandemier och just detta verkar mer smittsam och mindre farlig som pandemier brukar sluta med.

    Dock var dom på med bongotrumman som vanligt vid en ny mutation, och bry sig om fakta var inte speciellt intressant.
    Och det är komiskt när det sen visar sig att man vill förekomma mutationerna, istället för invänta fakta.


     


    Men sen börjar de prata om före detta statsministers smittosäkre besök hos urmakaren och för nått argument som sker idag.
    Men vi vet ju bägge det handlar om att flytta fokus och hoppas ingen mer nämner det felet om Omikron.
    OCH en irrelevant politisk agenda, som de vägrar svara på varför de har istället för sakligheten som verkar vara det svåraste för dessa individer att följa.


     


    Dom där forskarna som påstod massa emot Tegnell, men efter Tegnell sade upp till bevis, så har vi hört inget.
    Vart tog dom vägen, började dom skämmas när det var upp till bevis, eller var det dom som gick och gömde sig istället och organiserade desinformation på Facebook?


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-12-27 16:02:36 följande:
    Fruktansvärd ökning av antalet covidsmittade i GB och FR. Nyliga studier i GB tyder på att det är mycket mindre risk att hamna på sjukhus av omikronvarianten, men båda länderna är ändå oroliga för hur sjukvården kommer att belastas framöver pga smittoökningen. De hoppas på det bästa men slår ändå på sina bongotrummor. 

    www.cnbc.com/2021/12/27/covid-uk-pm-boris-joh...
    english.alarabiya.net/coronavirus/2021/12/27/...

    ja, vi hört detta om Omikron länge nu, visst är fakta trevligt än att slå på en bongotrumma och ropa MUTATION utan ens reflekterat vad mutationen står för.


     


    Och ja, Omikron delar en del egenskaper med den historiska faktan om när en pandemi slutar och Omikron liknar ett sådan mutation.
    Sen återstår ju det om det verkligen är så också, för jag gör inte som du och förekommer fakta genom påstå så är det.
    Men kanske vi ska prata om ett smittosäkert besök hos urmakaren istället, och den irrelevansen idag, för det visar sig att sådan politisk agenda är viktigare än ämnet i sig och saklighet.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-12-27 16:28:24 följande:
    Ja tänk att hälsovårdsmyndigheterna i GB och FR utan att reflektera ropar mutation och slår på bongotrummor, för att förbereda sig för en eventuell överbelastning av sjukvården, i stället för att inte reagera alls och invänta och se vad som händer. Så udda. 
    Om du vill tjata vidare om Steffe och hans klocka kanske du kan titta ett år tillbaka i tråden och läsa, i stället för att älta detta igen. Ditt virriga, obegripliga babbel om politisk agenda verkar inte mattas av tydligen.  

    Det är du som är här, inte andra som skriver det du gör.


     


    Jag vet inte vad din politiska agenda ska berätta för oss, då av enkla anledningen vi får aldrig reda på varför en Före detta statsminister kommer i skottgluggen för dig, visst är det udda i ett sakligt ämne som COVID-19 och att man måste börja prata om irrelevans och politisk irrelevans på detta.


     


    Kommer det ta lång tid innan du förklarar detta och relevansen?
    För allt som det såg ut som var pajkastning på sossar IGEN!!!!
    Omikron visade sig visst inte alls vara som du påstod, kanske du inte ska förekomma sånt nästa gång Solig


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-12-28 21:44:52 följande:
    Oj, US verkar slå på bongotrumman för hela Europa. Udda att de inte inväntar faktan först. Dvs den där faktan som finns efter ett par veckor när man ser hur det gått. 

    Så denna bongotrumma du nu slår på, ska berätta vi ska göra vad?


     


    Jag hoppas vi gör det samma som innan, då det har påverkat väldigt lite människor.
    Och tog oss ifrån en mycket dålig situation med den intala smittan och en 8:e plats i per capita död, till att sjunkit till 57:e OCH sjunker sakta med nedåt i denna per capita död.

    Så vad är det för bonghotrumma du vill slå på denna gång, för med Omikron blev ju det inget med som du påstod innan faktan var inne om den.
    Och istället ser ut som den mutation som avslutar pandemin, men vi får se, det är för tidigt och avgöra om Omikron har egenskaper nog för uppnå detta.


    FDFMGA skrev 2021-12-28 22:12:53 följande:
    Enver Hoxhas ande måste sväva över Albanien och skydda dess folkSolig

    Nu tillhör ju inte Albanien EU, men en del har hänt sen jag senast jämförde Sverige med EU-snittet.

    Vi har numer en dödlighet i covid som ligger 34 procent lägre än genomsnittet i EU.

    Hur går det ihop med nått ens, för enligt klustret som är politiskt motiverade berättar hela tiden att vi är sämst i världen.
    Och det enda vi kan se är hur vi gör det bättre än väldigt många andra länder, men såna framgångar vill man inte ens röra med tång och kommentera.


    Men och andra sidan, det är därför de inte längre heller berättar om vår per capita död i någon form av placering.
    För den berättar det omvända i vad de vill desinformera om och att det är Regeringens fel.


     


    Det är faktiskt synd vi inte fått ett regeringsbyte under pandemin, så vi hade fått se hur det hade tett sig när skon satt på andra foten.
    För mig hade det inte ändrat nått, för klustret vet jag det inte är så och pga att de lagt politik framför som en dimma, då når dom aldrig sakligheten bakom.
    Och vad säger man med osaklighet utan röra ämnet, inget är svaret.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Pope Joan II skrev 2021-12-29 10:03:31 följande:
    AB skriver: "Enligt WHO utgör omikronvarianten en fortsatt väldigt hög risk. Variantens snabba spridning beror antagligen på en kombination av ökad smittsamhet och att den smiter undan immunförsvaret."

    Och vad betyder ens detta du skriver där?
    Undrar då inget har ändrat sig, och vi vet ju redan om sedan nu väldigt länge sedan att Omikron har en hög smittsamhet, som mycket beror på att man börjar hosta innan man känner sig sjuk säger dom som vet.


    Så om risken är att Omikron är mer smittsam, så är det korrekt, sen vet ingen nått mer här, men kanske du kan berätta?


    FDFMGA skrev 2021-12-29 09:19:51 följande:
    Samma nyhet kan ju presenteras lite olika beroende på vilket perspektiv man har.

    Exempelvis kan den om att USA klassar Sverige som ett högriskland presenteras enbart så, den kan också kompletteras med upplysningen att Sverige var sist ut med att klassas som högriskland, med undantag för Albanien. 

    Man skulle ju också lugnt kunna utgå från att smittspridningen är högre i USA än i Sverige så om en amerikan vill minska risken för att bli smittad kan hen ju resa till Sverige, vilket iofs ökar risken för smittspridning i Sverige.

    Det handlar om att upprepa vad jag sagt innan, och sen tro att jag ska känna mig förnärmad över detta.
    Sånt beteende är alltid perpelxt när de gör, jag tittar på texten och inser jaja, nu är det lägga på saker på viruset som sen inte existerar IGEN!!!!


     


    Såklart dom är bara intresserad att vi är ett högriskland och inte när vi blev, det är här de berättar att "oops jag har glömt det är en pandemi/endemi fortfarande!!!", det är bra dom säger detta.
    Så vet man att det handlar om politisk agenda, än en saklig diskussion om COVID-19.


     


    Denna var riktigt sjuk, antivaccers och coronahataren gick hem ifrån den livsviktiga vården han stod under, och då dog pga vården var livsviktig.
    www.aftonbladet.se/sportbladet/a/v5zjnX/coronaskeptiker-skrev-ut-sig-sjalv--dog-i-covid


    Men läst om massor av antivaccers som ropat ut sitt hat mot vaccin eller ens erkänna COVID-19 ens finns(hur den nu inbillar sig veta det, och när de inte ens vet den allra enklaste medicinska sakerna, då det är ett hot mot agendan.).
    I USA handlar det om minst 5st antivaccers som vägrat vård/vaccin och nu begravda.
    Och de alla påstod att vaccinen inte fungerade, och en del av dom att COVID-19 inte existerar, "oops, I told ya sooooo!!!!"


     


    Undra varför en del har så extrema svårigheter att ta in verkligheten, sånt är verkligen perplexerande.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Pope Joan II skrev 2021-12-29 14:49:04 följande:
    Vad synd att folkhälsomyndigheten hade fel i sina antaganden om att smittspridningen skulle minska under julledigheterna när människor inte längre var på sina arbeten och barnen inte i skolorna. 

    Trots eftersläpning i inrapporteringen kan de nu i stället konstatera att smittspridningen ökade med 14% under julveckan enligt artikel i DN. 

    Är det som vanligt att du glömmer av mer scenariot man gav, undrar då detta skett förr och att man struntade i att mer än ett scenario är uppställt.
    Men ökad smitta är väntat i en pandemi vid dessa tider, vi var sist ut att vara ett högrisk land i EU.
    Men sånt vill ni inte veta av har vi lärt oss sedan innan.


    FDFMGA skrev 2021-12-29 15:22:51 följande:
    Eftersom länder i så olika utsträckning testar och smittspårar är egentligen smittspridningen så som den redovisas ett uselt mått, jämfört med andel som ligger på sjukhus eller vårdas på Iva eller ännu hellre andel som dör i covid - men för det sistnämnda finns det ju en besvärande eftersläpning.

    Apropå besvärande så haglade det kommentarer om att Sverige snart skulle vara värst drabbat i världen i den här tråden för ett år sen eller så, visserligen främst från personen som skapar nya nick på FL lika ofta som andra byter strumpor.

    Jag tycker inte att det är fel att skapa sig ett perspektiv, t ex genom att konstatera att Sverige är betydligt mindre hårt drabbat av covid än EU-genomsnittet.

    För övrigt så hade Mikael Niemi ett "Vinterprat" i P1 idag. Han berättade om den mobbning och råa kultur som var förhärskande i norrländska skolor på 1970-talet. Och så berättade han om en ny elev, en plugghäst som dessutom hälsade på lärarna, och därtill artigt. Plugghästen skulle märkas och skolans värsta slagskämpe tog sig an uppgiften. Det slutade med att skolans värsta slagskämpe fick vårdas hemma.

    Plugghästen blev senare det finaste man kan bli, berättade Niemi - smittskyddsläkare.

    Jag undrar om det är han som är smittskyddsläkare i Norrbotten, Anders Nystedt.


    Byter du strumpor flera ggr per dag Förvånad


    Men som du säger, denna bongotrumma för trumma ut skrämsel och via politik som agenda, det har vi sett länge nu tom mer än ett år.


    Underbar anekdot där Skål Flört


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    FDFMGA skrev 2021-12-29 19:19:02 följande:
    Mm, det händer att jag blir blöt om fötterna när jag går ut med hunden - ett alternativ vore ju att investera i ett par nya kängor eller skor.

    Ja, det märks en stor skillnad. Var nyss på Ica och handlade och säkert var femte person bar munskydd, rena deja vu-känslan när två munskydd blockerade mina möjligheter att plocka åt mig den grekiska yoghurten jag fått i uppdrag att köpa. Tålamod är en dygd så jag gick vidare och bockade av inköpslistan. När jag slutligen återvände stod munskydden kvar och pratade.

    De blev förnärmade när jag bad dem flytta på sig.

    Man kanske kan bära hunden och precis över marken, så hunden tror den är ute och går, man vet aldrig vad för saker man måste göra pga klustrets mer speciella tankar.

    Hmm, verkar vara en del rätt stora regionala skillnader på munskydd, det absolut senaste lite mer användning när jag varit ute, dock inte speciellt mycket större.

    Jag märkt denna typen av beteende du berättar om också ibland.
    Och en annan är hur det bara är viktigt att med munskydd när de ska röra sig i affären(Bulldozra), men när andra ska ta sig fram, så blir de lätt förnärmade och på exakt samma sak.
    Sånt är alltid mycket intressant och se, och undra hur de resonerar, om de ens resonerar alls.
    Personligen gör man det man kan för hålla avstånd, och det är oftast väldigt enkel för mig.


    Tow2Mater skrev 2021-12-29 19:50:12 följande:
    Och nu säger ju Tegnell "När det är på det här viset kommer det att fortsätta" och "man behöver inte ställa in (nyårs) firandet. Om alla som kommer dit är vaccinerade, om ingen kommer dit med minsta symtom är inte riskerna så stora". (Aftonbladet)

    Så det sprids nu i hemmen (i motsats till arbetsplatser och skolor), och det kommer tydligen att fortsätta, men ingen stor risk om man inte har symptom .... hmm....

    Ja, jobben och hemmen har varit de största ställena för smittan att sprida sig i.
    Och det har alltid spridit sig i hemmen, då det vet vi sedan innan, så vad ska detta berätta och med tanken vi vet att hem och jobb är de två största ställena där smittan sprider sig.

    Som sagt vad, det är fortfarande en pandemi/endemi, och ingen kan väl vara förvånad efter par år av COVID-19 att det kan fortsätta, allt man behöver göra är att titta i backspegeln för inse att tiden inte nödvändigtvis är speciell lång för pandemi.


     


    Var full vaccinerad, så kan du fira nyår, är du ovaccinerad, ja, då är det stor risk att du belastar sjukvården i en oproportionerlig nivå.
    Och nått sånt har man inte råd med i en pandemi.


    FuckGoggleAskMe skrev 2021-12-29 21:46:15 följande:
    Ja det finns lite motsägande info. Även vaccinerade kan bli smittade och smitta. Fira nyår med andra personer går bra om alla är vaccinerade. Åka in till Sverige från ett annat land går inte bra om man bara är vaccinerad, det krävs ett nytaget test dessutom. Osv.

    I en del länder finns det olika regler om hur många personer man får bjuda in hemma, och de reglerna kan variera beroende på om det är en helgdag eller inte, om personerna tillhör samma familj eller inte, om de är vaccinerade eller inte det ger ibland också ett förvirrat budskap, även om det är klara riktlinjer att följa.
    Vid ett par tillfällen här gick barnen i skolan (med munskydd etc) men man fick inte ha fler än två gäster hemma. Min son fick dock ha fler än två klasskompisar här, för de satt ju ändå i samma klassrum hela dagarna utan munskydd. Själv höll jag mig förstås undan då, kramade ingen kompis eller var i närheten. 

    Nä, men tydligen för en som inte bor i Sverige är det otydligt, hur det blir det är en stor gåta.
    Men de är väl som sist man ignorerar scenarier, man väljer de två det inte blev, och låtsas om att det scenario som det blev inte ens fanns kvantifierat.


    Det är så man ser skillnad på politiska agenda, och saklig kritik.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Anonym (ABC) skrev 2021-12-30 16:34:16 följande:
    För ett år sedan lade SVT ut en artikel med följande rubrik:

    SVT granskar: Hösten blev värre än Folkhälsomyndighetens värsta scenario

    Är den här artikeln politisk agenda eller saklig kritik? Ska man ens kritisera att alla beräkningar slog helt fel den gången? Eller är det kanske desinformation?

    www.svt.se/nyheter/inrikes/svt-granskar-hoste...

    Ja, det är en oberäknelig pandemi och som man ger mer än ett scenario.

    Försöker du berätta att du inte vet vad desinformation är?
    Det vet jag sedan innan.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    AndreaBD skrev 2021-12-30 17:39:44 följande:
    Scenarion är INTE prognoser. Därför kan de inte heller vara fel. 

    Så skulle jag skrivit istället.


    Man får känslan av att de inte vill förstå vad tre prognoser är, och detta är grunden för det fortsatta arbetet med pandemin.
    Jag misstänker en som abc tror att man ställer prognoser, och sen gör man inget mer.
    Man får ofta känslan av att de är helt ointresserade av myndigheter i sitt arbete, utan bara ta en prognos som inte blev av, och sen tror de berättar något med den.

    Som sagt vad, detta är väl säkerligen 3-4:e gången klustret försöker exakt samma, precis som de inte lärt sig redan hur en myndighets arbete går till i en så tuff fråga som pandemi.

    Undrar varför en del berättar så ofta att de inte förstår vad som sker för stunden i ämnet och som helhet.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    AndreaBD skrev 2021-12-30 17:59:48 följande:
    I länken står "scenarion". 
    Jag fått in prognoser också av misstag, scenariot är det vi pratar om och de gett och detta för underlag i det fortsatta arbetet.
    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin