• FDFMGA
    AndreaBD skrev 2020-07-07 23:43:34 följande:
    Har du inte följt nyheterna? Fast, det verkar personen som skrivit den artikeln inte heller har gjort. 

    Det är inte bara antikroppar som visar om man är immun. Man har ju nyligen märkt att folk som precis har gått igenom sjukdomen ofta inte har antikroppar. Uppenbarligen är det T-celler som har stor betydelse här. Det där diskuterades också på pressträffen och den där blonda kvinnan från FHM, kommer inte på vad hon hette, förklarade att det tyvärr inte går att testa för T-celler. 

    Det måste ju gå på något sätt, eftersom man hade hittat tecken på T-cells-immunitet i någon studie, om jag minns rätt. 
    T-cellsanalyser är mer komplicerade att genomföra än antikroppstester och görs därför än så länge bara i specialiserade laboratorier såsom det vid Centrum för infektionsmedicin på Karolinska Institutet.

    https://nyheter.ki.se/immuniteten-mot-covid-19-sannolikt-hogre-an-tester-visat
  • FDFMGA
    Dr Nail skrev 2020-07-08 00:17:03 följande:
    Har du inte följt tråden? Jag har pratat om T-celler. Nu pratar vi dock om antikroppar, eftersom det är de som ÄR "flockimmunitet", de är de som både artikeln och studien har fokuserat på. Allt annat är en efterkonstruktion och vi pratar inte mer om det just nu.
    Padirac skrev 2020-07-08 00:39:35 följande:
    Jag har läst tråden ett tag och före det till och från - det förändrar inte att du vill raljera om antikroppar och annat..

    Det kan vara lite besvärligt att följa tråden i och med att pangdemiskan som språk avviker i väsentliga delar från svenskan. T ex är man nationalist enligt den pangdemiska teorin om man inte deltar i klagosången över den svenska strategin.

    Min gissning är att immunitet via T-celler räknas som fusk. Hursomhelst är ju komplexitet nägot som pangdemister skyr som pestenSkrattande
  • FDFMGA
    AndreaBD skrev 2020-07-08 09:18:57 följande:
    Varenda läkare vet att det finns T-celler. Fråga en läkare! Min man är bio-kemist, han vet också sånt. Poängen är att det verkar vara ganska sällsynt att en sjukdom knappt ger antikroppar. Det verkar vara så med det här viruset. Man räknade med det vanliga, inte med något undantag. 
    Ja, ett problem i den här diskussionen är ju kunskapsnivån. Det blir inte så lyckat om man diskuterar immunförsvaret utan att känna till något om de olika sorters vita blodkroppar immunförsvaret består av och deras funktion.

    Hursomhelst så verkar det ju som de som blir svårast sjuka i covid-19 i efterhand utvecklar immunitet såväl via antikroppar som T-celler medan de med lindriga symptom eller inga alls till största delen enbart tycks utveckla T-cellsimmunitet.

    Det var väl därför somliga i pandemins inledningsskede hade fått för sig att man inte blir immun efter genomgången covidinfektion.

    Det är svårt när två sinsemellan oförenliga begreppsvärldar möts i en diskussion - som när en av trådens kritiker i en annan tråd med bestämdhet hävdade att solen kretsar kring universums centrum, det vill säga jorden.
  • FDFMGA
    Sogol skrev 2020-07-08 11:21:41 följande:

    Tycker det är väldigt arrogant av Tegnell och regeringen att tro att Sveriges strategi är den bästa. Att vi vet mer än resten av världen och WHO. När statistiken pekar på det motsatta. Men det är ju iofs ingen nyhet att politiker aldrig erkänner när de haft fel.


    Snarare tvärtom - eller åtminstone flexibelt och verklighetsanpassat att tro att en startegi skapad för svenska förhållanden passar bäst för svenska förhållanden.

    De nyauktoritäras vurm för enkla lösningar som ska pasa alla länder och alla individer hör bäst hemma bland inspiratörerna - den kinesiska ledningen med Xi jinping i spetsen.Skrattande
  • FDFMGA
    Anonym (man) skrev 2020-07-08 11:40:20 följande:
    Nja jag tror inte man behöver chippa, andra har ju tydligen lyckats bra utan chip, däremot borde man nog chippa eller helst låsa in idioter som tror att frihet är detsamma som att kunna smitta andra som man vill och att en fri stat är detsamma som en stat som sitter med tummen i röven och låter en smitta skörda liv utan att göra något åt det. 
    Mm, det kan jag tänka mig att du tycker.

    Jag anser inte att man ska låsa in dem som har en annan åsikt än min om vad som är den bästa smittskyddsstrategin för Sverige.

    Men jag förstår fullt ut att detta liksom är en självklarhet för somliga nyauktoritära pangdemister.

    Nåväl. Hoppas att du låter dig nöja med fotohobbyn. Dt finns ju många bussar att fotografera.

    Lycka tillSolig
  • FDFMGA
    Dr Nail skrev 2020-07-08 12:40:46 följande:
    Det där ordet "pangdemi" som du använder, det är nog inte ett riktigt ord, eller har jag fel? Apropå språkförbistring ^^

    Nej, inte fusk, mer av ett spöke.
    Nej, det vore mig främmande att använda ett vedertaget begrepp som beskrivning av övertonerna i kritiken mot Sveriges strategi.

    Pangdemist är - tycker jag - en person som skjuter på allt som rör sig, men mestadels lyckas träffa den egna foten.

    Självklart finns det relevant och välgenomtänkt kritik mot Sveriges smittskyddsstrategi - men den riskerar att drunkna i övertonerna från den pangdemiska kören.
  • FDFMGA

    En jämförelse med avseende på skyddet av de äldre i lockdownlandet Belgien och Sverige.

    Gemensamt för bägge länderna är att de misslyckades med att skydda de äldre bland annat beroende på personalens kompetennivå och tillgången till skyddsutrustning.

    Gemensamt är också att bägge länderna fick in smittan från många olika håll.

    https://www.dn.se/nyheter/varlden/nar-fem-personer-dog-pa-tva-dagar-var-det-tufft-jag-var-tvungen-att-ga-undan-och-samla-mig/

  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2020-07-08 14:15:59 följande:

    www.dn.se/ekonomi/new-york-times-sverige-ett-varnande-exempel-for-varlden/

    Omvärlden är inte imponerade.


    Det dröjer ju ett tag innan presidentvalskampanjen blir riktigt intensiv i USA, men det ska bli intressant att se om - och i så fall i vilka avseenden - Sverige blir ett inslag i den kampanjen.

    Jag betvivlar att man kan återanvända argumentet nedan mot Trump och Republikanerna om några månader. Resultatet ser nog lite annorlunda ut då. Men förhoppningsvis klarar sig Biden utan Sveriges hjälp i kampen mot Trump.

    The results of Sweden?s experience are relevant well beyond Scandinavian shores. In the United States, where the virus is spreading with alarming speed, many states have ? at President Trump?s urging ? avoided lockdowns or lifted them prematurely on the assumption that this would foster economic revival, allowing people to return to workplaces, shops and restaurants.
  • FDFMGA
    Padirac skrev 2020-07-08 14:57:03 följande:
    Här kommer en länk till det bilden skulle illustrera WVS cultural map
    Mm, men den illustrationen avser ju ett genomsnitt av befolkningens åsikter och värderingar - till coronatrådarna har det ju svärmat in nick, oftast anonyma, med värderingar som mer hör hemma i värderingsillustrationens nedre vänstra hörn.

    Forumets "nationalister" har hittat ett helt nytt slagfält där de i vanlig ordning avskyr det Sverige står för och i vanlig ordning fokuserar på enskilda representasnter.

    Varför blir jag inte förvånadSkrattande
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin