Inlägg från: Anonym (man) |Visa alla inlägg
  • Anonym (man)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Anonym (.) skrev 2020-07-09 00:42:19 följande:
    Normalt sett klassas inte aerosol som luftburen smitta. Det verkar dock finnas olika sätt att använda benämningarna, och på vissa ställen sätts likhetstecken mellan aerosol och luftburen.

    Oavsett hur definitionen används är väl frågan hur långt viruset kan sprida sig i luften, och hur länge levande, smittsamma, viruspartiklar kan hålla sig svävande och smitta nya personer.
    Detta har man inte listat ut ännu, och man har ännu inga bevis för (vad jag kunnat hitta) att viruset faktiskt överlever transport i luften längre sträcka än 1-2 meter.

    Aerosoler kan hindras av munskydd, men bara om det sitter så tätt att du inte andas in luften på sidorna. Tänk dig att du har ett munskydd, men känner lukten av cigarettrök. Ja, då får du sannolikt i dig viruspartiklar på samma vis. Du får gärna bära munskydd, men själv håller jag avstånd och anser att det är tillräckligt säkert för mig.
    Men hallå, nån måtta får det väl vara på ljugandet?

    Aerosoler kan sväva i luften i TIMMAR. Och här sitter du och babblar om att "viruset inte kan överleva transport i luften mer än 1-2 meter". 

    https://lakartidningen.se/opinion/debatt/2020/04/aerosoler-kan-vara-en-smittvag-vid-svar-influensa/

    Munskydd är främst till för att skydda ANDRA från DIN smitta och ja det ÄR väldigt effektiva för att begränsa tex aerosoler från DIG till andra och är anledningen till att WHO gick ut och rekommenderade det, det var de VÄLDIGT tydliga med 

    https://www.dn.se/nyheter/varlden/who-rekommenderar-masker-som-skydd-i-storre-grupper/ 

    Men här sitter du och vinklar det till att munskydd baaaaara är till för att inte få i sig smitta. Varför utelämnar du medvetet det andra?
  • Anonym (man)
    Anonym (.) skrev 2020-07-09 10:37:37 följande:
    Att det finns virus-RNA i partiklar som svävat långt (oklart om man ens hittat det) innebär inte att det är viabelt virus.
    Har du något som helst som stöder att just Covid-19 kan sväva i luften i timmar och därefter orsaka sjukdom hos någon person? Första artikeln bygger på teori och spekulationer, inte faktiska fynd.

    Munskydd (förutom N95) skyddar inte mot luftburen smitta. Du kan inte knyta en duk runt näsa och mun och på så vis låta bli att smitta andra med tex mässling.

    Ja, vanliga enkla munskydd minskar större droppar i omgivningen, men som sagt, det är inte ett bra skydd för att förhindra smitta av TBC, vattkoppor eller mässling som är luftburna. Nu är troligtvis inte Covid-19 luftburen, så då blir det märkligt att utgå från just det i diskussioner.

    Lite mer funderingar av Wold:
    www.aftonbladet.se/nyheter/a/QoQv9q/wold-sagar-forskarnas-larm-larvigt
    Har du nåt stöd för att det INTE finns det? Är det kanske inte just det man ska ta reda på nu iom att det kommit många rapporter om att smittan kan vara "luftburen" via aerosoler? Om man inte VET om det kan vara spridet via aerosoler hur kan du då med sån tvärskerhet påstå att 1-2 meter duger?

    Fast vi pratar inte om TBC och vattkoppor, vi pratar om covid-19 och för den finns det gott om rapporter om att munskydd minskar spridningen väldigt bra. Eller tror du att WHO bara gick ut med den rekommendationen för att de tyckte att folk ser roliga ut i ansiktsmask? Du såg väl på videon jag länkade att deras panel hade gått igenom en mängd rapporter från hela världen och kommit fram till att det är ett effektivt komplement för att minska smittspridningen?

    Och frågan kvarstår, varför pratade du enbart om att vanliga munsktydd inte hjälper mot att få i sig smitta när du vet mycket väl att det främst rekommenderas för att inte SPRIDA smitta?
  • Anonym (man)
    klyban skrev 2020-07-09 12:41:19 följande:

    Aerosoler är inte luftburen smitta, finns inget du kan säga som ändrar detta.


    Precis inte en enda sak kan du säga eller påstå för ändra den, det är vetenskapliga distinktioner mellan droppsmitta som aerosol är och luftburen smitta.
    Du kan hålla på i en miljard år och ändå inte ändra den skillnaden.


    Sluta spela dum klyban, ja vi vet vad aerosoler är

    https://sv.wikipedia.org/wiki/Aerosol

    och aerosloler KAN innehålla vafan som helst ink smitta, det VET man inte än (du vet det där med fakta du brukar tjata om)

    Det är väl klart att du inte tycker andras argument är "vetenskapliga" när du inte verkar ha en jävla aning om vad vetenskap eller fakta är utan tramsar bara runt med ord hit och dit.

    Kom tillbaka när du själv lever upp till dina egna krav på fakta och vetenskap.
  • Anonym (man)
    Anonym (Inte ett fan) skrev 2020-07-09 14:01:57 följande:

    Ja, det är inte Dr Nail som benämner det luftburet utan forskarna. Även en svensk professor i virologi förklarar vad som menas med luftburen i detta fall. Så om man ska bråka om huruvida det är luftburen eller inte så ska det åtminstone bråkas med rätt personer.


    Jag gav en bra förklarande länk till detta i inlägg 3485 


    Ja Svenska forskare har länge velat införa ansiktsmask i Sverige som ett komplement för att minska smittspridningen, men det har Tgenell och co bara viftat bort utan att ange någpn som helst fakta för varför man väljer bort det.

    Att sån ofattbar arrgoans bara accepteras är ju anmärkningsvärt. 
  • Anonym (man)
    Padirac skrev 2020-07-09 14:27:23 följande:
    Nä, det är ju du som viftar bort allt som sägs från myndigheters och ansvarigas håll  - för att du tycker att du har en bättre förklaring.

    FHM har redogjort för forskningsläget och givit sina rekommendationer utifrån det som är känt - visir, mask, munskydd i olika lägen. En del har omvärderats åt ena hållet eller åt andra hållet.

    Arrogansen ligger som jag ser det i hatet mot Tegnell när det är FHM som står bakom rekommendationerna.
    Jasså, posta gärna någon vettig förklaring för varför FHM vägrar inför munskydd trotts att WHO rekommenderat det och många studier om dess fördelar?

    Vilket forskningsläge? Deras egna teorier eller omvärldens?

    Nejdå, arrogansen ligger i det jag skrev, avfärdandet av andra forskares åsikter/önskemål ink WHO, utan vettiga förklaringar. Om du sen vill överdramatisera det till "hat" så får det stå för dig.

    PS! Du såg väl att jag skrev Tegnel och co.... du vet som i company? Vem tror du company syftar på ? kan det vara FHM? Dina patetiska försök att överdramatisera andras inlägg och få dem att framstå som hat för att på så sätt få dina egna att framstå som "vettiga" är ganska genomskinliga Flört
  • Anonym (man)
    Anonym (sant) skrev 2020-07-09 14:33:46 följande:
    Jag menar mer det psykologiska fenomenet, att för man inte håller med i sak så håller man inte med om hela personen, och det på detta följer en verbal aggressiv gruppmentalitet som jag iof tycker är lite intressant, då jag studerar psykologi. :)

    Jag mår inte heller alltför dåligt, men har väldigt hög feber, yrsel, hosta och ont i huvudet. Inga andningsbesvär. Kommer testa mig så jag vet, hade varit toppen om det inte blev värre än såhär.
    hehe, för någon som studerar psykologi måste väl den corona nationalistiska vågen som sköljt över Sverige de senaste månaderna vara väldigt intressant Flört

    Iof har den väl sköljt över alla länder, det är väl inget nytt fenomen att folk samlas runt sina ledare vid kris, men det blev lite extra intressant i Som valde att gå mot resten av världen..... och än mer intressant nu när det gått åt skogen och alla försvarsmekanismer verkar slagit in med full kraft hos vissa.
  • Anonym (man)
    Padirac skrev 2020-07-09 14:51:38 följande:
    Det är väl ändå Carlssons company om man ska vara petig - fixeringen vid Tegnell ser jag som sjuklig.

    Jag tror nog att det är du som försöker skriva så att dina inlägg bli 'vettiga' - jag har andra motiv för mina inlägg än du har för dina.
    Fixeringen är vid Sveriges corona strategi som satts av FHM och vars ansikte utåt är just Tegnell. Resten finns i din fantasi och du får nog bolla det med dig själv i så fall.

    Ska jag tolka ditt undvikande svar som att du inte hittar någon vettig förklaring från FHM sida om varför man inte vill använda ansiktsmask i Sverige?
  • Anonym (man)
    AndreaBD skrev 2020-07-09 15:09:40 följande:
    Förstår du skillnaden mellan aerosol och levande virus? Två olika saker. 
    Förstår du att aerosoler kan innehålla virus? Du vet som i två olika saker som kan enas till en?

    Förstår du öht att det kan finnas anledning att misstänka att covid-19 KAN spridas via aerosoler när flera studier pekar på det och över 200 forskare har varnat WHO för det?

    Du vet väl att det finns en värld utanför FHM och Sverige va ?
  • Anonym (man)
    AndreaBD skrev 2020-07-09 15:24:14 följande:
    De kan innehålla virus, men det har visat sig att man ofta hittar covid-19-material som är dött. Poängen är: Det är inte självklart att aerosolen innehåller LEVANDE virus.
    japp, poängen är som sagt att man inte vet och därför är det ganska dumt att vara tvärsäker på att 1-2 räcker och extremt dumt att säga nej till masker.
  • Anonym (man)
    Padirac skrev 2020-07-09 15:21:35 följande:
    inlägg #3502 kl 14:55

    Ngt oklart i det som uttrycks där?
    Ja det finns väldigt mycket som är oklart där, "passar inte svensk strategi" säger inte ett skit annat än "vi skiter i vad WHO tycker vi gör som vi vill ändå".

    Det finns inga som helst faktiska argument för varför FHM strategi säger att man inte ska använda munskydd.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin