Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Dr Nail skrev 2020-06-11 00:01:03 följande:

    En ännu färskare artikel.

    time.com/5848949/covid-19-asymptomatic-spread/&__twitter_impression=true

    Samtidigt har FHM redan smygerkänt att det visst finns bevis för pre/asymptomatisk spridning. Det gjorde de så tidigt som i april. Problemet är att de fortsätter agera så som om denna forskning inte existerade.


    Det där låter inte bra...... Vaddå smygerkänt? Så länge har de kanske inte vetat det heller. Det kommer ju fram nya upptäckter hela tiden. 
  • AndreaBD
    Dr Nail skrev 2020-06-11 00:55:41 följande:
    Nej, tider där man ska känna efter är när man undrar ifall man är sugen på en till kanelbulle till fikat. Det här är tider där man ska AGERA.

    #BytStrategiNu
    Men vad exakt ska man byta till då, tycker du? Hur ska man komma åt asymptomatisk spridning? Det är ju knappast läge för en lock-down nu. 
  • AndreaBD
    Anonym (Inte ett fan) skrev 2020-06-11 10:27:36 följande:
    Tror att han syftade på munskydd med tanke på hans övriga inlägg?
    Okej.... jag räknade inte såna smågrejer som byte av strategi. Och jag har inget mot munskydd, tänker själv använda om jag skulle behöva åka kommunalt nån gång. Men det är ju inte som om det finns att köpa typ på apoteken (tror jag i alla fall). Så det kräv ju lite initiativ och det lär inte alla människor ha. Jag tänker i så fall använda en mask som man har mot damm vid slipning och liknande.  
  • AndreaBD
    Anonym (haha) skrev 2020-06-11 12:22:24 följande:
    Jag förstår ändå inte skillnaderna mellan vårt land och våra grannländer. De andra hade också lov/ferie under samma veckor som Sverige och om nu smittan dessutom kom in från olika håll så gjorde den väl det hos dom också?? Det är ju inte som om Köpenhamn och Olso är några småstäder och inte som om danskar och norrmän reser mindre än vad vi gör. Även dom fick väl ta emot resande från länder som Storbritannien och USA???

    Ändå lyckades de kväsa och hålla nere smittspridning och död på ett helt annat sätt än Sverige. DÅLIG STRATEGI av vårt lands myndigheter tycker jag!!
    Och vad gjorde Danmark och Norge då konkret som skulle varit bättre? Stänga skolorna? Danska regeringen erkände ju själva att det var helt onödigt att stänga gränserna och att de gjorde det av politiska skäl. Antagligen var det samma sak med skolorna... 

    Just den här smittan kan faktiskt hålla sig på en låg nivå bra länge i en befolkning. En smittar en  och det blir inte ens fler. Eller så kan man få någon "super-spreader" som råkar vara på en stor event med 100-tals människor och som smittar massor och då exploderar smittan, det ökar jätte-snabbt. Så det kan faktiskt vara slump att det spritt sig så mycket i Stockholm och inte i Köpenhamn eller Oslo.
  • AndreaBD
    Dr Nail skrev 2020-06-11 12:32:46 följande:
    www.svd.se/folkhalsomyndigheten-andrar-syn-pa-smittorisk

    3e april.
    Men även där fanns det väl info som talade för och info som talade emot? Före och kanske även efter den 3:e april. Och jag ser fortfarande inte vad den informationen - att viruset antagligen kan smitta redan innan man får symptom - skulle bidra med. Om man nu inte ska helt isolera sig ifrån alla andra människor. 
  • AndreaBD
    Anonym (Inte ett fan) skrev 2020-06-11 12:47:24 följande:

    Jag håller med om att det säkert kräver initiativ. Eftersom jag helst undviker apotek beställer jag allting online , men tror att många nog tycker att sånt är omständigt. 


    En väldigt bra tanke att använda en skyddsmask som också skyddar dig. De är tyvärr lite dyrare, men så länge de bara används i undantagsfall är det nog ingen fara


    Jag tänker också på en sak där: Om man säger att alla MÅSTE ha mask, så måste det också gå att få tag på dem. Och man måste veta vilken sorts mask som vore lämplig då. 

    Jag har en syster i Tyskland, där det är plikt att ha mask på kollektivtrafiken och i affärer (numera. De började med det för ungefär två, tre veckor sedan). Och när man inför en sån regel, då måste det ju finnas tillgång till masker - och till någorlunda tillräckligt bra masker - i princip samma dag. För utan dem kommer man ju då inte in i en affär. Min syster sa att hon köpte masker på apoteket, och man kom verkligen inte in i mataffären utan. Dvs. någon bevakade detta. 

    Det är inte helt lätt att genomföra.
  • AndreaBD
    Anonym (sant) skrev 2020-06-11 13:36:47 följande:
    Jag har blivit sjuk på jobbet flera gånger. Bör jag då stanna på jobbet? Men där finns ju också folk. Jag har ingen bil, så jag måste ju gå hem, och där finns folk. Jag bor mitt i stan, så folksamlingar finns överallt.
    Ute på gatorna kan du väl undvika andra människor tillräckligt bra ändå! 
  • AndreaBD
    Anonym (haha) skrev 2020-06-11 13:48:48 följande:
    Så allt Sverige företar sig eller låter bli att göra beror på slumpen?? Eller gäller det bara för andra länder??? Där är det slumpstyrt och här är det nyanserat, välavvägt och LAGOM????

    Verkar ju väldigt sannolikt!!!!!
    Men ÄR det några större skillnader mellan det som dem olika länderna gör? Experter i t.ex. Tyskland och USA brukar också tycka okej, vi gör lite olika, men det beror lite på att t.ex. Tyskland är mycket tätare befolkad, så de måste kanske ha lock-down, men det behöver inte vara så för Sverige då. Robert-Koch-Institutet - som är tyska motsvarigheten till FHM, förenklat sagt - var först kritisk mot Sveriges strategi, men det är de inte längre. Och det var för att de trodde att det var lite mer laissez-faire än vad det är. 

    Och om du läser på lite mera om hur det här viruset har spritt sig, så kommer du att märka att det har varit extremt oberäknelig. Så just när det gäller det här viruset är det inte konstigt att det blir olika av slump. T.ex. hur kan man annars förklara varför viruset spred sig som en löpeld i Bergamo-regionen i Norra Italien? Om det bara skulle sprida sig där det är mycket folk, så skulle det väl främst ha spritt sig till och i Milano? Samma sak med tyska Heinsberg. Där på landsbyggden spred det sig ifrån en enda karnevals-event. Storstaden Köln som är centrum för karnevalen - där spred sig inte smittan. Där spred det sig sakta, sakta. 
  • AndreaBD
    Anonym (Inte ett fan) skrev 2020-06-11 14:58:29 följande:
    Ja?
    Det handlar om en kontrollerad öppning, 
    Men vad är en kontrollerad öppning? Man kan ju inte verkligen kontrollera om alla håller sig till reglerna. Man kan försöka kontrollera att alla har mask där det är plikt, men det är jättesvårt att vakta överallt, och de kommer inte att kunna upprätthålla det länge. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin