Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    FDFMGA skrev 2020-06-09 21:41:40 följande:
    Nu var det inte ditt inlägg jag invände mot, utan det lika tvärsäkra och okunniga påståendet "Ordet flockimmunitet var totalt okänt utanför medicinska kretsar innan februari 2020!" .

    Jag kände till begreppet långt innan covidpandemin, tydligen gjorde även Påven Johanna det - och skulle jag gissa ett par 100.000 till.

    Inte heller är begreppet ett FHM-påfund som det påstodsSkrattande
    Nej, jag vet. Jag menade ju just att det säkert finns de som känt till det. Såna som är mer intresserade av naturvetenskaper än vad jag är. ;)
  • AndreaBD
    Pope Joan II skrev 2020-06-09 22:18:24 följande:
    Precis. Det och R0-värde. För väldigt många tillhör det allmänbildningen. För väldigt många andra gör det inte det.
    Tecum skrev 2020-06-09 20:38:42 följande:
    Jag betraktar mig som tämligen allmänbildad och förstod genast var begreppet innebar. Men jag kan inte påminna mig att jag någonsin hört ordet förr.
    Jag betraktar också dig som tämligen allmänbildad. Ja, allvarligt. Du måste väl i alla fall vara beredd att överväga att andra kan veta, förstå, känna till både mer och annat än vad du gör?

    Du skulle ju inte prata med mig. Fortsätt med det! Det var så lugnt. 

    Och jag är INTE den som anmält dig, jag skulle inte göra mig besväret. Men det finns säkert gott om andra. 
  • AndreaBD
    klyban skrev 2020-06-10 07:01:42 följande:

    Det är rätt talande att du får ad hominem emot dig, än diskutera sak.
    Väldigt udda dock.


    Inte värt att hänga upp sig på. Jag vill faktiskt diskutera saken. Men visst är det ibland lite ansträngande när 9 av 10 inlägg inte fokuserar på ämnet. Inte hela tiden, men tidvis. 
  • AndreaBD
    FDFMGA skrev 2020-06-10 07:19:45 följande:

    Från idag upphör de dagliga presskonferenserna kl. 14.00.

    Huruvida detta ska uppfattas som negativt eller positivt kan diskuteras Glad


    VA? Jag som hade vant mig. Men de måste förstås också ta lite ledigt. Iofs kan de turas om. 
  • AndreaBD
    Dr Nail skrev 2020-06-10 11:51:43 följande:

    Under tiden. Österrike lättar på resereglerna för de flesta EU länder men portar svenskar.

    Sen i måndags har fler tyska delstater infört karantän för inresande från Sverige. Vi pratar alltså riktig karantän: man får inte ens gå ut och köpa mat.


    Vi vet att Österrike hade en ganska strikt lockdown. Sedan kom de på att de behöver turister. Så nu får tyskar komma dit, de har ju relativt lite smitta (fast egentligen har de mest relativt få döda, men man kan ju dra slutsatsen att deras siffrorna är rätt). 

    Sverige har hamnat inom kategorin hög smitta, bara för att man lade till dem Corona-smittade ifrån studierna. Gränsen var nämligen 5000 smittade under en vecka. Det har inte Sverige i vanligt fall. Men det hade vi just förra veckan då. 
  • AndreaBD
    Anonym (A) skrev 2020-06-10 12:37:30 följande:
    Det märkliga är att tyskar får åka hit. Såg en tysk barnfamilj, baserat på regplåten, sitta och fika på en rastplats i helgen. Antar att de inte hamnar i karantän när de kommer hem.
    Jo, definitivt hamnar de i karantän! Det är ju därför det publicerades så exakt i Tyskland - på Robert Koch Institutets hemsida. För att tyskarna ska veta att de måste gå i karantän i två veckor om de reser till Sverige. 

    Fast det lär ändra sig igen den här veckan eller nästa. Det var mest för att vi hade ovanligt många smittade då folk ifrån olika studier las till. 
  • AndreaBD
    Pope Joan II skrev 2020-06-10 13:10:52 följande:
    Öh.
    Det var en rekommendation och förslag DÅ, dagen efter var det beslutat. Så för alla som tycker det är förvirrande: NU är det beslutat och inte längre frivilligt. 
  • AndreaBD
    Dr Nail skrev 2020-06-10 13:49:25 följande:
    Ok, så då kommer alltså Österrike öppna för oss nästa, näst-nästa vecka? För jag tror att just nu är det bara Sverige och England som inte fått nåt datum (vilket gör oss det enda EU landet som befinner sig i den situationen, ur Österrikes synvinkel). T.ex. för Spanien kommer de öppna 1a juli. De flesta kan bara promenera in landet. Italien - varsågod, inte ens rekommenderad karantän.
    Jag vet förstås inte vad andra länder kommer att göra. Man vet ju inte heller hur väl insatta de är i Sveriges utveckling i den här pandemin.

    Spelar det så stor roll? Har du verkligen tänkt åka utomlands? Jag tänker stanna här. Jag hoppas bara att inget händer - jag har ju en gammal mamma i Tyskland - så att jag måste/borde åka dit. 
  • AndreaBD
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-06-10 18:32:41 följande:
    Intressant ... du misstänker alltså att andra länder, tex Österrike, inte är så insatta i Sveriges utveckling? Deras experter sitter bara och gissar, och drar till med något på lösa boliner, även om det skulle påverka deras hälsovård och ekonomi en hel del? Men Sveriges experter har nog bra koll på andra länder däremot? Hmm ... intressant teori.
    Jag misstänker ingenting när det gäller Österrike, jag vet inte. 
  • AndreaBD
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-06-10 19:15:31 följande:
    . Man vet ju inte heller hur väl insatta de är i Sveriges utveckling i den här pandemin. 

    Nej, naturligtvis vet ingen det, utom en begränsad krets i Österrike, men ditt uttalande ovan speglar ju att du anser det fullt tänkbart att de inte har rätt kunskap (medan svenska experter har det). 
    Du tror inte att det är troligare att alla länder har järnkoll dessa dagar på utveckligen i andra länder, och utbyter info på vetenskapligt, medicinskt, politiskt och diplomatiskt plan, speciellt inom EU? 
    Jag känner till en del om Österrike och har följt utveckligen där till viss del. Jag kan inte tänka mig annat än att de har väldigt bra koll på de övriga EU länderna.
    Det är klart de samarbetar och har koll på varandra och det är det som jag skulle räkna med också. . Men det var ju faktiskt så att andra länder missförstod Sveriges strategi i början, så då kan de ju inte haft så bra koll. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin