Inlägg från: Anonym (Proctor) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Proctor)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Padirac skrev 2020-12-12 21:07:28 följande:
    Regeringen lägger fram en budgetproposition som riksdagen röstar om, på senare tid har det hänt att opositionens budget eller delar av budget antagits.

    Det finns den del som tror att statens budget är alla pengar som finns, men så är det inte.

    Regionerna har egna budgetar precis som kommuner har egna budgetar. I deras budgetar kan bidrag från staten ingå, men i huvudsak är det skatteintäkter till regioner och kommuner tillsammans med avgifter för en del tjänster som inte är utan kostand för befolkningen som utgör intäktssidan i dessa budgetar.

    Varje vårdgivare har en egen budget, säkerligen ligger personalkostnader i en post i budgeten i fråga.
    Ja, det ingår bidrag från staten i regionernas budget.

    Det hade kanske varit en poäng att regeringen bidrog med lite statligt stöd i dessa tider. Bara en tanke.
  • Anonym (Proctor)
    Padirac skrev 2020-12-12 21:22:38 följande:
    Ja Inkonsekvens är ett honnörsord för denne.. 

    Det har tagit ganska många inlägg men nu börjar skribenten att argumentera runt de faktiska förhållandena, om en 20-30 sidor kanske denne kan acceptera att den förvaltningsmodell som Sverige har tillsammans med de lagar som nu finns tillsamman med hur verkligheten ser ut sätter ramarna för ansvar, befogenheter och handlande.

    Jo, jag vet att jag tror för mycket om många, men det är en fråga om inställning - glaset är halvfullt, inte halvtomt för mig.
    Ja, det har tagit några inlägg men nu verkar det som medlöparna till slut förstått att regeringen inte är folkvald, utan faktiskt bildas av statsministern. 
  • Anonym (Proctor)
    AndreaBD skrev 2020-12-12 23:35:47 följande:
    ??? Regionerna SKÖTER den. 
    Andrea du går från klarhet till klarhet. Du har helt rätt i att regionerna SKÖTER konsekvenserna av regeringens och FHM's misslyckanden.
  • Anonym (Proctor)
    FDFMGA skrev 2020-12-13 00:17:54 följande:
    I någon av de första coronatrådarna hade den här trådens ts och jag en diskussion angående möjligheten till anonymitet i trådar som inte är personliga

    Min uppfattning är densamma som då - att möjligheterna till en stundtals seriös diskussion minskar väsentligt om man startar en tråd på känsliga forumets debattdel som ju tillåter anonymitet.
    Rekommenderar alla att klicka på "visa endast" på FDFMGA och läsa de senaste inläggen med ovanstående i åtanke.
  • Anonym (Proctor)
    Anonym (realist) skrev 2020-12-13 07:28:58 följande:
    Det är inte dom som vill stoppa blodutgjutelsen som är skeva och ensidiga. Det är dom som fortsätter att dyrka Tegnell och flockimmunitetsmyndigheten trots att det är uppenbart att de fortsättningsvis kör på att uppnå sin flockimmunitet.

    Trots att det inom kort finns vaccin. Ta bjälken ur ditt öga och fundera vad det är för sorts människa du är dyrkar. För det verkar precis vara nån slags dyrkan det handlar om. Människor som är rädda och inte vet vad dom ska ta sig till tyr sig till vilken fåne som hellst tydligen. 

    Tegnell och FHM har verkligen gjort alla fel man kan göra denna pandemi, ingenting har blivit rätt. Det är dags att sparka dom nu och sätta in riktig kompetens.
    Veckans bästa inlägg.
  • Anonym (Proctor)
    AndreaBD skrev 2020-12-13 10:36:12 följande:
    Nej, så är det just inte, och jag har förstås inte sagt så heller. Regionerna sköter sjukvården helt och hållet. FHM är inte inblandade. Du skyller på fel grupp.
    Det jag menar är att regionerna får hantera konsekvenserna av FHM och regeringens dåliga beslut. När FHM och regeringen orsakar onödigt stor smittspridning genom att inte agera så ökar smittspridningen. Sen sitter divers medlemmar och skyller på regionerna, som de facto jobbar arslet av sig för att hålla folk vid liv.
  • Anonym (Proctor)
    AndreaBD skrev 2020-12-13 10:40:35 följande:
    Du har rätt i att man inte visste något om viruset. Så HUR kan man då veta hur man ska ta det säkra före det osäkra? Man vet inte vad som är det säkraste här! Det har Tegnell också förklarat. Han sa att allt man gör kan göra skada, nästan inget är säker, när man inte vet. 
    Att fatta rätt beslut i en värld full av okända variabler är ju upp till ledarskapet att hantera. Det är ju inte för intet som ledare har höga löner.
  • Anonym (Proctor)
    AndreaBD skrev 2020-12-13 12:53:27 följande:
    Skillnaden mellan t.ex. Sverige och Tyskland (det gäller säkert fler länder, men där vet jag inte säkert ) är att tyska experterna säger helt öppet att ingen kan veta och att de kan göra fel där. Och att befolkningen inte heller förväntar sig att allt ska stämma. 

    Lönen spelar inte roll här. En högre lön gör inte att man skulle kunna ha någon där som vet bättre. INGEN vet. 
    Om ingen vet något kan man ju lika gärna sätta Kalle Anka på positionen.
  • Anonym (Proctor)
    klyban skrev 2020-12-13 14:56:49 följande:

    Tänkte samma sak, för det borde vara uppenbart att det nu är ett tungt arbete pga allt extra som kommit i deras knän.
    Känns som hur självklart som helst faktiskt.


    Citerade fel först.


    Ja, det verkar som FHM och regering satt  sjukvården i en onödigt jobbig situation.
  • Anonym (Proctor)
    AndreaBD skrev 2020-12-13 14:57:03 följande:
    Jag räknade DEFINITIVT början av vågen. Lustigt nog så hittade jag precis (när jag städade) lappen där jag skrev upp datumen. Det står : Tje: 8.9 och 9.10?, 
    Schweiz 12.10, Österr. 14.10. 

    Och jag vet också att jag inte ens skulle räkna så säkert med att det också dröjer lika länge i alla länder. Det har vi ju sett förut att det kan vara mycket olika. Det beror på hur folk sköter sig, bl.a. Och därför går det inte verkligen att förutsäga. DÅ visste jag väl inte ens om de hade vänt? 

    Det kan hända att det går fortare i andra länder. Om de gör en strikt lockdown, då kan det gå snabbare. Men då kommer också tredje vågen snart, om inte vaccinet kommer före. 
    Det beror på hur folk sköter sig, skriver du.

    Jag skulle säga att det beror på regeringen i de olika länderna. Hur agerar de? Vilka åtgärder vidtar de? Har folket förtroende för regeringen? (I Sverige, not so much)
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin