• Dr Nail

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

  • Dr Nail
    FDFMGA skrev 2020-08-01 20:37:58 följande:

    Ja, det här ser man ju många exempel på, men värre är att många deltagare i maskeradbalen tror sig vara osmittbara/osmittsamma och riskerar att smitta folk som håller avstånd när de munskydden kommer och tränger sig i Ica-köer med mera.

    Jag anser nog att maskerade borde få lära sig att hålla avstånd - kanske ditt utbildningspaket borde inkludera en avståndangivelse på minst 1,5 meter. Trots allt är det ju det senare som skyddar i verkligheten.

    Kan maskerade hålla samma avstånd som omskerade borde det inte finnas något negativt med att bära mask.

    Fast jag är glad att det är så försvinnande få som bär mask, då har man en sportslig chans att flytta på sig när de kommer.


    sverigesradio.se/sida/artikel.aspx&artikel=7519454

    Maskerade i farten. Måste lära sig hålla avstånd.

    Men...om de är så få hur kan de skapa all denna trängsel? o_0
  • Dr Nail
    FDFMGA skrev 2020-08-02 11:55:49 följande:

    Funkar sällan med SR-länkar på Familjeliv, åtminstone inte så att alla kan ta del av dem (därför jag själv komprimerar dem via tinyurl) men jag antar att det varit trängsel någonstans.

    Nu syftade jag inte på att det är maskerade som ligger bakom all trängsel, aatt de far fram som täta kluster på badstränderna, därtill är de alltför få - och jag har inte sett några maskerade vid någon ab de badständer vi har varit på i sommar, utom en kvinna som hade förirrat sig dit i burka eller något liknande, men den hade hon förmodligen mer av religiösa skäl.

    Hursomhelst, så är maskerade generellt dåliga på att hålla avstånd men även på att följa de rekommendationer du postade igår, kan vara så att många tagit fasta på din illustration över hur man inte ska uppträda om man är maskerad.


    Konstigt. Eller så länkade jag konstigt. I alla fall, busschauffören:

    ? Folk kramar nästan varandra. Vissa tider är de packade som sardiner. Alltså Folkhälsomyndighetens rekommendation är två meter. Det har inte kommit av en slump. Här är det inte ens 20 centimeter. Ibland ingen centimeter alls, säger Yoseph Yohannes, huvudskyddsombud för Kommunal på bussföretaget Arriva.

    Majoriteten av de som är generellt dåliga på att hålla avstånd har inte masker. I den bästa av världar signalerar en mask: det är inte över, var på din vakt, visa hänsyn.

    Istället för att hamra in budskapet att folk helt automatiskt kommer strunta i rekommendationerna så fort de tar på sig ett munskydd, så kan man kanske informera? Det förväntas ju av oss att vi fixar att ha bilbälten OCH samtidigt inte köra för fort?

    Att många använder dem skevt är också en informationsfråga. Speciellt när/om rekommendationen kommer. Hade man inte berättat för folk hur man tvättar händerna så är jag säker på att de flesta skulle göra det fel.

    Jag upprepar:

    Det. Är. Inte. Svårt.
  • Dr Nail

    FHM:

    "Det vetenskapliga underlaget är svagt när det gäller hur effektivt munskydd är mot smittspridning..."

    Okej.

    "Folkhälsomyndigheten avstår från att rekommendera allmänheten munskydd då ett munskydd som kliar och åker ner under näsan bidrar till att händerna ofta rör mun, ögon och näsa vilket kan öka risken för smittspridning."

    Ah. Så det betyder att det finns ett starkt vetenskapligt underlag för det!

    Var?

  • Dr Nail

    ...vore dessutom intressant att se det starka vetenskapliga underlaget för "fask trygghet" - mantrat.

  • Dr Nail

    Jag förstår. Tunga grejor. Jag fortsätter:

    "Några länder har valt att se munskydd som en trygghet och hoppas att man med universell användning av munskydd minskar risken för spridning..."

    Är personen som är ansvarig för att uppdatera deras sida på semester?

  • Dr Nail

    Det finns en gräns för idiotin. Giesecke (även känd som Världens Sämsta Epidemiolog) bad Tegnell att öppna skolorna redan i april för att "skicka en signal om ljusning".

    Vad fan anställer de för folk egentligen?

Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin