• Dr Nail

    Varför behöver man vara så våldsamt skeptisk gentemot forskning från Kina? Jag hänger inte med nu, på riktigt. Varför så viktigt att begränsa sitt liv?

    Nordkorea? Har du rapporter från Nordkorea ang. det här? Dela då gärna, för jag har inte sett några.

    Ja, det kom liknande grejer från England. Ska man va skeptisk då också, eller....vad ska jag göra, berätta för mig xD

  • Dr Nail
    FDFMGA skrev 2020-07-26 19:50:08 följande:

    Jag tror att man ska ta uppgifter från Kina och Nordkorea och liknande länder med en nypa salt - eller två. Nu kom det ju liknande rapporter från Storbritannien för någon vecka sen.

    Men de som hoppas på flockimmunitet via vaccin ska nog ändå inte vara alltför bekymrade i och med att det inte finns ett endaste rapporterat återinsjuknade bland alla dess miljoner som haft covid-19.

    Jag gissar att pangdemikernnas riksförbund borde vara förberedda på att immuniteten hos de som varit sjuka är ungeför som Yes-reklamen, dryg och effektiv till sista droppen.

    Hur har det gått med rönen om att T-cellsimmuniteten är verkningslös - något nytt från Kina eller Nordkorea


  • Dr Nail
    Anonym (.) skrev 2020-07-26 22:06:19 följande:

    Kinesiska arbetare (även forskare) är livegna. De tvingas producera det som förväntas av dem, oavsett hur det går till. Att de försökt mörka virusets existens har vi fått uppleva, likaså att de barrikaderat dörrar och låst in människor i sina hus. Deras forskning skulle inte jag våga lita på fullt ut - även om jag såklart kan ha fel emellanåt. Viktigt att läsa all forskning (från alla länder) kritiskt.


    Livegna vet jag inte om det är en bra jämförelse, då en genomsnittlig kinesisk arbetare drar in mer cash än vad en livegen bonde kunde drömma om. Extra mycket under pandemin, t.ex. när de byggde det där jättesjukhuset.

    Tänker du på den där läkaren som sen själv avled? Jag håller med, det finns mycket som är mystiskt kring det hela. Fortfarande, inte så att man inte kan lära sig nåt av Kinas forskning. Det vore en begränsande utgångspunkt.

    Din sista mening skriver jag under på.
  • Dr Nail
    FDFMGA skrev 2020-07-26 22:54:36 följande:

    Varför inte utgå från verkligheten som den är, det vill säga att det inte finns något bekräftat återinsjuknande i covid-19 än.

    Som med allting annat antar jag att hur snabbt mängden antikroppar mot viruset klingar av hos de som utvecklat antikroppar följer en normalfördelningskurva och än har inte någon av de smittade nått en så låg immunitetsnivå att de blir smittade igen.

    Egentligen är det lite mer komplext än så iom att man också kan ha T-cellsimmunitet som sannolikt är betydligt mer långvarig än immunitet via antikroppar (här bortser jag från de kinesiska rönen om att T-cellsimmuniteten inte existerar)

    En inte alltför vågad gissning är att det så småningom kommer att visa sig att personer som smittas en andra gång får betydligt lindrigare symptom och att det är på detta vis vi kommer att kunna samexistera med sarscov2 i framtiden, att vi har fått ytterligare en coronaförkylning att irritera oss på.

    Ja, vid sidan om de coronaförkylningar som vi redan ny lever i någotsånär fredlig samexistens med, kanske även dessa ursprungligen var allvarligare än nu när coronavirusen har anpassat sig till oss och vi till coronavirusen.


    Vänta, så jag håller med Tegnell och FHM här, indirekt, men ändå så är det inte bra nog?

    Hahahahahhahahahahhahaha inte lätt när det är svårt aså xd
  • Dr Nail

    Varje dag nu rapporter om helt barbarisk trängsel och likgiltighet inför rekommendationerna överallt, speciellt på krogar och i affärer, men speciellt i kollektivtrafiken.

    Vad har hänt med Sveriges "goda möjligheter till social distansering"?

    Ironiskt nog tror jag att vi som är mest kritiska mot FHM är också de som är bäst på att följa FHMs rekommendationer.

    Dock ser man positiva signaler i form av personer med masker. Det betyder att det trots allt finns lite folkvett i denna nation. Ett enkelt medel att skydda både omgivningen och sig själv (bara en sån sak att man blir mindre benägen att röra sig i ansiktet) är ändå inte för mycket begärt.

  • Dr Nail

    En något oväntad sidoeffekt av maskanvändandet för mig personligen är att jag snusar mindre. Vet inte om det är bra eller dåligt, men det är som det är.

  • Dr Nail
    Aniiee skrev 2020-08-01 13:31:27 följande:

    Och trots trängseln ser vi ingen ökning av covid-19-fall. Inte än i alla fall.

    Vad gäller masker så trot jag att en del fått in i sina tjocka skallar att ingen rekommendation =/= förbud. Folk har helt enkelt fattat att vill de ha masker så står det dem fritt.


    Javisst, vi spelar rysk roulette och lever fortfarande. En rimlig anledning att spela rysk roulette :p

    Oavsett; rekommendationerna kvarstår. Det är hur folk förhåller sig till dessa (och således deras effektivitet) som är inläggets kärna.

    Så att även om FHM gör som Danmark gjorde igår och rekommenderar masker, så är det förstås ingen garanti i praktiken. Men ändå; det finns så som jag ser det fyra nivåer av agerande från myndigheternas sida: "nix", "whatever", "bör", och "ska". Varje nivå innebär vissa signaler.
  • Dr Nail

    Eftersom folk verkar ha kapitulerat inför hur förkrossande svårt det är att använda ett munskydd, så finns det faktiskt hjälp att få med att tackla denna monumentala uppgift.

    Här med roliga bilder.

Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin