Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    klyban skrev 2020-06-07 21:20:05 följande:

    Ad hominem är vad dessa alltid använder när det blir jobbigt för dom.
    Inget jag heller bryr mig om, dock intressant och påpeka förlöjligandet, och vad Pope inbillar sig med det.


     


    Och jag kan tänka mig att Koch Institut har mer än en "artikel/information" om COVID-19.
    Och det är lite udda ha länk tillhanda, men inte ge den.


    Jo, jag vet. 

    Jag kan tycka att hemsidor med mycket info kan vara lite knepiga, för de  är lite olika uppbyggda. Och ibland har jag inte alls lust att försöka begripa mig på det. 
  • AndreaBD
    Anonym (man) skrev 2020-06-08 11:08:14 följande:
    Det var det dummaste jag hört, om du ska använda spanska sjukan som referens så vore det bra om du läser på först.

    "Staden St. Louis i USA stängde till exempel alla skolor och förbjöd folksamlingar med mer än tjugo personer, innan pandemin kulminerade, och klassrummen stod tomma i 143 dagar, medan staden Pittsburgh stängde skolorna först när antalet smittade var som störst och då endast i 53 dagar. Antalet döda i St. Louis blev endast en tredjedel av antalet i Pittsburgh.

    Ett annat exempel kommer från Philadelphia, där myndigheterna höll fast vid att genomföra en militär parad, som lockade 200 000 åskådare. Tre dagar senare var stadens sjukhussängar överfulla med sjuka.


    https://varldenshistoria.se/samhalle/karantan-sista-aatgarden-mot-varldens-varsta-sjukdomar

    Karantän har varit och förblir en effektiv metod för att stävja epidemier och pandemier, att försöka förvanska historien för att försöka rättfärdiga vårt eget misslyckande är bara löjligt.
    Karantän är jättebra OM det bara behövs under en kortare tid. Men du kan inte ha karantän i 12 - 18 månader och effekten av att bara stänga ner i två månader och sedan ha resten av tiden "öppet", är minst sagt osäker. 

    Spanska sjukan var ett virus som man kunde få bort helt, det kan man inte med covid -19. Dessutom hade det inte alls lika många negativa konsekvenser då, eftersom samhället var mycket enklare, många människor var självförsörjande. Mycket lättare då att isolera folk utan allvarliga konsekvenser. 
  • AndreaBD
    Anonym (man) skrev 2020-06-08 11:38:19 följande:
    Ja, och det behövs ju bara en kort tid OM man applicerar den i tid, som våra grannar gjort. Norge, Danmark och Finland motsvarar St. Louis och Sverige Pittsburgh.

    Och oavsett vilket så är detta

    "Det enda man kan dra slutsatser om är hur det såg ut vid spanska sjukan för 100 år sedan. Samma strategier tillämpades som idag. Vissa länder hade strikt karantän, andra gjorde nästan inget alls.
    I slutänden var resultatet i form av dödstal detsamma."

    FORTFARANDE ett falskt påstående.
    Nej, du kan inte jämföra Danmark och Norge med St.Louis och Pittsburgh, för att pandemin inte är slut än för Danmarks och Norges del. Jag kollade - båda har fortfarande ett 20-tal nya fall varje dag. Det kan öka igen när som helst. Något super-spreading-event, så blir det många fler igen. 

    Vi kommer först att veta när det är helt över. 
  • AndreaBD
    Anonym (man) skrev 2020-06-08 11:58:40 följande:
    Vi är fortfarande lika handlingsförlamade och sena när det gäller att börja masstesta. Vi missade tåget vad gäller karantän, tydligen tänker vi missa tåget vad gäller masstestning oxå.
    Så kan man bara säga om man inte hänger med, inte läser tidning eller tittar på nyheterna. Man hinner inte testa fler! Vi är uppe i max-mängd vi kan testa per vecka. Att man sedan trodde att man kunde testa 100.000 i veckan - det har visat sig att man i praktiken inte kan klara det. 
  • AndreaBD
    Anonym (man) skrev 2020-06-08 13:24:59 följande:
    Det är snarare så att man bara kan påstå att vår taktik varit rätt om man blundar för fakta... Fakta är att vi har 4-5 ggr så många döda som våra grannar tillsammans, fakta är att vi fortfarande inte fått kontroll över spridningen, fakta är att flockimmuniteten inte ens är i närheten av vad FHM förutspådde. Fakta på vårt misslyckande är pinsamt uppenbart för alla som inte medvetet väljer att blunda för verkligheten. 

    Och med tanke på hur långt nere i marken du verkar ha stoppat huvudet så tycker jag inte att du är rätt person att prata om fakta eftersom det ENDA argument samtliga FHM frälsta verkar ha att komma med är "framtiden". Ser man på krass verklighet och fakta just nu, i verkligheten så finns det ingenting positivt med vår strategi. 
    Och då byter du genast ämne förstås! Hur var det med testningen då? Vi har INTE kapacitet att testa fler. Och du påstår att man bara sjabblat bort det, eller? Ser du på nyheterna ibland? 

    Nej, jag har ingen anledning att vara "FHM-frälst". Jag brukar vara ganska kritisk mot det mesta. Dessutom är jag än så länge inte ens svensk medborgare än (mest dock för att jag inte orkat ta i det, men jag har ansökt nu faktiskt) . Jag tycker helt enkelt att om man just tittar på fakta och verklighet, så är det logiskt och rimligt att det ska vara så här. Men med tanke på att du verkar vara dåligt insatt blir jag inte så överraskad över att du kommit fram till något annat. 
  • AndreaBD
    Anonym (man) skrev 2020-06-08 12:04:37 följande:
    Det kan jag absolut eftersom de är ett levande bevis för att karantän då som nu kan fungera alldeles utmärkt, och vi är ett levande bevis för hur korkat det är att INTE ha karantän.

    Jo jag vet att FHM frälsta lägger allt hopp på framtiden för nu tiden ser ju inte så bra ut. Personligen föredrar jag att se till att framtiden blir bra genom lämpliga åtgärder istället för att stoppa huvudet i sanden och förlita sig på ödet. Det är nämligen svårt att väcka döda människor till liv om det visar sig att vi hade helt jävla fel. Jag tycker att försöka göra sitt bästa för att rädda liv nu är betydligt bättre än att räkna lik senare.
    Man kan inte ta en del av en pandemi och dra slutsatser utifrån det. Det säger sig självt. För att kunna utvärdera något, måste det vara klart. Och det är ingen som förlitar sig på ödet och folk gör sitt bästa. Inte du kanske, du klankar bara ner på andra. 
  • AndreaBD
    Anonym (man) skrev 2020-06-08 11:58:40 följande:
    Poängen är att det går absolut att skrika karantän i BÖRJAN av en pandemi, hade vi gjort det så hade vi förmodligen haft en helt annan utveckling än den vi haft.
    Skrek du det då i början av februari? Det var antagligen DÅ det började. Inte i slutet av februari när några skidåkare kom tillbaka. Man missade det för att det smög sig på tidigare än vad någon märkte. Men jag tror att FHM visste det i slutet av februari - att det redan var lite för sent för att en lockdown skulle ge något. 
  • AndreaBD
    FDFMGA skrev 2020-06-08 12:17:41 följande:
    Ett läkemedel mot cystisk fibros

    https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/cystisk-fibros-medicin-testas-pa-covid-19-patienter
    Det låter ju lovande! Cystisk fibros har ju ganska lika symptom. I alla fall har de svårt att andas, det vet jag. Men nu man kan sätta hälften av patienterna på placebo! Det har jag svårt för att inse att det skulle vara nödvändigt. Visst, det skulle bevisa om det hjälper, men i en akut situation borde man egentligen ge det till alla. 
  • AndreaBD
    Anonym (man) skrev 2020-06-08 12:53:00 följande:
    Japp, men alldeles försent, precis som vi är försena nu. De som agerade snabbt och effektivt med liknande förutsättningar som vi fick ju god resultat.

    Nej sportlovsresorna är INTE den verkliga förklaringen, den verkliga förklaringen är hur vi sen HANTERADE alla som varit på resor. Att låta människor som varit på resa röra sig fritt i samhället då vi redan visste smittan kommit till Europa var totalt hål i huvudet.
    Förstår du inte? Det hade redan spritt sig FÖRE sportlovet. 
  • AndreaBD
    Anonym (man) skrev 2020-06-08 14:02:36 följande:
    Det är snarare du som inte fattar och sitter först och skyller på skidåkare för att sen babbla på om att smittan redan fanns här innan skidåkarna. Du vrider och vänder på dig så som det passar för stunden och gör allt för att hitta ursäkter för varför det gick så fel och fortsätter gå fel.
    Nej, det har jag inte. Men du har tjatat om det gång på gång trots att jag har skrivit att det verkar ha funnits innan. Så du kanske har läst slarvigt. 

    Om du dock syftar på inlägg som är typ mer än två veckor gamla, så är det möjligt. Innan dess så visste ju inte jag det heller. Eller visste.... visste att det mycket väl KAN vara så. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin