Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    FDFMGA skrev 2020-05-28 22:53:53 följande:
    Nu ska FHM även börja granska överdödlighet som inte har klassats som covidrelaterad.

    Jag antar att även många andra länder kommer att göra detta så småningom, åtminstone de flesta EU-länder.

    https://www.dn.se/nyheter/sverige/fler-doda-i-covid-19-doljs-i-statistiken/

    Den här artikeln är intressant och handlar om att det är så få fall av Covid-19 i Skåne (samma nivå som i Danmark). Varför är det så? Skåne har följt samma strategi som övriga Sverige och borde då ha haft många fler dödsfall än Danmark men så är det inte. 


    https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/EW79mK/skane--svensk-strategi-men-danska-dodstal
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    FDFMGA skrev 2020-05-28 22:53:53 följande:
    Nu ska FHM även börja granska överdödlighet som inte har klassats som covidrelaterad.

    Jag antar att även många andra länder kommer att göra detta så småningom, åtminstone de flesta EU-länder.

    https://www.dn.se/nyheter/sverige/fler-doda-i-covid-19-doljs-i-statistiken/

    Vill också tipsa om den här artikeln som jämför de samtliga dödsfallen i olika länder och jämfört med historiska tal. Man kan fråga sig varför Storbritannien som varit mer nerslängt har haft så många fler dödsfall än normalt jämfört med Sverige?


    https://www.ft.com/content/6b4c784e-c259-4ca4-9a82-648ffde71bf0



    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    louisa83 skrev 2020-05-29 13:21:26 följande:
    För att de stängde ner för sent. Kommer du inte ihåg att de i början följde samma linje som Sverige? Och sen beslöt sig för att stänga ner för att de insåg att offren skulle bli för många. Så när de stängde ner var smittan redan vida spridd i samhället och många hade redan dött. Hur många fler som hade dött om Storbritannien inte stängt ner kommer vi aldrig få veta.

    Ett intressant land att jämföra med är dock Grekland. Lika många invånare som i Sverige (plus en miljon), fram till idag 176 dödsfall. De hade lockdown i över en månad, en lockdown som genomfördes precis i början när smittan kom till landet, så smittan hann aldrig sprida sig så mycket. Nu när landet öppnat upp stegvis från 4e maj så har fallen inte ökat. En lyckad strategi med andra ord och ett korrekt sätt att göra det på enligt mig. Man håller såklart ögonen öppna för en andra våg i höst, men det kommer ta lång tid innan Grekland skulle få en stor smittspridning då nya coronafall just nu bara ligger på ungefär två om dagen och sommaren beräknas vara utom fara då alla är ute.Grekland har vunnit mycket tid, tid som kanske kommer räcka till ett vaccin kan börja delas ut. Också pekar ju mycket mot att den där flockimmuniteten som Sverige skulle ha kommit längre med, förmodligen är mycket svår att uppnå om den ens kan existera. Så frågan är hur smart Sveriges strategi har varit egentligen. Om ni frågar mig så anser jag att Sveriges regering och FHM har agerat helt oansvarigt. Så man vet ingenting om sjukdomen? Fine. Men då är väl det rätta och ansvariga att stänga ner så mycket man kan då, för att vara säker på att inte få ett okontrollerat utbrott? Försöker man inte göra allt som står i sin makt för att förhindra detta och rädda liv? Nej istället har man bara tänkt på ekonomin. Men en sak är säker, ekonomin kommer alltid på fötter igen. Det gör inte de döda.

    Varför tror du att Sverige har så få dödsfall i Skåne ungefär som i Danmark på andra sidan sundet) trots att Skåne har följt den svenska strategin?

    Ett annat land som är intressant att jämföra med är Belgien (bara något större än Sverige). Belgien stängde ner samhället ungefär samtligt som Danmark. Belgien har haft dubbelt så många dödsfall per 100 000 som Sverige.  Varför tror du att Sverige har klarat sig så mycket bättre än Belgien utan total lockdown?


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    louisa83 skrev 2020-05-29 16:33:51 följande:
    Jag tror att smittan inte var lika utbredd i Skåne som den var i Stockholm när riktlinjerna kom. Sen har ju tätbefolkade områden blivit mest drabbade. Skåne är ju inte lika tätbefolkat som Stockholm. Och de är absolut inte lika tätbefolkat som de flesta områden i Danmark.

    Belgien vet jag för lite om för att kunna diskutera om. Mer än att jag kan ju säga i allmänhet precis som jag också poängterat innan, att det viktiga är inte bara att man stänger ner, utan när man stänger ner. Belgien kanske redan hade en stor smittspridning innan. Sen handlar det också om hur man gör lockdown, det finns ju olika typer. De kanske tog fel beslut där.

    I helhet borde Sverige klarat sig mycket bra, för det hade alla förutsättningar. Glesbefolkat, inte så många rökare, kontantfritt samhälle, lätt för äldre att isolera sig då de flesta bor själva och inte i generationsboende, många som redan jobbar hemifrån. Egentligen var det lätt som en plätt för Sverige att inte få en spridning, om man tagit lite strängare åtgärder i början. Om man har dessa förutsättningar i åtanke, så inser man att Sveriges resultat är KATASTROFALT.

    Jag tror att det kommer visa sig att val av strategi har haft mindre betydelse för dödsfallen än när ett land har fått in smittan. En annan sak som troligen kommer visa sig ha stor betydelse för dödsfallen är hur äldrevården varit organiserad. Bägge dessa faktorer har varit svåra för drabbade länder att hantera.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    louisa83 skrev 2020-05-30 23:38:54 följande:
    Alltså den initiala smittan kom ju inte från de hemvändande skidturisterna, det kommer väl alla ihåg. Den hade ju kommit till Sverige, och sen var alla oroliga för att sportlovet var i antågande, och diskussionerna var ju huruvida sportlovsresenärerna skulle dra med sig ännu mer smitta. Jag deltog i några såna diskussioner här på familjeliv till exempel. Vissa undrade om de skulle våga skicka sina barn till skolan efter sportlovet, och andra undrade om de kanske borde stanna hemma i karantän ett par dagar efter att ha kommit hem från resan.

    Sen efter sportlovet så kommer jag ihåg att det ploppade upp några fall på nyheterna om ett par familjer som kommit hem från skidsemester i Italien och visat sig fått corona och fick stanna hemma i karantän.

    Det var så mycket folk som var oroliga inför vad sportlovsresandet skulle ha för betydelse för smittspridningen, att det är helt oansvarigt att FHM inte gick ut med riktlinjer då. Alla var mycket medvetna om vilka konsekvenser det kunde få. Men ja, som Tegnell sa då, "det kommer inte ske en större smittspridning i Sverige". Och två månader innan det sa han, att det aldrig kommer sprida sig till Europa. Det är en sån man som Sverige har valt att lita på just nu.

    Nu hade han tydligen sagt att Sveriges utveckling är positiv. Positiv?! Men alltså nu får han ju ge sig. Han lyckas vrida och vända på ALLT till hans fördel. Han har bortförklaringar till allt. Alla länder som det går bättre för, är tydligen aldrig bättre utan de följer bara en annan kurva än Sverige. På svaret varför Sverige har så höga dödstal, så beror det tydligen bara på att Sverige räknar dödstalen sååå annorlunda än andra länder (fyi Grekland räknar också in äldreboenden). Och sen döljer tydligen alla länder i världen sina riktiga dödstal, för att, let's face it, bara Sverige går att lita på.

    Även om han och FHM inser till slut att det sket sig, så kommer de ändå hålla uppe fasaden. De skulle aldrig erkänna att de tagit fel strategi. Inte ens sen studier visat att den där flockimmuniteten nog inte är så lätt att uppnå iallafall.

    I början var det jättecoolt att vara svensk. All uppmärksamhet som Sverige fick. All förväntan. Om man idag läser utländska medier om Sverige och hör hur människor i andra länder pratar om Sverige så är det bara pinsamt. Sverige framstås som oerhört oansvarig och folk har förstått att det numer är ett land som tänker mer på ekonomin och pengar än på sina medmänniskor. Och det är oerhört smutsigt. Jag har intrycket av att många är besvikna på Sverige, Sverige har alltid haft ett bra rykte internationellt sett vad gäller staten och att alla hjälps åt i samhället vad gäller skola sjukvård bidrag och så. Nu har den bilden blivit ruckad. Men det är väl egentligen sanningen om dagens Sverige. Den nyare bilden av Sverige stämmer bättre in på dagens Sverige än den gamla bilden. Folk tänker mer på sig själva i dagens Sverige har jag intrycket av. Och svenskar har blivit mycket mer kapitalistiska. Därav blev Sveriges avvikande strategi verkligen ingen chock för mig. Den bestämdes av regering och FHM, men de flesta av folket stod bakom den till 100%.
    Du plockar ut Tegnells uttalanden ut sitt sammanhang vilket gör dina påståenden blir helt felaktiga och då går det tyvärr inte att ta dig på allvar.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill

    Det har kommit intressant data från studier som man har gjort på de Covid-19 virus som svenskar har smittats av. Data pekar mot att smittan framförallt kom från länder som Spanien, Frankrike och Storbritannien samt USA och inte Kina och Italien.  Troligen har tiden för sportlovet (när många svenskar reste) haft stor påverkan på att smittspridningen i sverige blev stor.. 

    https://twitter.com/AgnesWold/status/1266803157138620422


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Dr Nail skrev 2020-05-31 13:55:05 följande:

    Kommunal är lite skeptiska gentemot FHMs riktlinjer ang. munskydd.

    www.dagensmedicin.se/artiklar/2020/04/14/kommunal-vi-fortsatter-lagga-skyddsstopp/


    I Finland har social- och hälsovårdsdepartementet  i dagarna kommit fram till att  vinsten med att bära munskydd för att hindra spridningen av covid-19 är mycket liten. Nyttan av att bära skydden anses vara minimal.

    https://www.hbl.fi/artikel/utredningen-om-anvandningen-av-munskydd-klar-nyttan-av-att-bara-skydden-anses-minimal/

    https://omni.se/finsk-utredning-vinsten-med-munskydd-ar-obetydlig/a/3Jybdd

     


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Dr Nail skrev 2020-06-03 12:10:16 följande:
    Jag tänker inte prata siffror med dig, men här får du en spännande utmaning:

    Förklara för alla här hur Wired är en fake news tidning?

    Det är intressant att en brittisk journalist kritiserar den svenska strategin när resultatet av den brittiska strategin är så mycket sämre än den svenska. 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Dr Nail skrev 2020-06-03 14:52:25 följande:

    Inget dåligt coronaparty i sthlm idag: över 1500 nya fall rapporterade.


    Trenden är vikande i Stockholm och det dagliga genomsnittet av nya smittade är lägre i början av juni än i början av maj.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin