Inlägg från: Anonym (man) |Visa alla inlägg
  • Anonym (man)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    FDFMGA skrev 2020-07-06 11:45:25 följande:
    Nja, GP:s ledarsida utgör ju en mer verserad variant än avpixlat, men om du ser till kommentarsfältet så är skillnaden inte stor.

    Och för såväl GP som avpixlat så kräver knappast de som svärmar där att man ska belägga ett påstående, vilket Neudling heller inte gör. Hon behöver ju inte ens det, hennes följare är ju nyauktoritära.

    Att någon ljuger är uppenbart, antingen är det Tegnell eller också är det Neudling.
    Enligt dig ja, och enligt dig är ju allt som inte stämmer med det FHM säger helfel så att även GT faller under den kategorin är ju föga förvånande.

    PS! FHM har ju inte heller varit överaktiva med att belägga sina påståenden utan avfärdar saker lite som de känner för, som tex varför vi inte ska använda masker. Det räcker med att Tegnell säger att de inte funkar så är det så, han behöver inte förklara varför och om det han säger stämmer med forskning, hans följare är extrem auktoritära.

    Ja någon ljuger och jag tippar på Tegnell, FHM och regering. Folk har en tendens att göra det när saker inte går som man trodde och konsekvenserna blir katastrofala.... det är enkel psykologi, när den ene inte har något att tjäna på att ljuga och den andra har massor att tjäna på det så är det oftast den som tjänar på att ljuga den som ljuger.
  • Anonym (man)
    AndreaBD skrev 2020-07-06 11:51:22 följande:
    Och vad ser man på den bilden? 9 personer i en buss. Fotograferat ur ett läge där det ser ut som om det är trångt. Kanske är det det, kanske vill man bara skapa det intrycket. Fakta är: Det syns 9 personer, och vi vet inte om det ens finns fler i bussen. 

    Sen tvivlar jag iofs inte på att det säkert har förekommit med fulla bussar också. Jag undviker såna, och det gör säkert fler människor. 
    Jag tror iof inte att det skulle spela någon roll ur vilken vinkel bilden var tagen eller om det så skulle vara 150 personer som låg på varandra så skulle du nog hitta nåt sätt att bortförklara det ändå, jag menar du sade ju samma sak om fullsatta uteserveringar och sen visade det ju sig att folk faktiskt satt lite väl tajt och man fick stänga ner dem. 

    De två som sitter Bredvid varandra är ju absolut inte på behörigt avstånd från varandra eller hur? Eller menar du att det är kameravinkelns fel det med?

    Måste varit en väldigt magisk kamera det där...
  • Anonym (man)
    klyban skrev 2020-07-06 12:17:20 följande:

    Tror inte du klarar av den forskningen som ligger bakom här, och sen har du bestämt dig sedan länge att du ska vara tvärsom tegnell.
    Är det politiskt motiverat?
    För politik fixar inget här.


    Ah, så det är din bortförklaring? Tegnell behöver inte förklara sig för ingen kommer fatta ändå, men alla andra måste givetvis förklara sig... Hmmm det påminner mig om något kyrkan brukade använda sig av... var det inte nåt i stil med att kungens / påvens ord är guds lag och får inte ifrågasättas? 

    Absolut, jag är ingen forskare och det är inte du heller, dock har vi ju en hel drös med forskare i Sverige utöver de på FHM och det finns enormt många forskare världen över som skulle kunna granska FHM egna "alster"

    Nej det är inte politiskt motiverat det är rationellt motiverat. För idioti och irrationellt tänkande kommer absolut inte fixa något.
  • Anonym (man)
    AndreaBD skrev 2020-07-06 12:32:36 följande:
    Jag vet inte om du aldrig har åkt såna bussar, men det har jag. Alla de där personerna är minst 1,5 Meter isär, förutom de två som sitter bredvid varandra. Och de kanske är det ett par? Hur vet du att de som står inte är vänner och umgås ändå? 

    Poängen är: Det fotot säger ingenting. Och jag HAR sagt att jag inte tvivlar på att det har förekommit överfulla bussar. Varför då sätta in ett foto av en buss som INTE är överfull? 
    Haha, alltså, nån måtta får det ju vara på förnekelsen... det här börjar ju bli löjligt på riktigt. 

    Poängen är snarare att det nog inte spelar någon roll vad som visas på bild du kommer hitta sätt att bortförklara det ändå.
  • Anonym (man)
    FDFMGA skrev 2020-07-06 12:51:13 följande:
    Fast det var väl bara ett nyktert konstaterande angående värdet av din bild.

    Ett stycke verklighet sett genom ett temperamentSkrattande
    Jo, fulla människor har ju en tendens att tycka det är de som som tänker nykter och alla andra som inte fattar. Men sen bli ju resultaten därefter, precis som resultaten vi ser i Sverige. Jag menar vi har en okontrollerad smittspridning och folk som i allt högre grad skiter i rekommendationer, en nykter person skulle kunna se ett samband där men, ett fyllo kommer såklart mena att det är alla andra som är fulla.

    Tänk att nationalism kan ha samma effekt som alkohol och droger. Finns nog en hel del för beteendeforskare att sätta sina tänder i här Flört
  • Anonym (man)
    AndreaBD skrev 2020-07-06 13:18:55 följande:
    Du läser inte ens orden som man skriver i storbokstäver. Varför ens delta då? 
    Säger personen som förnekade att det öht fanns överfulla krogar?
  • Anonym (man)
    klyban skrev 2020-07-06 14:22:21 följande:

    DU!
    Och ja man har forskning, dock så väljer man inte ut en utan man tittar på den samlade forskningen, och det är där som skon klämmer för dig.


     


    Helt rätt jag är ingen forskare, dock vet jag helt klart att dina slutsatser inte är hållbara, då du väljer en känd teknik att cherrypicka den.


     


    Nej, du är för tvärsemot för vara rationell, om du vore rationell så skulle du inte prata om fel länder när vi pratar om den omfattande initiala smittan.


    Ok och där kom nästa diffusa bortförklaring för varför just Tegnell inte behöver redogöra för sina beslut eller uttalanden.... "den samlade forskningen"

    Tyvärr håller ju den lika lite som det tidigare försöket med att folk är för dumma för att förstå för även om den bygger på samlad forskning så borde Tegnell och co ändå kunna redogöra för exakt vad man baserar sitt beslut på, att bara påstå att det bygger på "samlad forkning" duger liksom inte eftersom även argumenten FÖR ansiktsmask bygger på samlad forskning.

    Det går liksom inte att avfärda vetenskapliga studier med vaga påståenden om "samlad forskning" man måste även redogöra på exakt VILKEN sk forskning man syftar till.

    Nejdå, det ÄR rationellt att inte enbart nöjas sig med vad en pytteliten myndighet, i ett litet land kläcker ur sig, framför allt när man klart och tydligt kan se att resultaten är horribla. Du verkar ju gilla att slänga dig med "lyft blicken", kanske dags att du själv lever som du lär och lyfter blicken du med, det finns trotts allt en ganska stor värld utanför FHM.
  • Anonym (man)
    klyban skrev 2020-07-06 15:07:11 följande:

    Intressant, mer fakta du vill exkludera ser vi och mer än att vi hade en initial, tidig omfattande smitta i Sverige.
    Redan i December har det visat sig, och letar vi verkligen så skulle det inte förvåna mig om vi hamnar i November som flera andra länder som haft en så omfattande smitta initialt.


    Ehm, annars är ju att förneka överfulla krogar (och bussar, tåg, flyg, badstränder, butiker... etc, etc) en studie i att exkludera fakta.

    Dina egna förklaringar är som sagt inget annat än rena spekulationer, och är även det exkluderande av fakta. Du verkar fortfarande inte kunna skilja på dina egna fantasier och fakta Klyban. 
  • Anonym (man)
    FDFMGA skrev 2020-07-06 15:21:27 följande:
    Nog tycker jag att bilden du postade mer påminner om en buss än en krog.
    Nog tror jag du förstod att jag pratade om tidigare postade bilder med överfulla tåg
  • Anonym (man)
    Anonym (man) skrev 2020-07-06 15:35:05 följande:
    Nog tror jag du förstod att jag pratade om tidigare postade bilder med överfulla tåg
    Överfulla krogar....

    Som även det förnekades med exakt samma argument om "kameravinklar"
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin