• klyban

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Anonym (man) skrev 2020-06-08 11:58:40 följande:
    Vad man vill uppnå är alltid detsamma, få spridningen under kontroll och rädda liv. Det är vad alla gjort med olika resultat. Och våra resultat är ju inte så bra.

    Ja man måste få folk att efterleva det oxå och våra lama uppmaningar har ju visat sig vara väldigt ineffektiva. Ja karantän kan bli svårt att upprätthålla om det drar ut på tiden, därför är det viktigt att göra det så fort som möjligt vilket vi valde att inte göra och resultaten blev ju därefter.

    Poängen är att det går absolut att skrika karantän i BÖRJAN av en pandemi, hade vi gjort det så hade vi förmodligen haft en helt annan utveckling än den vi haft. Är man lam, seg och totalt handlingsförlamad så låter man såklart bli och låter skiten härja fritt, då är det såklart svårt att prata karantän för då är det redan försent. Men bara för att man var sen med att agera så betyder inte det att man gjorde rätt eller är på rätt spår. Vi är fortfarande lika handlingsförlamade och sena när det gäller att börja masstesta. Vi missade tåget vad gäller karantän, tydligen tänker vi missa tåget vad gäller masstestning oxå.

    Och en del som skrek karantän och gjorde en karantän hade likt förbannat stor smitta och höga dödstal.
    Smitta var för välspriden i Sverige av någon anledning, man säger sig härleda detta till bland annat sportlovsresor.


    Dock handlar detta om mer än bara ett virus, men hade det bara varit ett virus att tänka på , så kanske man hade haft en poäng.


    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
  • klyban
    Anonym (man) skrev 2020-06-08 12:53:00 följande:
    Japp, men alldeles försent, precis som vi är försena nu. De som agerade snabbt och effektivt med liknande förutsättningar som vi fick ju god resultat.

    Nej sportlovsresorna är INTE den verkliga förklaringen, den verkliga förklaringen är hur vi sen HANTERADE alla som varit på resor. Att låta människor som varit på resa röra sig fritt i samhället då vi redan visste smittan kommit till Europa var totalt hål i huvudet.

    Vi är inte sena nu, utan vi tar hand om den verklighet vi blev given och plana ut kurvan, och förbättra skyddet bland de äldre.


     


    Det är en del av förklaringen, elelr trodde bland annat betydde nått svart och vitt?


    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
  • klyban
    Anonym (man) skrev 2020-06-08 13:24:59 följande:
    Det är snarare så att man bara kan påstå att vår taktik varit rätt om man blundar för fakta... Fakta är att vi har 4-5 ggr så många döda som våra grannar tillsammans, fakta är att vi fortfarande inte fått kontroll över spridningen, fakta är att flockimmuniteten inte ens är i närheten av vad FHM förutspådde. Fakta på vårt misslyckande är pinsamt uppenbart för alla som inte medvetet väljer att blunda för verkligheten. 

    Och med tanke på hur långt nere i marken du verkar ha stoppat huvudet så tycker jag inte att du är rätt person att prata om fakta eftersom det ENDA argument samtliga FHM frälsta verkar ha att komma med är "framtiden". Ser man på krass verklighet och fakta just nu, i verkligheten så finns det ingenting positivt med vår strategi. 

    Blunda för fakta på en helt ny smitta?
    Och det går inte jämföra med andra länder, eller ens andra regioner.


     


    Och flock immunitet är en fråga vi fortfarande ställer, det är flera veckor kvar på den studien och där man tar 1000-1100 antikroppstester per vecka via VC och blodgivare.
    Som man även fick problem med på VC, då besöksbilden ändrat sig för mycket för få ett genomsnitt som gick lita på.
    Därför tog man in blodgivare också.
    Sen ställer man också frågan om det finns andra markörer för att vara immun, ön just antikroppar.
    Sånt här får du inte glömma av.
    Detta är saker som kräver tålamod att ta reda på, och det verkar en del helt sakna och inte ens förstår hur sånt här går till och tid det alltid tar.


     


    Som du förstår framtiden är där svaren finns, nu finns mestadels frågor frågor och åter frågor man måste ha svar på först.


    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
  • klyban
    FDFMGA skrev 2020-06-08 13:13:47 följande:
    Nej, jag har noterat att vi ser lite olika på orsakssambanden.

    Lite förenklat så förespråkar du att en person som befinner sig utomhus under ett månadslångt regnoväder borde söka skydd under en gran medan jag tycker att hen borde ha tagit på sig regnkläder.

    Ur mitt perspektiv är det ingen tillfällighet att två av Europas mest utpräglade nyliberala experimentverkstäder, Sverige och Storbrittanien, tillhör de länder som hittills misslyckats med att skydda de äldsta medborgarna. Ett av länderna har misslyckats med lockdown och det andra har misslyckats utan lockdown.

    Haha, underbar liknelse.


     


    Jag har märkt denna stressa att man ska veta allt nu, fast än man ställer frågor inom medicinen och att svaren återfinns i framtiden och ibland säkerligen 1-2 år bort.
    Är det internetåldern som har blivit för otåliga?
    Eller är det av okunskap hur komplext sånt här är?

    Vilken medicin handlar det om som man testar på COVID-19 patienter som är normalt för cystisk fibros?


    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
  • klyban
    Anonym (man) skrev 2020-06-08 14:02:36 följande:
    Det är snarare du som inte fattar och sitter först och skyller på skidåkare för att sen babbla på om att smittan redan fanns här innan skidåkarna. Du vrider och vänder på dig så som det passar för stunden och gör allt för att hitta ursäkter för varför det gick så fel och fortsätter gå fel.

    Det finns mer än en punkt där smittan kommer ifrån, varför låtsas du om annat?
    Och det räcker med ett par få superspridare för sprida detta rejält.
    Du verkar ha ursäkter nej inte dom, nej inte dom, vem tror du bär smitta?
    Om det är oklart så var det människor i resandet initialt, är du en av dom? eftersom du är lite upprörd över att vi påpekar smittovägar som uppstått.


    Och vi pratar troligtvis även redan i November, och med tanke på hur andra länder har hittat smitta i tiden.


    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
  • klyban
    Anonym (man) skrev 2020-06-08 14:57:45 följande:
    Ja den är ny för alla men tydligen har ju vissa trotts det lyckats bättre än andra eller hur klyban? Så mitt i förvirringen som rådde och fortfarande delvist råder verkar ju vissa kunna få sin "shit togeather" och få bra resultat medan andra verkar inte kunna åstadkomma nånting annat än ursäkter och vaga hänvisningar till en ljus "framtid".

    Frågan om flockimmunitet som strategi är redan passé, flockimmunitet ÄR ett inte längre ett mål att ens försöka sig på när immuniteten är så låg. Det har WHO varit väldigt tydliga med. Att Tegnell och co (ink deras dalande fanklubb) sen inte gärna vill medge att de satsade på fel häst trotts varningar och därmed försatte oss i en hopplös situation är en helt annan sak.

    Intressant att du tar upp testande för även det är något vi verkar ha misslyckats med att få igång, istället ägnar man sig åt det vi i Sverige däremot onekligen är proffs på, peka finger på andra, skylla ifrån sig och hamna i politisk sandlåda.

    Rätt lusigt hur du totalvägrar förstå att vi alla är i olika skeenden, städer, regioner, och andra länder.
    Låter som du försöker komma till en kortsiktig politisk poäng som är TOTALT omöjlig att göra.

    Bara en sak att FHM inte ens haft en strategi med flockimmunitet, och hur många ggr har de berätta detta?
    100 ggr?
    Och så kommer du upprepar det felet igen, fast än du vet att det inte är så.
    Det är talande för dig.

    Antikroppstester har varit igång länge nu, som skulle vara en 11 veckors studie med ~1000-1100 i veckan.
    Men fick ett bakslag då VC urval var havererat pga folk inte går dit, och de var tvungen lyfta blicken till andra ställe och blev då blodgivare.
    Antikroppsstudier på unga(upp till 19år)på VC hade den utveckling man förväntade sig.
    Och även har en annan fråga uppstått som man också försöker få svar på, och det är om det finns fler markörer för immunitet.

    Du vet nästan allt av detta, varför låtsas du som du inte vet om detta?
    Är det för att det är för jobbigt och diskutera med detta i åtanke, elelr vad beror glömska på?

    Man hela tiden haft tester för de som varit i medicinskt behov av vård, vilket man också har berättat.
    Sen har man utökat kategorierna.
    Sen när man sade att man utökat labbmöjligheterna att ta emot 100000-150000 det är inte samma som att man ska ta så många per vecka.
    Det verkar en del inte fatta överhuvudtaget, sen har det gått trögt pga stora logistiska problem.
    Och det ansvaret faller på registrerarna, men det är tydligt mer bekvämt och skylla på regeringen för få billiga politiska poänger.
    Det berättar också ointresset för frågan, som är komplex nog utan politik.


    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
  • klyban
    Anonym (man) skrev 2020-06-08 16:09:49 följande:
    Det är snarare lustigt hur du fortsätter förneka att våra resultat med vaga anspelningar på "framtiden", det verkar som sagt vara FHM fanklubbens enda argument.

    Om du tänker fortsätta blunda för verkligheten tills vi nått den där framtiden du inte riktigt vill ange datum på (kan ju vara 20 år fram i tiden) så föreslår jag att du skaffar dig ledhund, om du ska stoppa huvudet väldigt lång ner i marken så är nog luft tuber bra att ha.

    Igen så är detta är bra längre svarsperiod, då länder, regioner och tom städer ligger olika i smittan.
    Klarar man inte av se det, vad säger man då?
    Och det handlar om fakta och vad den är, vaghet är man inte intresserade av.
    Där av de långa svarstiderna, är du inte ens medveten om komplexiteten här och hur lång tid det tar och få svar?


    Ta bara antikroppstesterna som handlar om 11 veckor frågande i blodprov, och blodprov som visade sig inte funka då VC fick en annan besöksbild och blev aldrig ett genomsnitt av befolkningen.
    Dock de unga upp till 19år fick antikroppsutveckling mer mot som man förväntade sig, och därför man riktade blicken till blodgivare.

    20år i tiden, då har vi sedan länge avhandlat de mesta frågorna kring COVID-19, låter lite löjligt av dig tom.
    Är det  någon agenda som gör du inte förstår frågan är komplex och tar lång tid och få svar på?
    Eller vad är det som gör att du är så otålig på svar som inte går svara på nu?

    Tvärtom ledarhund är inte nödvändigt, då jag lyfter blicken och försöker se nått, än gräva ned mig i vad som ser ut som en agenda av dig.
    Kanske det är dax att du försöker förstå hela problematiken, än fastna i populism, ja, om du har nått intresse och ta reda på nått.


    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
  • klyban
    AndreaBD skrev 2020-06-08 17:31:11 följande:
    Du hade INTE läst rätt när du skrev inlägg 1968 för du pratar om skidåkare som orsak till spridning (och då utgår jag ifrån att du menar sportlovet i slutet av februari), när jag hade skrivit att det spred sig redan i början av februari. 

    Och det är inte första gången jag har nämnt detta, så du måste ha missat det flera gånger. 

    Jag har märkt att detta ofta "glöms bort", och var gång efter man påmint om detta, så glömd det bort till nästa inlägg.
    Rätt udda faktiskt.


    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
  • klyban
    Anonym (man) skrev 2020-06-08 22:10:55 följande:
    Och jag har märkt att det ofta glöms bort att prata om hur man valde att hantera skidåkare när de kom hem och bara snacka om antal... ja det verkar vara mycket som glöms bort.

    Om det är det du trodde jag sa, så hade vi kunnat haft en diskussion nu.
    Dock är det rätt fundersamt varför du upprepat glömmer av fakta av denna typen.
    Och man är frågandes till varför, en personliga agenda eller en politisk agenda?


     


    För de som vill ha fakta om COVID-19 i ett större perspektiv, den kommer få vänta mycket länge.
    Man ställer så många frågor nu, att det kommer ta tid och samla in dom svaren.


    Man ställer dessa frågor för lära sig nått, vilket vi ser en del leksakspartier inte är intresserade av, inte ens överhuvudtaget.
    Ta Åkesson, han drog till Turkiet och delade ut flygblad, för åka på ett inreseförbud pga bröt mot lagen.
    Och på detta skolkade ifrån krisövningen i Riksdagen inför COVID-19.


    Som också sagt att man inte ska lyssna på experter, för säga senare att man ska lyssna på experter, och nu är tillbaka att inte lyssna på experter.
    Man ställer sig frågan varför är det sås vårt och bestämma sig, eller vänta i de hårda fakta som behövs.

    Och jag förstår du inte har tålamodet och få svaren, så varför är du här när du är ointresserade av svaren?


    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
  • klyban
    AndreaBD skrev 2020-06-08 22:37:06 följande:
    Det är inget som någon glömmer bort, det har vi diskuterat i veckor. Tills man fick höra att det smittan kan  ha funnits utspritt innan. Och då har vi börjat diskutera det. Men det har du uppenbarligen missat i två veckor....

    Dock glömmer den användaren av tidsperspektivet.
    Det värsta är att snart kommer nya inlägg, och har helt glömt bort det vi nu fastställt för femtielfte gången.


    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin