Inlägg från: Anonym (Proctor) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Proctor)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Anonym (man) skrev 2020-12-08 17:09:32 följande:
    Fast skillnaden är att kritikerklustret sträcker sig över större delen av planeten medan Tegnells fanclub är ganska liten och en lokal företeelse I Sverige och även där begränsad till bara en del av befolkningen.  Bara det borde ju säga en hel del för någon med kapacitet att tänka objektivt.

    Men det är klart att om man förblindas av nationalism eller kronisk rädsla för att ens "flumrättigheter" att smitta andra som man vill ska begränsas så blir det ju svårt att tänka objektivt Drömmer

    Hur du och övriga fanklubben uppfattar saker tror jag vi alla redan förstått...

    Räknar du tummar? Jag trodde det var sånt som främst fjortisar gjorde. Personligen är jag mer intresserad av det som skrivs än antal tummar.
    Det är fascinerande med anhängarna. Vi har ju redan ett resultat. Det har gått käpprätt åt helvete. Men anhängarna ger sig inte. Tegnell har rätt oavsett hur många som kvävs till döds. 

    Den där egenskapen som sossar har är nog samma egenskap som får dem att älska Tegnell. Här har vi en faktaresistent burdus översittande hanne som rackar ned på alla som ifrågasätter. Honom ska vi ha. 
  • Anonym (Proctor)
    FDFMGA skrev 2020-12-08 17:15:12 följande:
    Mm - och de som har behov av en stark ledare får fortsätta med att i brist på annat vara en del av klacken i NM i coronabekämpning eller välja att emigrera till Tjeckien eller KinaSolig

    Ungern inte att förglömma, även om landet inom några veckor kommer att ha passerat Sverige i andel döda.
    18800 nya fall på ett dygn och 133 döda rapporterade talar för att Sverige är på väg längre ned i bottenträsket.

    Tyvärr blir inte regeringen bättre av att Tjckien katastrofar sig.
  • Anonym (Proctor)
    AndreaBD skrev 2020-12-08 17:15:20 följande:
    Kan andra länder så kan vi??? Nej, de kanske inte behövde ta speciella åtgärder  för sina gamla för att de bor hos anhöriga eller har anhöriga som hjälper dem på det sättet som hemtjänsten gör i Sverige. 

    Så hur hade du tänkt dig? Att alla som har en gammal släkting ska sluta jobba och ta hand om sina gamla igen? Inte bara skulle samhället rasa ihop (eller åtminstone är det ett ytterligare steg mot det), utan de flesta skulle nog inte ens komma överens om de var tvungna att bo ihop, framför allt. 

    Och när det gäller testning så handlar det inte bara om om personal jobbar effektivt. Det handlar också om om man har material, tester, och labb. Och Sverige hade problem med alla dessa delar. Det är klart att större länder så som Tyskland eller Frankrike kan ha fler labbkapacitet. Kanske inte alla som har det, men oftast tror jag att det är stor skillnad. 
    Jag tänkte att efter den dåliga hanteringen i somras kunde man ha förbättrat rutinerna under sommaren och förhindrat att scenariet återupprepades.

    De förslag du själv hittar på och sedan skjuter ner får stå för dig. Ingenting jag förespråkar.

    Det är vår dåliga regering som säkerställer att Sverige har absolut sämst kapacitet i alla avseenden.

    Kan andra länder så kan vi. Men det betyder ju inte att vi ska ha exakt samma lösningar som de. Det är ju olika förutsättningar.
  • Anonym (Proctor)
    klyban skrev 2020-12-08 18:09:40 följande:

    Ta bara detta med att vi fick en helt annan hand tilldelat oss, den går inte glömma av i en saklig diskussion.
    Vill du mindre ska dö, då får du propagera för ett ny smittoberedskap, men denna grupp är inte speciellt intresserad att lägga pengar på problem, utan mer var man för sig självt.


    Och detta är ett politiskt uppdrag för alla, men vi vet ju redan att SD har exkluderat sig själva genom anse dela ut flygblad i Turkiet var viktigare än delta i krisövningen i Riksdagen.


    Lagen är ett hinder för en hel del saker, det är fakta.


    Du har ju inte ens frågat någon vad de skulle vilja lägga pengar på.

    Sverige lägger ju stora pengar på diverse onödiga saker som egentligen bara skapar problem, klart man kan fördela om lite.
  • Anonym (Proctor)
    klyban skrev 2020-12-08 20:34:28 följande:

    Som vad och i den sakligadiskussionen?


    Vem sagt att MO ska stå i smittskyddslagen, inget som jag kan se.


     


    Vi har inget ministerstyre.
    Stockholm står för ~40% av de döda, så speciellt bra går det inte för kommunen, landstinget och regionstockholm.
    Och där är de folkvalda som styr ifrån M och KD, du argumenterar emot dig själv!


    Du har sagt att MO är namngiven i smittskyddslagen. 

    Kan du snälla sluta påstå att vi har ministerstyre, alla vet att Sverige inte ha det.

    Men ministerstyre eller ej. Det är regeringen som är ansvarig för Corona-strategin och det har inte fungerat. Alls. Regionerna har tvingats jobba arsel av sig för att hantera regeringens dåliga beslut. Vi är bland de sämsta länderna i världen, trots att vi är ett väldigt glesbefolkat land.
  • Anonym (Proctor)
    AndreaBD skrev 2020-12-08 22:33:24 följande:
    Och vi vet ju att vi ligger flera veckor efter och att de andra hade dubbelt så många för två veckor sedan..... Ska man jämföra rättvis - jämför med deras siffror för två veckor sen! 
    Tyvärr inte mycket som tyder på att våra kurvor vänder nedåt. 18000 smittade på ett dygn är nytt rekord.Tyvärr får vi nog vara glada om kurvorna planar ut på denna höga nivå.

    Det är nu lika många på sjukhus som i våras och det fortsätter stiga.

    Det är regeringens fel att det blivit så här illa. De fattade inte vad som var på väg att ske och reagerade försent. Regeringens har misslyckats med att få folket att lyssna. Efter Löfvéns tal till nationen var det tomt på Stockholms krogar i c:a 4 dagar. Nu är det full fart igen.
  • Anonym (Proctor)
    klyban skrev 2020-12-08 23:07:35 följande:
    Har du inga förslag, så vill du inte heller lägga pengar för framtiden.
    Vad man lägger på annat är 100% irrelevant för pandemiberedskap och att detta kostar pengar.

    Vi har inget ministerstyre, och det betyder att ansvaret ligger inte i första hand på regering, då de är lekmän.
    Vi har ingen flockimmunitetsstrategi, och detta har upprepats hundratals gånger av Tegnell & co.


    FuckGoggleAskMe skrev 2020-12-08 21:21:24 följande:
    Det är märkligt hur man ibland känner igen tongångarna i denna tråd, från andra trådar där vänsterpopulister hyllat den förtryckande kulturrevolutionen i Kina och där vänsterklustrets kvädovisor över det demokratiska samhällets nackdelar ringar över nejden. 
    Det är ju populärt i vissa kretsar att konspirera över åsiktsfrihetens förespråkare, och racka ner på de icke-regimtrogna. Att ta åt sig information och åsikter från andra länder har då klassificerats som osolidariskt och rent av farligt för den nationalromantiska andan. Extremistvänsterns anhängare brukar ju inte förneka sig.

    Kan du förklara relevansen med COVID-19 och detta inlägg?
    Åsikter på forskning och fakta är inte förenliga och om man ignorerar fakta, forskning och saklighet med en röd tråd för uppnå konsensus.


    Klart jag har förslag. Mitt första är att satsa på avgångsvederlag till Tegnell. In med kompetens istället.

    Varför fortsätter du tjata om ett ministerstyre som inte finns?

    Regeringen är absolut ansvarig för allt den gör + det den inte gör, men borde ha gjort. Hur man kan hävda att regeringen inte ansvarar för sina egna beslut framstår allt mer som en gåta. Dessutom försöker du påskina att andra inte förstår hur Sverige fungerar. Trovärdigheten blir inte stor när du hävdar att regeringen inte har något ansvar.
  • Anonym (Proctor)
    Anonym (Ella.) skrev 2020-12-08 23:30:26 följande:
    Vi hade väl inte 18000 smittade på ett dygn?
    Jamen låt oss gemensamt förneka detta. Då har det inte hänt.

    Eller ska vi kanske fundera över om regeringens strategi är så lyckad?
  • Anonym (Proctor)
    Padirac skrev 2020-12-08 23:48:02 följande:
    Och hatet mot Tegnell fortsätter. Jag undrar om du har tillräcklig kännedom om folkhälsomyndighetens interna arbetsgång, beslutsordning och mandat för att det du påstår inte ska ge arbetsrättsliga konsekvenser?
    Jag vill alltså ge miljonbelopp till Tegnell. Kallar du det för hat?

    Jag behöver inte ha kännedom om FHM's interna arbetsgång. Jag ska heller inte ha det. FHM är som ett hockeylag som förlorat 14 matcher i rad. De behöver en radikal förändring.

    "arbetsrättsliga konsekvenser". Det verkar som du inte förstår allvaret i situationen. 130 personer har nyligen kvävts till döds. Och det bara fortsätter. Detta handlar om att rädda liv. Arbetsrätten måste komma i andra hand. F.ö så är det arbetsgivaren som leder och fördelar arbetet.
  • Anonym (Proctor)
    Akidoki skrev 2020-12-09 00:06:17 följande:
    Eftersom det inte har hänt har du uppenbarligen missförstått en del och behöver omvärdera dina åsikter om den svenska strategin.
    I Sverige dör i storleksordning lika många per vecka som dött totalt i Norge. Eller har jag missförstått det också?

    Så här skriver SVT:

    133 nya dödsfall rapporterades in i Sverige på tisdagen den 8 december. Totalt har 7 200 personer nu dött efter att ha smittats av covid-19 i Sverige, enligt Folkhälsomyndigheten.


    297 732 personer har bekräftats smittade av covid-19. Det är 18 820 nya inrapporterade fall sedan i fredags.

    18820 fall på några dagar. Är du nöjd med det? Mörkertalet torde vara eormt.

Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin