Inlägg från: Anonym (man) |Visa alla inlägg
  • Anonym (man)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    FDFMGA skrev 2020-06-30 14:11:33 följande:
    Det finns många likheter mellan nyauktoritära strömningar som i förstone inte verkar ha något gemensamt, något som inte minst Familjelivs trådar om klimat, om corona eller om invandring tydliggör.

    En av beröringspunkterna är tron på den enkla lösningen, i detta fall lockdown.

    Jag vet inte om FHM kände till hur uselt äldrevården fungerar i Sverige, men vad skulle de ha gjort. Föreslagit en omfattande lockdown, så omfattande att ingen outbildad personal hade fått arbeta med äldre. 

    Det finns ett dokument från FHM riktat till bland annat kommuner och regioner. Dokumentet är från 2015 och där beskrivs hur kommuner och regioner bör förbereda sig för en kommande pandemi, bland annat genom lagerhållning av skyddsutrustning.

    Sverige är en decentraliserad demokrati med många beslutsnivåer, något som tycks vara ett okänt faktum bland de nyauktoritära. FHM kan bara uppmana Erik Slottner och andra politiker att förebereda sig för att smittor kan komma - att Erik Slottner (KD) efter att så många äldre dött i Stockholm anser att äldreomsorgen uppfyller alla kvalitetskrav såger mycket om Erik Slottner, men inget om äldreomsorgen.

    Att forskarna på Karolinska institutet upptäckt att immuniteten i Stockholm är betydligt mer omfattande än vad antikroppstester antyder innebär att de äldre blir mindre beroende av Erik Slottners syn på äldreomsorgen ur ett coronasmittskyddsperspektiv. Och detta kan rädda många, många liv under de kommande åren.
    Ja det finns många likheter mellan covid och andra virus oxå men det betyder inte att de är exakt lika och ska heller inte likställas. En studie är fortfarande bara en studie.

    Nja, det är nog få som ser en lockdown som en lösning. Det är snarare din egen tolkning av det och något som för övrigt påpekats för dig många ggr. Det är snarare så att de flesta ser en lockdown som ett verktyg för att få kontroll över smittspridningen och något som våra grannar bevisligen använt med väldigt bra resultat.

    Ja de borde ha gjort en lockdown för att minska riskerna för att få in smitta i äldrevården, ju mindre spridning i samhället desto mindre risk att äldrevårdspersonal smittas. Att ha både lockdown OCH ett fungerande skydd av äldre har vi även det bevis för hos våra grannar.

    Vad olika tomtar säger är irrelevant, om man på allvar ville skydda de gamla så hade man sett till att kolla hur verkligheten såg ut och utfört kontroller istället för att nöja sig med vad någon tomte säger. Och hade man haft tillräcklig kompetens och fungerat som en sån myndighet ska fungera så hade man inte ens behövt fråga såna tomtar utan haft koll på verkligheten redan innan. Om du på allvar inte vill få cykeln snodd så sätter du lås på den och nöjer dig inte med att någon säger att det är jättesäkert i det området. Så ja FHM har agerat väldig lamt och steget efter hela vägen.

    Ja en ökad immunitet hos befolkningen innebär såklart en mindre risk att gamla smittas, ju fler immuna desto mindre risk för spridning även bland äldrevårdspersonal, men det intressanta här är att du motsäger dig själv för även en lockdown är ju ett effektivt sätt att temporärt begränsa smittspridning. Men enligt dig skulle ju det vara totalt värdelöst för att minska spridning av smitta hos hos äldrevårdspersonal, det är bara genom immunitet man minskar riskerna enligt dig.
  • Anonym (man)
    klyban skrev 2020-06-30 17:23:50 följande:

    Du får nog hitta nått Tegnell säger, för han säger varje PK jag sett att strategin är inte flockimmunitet.


    Det han berättar i Norrbotten är att COVID-19 kommer inte försvinna, verkar som du har svårt och skilja på dessa två, vad beror det på, är du politiskt motiverad?
    Och efter han berättat att det inte komemr försvinna, så berättar han vad som krävs, dock är INTE strategin flockimmunitet, utan det man säger på FHM PK varje dag jag sett.


    Ja och att halva om inte hela världen (utom FHM) bara råkar tro att Sverige valt flockimmunitet som strategi är ju såklart bara reeeent missförstånd/slump/illvilja..  för det säger ju sig självt att om 150 pers uppfattar något på ett sätt och en på ett annat sätt så är det ju såklart majoriteten som har fel så är det ju Drömmer
  • Anonym (man)
    klyban skrev 2020-06-30 17:18:58 följande:

    Även är det intressant att denna gruppen är helt ointresserad av att lyfta blicken, och endast är ute efter hitta en syndabock i politiken.


    Än mindre är de intresserade att komma fram till nått och göra  oss mer förberedda, tyder på att en del inte ens bryr sig om COVID-19 eller andra potentiella pandemier och stoppa dessa för framtiden.
    Utan endast en agenda som är diffus, men ofta återfinns bland väljare för SD.
    Min undran är hur kan man vara upprörd över nått man skiter i, och även missar vem som tex har ansvar i Stockholm och de bakarullningar man tex gjort där.
    Agendor är alltid roande hur grav glömska sker nästa varje gång.


    Ehm, annars är ju lyfta blicken precis det vi gjort och argumenterat för hela tiden klyban, vissa av oss har ju förmåga att inse att det finns en värd utanför FHM, och att allt FHM säger inte alltid nödvändigtvis måste vara rätt.  Det är väl snarare tvärtom att det är de frälsta som ser allt FHM säger som guds ord som inte kan bestridas eller ifrågasättas och ska följas blint.

    Att "lyfta blicken" kommer från någon som hela tiden argumenterat för att man ska skita i vad resten av världen säger och bara gå efter vad en myndighet i ett litet pluttland säger är oerhört komiskt Skrattande
  • Anonym (man)
    klyban skrev 2020-06-30 17:51:38 följande:

    Flockimmunitet är inte strategin, svårare än så är det inte.
    Dock vet vi nu att smittan inte komemr försvinna, så flockimmunitet är oundvikligt när vi kommit till andra änden.
    Dock är det år dit.

    Kan det vara så att du inte förstår vad de säger, elelr var beror dina felaktiga slutsatser på?
    Populism?
    Agenda?
    Eller vad?
    För fakta, forskning och saklighet med en röd tråd för uppnå konsensus, det vet vi att det inte är.


    Säger man nu ja när det gått åt helvete, skulle det visa sig att studien hos karolinska stämmer och immuniteten är hög så kommer man nog vända igen ska du se Drömmer Man börja skymta en röd tråd hos FHM (och dess frälsta)

  • Anonym (man)
    klyban skrev 2020-06-30 17:18:58 följande:

    Även är det intressant att denna gruppen är helt ointresserad av att lyfta blicken, och endast är ute efter hitta en syndabock i politiken.


    Än mindre är de intresserade att komma fram till nått och göra  oss mer förberedda, tyder på att en del inte ens bryr sig om COVID-19 eller andra potentiella pandemier och stoppa dessa för framtiden.
    Utan endast en agenda som är diffus, men ofta återfinns bland väljare för SD.
    Min undran är hur kan man vara upprörd över nått man skiter i, och även missar vem som tex har ansvar i Stockholm och de bakarullningar man tex gjort där.
    Agendor är alltid roande hur grav glömska sker nästa varje gång.


    Haha, vad du gillar att spekulera klyban... och här trodde jag att du bara ääälskade fakta Drömmer

    Fåse nu...

    En grupp ser att det dör folk som flugor och smittan inte är under kontroll, tycker det är synd, vill få stop på det och ifrågasätter strategin Sverige valt och tycker att man borde lyssna på omvärldens kritik och vem vet kanske till och med lära sig nåt av andra som lyckats bättre.

    En annan grupp tycker det inte spelar nån roll att folk dör som flugor för vi har rätt  ändå och kommer få det bevisat nån gång i framtiden och att vi ska skita i omvärlden och enbart lyssna på våra myndigheter.

    Och av det drar du slutsatsen att det är gruppen som förespråkar att försöka få stopp på dödstalen och lyssna på andra som har en "agenda", är SD anhängare, struntar i covid-19 och vill att folk ska dö och borde lyfta blicken.... wow vilken imponerande logik. Jag är djupt imponerad Drömmer

    Som man känner sig själv känner man andra verkar stämma väldigt bra...
  • Anonym (man)
    Dr Nail skrev 2020-06-30 19:19:34 följande:

    Inte så liten överrepresentation av mörkhyade invandrare i dödsstatistiken.

    Förutom socioekonomiska faktorer, kan det ha med D-vitaminbrist att göra? Jag har hört att många somalier t.ex. lider av katastrofal D-vitaminbrist.

    Kanske bör FHM rekommendera vitamin D i form av tillskott. Det är ofarligt och lätt att få tag på..


    Nja, jag tror att det snarare beror på kulturella faktorer. I somalien (och många andra fattiga länder) bor man tillsammans med sina gamlingar och tar hand om dem själva, dessutom har man inte råd att hyra eller köpa en lägenhet åt dem.  Givet att gamlingar då lätt kan smittas av andra familjemedlemmar.
  • Anonym (man)
    AndreaBD skrev 2020-07-01 11:34:36 följande:
    Men är det så svårt att förstå?! Man vill ha det där med flockimmunitet som sista utväg om de inte kan hitta ett vaccin. 

    Sedan visste man ju inte i början om det kanske går ganska lätt att uppnå flockimmunitet. Man visste ju för lite om hur många som kan ha haft det, kanske helt utan symptom. Så om det går lätt att nå det, så kunde man ju göra det, men man vågade inte satsa på det helt och hållet. 

    Det är inte konstigt att de svänger lite fram och tillbaka i förhoppningar om flockimmunitet och förhoppningar om annat, eftersom det är en del vi inte vet. FHM HAR sagt från början att de tänker anpassa strategin vartefter. Och det är ju vettigt när man inte vet så mycket än. 
    Nejdå, om man har flockimmunitet som sista utväg så väljer man inte en strategi som går ut på att låta smittan härja fritt och bara skydda riskgrupper. Och omvärlden är inte så korkade att de inte fattar det.

    ja man visste inte i början att det var svårare att uppnå immunitet än vad man trott, man satsade på fel häst helt enkelt och nu har man lite svårt att förklara det och därför förnekar man istället att flockimmunitet var strategin.

    Jo det är konstig att de svänger fram och tillbaka för det visar att de inte har en verklig strategi utan verkar mest bara hänga med i svängarna, alltid steget efter
  • Anonym (man)
    Pope Joan II skrev 2020-07-01 13:53:06 följande:

    Den japanska studien och modelleringen över betydelsen av att använda andningsmask/munskydd tycker jag för min del borde vara nog för att komma med den rekommendationen även i Sverige.


    Finns ju gott om studier från flera länder som visar på fördelarna med mask, men vi ska ju inte lyssna på omvärlden enligt vissa, vi ska bara lyssna på våra nya gudar Oskyldig
     
  • Anonym (man)
    klyban skrev 2020-06-30 23:08:59 följande:

    Intressant att du glömde svara och kom med en meme istället, rätt talande.


    Som du förstår så frågar man hela tiden, och allt eftersom svaren trillar in så anpassar man sig.
    Det är så fakta, forskning och saklighet går till, det som du verkar vara livrädd för.


    Dock med meme berättar du klart och tydligt att du inte förstår språket och varför de har ett sådant språk.
    Dock inget jag kan hjälpa dig, det kräver även att man tänker en stund.


    Japp det är rätt talande för FHM sk "strategi"

    Japp, jag har förstått att man vänder kappan efter vinden och ligger hela tiden steget efter. Det har nog de flesta förstått nu välden över.

    Jag förstår vad övriga världen oxå förstått, det märkliga är snarare varför en liten klump nationalister inte fattar det som är uppenbart för resten av planeten.
  • Anonym (man)
    klyban skrev 2020-07-01 06:21:25 följande:
    Problemet är att det finns mer än ett sätt för immunitet.
    Och det har framkommit först för några dagar sen, så det kan du absolut inte lägga till någon meritlista. Om KI studien stämmer så är det bara ren jävla tur för Sverige.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin