Inlägg från: Anonym (Proctor) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Proctor)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    FDFMGA skrev 2020-12-04 08:33:55 följande:
    Visst, om avsikten är att minska pensionsutbetalningarna så gläder man sig förstås men om man avvisar tokhögerns konspirationsteorier och vill se att Sveriges strategi i längden visar sig vara hyfsat korrekt så gör man det inte.
    Fast nu har vi en skribent på forumet som envist hävdar att Sveriges strategi varit 100% lyckad från dag 1. Det är väl ändå rimligt att man får kritisera den ståndpunkten utan att bli associerad med högerextremister?

    Det du skriver här är en något mer ödmjuk förhoppning om att Sverige ska vinna i längden trots att vi ligger dåligt till efter halva loppet. Vi får se hur det går.
  • Anonym (Proctor)
    klyban skrev 2020-12-04 19:02:49 följande:

    Ingen aning vad det är för misslyckande du pratar om?
    Kanske de man bussade till andra IVA-avdelningar pga fullt initialt på vissa ställen?

    Strategin är ~100% lyckad och hålla nere smittan såpass mycket att IVA-platserna inte tagit slut.


    Sverige har ingen flockimmunitet!

    Sverige har inte ministerstyre.


    Vad sägs om att intervjua närmast anhöriga till de 7000 döda så kan de avgöra hur lyckad strategin är?

    Smittan sprids som aldrig förr och regeringen sitter passiv.
  • Anonym (Proctor)
    klyban skrev 2020-12-04 20:19:15 följande:

    Då får man titta närmare på en lösning som funkar att ha skolorna öppna.
    Dock handlar det "bara" om allmänna miljöer.


    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-04 20:06:55 följande:
    Vad sägs om att intervjua närmast anhöriga till de 7000 döda så kan de avgöra hur lyckad strategin är?

    Smittan sprids som aldrig förr och regeringen sitter passiv.

    typ 5000 av hade för det första dött ändå och av annan infektion.
    Du glömmer av de andra liven man räddar genom inte stänga ned tex, kanske du ska intervjua dom och se om de är glada på att man har en strategi för dom.


    Och vi vet redan att nedstängning ändrar inte speciellt mycket, det man ser är skarpare kurvor bara.


    Du vet redan detta.


    Och jo, det var du som gjorde så det blev ~100%, och nu är det korrekt.


    Fantasigeneratorn går på högvarv. Att 5000 skulle dött även utan den Corona de dog av är ju ren lögn såklart.

    Varför skulle man stänga ned? Har ju aldrig varit på tapeten. Jag efterfrågar en effektiv strategi. Det är allt.

     Nej, du har inte en aning om hur nedstängning hade verkat.

    Strategin är Tegnells missfoster.
  • Anonym (Proctor)
    klyban skrev 2020-12-04 20:19:46 följande:
    Tegnell har förklarat sig.
    Haha, han fick göra en pudel stackaren
  • Anonym (Proctor)
    Anonym (Ella.) skrev 2020-12-05 22:09:55 följande:
    Nädu, det får du allt leta efter själv. Du är så snabb att kasta skit på Sverige och våran strategi.
    Strategin är ju jättedålig. Vi ska vara glada för att det fortfarande finns folk som yttrar en åsikt.

    Många med noll koll gillar ju Tegnell och hans översittarmentalitet. Det sprider väl trygghet antar jag.

    Kontentan är det dock att det finns inga ursäkter för regeringens tafatthet i denna fråga. Vaccinet är i antågande, men regeringen låter glatt smittan spridas för vinden.
  • Anonym (Proctor)
    Padirac skrev 2020-12-05 22:46:03 följande:
    Mmm... pressträffarna och restriktionerna är väl då en del av konspirationen för att folket inte ska förstå hur det egentligen förhåller sig.  Media och staten mörkar tillsammans.. men det finns en del som sett bakom kulisserna 
    Drömmer

    Hegel pratade ju om tidsanden/an eller zeitgeist och visst är det också tankemönster som finns kvar även om jag uppfattade Hegel som att han menade något ganska mer  konkret än hur begreppet används idag.

    Här i tråden drivs ju lite olika antiteser till det verkliga smittskyddetsarbetet; att medias påstådda rubriker om att Sverihge arbetar efter flockimmunitet är sanning, att FHM inte arbetar vetenskapligt utan att allt drivs av Tegnell, att Sverige inte behlver styras enligt grundlagar och så verkar argumentationen från en del kritiker i sig grundas på Hegeliansk logik

    Inte är syntesen sann, varken i fråga om verklighetens beskaffning eller i fråga om argumentens giltighet.
    Finns säkert någon på FHM som arbetar vetenskapligt. Detta arbete verkar dock inte få fäste eftersom de gång på gång göra fel.
  • Anonym (Proctor)
    FDFMGA skrev 2020-12-06 07:24:54 följande:
    Åjo, den här tråden kryllar ju av påståenden från pangdemister som bottnar i ren okunnighet om hur Sverige fungerar.

    Visst, det kanske inte handlar om en direkt vilja att regering och myndigheter ska bryta mot våra lagar - utan snarare om ovanstående, oförblommerad ignorans.

    Inte desto mindre klassar jag det som lagtrots - eller om du så vill att pangdemismen inträtt i trotsåldern i det emotionella och intellektuella (för)-fall som alltid tycks vara populismens kraftigaste biverkning på utövarna.

    Jag godtar inte argumentet från någon som uppmanar till lagbrott att hen inte känner till våra lagar och därför kan fortsätta att fjädra sig för vuxenvärlden med sin självupplevda moraliska överlägsenhet.
    Okunnighet må vara en sak. Några stycken har till exempel inte en aning om vilka gränser förbudet mot ministerstyre sätter. Herregud, en del tror att detta gör regeringen lika maktlös som kungen.

    Jag har sett några som uttryckt att regeringen skulle kunna nyttja regeringsunderlagets riksdagsmajoritet till att uppdatera några lagar för att effektivisera pandemibekämpningen. Anhängarna tycker det är viktigare att låta liggande paragrafer ligga hellre än att försöka rädda liv.

    Att du kallar människor du inte gillar för nedsättande uttryck är inte värt att ta på allvar överhuvudtaget?

    Du godtar alltså inte argument från den som uppmanar till lagbrott. Blir jobbigt för den som hotar med våld om någon eldar upp fel bok.
  • Anonym (Proctor)

    Väl talat av Marcus Oscarsson:

    "WALL STREET JOURNAL: SVERIGE HAR MISSLYCKATS MED CORONASTRATEGIN ???? ANALYS: STOR BRIST PÅ SJÄLVKRITIK FRÅN SVERIGES REGERING


    En av världens absolut främsta dagstidningar - den anrika amerikanska finanstidningen Wall Street Journal, skriver idag att det svenska corona-experimentet är över efter att antalet smittade, antalet sjukhusvårdade och antalet döda har ökat igen i Sverige. Experimentet har enligt tidningen utgjorts av frivilliga åtgärder vilket inte har fungerat.
    Sverige har nu istället infört förbud mot bl a stora folksamlingar, begränsad alkoholförsäljning och stängda skolor med målet att begränsa Sveriges utveckling som ett av de länder med högst dödstal per capita i världen skriver WSJ.
    ANALYS
    Sverige hyllades av den yttersta högern i USA i våras. Högerflanken i republikanska partiet och radio talk show-värdar inom ytterhögern såg Sverige som ett föregångsland inom coronastrategin med fokus på "personlig frihet och fria marknader" dessa grupper pressade Trump från höger när han emellanåt bedömdes överväga hårdare restriktioner.
    ? Sverige skiljer tydligt ut sig enligt internationella jämförelser inom bl a följande områden:
    ???? Gräns på sammankomster - När Finland införde tak på 10 personer, Danmark 10, Norge 5 och Tyskland 2 - vilket i samtliga fall tydligt inskärpte allvaret för befolkningen - så valde Sverige 50 personer, dvs en mycket svagare signal.
    ???? Testningen - Sverige låg länge efter med testningen och följde inte WHO:s krav från 16 mars om att "testa, testa, testa".
    ???? Tågtrafiken - tågbolagen inklusive statliga SJ har under många månader nonchalerat pandemirestriktioner och vägrat följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer.
    ???? Äldreboenden - Sverige misslyckades med att skydda de äldre och dödstalet på äldreboenden skenade. Trots att smittan gick ned under sommaren misslyckades Sverige ännu en gång då smittan nu åter kommit in på många äldreboenden.
    ???? Munskydd - De krigshärjade u-länderna Somalia, Sudan, Eritrea, Jemen och Syrien är de enda länderna i världen som inte har krav eller rekommendation om ansiktsmask - tillsammans med diktaturen Belarus och Sverige, samt några önationer i Mikronesien.
    ? Det är inte Folkhälsomyndigheten som är ansvarig för beslutsfattandet utan regeringen. Nyckeln och grunden för att lyckas bättre vid nästa stora och allvarliga kris är självkritik. Men inte heller på den punkten har regeringen lyckats. Det bådar inte gott för framtiden.
    Om en M-KD-SD-regering hade klarat av saken bättre får vi inte veta. Vilka partier som föreslår de mest effektiva och robusta framtida åtgärderna kommer jag att sammanställa och utvärdera framöver."

    Extra kul att Oscarsson pekar ut regeringen som ansvarig för beslutsfattandet. 
  • Anonym (Proctor)
    klyban skrev 2020-12-07 15:59:08 följande:

    Intressant fakta om COVID-19, och samtidigt man hör att vi är sämst på precis allt.
    Undrar vad det beror på.


    En statistik som styrker att Sverige är sämre än EU-snittet, medan andra länder i norden är avsevärt bättre än detta snitt.
  • Anonym (Proctor)
    klyban skrev 2020-12-07 18:27:18 följande:
    Yup, som det stod där, marginellt sämre.
    FDFMGA skrev 2020-12-07 17:20:24 följande:
    Det gamla vanliga - våra nationalister avskyr dagens Sverige men drömmer om ett Sverige som aldrig har funnits och aldrig kommer att finnas.

    Det är väl därför nationalistledaren Åkesson inleder sina anföranden med att tilltalet "Sverigevänner" innan han berättar hur uselt Sverige är.

    Och den här tråden drar ju till sig populister så det är inte märkligt med att det ofta framstår som att beslutsfattarna antingen är handlingsförlamade eller också har en hemlig plan.

    Jag tycker att det är intressant att svenskarna inte är värre drabbade av coronadöd än genomsnittet i EU. Ett faktum man gott kan ställa mot propåerna att munskydd och nedstängningar skulle ha räddat oss.

    Tycker denna projicering av nationalister på de som inte ens ser sig som nationalister, och som invektiv är väldigt talande för den klara populism om COVID-19 frågor framför fakta.


    Det är intressant att man inte ens berör positiva saker, som den jag tog upp och att mindre hamnar på IVA mot våren.


    Man vill inte beröra att vi har en strategi som går ut på att vi tänker på alla i en pandemi och inte bra de med virus.
    Men det ses som nått dåligt, då det verkar bara vara de som far illa av viruset som vi ska bry oss om, fast än hela samhället lider smittad som osmitttad.


    Jag får ofta känslan av att det är flera som inte ens bryr sig om COVID-19, utan bara ute efter en poäng som inte ens finns.
    Perplexcerande är sånt.


    Och detta eviga jämförandet med områden som inte ens delar samma problematik med COVID-19.
    Förstår att jämföra måste man göra lite, men man jämför var gång med de som har noll eller väldigt liten relevans.
    Det lustiga är vi kan inte ens jämföra inom landet, eller ibland en stadsdel med en annan i samma stad.


    Jag tycker inte att det är lustigt med 7000 döda så här långt.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin