• Padirac

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    pyssel skrev 2020-09-02 23:38:08 följande:
    Hoppsan! Även efterkonstruktionerna har överförts i klustret.
    Jo, jag ser det

    Du kan väl fortsättra att förklara för mig vad jag anser och hur jag förstår din text. Jag menar, det finns ju ingen som är bättre på det är du är Hjärta 

    Var det 'märkligt' du hakat upp dig på , eller var det att det försvann ett š i Hašek som var så viktigt?

    Det är inte 'märkligt' att du uppmärksamma dessa saker då sarkasmerna och ironin du riktade mot valda personen föll platt till marken. Men å andra sidan är det kanske 'märkligt' ändå.  Du får själv välja vilken konnotation du vill lägga in i ordet.

    Förelår att du läser Hašek och tittar på tråden i ljuset av boken.  Det kan ge lite perspektiv som är större än 'märkligt' och ett š.

    Inget av dessa saker har med trådens fråga att göra, men det är kanske smickrande att du vill uppmärksamma just mig för dessa saker, eller skrämmande..  
  • Padirac
    pyssel skrev 2020-09-03 00:02:22 följande:
    Sarkasmer är inte alltid till för de du tror. Det är t.ex helt okej och inte nödvändigtvis ett slöseri när nationalister inte förstår.

    Jag var artig och svarade dig. Att du känner dig smickrad tar jag helt enkelt som en komplimang =)
    Jag uppfattar det som att svar inte förstås, eller inte vill förstås

    Måste bara fråga om du faktiskt läst Hasek - s med det där diakritiska tecknet går att skriva men det kommer inte med i texten i inlägget.

    Din artighet skrämmer säkert någon, så sluta för all del inte med den.
  • Padirac
    AndreaBD skrev 2020-09-03 16:52:58 följande:
    Intressant. Samma sak här. Jag kollade idag om det går att få en läkartid. Det är en liten grej som inte är akut, men jag kan inte dra ut på det för alltid. Numera kan man ju logga in på 1177 och kolla själv om/när man kan boka en tid (bra system iofs).

    Bokningskalendern började med december 2020 - jag tänkte, nåja, det är ju inte så bråttom, då får det väl ta tre månader. Men icke! Ingen dag i december gick att klicka på. Jag kollade nästa månad, januari - inte heller! Sedan såg jag att det stod något om att man i nuläget inte kan erbjuda icke-akuta läkartider. Vad 17????? 

    Precis samma erfarenhet som du har med den privata företagshälsovården har jag ju ifrån tyska sjukvården. Där går man till läkare samma dag, eller senast nästa dag. Och jag har aldrig hört att någon behövt vänta på en operation. Så varför är det som i ett U-land, här i Sverige? 
    Strukturrationaliseringar som moderniserat sättet vård bedrivs  och besparingar är skälet till att Sveriges sjukvård ser ut som den gör. Tog fart redan under 70 talet och moderniseringen som inte alltid ger högre tillgänglighet har fortsatt samtidigt som notan för vård inte sjunker. Allt fler kan botas och inte bara lindras liggandes i en sjukbädd i väntan på att kroppen skall läka sig själv. Så beskriv det i alla fall i läkartidningar.
  • Padirac
    AndreaBD skrev 2020-09-03 19:46:59 följande:
    Spelar ingen roll. Saker och ting förändrar sig hela tiden. Andra länder klarar av det. 
    Jo, jag tycker också att det borde fungera på ett annat sätt, men detta är den verklighet som finns just nu - oavsett vad i tycker om det. 

    Vad som borde är inte samma sak som vad som är.
  • Padirac
    AndreaBD skrev 2020-09-03 20:00:34 följande:
    Jo..... men det är så viktigt. :( 
    Ja, det är viktigt. Men för valfrihet och marknadsfrihet har likvärdig tillgång till vård offrats. Mycket har givits, men mycket har också tagits från befolkningen. 

    Jag tror inte att coronakrisen som jag egentligen ser som en sjukvårdskris kommer att stöpa om samhällsbygget, utan att det kommer att hittas ad-hoclösningar som sätter plåster på de brister som uppdagats.

    Jag är kanske pessimistisk, men alla system och idelologier har sina brister, en del av dem ser vi nu.

    De daglönare som för 100 år sedan stod med mössan i hand utanför fabriksportarna och satte sitt hopp till  att förmannen inte var arg på dem för något som hänt dagarna innan för få mat till familjen och har ersatts av timanställda som inte vet hur deras dagar ser ut från en dag till en annan som går till jobben med smitta för de får bara sjukersättning om de hade timpass bokade. De är inte lika många som daglönarna men deras utsatthet är minst lika stor. 

    Det är mycket som är viktigt och många val om framtiden som måste göras.
  • Padirac
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-09-03 20:14:59 följande:
    Fast nu var ju poängen att det var minst en superspridare som var symptomfri, vilket diskuterats i tråden. 
    Du menar affärsmannen från Johannesburg som var på en privat tillställning i Westport?

    Av vad jag kan se så har ingen av de utpekade superspridarna eller de som superspridarna smittat hållit sig till social distansering och återhållsamhet med kontakter, nya människor eller andra förhållningssätt som WHO, ECDC, CDC eller FHM pekar på som smittbegränsande.
  • Padirac
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-09-03 21:16:06 följande:
    Jag menar personen som nämndes i texten jag länkade till. 
    Naturligtvis är prioritet 1 att hålla avstånd (och tvätta händerna), det tror jag ingen betvivlar. 
    Jag bara gjorde detta inlägg som ett inlägg i debatten om att ingen superspridare haft symptom. Det verkar ju som åtminstone någon varit i denna situation. Orkade inte kolla upp de andra.
    Ok, du menade affärsmannen från Johannesburg som var på en privat tillställning i Westport.

    Om denne var symptomfri eller inte på tillställningen framgår inte, däremot framgår att affärsmannen trodde att han bara hade en 'man flu' i samband med de symptom som visade sig på flyget hem och efter hemkomst.

    Frågan är om dessa personer verkligen är symptomfria i verklig mening eller om det handlar om milda symptom. Har du sett någonting om det?
  • Padirac
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-09-03 23:33:03 följande:
    Hidden symptoms torde tyda på att inga symptoms märktes. 
    hidden symptoms - du som kan alla dessa språk, har uttrycket samma betydelse som no symptoms?

    Det verkade inte vara affärsmannen från Johannesburg som var den egentlige 'asymptomatiska superspridaren' utan möjligen en av de personer som var på tillställningen och sedan minglande med 420 personer.. affärsmannen trodde ju att han hade 'man flu' efter att ha fått symptom på flygplanet hem och sen fortsatte att träffa människor väl hemkommen
  • Padirac
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-09-03 23:33:03 följande:
    Hidden symptoms torde tyda på att inga symptoms märktes. 

    Jag roade mig med att leta efter vad google gav för svar om jag fråga de efter hidden symptoms - inget av svaren var att symptom inte märktes.

    Hidden symptoms är inte det du tror att det är.

    Så asymptomatisk smittspridning från affärsmannen från Johannesburg var det inte fråga om.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin